_Piotr 17.06.2005 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 teraz miałbym z działki do pracy 60km, a żona 75! Z Komorowic to już blisko do Katowic - ja jeżdżę z Bystrej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 20.06.2005 04:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Dla mnie taki dojazd to kaplica, codziennie???? Tak dwa razy w tygodniu - dałoby sie przeżyć! Pozdro dla uciekinierów z śląka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yatza 20.06.2005 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Dla mnie taki dojazd to kaplica, codziennie???? Tak dwa razy w tygodniu - dałoby sie przeżyć! Pozdro dla uciekinierów z śląka! Pewne doświadczenia dojazdowe już mamy : U mnie: 1. praca = 11km (z centrum Bielska na granicę Kóz i Pisarzowic), teraz = 22km (z Sosnowca do Katowic, pod granicę z Chorzowem). Żona to już jest weteran dojazdów: najpierw autobusami z Dąbrowy-G. do Bytomia, a teraz autem z Sosnowca do Zabrza = 37km. Ale 75km to już chyba dla niej za wiele... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 20.06.2005 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 A PALIWKO DROŻEJE I DROŻEJE....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Piotr 21.06.2005 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 A PALIWKO DROŻEJE I DROŻEJE....... No... Przy takich przebiegach to nie tylko paliwko trzeba liczyć, ale i samochód co 2-3 lata przymusowo do wymiany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yatza 22.06.2005 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 A PALIWKO DROŻEJE I DROŻEJE....... No... Przy takich przebiegach to nie tylko paliwko trzeba liczyć, ale i samochód co 2-3 lata przymusowo do wymiany... Wbrew pozorom długie przebiegi są zdrowsze dla silnika auta niż takie krótkie trasy. Szczególnie zimą. Dopiero po dobrych kilku kilometrach silnik się rozgrzewa, ma odpowiednie smarowanie, lepsze spalanie paliwa itd. Nie mówiąc już o korkach i "pyrkaniu" na 1 czy 2 biegu i trzymaniu na jałowym biegu... ...ale fakt że przy długich trasach kilometry lecą i przebieg rośnie w tempie olimpijskim ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 27.06.2005 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Cos ostatnio sezon budowlany wymiótł was z forum, za to mury pną się do góry A u mnie nic sie nie klei - ani mury, ani wiata Dobrych fachowców ciągle brak. Budowlane pozdro ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 06.07.2005 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 faktycznie was wymiotło- pochwalcie sie chociaz jak postepy budowlane U mnie jeszcze nic nie ruszyło w tym roku, ale jest nadzieja że w lipcu skończymy tynki, oby tylko nie zapeszyć Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 06.07.2005 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 13-ta strona, pechowa????? wierzycie w pecha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franio 07.07.2005 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Nie wierzymy w pecha. Tak w ogóle to jestem chyba jeden z nielicznych, ktzórzy z domu do pracy mają mniej niż 20 km, i żadnych korków. Za to służbowo, to szkoda gadać - prawie 50 tys. rocznie za kółkiem, a nie jestem kierowcą. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franio 08.07.2005 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 A gdzie leży Kalna? Ktoś może coś powiedzieć na temat tynków perlitycznych? Kolega namawia mnie na taki (zewn) a ja nie chcę być królikiem doświadczalnym. Pozdrawiam PS. Ch...ra. Znowu leje . Jak tak dalej będzie trawa mnie zarośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozbi 08.07.2005 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Cześć FranioMyślę, że to niezby Twoje okolice, jest to mała wioska obok Żywca, między Pietrzykowicami a Lipową. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franio 11.07.2005 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Powiedzcie, co robicie w taką pluchę? Leje i leje, a trawsko rośnie jak szalone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozbi 11.07.2005 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 WitajW Sosnowcu przestało padać gdzieś o 15, teraz nawet się wypogadza.Zawsze w taką pogodę można się trochę zastanowić nad tym co robimy, czy można to zrobić inaczej, lepiej, taniej....Budując się "na odległość" tak jak ja, potrzebne są takie dni by wszystko wcześniej sobie zaplanować, lepiej to zrobić w domu niż później miotać się na budowie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yatza 12.07.2005 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Witaj W Sosnowcu przestało padać gdzieś o 15, teraz nawet się wypogadza. Zawsze w taką pogodę można się trochę zastanowić nad tym co robimy, czy można to zrobić inaczej, lepiej, taniej.... Budując się "na odległość" tak jak ja, potrzebne są takie dni by wszystko wcześniej sobie zaplanować, lepiej to zrobić w domu niż później miotać się na budowie.... Pozdrawiam Uciekiniera! A ja spędziłem w Bielsku tydzień (wysyłając uprzednio rodziców do ciepłych źródeł na Węgrzech), chcąc oprócz relaksu z widokiem na góry dokończyć zakup działki itd... ...a tu zamiast relaksu - deszcz i w efekcie katar , z działką nie załatwiłem bo poprzedni właściciel zapadł się pod ziemię, a mój "bezpiecznik" czyli pełnomocnik został wysłany na wspomniane Węgry - czyli nici, i teraz czeka mnie jutro extra wyprawa do B-B... nic to, babcia się ucieszy bo wnuczkę zobaczy, a przy okazji UM odwiedzę w sprawie podatku rolnego. Dobrze że chociaż przegląd mojej Skody zrobiłem, bo w B-B ją serwisuję, bo jest dobry spec od Skody, nie ASO i bez cen jak w ASO. Sąsiedzi trawę wycieli i teraz widać naszą działkę-trawa po kolana. Znienawidzą nas zanim się tam sprowadzimy... pora nauczyć się machać kosą Kozbi, Jak sobie dajesz radę z budową na odległość? Klucz do sukcesu do dobry Kierownik, Inspektor, prawda? Ja będę miał 60-62km na plac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozbi 13.07.2005 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Witaj Yatza Masz rację, trudno tak budować, udało mi się bo mam panią kierownik budowy z wioski w której buduję, tak że jest na budowie zawsze wtedy kiedy potrzeba a czasem zajrzy przy okazji przejazdu. Myślę że bardzo dużo zależy od ekipy która buduje, mam sprawdzoną, zanim ich wybrałem byłem na kilku budowach i przyglądałem się ich pracy. mogę ich polecać z czystym sumieniem że nie zrobią fuszery i nie zniszczą materiału. Mam stan surowy, jak już pisałem w tym roku chcę podłączyć wodę i prąd. Może się uda...... Co do trawy..... nie byłem na działce od dwóch miesięcy więc jak skończysz u siebie to bardzo chętnie pożyczę kosę, oczywiście po przeszkoleniu Gdzie to piękne Twoje upatrzone miejsce ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yatza 14.07.2005 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Witaj Yatza Masz rację, trudno tak budować, udało mi się bo mam panią kierownik budowy z wioski w której buduję, tak że jest na budowie zawsze wtedy kiedy potrzeba a czasem zajrzy przy okazji przejazdu. Myślę że bardzo dużo zależy od ekipy która buduje, mam sprawdzoną, zanim ich wybrałem byłem na kilku budowach i przyglądałem się ich pracy. mogę ich polecać z czystym sumieniem że nie zrobią fuszery i nie zniszczą materiału. Mam stan surowy, jak już pisałem w tym roku chcę podłączyć wodę i prąd. Może się uda...... Co do trawy..... nie byłem na działce od dwóch miesięcy więc jak skończysz u siebie to bardzo chętnie pożyczę kosę, oczywiście po przeszkoleniu Gdzie to piękne Twoje upatrzone miejsce ? Pozdrawiam A wystarczy kliknąć na linka poniżej w podpisie, żeby odwiedzić moją mini-stronę na WP... lokalizacja w Bielsku-B Komorowicach Krakowskich... wtedy jeszcze była taka ładna krótka trawka... teraz prawie busz... szukam już jakiegoś szpeca z kosą spalinową do zrobienia z działki pola golfowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozbi 14.07.2005 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Witam Oczywiście oglądałem działkę na stronce, bardzo rogata trudno zlokalizować, teraz już wiem. Kolega wynajął kosiarza, który za wygolenie 30-arowej działki wziął 100zł(?), wydaje mi się że to bardzo mało biorąc pod uwagę fakt że był w tej kwocie koszt paliwa. Kosiarz jest z Dąbrowy i jedyny problem to to, że trzeba mu zapewnić transport. Myślę że w przyszłym tygodniu skorzystam z jego usług...... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 19.07.2005 04:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Ja mam 100 do pokonania na budowe - nie jest to zbyt dobre rozwiązanie. i niestety kosztuje coraz więcej Ale za to dwa w jednym - wentylacja płuc po sląskich smrodach no i przy okazji jakoś się wybuduje mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yatza 19.07.2005 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Witam Oczywiście oglądałem działkę na stronce, bardzo rogata trudno zlokalizować, teraz już wiem. Kolega wynajął kosiarza, który za wygolenie 30-arowej działki wziął 100zł(?), wydaje mi się że to bardzo mało biorąc pod uwagę fakt że był w tej kwocie koszt paliwa. Kosiarz jest z Dąbrowy i jedyny problem to to, że trzeba mu zapewnić transport. Myślę że w przyszłym tygodniu skorzystam z jego usług...... Pozdrawiam Znalazłem profesjonaliste ktory chciał 10-15gr za m2 w zależności od stanu trawy. Ostatecznie dogadałem się z kuzynem kumpla który przyjedzie spod Oświęcimia i przeleci te 1128m2 za 80PLN, czyli jakieś 7gr za m2. Ma kosę żyłkową spalinową Stihla. Tylko mogłoby w sobotę nie padać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts