wronceck 01.04.2004 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 Dziękuję ślicznie za życzenia i fanfary Co do VAT'u to jeszcze cały czas się łudzę że w jakieś fafnastej poprawce do ustawy w końcu uda się to jakoś rekompensować. A jak nie ... to trudno trzeba będzie jakoś to przeżyć. Z drugiej strony pocieszam się że w stosunku do tych którzy budowali wcześniej będę miał tańsze kredyty, a mam wrażenie że Banki zarobią na mnie więcej niż fiskus. Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myciek 01.04.2004 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 I takich nam potrzeba: OPTYMISTÓW!A co do VATu to padam ostatnio jego ofiarą. Właściwie ofiarą tego, że niedługo się zmieni. Tak się bowiem przypadkowo sklada, że jestem na etapie wykańczania budynku a w ciągu miesiąca zamierzam skończyć wszelkie brudne prace wewnątrz budynku. I oto się okazuje, że wybrana przeze mnie deska barlinecka jesion olejowany nie tylko nie będzie produkowana do końca kwietnia ale i nie wiadomo kiedy w ogóle będzie produkowana. No to może jesion lakierowany? Dopiero w przyszłym tygodniu będzie wiadomo kiedy będzie dostępny... Po prostu produkują tylko kilka asortymentów, które najlepiej idą i nie tracą czasu na przestawianie produkcji!W hurtowniach mają lepsze żniwa niż w grudniu...Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 03.04.2004 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2004 Kochani wiooosna i czas budowy zacząć Ja jeszcze nic nie zrobiłem ,ale już zaczynam myslec .żarty.Kocham wiosnęęęęęęę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franio 04.04.2004 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2004 Wiosna wiosną, lecz czas ruszać do hurtowni i sklepów bo unia i 22% tuż tuż. Hmmm, co mozna by jeszcze kupić? A tak na poważnie to niektórzy handlarze już zwietrzyli co się świeci i o 15% rabatu można zapomnieć Współczuję tym, którzy dopiero zaczynają - ceny stali zbrojeniowej poszły potwornie (prawie 100%) do góry (i jeszcze ten VAT) Aaa, jeszcze jedno - czym kleić płytki w łazience, żeby nie odpadły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myciek 04.04.2004 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2004 Płytki w łazience najlepiej przykleić klejem a potem zabezpieczyć ocynkowaną sztabą zakotwioną fi 10 Tak poważnie to u mnie fachowiec z kilkunastoletnim doświadczeniem kleił na ścianie Atlasem a w kabinie prysznicowej Deitermanem Flex (dlatego, że przedtem tam musiał uszczelniać preparatami Deitermanna a one wymagają również kleju Flex). Przedtem gruntował: Unigruntem pod Atlasa i gruntem Deitermann pod Flexa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 06.04.2004 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 I znowu następne święta ,jak ten czas leci a budowa dopiero troszku ruszyła do przodu. Karczuje ogród sprzątam po fachowcach i myśle co by tu zrobić i żeby mało kosztowało. Życzę Wam zdrowych i Wesołych Świąt Wielkanocnych oraz marzeń o pieknym własnym domku .Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edusiek 12.04.2004 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2004 czesc jesli pozwolicie dołącze do Was .. narazie bardziej duchowo bo do budowania domku to jeszcze mam pare zakretow na drodze-narazie jest dzialeczka i robota przy dzialeczce ,ale jak dobrze pojdzie to moze w przyszlym roku zaczne budowe, narazie jestem na etapie szukania projektu co niestety nie jest latwe, moja dzileczka ma tylko 18 metrow szerokosci wiec jestem troche ograniczona ps.nielatwo bylo natknac sie na budujace osoby z okolic Bielska- tym bardziej milo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 13.04.2004 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 Witaj na forum a dziąłką ciesz sie ja dziecko ,ja to przeżywałem przez 3 lata i wiem jaka to wspaniała sprawa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 14.04.2004 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 cześć! coś ostatnio same fanfary powitalne - rośniemy w siłę. Może i tą zadymę z Unią jakoś przeżyjemy. Życze ci tego Ed, tym bardziej że jeszcze nie zacząłeś. Pozdro dla wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wronceck 14.04.2004 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 Edusiek, to jest nas już dwoje z podobnym poziomem "zaawansowania" prac. Od jakiegoś czasu przeliczamy na różne sposoby i z wyliczen wynika że jak wszystko pójdzie bez większych trudności ( nie wiem czy to jeszcze optymizm czy już zwykła naiwność) to w przyszłym roku ruszymy z pracami tak żeby się zatrzymać na stanie surowym otwartym. A teraz coś bardziej "przyziemnego": czy ktoś zna godnego polecenia geotechnika z okolic Bielska. Wojtek, GG:4408763 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edusiek 14.04.2004 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 Adamos dzialeczka sie ciesze juz jakis czas, powolutku ogrodizlam ja , podciagnelam pradzik , caly czas tam cos robie , w tamtym roku to juz calkiem sporo kwiatkow bylo , jka tylko lepsza pogoda to sie wyrywa na dzialke porobic, pogrzac do sloneczka, jakis grilek ..no i marzenia jak to bedzie jak juz cos stanie Wroncek zapytam ojczulka on budowwlaniec to moze cos bedzie wiedzzial o geotechniku, jakby co to dam znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 15.04.2004 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2004 To fakt- taka działeczka, to piękna sprawa!!! Edusiek- daleko masz do tej działki? A jak z majówką budowniczych beskidzkich- już zapomnieliście, czy nadal macie chęci? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franio 15.04.2004 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2004 Nie zapomnieliśmy o budowie, pracujemy pełną parą i zastanawiamy się co by tu jeszcze kupić przed podwyżką VAT'u. Pozdrowienia dla wszystkich budowniczych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franio 15.04.2004 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2004 Jeśli chodzi o majówkę, to nadal mamy chęci .... i czekamy na propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 16.04.2004 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2004 Ja proponuję w Międzybrodziu Bialskim - nad jeziorem! 15-go- maja będziemy już w unii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 16.04.2004 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2004 no i z Muratorem pod pachą - znak rozpoznawczy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 16.04.2004 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2004 Kto by kupował muratora ,ale 15 mi odpowiada i już zaczynam ćwiczyć picie piwa jak na tubylca przystało . W tamtym roku krążył kawal ,że w miedzybrodziu jest 60% pijaków bo reszta to starcy ,małe dzieci i kobiety w ciąży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 16.04.2004 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2004 mam pytanie retoryczne a jak muratora zabraknie?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 16.04.2004 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2004 i jeszcze jedno ilu z naszej grupy złozy akces w tej majówce ,bo najlepiej jak wszyscy to biędzie baaaaaaaalllll Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myciek 16.04.2004 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2004 Z przykrością informuję, że 15-go maja będę daleko stąd (w Krakowie). Może następnym razem (niekoniecznie z Muratorem pod pachą...).Tymczasem intensywnie finiszujemy: choć najbliższy deszcz spowoduje, że błoto będzie na budowie po kolana to jednak do końca kwietnia zdecydowanie się przeprowadzamy do nowego domu. Czy ktoś kiedyś skorzysta z naszych doświadczeń czy też nerwy i pamięć po wypalonych hektolitrach benzyny (np. w poszukiwaniu silikonu do fugi, którą nieopatrznie sobie wybraliśmy) pozostaną jedynie w naszych głowach...? Z filozoficznym pozdrowieniemM(a/y)ciek PS No nie chcę oczywiście straszyć nowoprzybyłych: spoko, wszystko da się zbudować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts