myciek 23.03.2004 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 A kominek? Wkład Hajduk - mówią, że dobre (Wulkan 2P - narożny). U mnie kominek będzie miał głównie walor towarzysko-ozdobny, a w mniejszym stopniu grzewczy (układ domu temu nie sprzyja) zatem uznałem,*że nie ma sensu wysawać dzikich pieniędzy na Jotula albo Dovre.Jeśli chodzi o obudowę to ma ją wykonać polecony kominkarz - zwiozłem już piaskowiec, ytongi, cement i rzeczone półeczki. Brakuje jedynie fachowca, który miał się zjawić wczoraj rano...A może to będzie pierwszy wykonawca, ktorego wywalę z hukiem z budowy? Bo jak do tej pory to los (i moje ciężko zarobione pieniądze!!!) oszczędziły mnie i wszyscy wykonawcy byli bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 23.03.2004 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Prawdziwy szczęściarz z ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aśka S 24.03.2004 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 I to jaki! A ćwiczyłeś już wywalanie fachowca ? Ja zaczynam trenować do lustra - tak na wszelki wypadek. No to do roboty - szkoda tylko że pada a mnie miał geodeta dzisia tyczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 24.03.2004 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 ja też tego nie robiłam , może ten kto to przerabiał powie jak to sie robi? ja jestem za kulturalnym sposobem mimo wszystko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 24.03.2004 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 A kto wie coś na temat elewacyjnych płytek silikatowych? Myślałam o wykończeniu elewacji poniżej ocieplenia i cokołu płotku do kompletu Widziałam taki biały domek z łupku sililkatowego - naprawdę fajny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Piotr 24.03.2004 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 ja też tego nie robiłam , może ten kto to przerabiał powie jak to sie robi? ja jestem za kulturalnym sposobem mimo wszystko! Ja już wywalałem elektryka... Nie żebym rzucał za nim siekierą, ale powiedziałem mu, że coś mu to wolno idzie... Poza tym w zamian za robotę miałem mu z kompem porobić... No więc jak mi wycenił moją robotę a swoją, to... @#$%^&! Powiedziałem mu, że dziś kończymy współpracę. Wziąłem innego, który zrobił całą robotę w 1 dzień i jeszcze za tamtym poprawił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franio 24.03.2004 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 ja też niestety musiałem wywalić ludzi z budowy (co prawda nie ze swojej tylko służbowo) - niestety, nie jest to miłe. Ale czasem trzeba. Zwłaszcza jeśli przychodzi firma z naleciałościami socjalistycznymi (kierownik, dwóch zastępców, sekretarz i 1 pracownik fizyczny).Niestety jeszcze sporo takich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 24.03.2004 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Franio system jak system Hamerykański firma ta produkuje Genowe,PPna zgrzewanie i PEX-AL 3 warstwowy na złączki skręcane lub zaciskane. Gdybym podniósł cenę na 5 zł to czy nabrał by wartości w twoim przekonaniu.System objęty 25 letnią gwarancją (jak każdy plastik ) w detalu 3.5zl.Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 24.03.2004 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 A co powiecie o płytkach silikatowych????? nic???????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myciek 25.03.2004 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 O silikatach wiem 2 rzeczy:1. Kuzyn z silikatów robił kilka ścianek działowych i był zachwycony - że równiótkie i się bardzo dobrze murowały2. Że są dość nasiąkliwe i w związku z tym cokół chyba trzeba bardzo dobrze zaimpregnować, bo to przecież najbardziej narażone na zamakanie miejsce ściany.(no i trzecia rzecz: że to rzecz jasna nie łupek, bo to nie jest łupane ze skały)Co do cokołu, to jestem zadowolony, że u mnie cokołu nie ma... A co do wyrzucania, to ten "huk" w moim przypadku wyglądałby najprawdopodobniej tak: "Wie Pan, chyba niestety nie możemy dalej współpracować...". Choć czasem wyobraźnia przemęczonego inwestora podsuwa inne pomysły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 25.03.2004 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 dzięki za silikaty - chyba zle się wyraziłam.Są takie płytki które robione są jakby były łupane (chropowata powierzchnia), chcę je zastosować poniżej ocieplenia domu- pas ok 1,5 m wysokości- kolor grafitowy,W sąsiedztwie jest taki domek i płot- ale białe.Nie wiem jak wyglądał by grafitowy- widział ktoś coś takiego?pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 25.03.2004 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 komin z białej silki z grafitową fugą stoi już drugi rok - prezentuje się supet , no i oczywiście zaimpregnowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 25.03.2004 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 super miało być- ale mylą mi się litery na stare lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aśka S 25.03.2004 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 Ja jakoś nie jestem przekonana do silikatów - w żadnej postaci , ale pewnie nie mam racji. Ale na cokół chyba bym ich nie dawała - to odczucie subiektywne , bo producent pewnie gwarantuje impregnacje itp.A tak z innej strony - czytajac ulotki informacyjne dochodzę do wniosku , że wszystkie materiały są : najlepsze , najtańsze - oszczędzają coś tam , i w ogóle nic tylko brać. Mam czasami niezły mętlik , bo naprawdę nie wiem co brać - każdy ma inne zdanie. A poza tym czy musimy mieć wszystko najlepsze ? Nie wystarczy dobre ?Engi - wracam do okien - gdzie zamawiałaś Urzędowskiego? Ja jestem na razie na etapie Wiktorczyka ( teoretycznie , w rozważaniach ) Moje okna chyba wszystkie są nietypowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 26.03.2004 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 Trochę przeczytałam o silikatach i wydaje sie to najbardziej ekologiczny materiał i niedrogi.Cegła klinkierowa jest napewno trwalsza i nie wymaga impregnatu , ale1)dużo droższa2)kolory we wszystkich odcieniach czerwieni i brązu!Co do okien wejdż na str urzędowskiego i spróbuj dopasować sobie okna z typówki.od tych cen otrzymasz rabat od 5-12% w zależności od salonu i wartości okien.Mnie wyszły prawie 3 tys taniej niż u Wiktorczyka. a są równie ładne i znam wielu ba....rdzo zadowolonych ludzi, którzy je kupili.Z tym że w Bielsku chcieli mi dać tylko 5%, bo chciałam zaoszczędzić na transporcie.Ale ja ma transport gratis -więc czysty zysk!jeśli cię to interesuje to daj znac na priva, to ci wszystko wyjaśnię.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wronceck 31.03.2004 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Witam serdecznie grupę Beskidzką. Na wątek natknąłem się dziś rano, ale postanowiłem że napiszę dopiero jak przeczytam wszystkie wiadomości. Jak widać zajęło mi to trochę czasu . Wojtek (GG:4408763) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 31.03.2004 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Witaj wronceck i pochwal się na jakim etapie już jesteś i gdzie będzie Twoja reduta na dzisiejsze ciężkie czasy. Z zawodu jesteś informatykiem więc napewno kompilujesz jąderka w linuxie lub unixie ,zażartowałem ponieważ mam syna informatyka więc czasem również z nim się droczę. Życzę Ci wielu niezapomnianych wrażen na forum muratora Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wronceck 01.04.2004 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 Z tą redutką to jeszcze pełne powijaki Na początku lutego po dłuuugich staraniach nabyliśmy w końcu działkę w Pisarzowicach. W tej chwili przymierzamy się do zakupu projektu. O ile nie napotkamy na jakieś trudności (autor nie pozwoli nam na przymierzane zmiany albo w gminie powiedzą że się kłóci z planem zabudowy) to wybierzemy projekt D24 z kolekcji muratora. Na ten rok planujemy seroko rozumiane przygotowania. Jak Bozia da zdrówko i pieniążki dopiszą to w przyszłym roku ruszamy. Wojtek (GG:4408763) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franio 01.04.2004 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 To życzymy Ci dużo samozaparcia i cierpliwosci. Niech się mury ną do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 01.04.2004 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 I znowu fanfary, jak miło cię powitać Wojtku!!!!!!!!! Oj ty chyba nie uciekniesz przed duzym vatem Ale trzymamy za ciebie kciuki, zawsze możesz budować na szaro i nie dać tyle tej "waty" kochanemu państwu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts