Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy w Beskidach nikt nie buduje?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gościu nazywa się Grzywa Krzysztof i nr.telefonu 033 845 80 70 i kom.

0502 463 622 Robi drzwi pełne z klejonki sosnowej i potem forniruje grubo drzewem szlachetnym .Drzwi piękne i dystyngowane zamówiłem sobie do całego domu.P.s. widziałem i rozmawiałem z klientami jego i jestem pod wrażeniem . Strone ma lichą ale podaję http://www.drzwi-grzywa.net . Dziękuję że o mnie nie zapomnieliście a Tobie engi przypominam ,że czekam na wizytę. Dom mój teraz z krzaków sie pokazał bo liscie opadły i jak popatrzysz jadąc do siebie przez prawe ramie to zobaczysz na stoku mój kochany domek . Teraz stawiam piekna kuchnie kaflową jak dawniej stawiali i żeby służyła długie lata Adam

Co do drzwi to zastosowałem u siebie wariant ekonomiczny acz bardzo nas satysfakcjonujący (kiedyś to pisałem na forum - mam nadziej, że nie w tym wątku). Po sprawdzeniu iluśtam ofert gotowych pięknych drzwi stwierdziliśmy, że to wszystko dla nas za drogie (mamy 14 par drzwi). Zatem u pierwszego napotkanego w Puńcowie stolarza zamówiłem surowe drzwi z ościeżnicą opaskową według podanego przeze mnie wzoru. Wyniosło to 450zł + koszt lakieru (Bondex satin z wyprzedaży w Castoramie) + malowanie przez Teściową (koszt zależny od lokalnych warunków ;-)). Efekt końcowy bardzo nam się podoba. Na stolarza trafiłem bardzo dobrego, ale ostatnio tak zawalony robotą (pewnie dlatego, że dobry...), że ostatnie, nietypowe drzwi robił... 3 miesiące.

Sory Adamie, ale nie udało sie jakoś tak poukładać zajęć żeby na to "jutro " się u was pojawić, najwcześniejszy nastepny termin to chyba wiosenny.

A nawiasem mówiąc mielismy sie spotkać w grupie wiosną w tym roku - i co?

Niestety niewypaliło - wiara zagoniona.

Mało nas , więc jak się kilku wykruszy to już spotkanie się sypie.

Ale moze kiedys sie uda???

pozdro

Myciek, skąd masz taki skarb w postaci teściowe?

Pozdrów ją serdzecznie!

Witam wszystkich.

Teściowa to pożyteczne stworzenie. U mnie co prawda nie pracowała na budowie ale bawiła potomka, więc żonka zarabiała pieniążki i mogłem za to wynająć np.: kopareczkę (jakoś nie wyobrażałem sobie teściowej w tej roli).

Teraz już sobie mieszkam, a Teściowa wpada czasem na kawkę, jednak nie za często, więc o ogrodzeniu z drutu kolczastego też jeszcze nie myślę.

Co do składziku rzeczy niewykorzystanych to mam domek podpiwniczony i wszystko mam ładniutko poukładane na półeczkach. Przynajmniej w tym przypadku jestem górą - jak na razie to każdy obrzydzał mi te piwniczki jak mógł.

Pozdrawiam

P.S. Mam niezłego fachmana od schodów - postaram się zrobić jakieś zdjątko (może uda się też go wstawić :D

Przeglądnąłem sobie (trochę z nudów i trochę z ciekawości) wątek o fuszerkach - włos zjeżył mi się na głowie. Polecam - dla przestrogi.

Zapraszamy wylicytowania przedmiotów przekazanych przez forumowiczów na II aukcje dla Nikoli.

Na chwilę obecną licytujemy:

1. Obrazek namalowany przez Osowę zobacz obrazek

2. Obrazek wyszywany przez Tolę zobacz obrazek

3. Butelka legendarnego 'kompociku' od Emems

4. Koszulka z emblematem osoby która wylicytuje tą koszulkę, przekazne przez Emems

5. Kubek z logo Muratora

6. Kubek z logo Muratora

7. Kask budowlany z logo Muratora

Zapraszamy do licytowania, z radością przyjmiemy również inne przedmioty na licytacje.

Adres licytacji:

http://www.dlanikoli.prv.pl

Przypominamy nr konta:

Stowarzyszenie Przyjaciół Osób Niesłyszących i Niedosłyszących 'Człowiek - Człowiekowi'

ul. Pstrowskiego 1; 01-943 Warszawa

PKO S.A. IV O/W-wa

47 1240 1053 1111 0000 0443 2036

koniecznie z dopiskiem:

Na zakup implantu ślimakowego dla Nikoli Żybury

W sprawach organizacyjnych kontakt [email protected]

Edzia & Maksiu

Ja ostatnio wykorzystywałem Teścia inwestycje jako poligon doświadczalny. Pomagałem mu w budowie wiaty na auto (konstrukcja drewniana).

Taka wiata po obłożeniu ścianami była by domkiem gospodarczym jaki planuję postawić na wiosnę .

Po doświadczeniach z wiatą wiem co zrobię inaczej :D

Co do pomocy to teść jest nawet chętny ale najlepiej do doradzania, a że pomysły ma raczej ekstrawaganckie to staram sie go trzymać na odległość od naszych inwestycji.

Pozdrówka

Wronceck

Witam Grupę

Informujemy, że w II licytacji na rzecz Nikoli zebraliśmy

na dzień : 20 listopada godz. prawie 10-ta ....625 zł + pieniążki grupy szczecińskiej 770 zł RAZEM 1395 zł.

Czy powtórzymy wynik I Licytacji / 3410 zł/ ?

Wierzę, że tak , że mimo obecnego, trudnego okresu finansowego uda nam się!!! .

Pozdrawiamy i zapraszamy do wzięcia udziału w licytacji

Edzia&Maksiu

http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=36615

A mój teść to generalnie życzy mi jak najlepiej, ale to jest nieprzemyślane, tamto zbyt nowoczesne (on ma 25 lat stare i jeszcze działa).

Ale w gruncie rzeczy stusunki układają się sympatycznie (raz Franio postawi butlę, raz teść).

Oi. Posypało śnieżkiem i już wokół domu jest ładnie. (tylko broń boże tam nie chodzić.) Porządki, to chyba będziem robić wiosną.

Adamos, a czy Ty nie zajmujesz się zawodowo kotłami grzewczymi? Może byś mi coś doradził, stoję przed trudnym wyborem - każdy głos się liczy, a specjalisty podwójnie. Domek niewielki 120 m2, dobrze ocieplony. Chcę gazowy kocioł wiszący z zasobnikiem ok. 120 l (nie kondensacyjny). Jakie firmy mógłbyś mi z czystym sumieniem polecić?