Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy w Beskidach nikt nie buduje?

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkie nowe twarze - życzę powodzenia w budowaniu , wykańczaniu i przeprowadzkach. Ja właśnie mogę powrócić na nasze ubogie forum bo DO NOWEGO DOMU doprowadzono mi TELEFON !!!!!!!!! Od jakiegoś czasu cieszę się nowym domkiem , a teraz jeszcze i śnieg stopniał , i zadzwonić gdześ mogę , o internecie nie wspomnę......... A tak na koniec to te 10 miesięcy intensywnego budowania wykończyło mnie doszczętnie - a parę detali jeszcze muszę dograć - tchnijcie we mnie choć trochę energii , proszę!

Hej,Witojcie!

Miałam się przeprowadzić na Święta,ale jednak to się przesunie.

Jestem załamana błotem na działce,mamy kupioną kostkę ,ale jeszcze nie położoną.Właśnie,może macie kogoś godnego polecenia do układania.Asia ,czytałam ,że miałaś dobrego fachowca,masz namiary(a może on układa tylko granitową).

Druga sprawa-chcę zrobić ogrodzenie z przodu domu -drewniane sztachetki i murowane słupki zklinkieru.Może ktoś się orientuje w cenach/

Na razie zostało nam pomalowanie dużego pokoju,zaprawienie parapetu,lustra w łazience i możemy się wprowadzać.Pomalowane mamy na razie wszystko na biało,chciałabym pomalować salon w ecru,beżu,a kuchnię-np.jedną ścianę na pistacjowy lub żółty,albo całą w beżu,ale nie wiem jak wyjdzie z kasą,bo jesteśmy już spłukani.

No i oczywiście zapomniałam- musimy jeszcze położyć panele w salonie.Zastanawiamy się czy mój szanowny małżonek by się tego nie podjął,bo podobno to nic trudnego.Trochę jednak się obawia,bo to panele z Tarketu za coś 60 zł/chyba jednak trzeba będzie dać 4 bańki za położenie,jak znam życie/.

Pozdrowionka!

Akurat z "układacza" kostki to jestem niespecjalnie zadowolona , natomiast dość dobrego fachowca mam od klinkieru - też go jeszcze będę sciągać , bo nie zdążył wszystkiego przed mrozem. Pamiętam , że liczył od sztuki cegły - ale ile ?? to już nie bardzo pamiętam , ale się dowiem.

Pokręciłam sie dzis po okolicy ( kolo Auto bossa ) ...... mm piękne tam domkie powyrastały :-)))

:wink: :wink:

moze tam kiedys zamieszkam ... fajnie by było

póki co ciagle szukam swojego miejsca na ziemi

A z okazji świąt Wszystkim życzę duuuuuużo zdrówka i pomyslnych wiatrów "życiowych"

pozdrawiam

ania.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Forumowicze z Beskidów :wink:

Szukam namiarów na dobrego i w miarę taniego gościa od kominków.

Przymierzamy sie do tarnawy i chcemy miec obudowę rustykalną np z piaskowca.

Może ktoś z Bielska, Górek, Brennej, czy okolic.

Może macie w okolicy jakiegoś dobrego i taniego gościa wykonującego obudowy kominkow???

Podobno w Brennej i Górkach jest ich dużo. :wink:

Forumowicze z Beskidów :wink:

Szukam namiarów na dobrego i w miarę taniego gościa od kominków.

Przymierzamy sie do tarnawy i chcemy miec obudowę rustykalną np z piaskowca.

Może ktoś z Bielska, Górek, Brennej, czy okolic.

Może macie w okolicy jakiegoś dobrego i taniego gościa wykonującego obudowy kominkow???

Podobno w Brennej i Górkach jest ich dużo. :wink:

No to może namiary na fości, którzy zrobią ogrodzenie z siatki z murkami betonowymi (oczywiście tanio i dobrze :wink: )...

No trochę mi zajęło przeczytanie zaległych wpisów.

Zawaliło mnie ostatnio robotą, ledwie się wygrzebałam.

Witam wszystkich serdecznie.

Obudowę kominka z kamienia bardzo udaną zrobił w Szczyrku kominkarz z Wisły- polecił mi go własnie kolega z katowic.

Mnie tez robił Dovre'a ale z granitu - prawdę mówiąc niezbyt starannie.

Nie patrzyliśmy mu na ręce - i są niedoróbki.

W sumie wyszedł nieżle - ale daleko mu do ideału!

Ten z kamienia widziałam na zdjęciu wyglądał super!

Więc nie wiem czy mam szukać adresu? dajcie znać!

Do ociepleń też mogę polecić fajnego artystę.

Natomiast potrzebuję tynkarzy (tradycyjnych) i do wylewek.

Dajcie namiary jakichś solidnych !

Ciekawa jestem kiedy wreszcie się skrzykniemy w jakiejś karczmie przy piwku.

Może zrobimy zakłady?

Cieplutkie pozdro bo znowu chłody!

Engi - podaję namiary na wylewki z agregatu (Wisła): Komplex-Bud 502412608. Robili u mnie w zeszłum tygodniu. Na razie OK. mam nadzieję, że będzie tak dalej :D. Możesz powołać się na wylewki w małym domku w Cieszynie.

Tynkarzy miałem z Jastrzębia. Młodzi ludzie, ale robią tanio i dobrze.

Podaję namiary: Pan Kołodziejczyk 508723856. Robili u mnie w Cieszynie jesienią i jest super - tynki tradycyjne wewnętrzne. Na zewnątrz też będę ich brał. Nie wiem jak z odległościa, dojazdami.

Jak masz te namiary na kominkarza to możesz przesłać.

Szukam tez kogoś do ogrodzenia z siatki.

Ogrodzenia z siatki ( bardzo solidnie - przynajmniej u mnie ) 603 583 727

Tynki wszelakie , od gipsowych wewn. po silikatowe zewn. - 602 198 054 - ale trzeba pytać o cenę , bo o ile bardzo solidni to najtańsi raczej nie. U mnie właśnie kończa wyprawki zewnętrzne z silikatu ale to jest już ich szósta robota u mnie - zlecaliśmy tynki także w poprzednim domu ( wielorodzinnym)

Wsysło mnie na budowie ,że już nie wiem jak mam na imię ,ale po malutku praca ucieka .Chciałbym pochwalić się dobrym majstrem co to nie pije ma wyobrażnię i umie ją wykorzystać Na budowie zrobi wszystko od fundamentów po ogród i ogrodzenie . Engi jak chcesz pooglądać jego dzieło to na ogórkowie jest postawoiny nowy dom z balii a on robił ogrodzenie z kamienia ,ja wykorzystałem go do wylewek i schodów ,ponieważ za póżno się o nim dowiedziałem .Szwagrowi stawiał cały dom z ytonga .Reasumując dobry i tani ,a to jego telefon Andrzej Mikołajek 503971683 .Pozdrawiam i idę spać Adam.

Dzięki kochani za pomoc!

Mam nadzieję że fachowcy będą mieli terminy wolne - roboty mam nie aż tak wiele, ok50 m kw wylewki i tynki w 4 pomieszczeniach :)

Może między jedną a drugą budową ktos mi to zrobi.

Na jakim etapie jesteś Adamie?

Kiedy sie wprowadzasz?

Bedziesz w najbliższy weekend u siebie?

Jak robota nas nie przygniecie może wdrapiemy się na Twoją górkę podziwiać domek :) i widoki na jezioro.

• 2 weeks później...

Nie było mnie już bardzo długo ,ale to już tak bedzie ,ponieważ na budowie nie na netu wieć nic nie piszę .Na stare śmieci przygnały mnie okrutne bule zębów i związane z tym cierpienie i rostanie się co z nie którymi na dobre.Napiszcie jak fachowcy wypadli i czy wszystko jest na dobrej drodze do własnej chatki .Adam

P.s. przepraszam engi ,ale nie widziałem twojego postu .Zaproszenie aktualne i jakbyście chcieli wpaśc to po 18 godzinie codziennie a najlepiej driknąć na numer 602 958 908

Hej,hej!

Z fachowcami jestem umówiona na poczatek czerwca, więc jestem dobrej myśli.

:D

Wzieliśmy się tak ostro do sprzątania obejścia że na wycieczki i tak nie było chęci i sił. Posadziliśmy trzy drzewka dla uczczenia świąt majowych :D

Dzieki Adamie za tel., poczekam aż ustamie ból zębów i wtedy zawitam.

Nie zaryzykuję wcześniej bo wiem co to znaczy cierpiący facet :D

Dla wszystkich majowe pozdro!!!!