mojave 15.09.2005 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Witajcie, dopiero teraz trafilam na tą grupę Piotr - jestes tu jeszcze?? ja wlaśnie jestem na etapie kupna domu w Bystrej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 15.09.2005 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Bardzo fajna miejscowość - przejeżdzałam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 16.09.2005 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 wiem, że fajna mój dziadek tam mieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 19.09.2005 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Hej, bielszczanie i okoliczni gdzie jesteście?? nasz wątek ledwo zipie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 19.09.2005 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Ja jestem Nikt nic nie pisze to i ja cicho siedze. U nas zastoj bo czekamy teraz na pozwolenie na budowe. Papiery złozone dwa tygodnie temu, architekt ma coś przyspieszać. Mam nadzieje w tym roku pociagnąc przynajmniej instalacje, a jakby dobrze poszlo to zaczniemy fundamenty. Wszystko zalezy od pogody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 20.09.2005 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Tak, klimat ostrzejszy niz na nizinie, przymrozków tylko patrzeć Nie lubię zimy!brrrrrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 20.09.2005 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 oj ja za zimą tez nie przepadam choc na nartach jeżdzic lubię Myslę, że w październku sie wprowadzimy. I taka mysl mnie naszla - bedzie garaz więc odpadne odśnieżanie auta ale za to przybędzie odśnieżanie podjazdu itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
etrala 20.09.2005 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Witam Was wszystkich, Engi mam do Ciebie pytanko.Czy ty korzystałeś z usług pana Kołodziejczyka tynkarza ?? Czy to on Was zrobił w konia ??Czekam na niego już 3 tydzien i tracę nadzieję na przyjazd, mial niby wczoraj zwozić narzędzia ale znów nie przyjechał, telefonu nie odbiera i wogóle mam nerwicę.Jeżeli znacie jakiegoś dobrego tynkarza z okolic Bielska, Pszczyny albo Oświęcimia, to proszę dajcie znać.PozdrawiamEwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 20.09.2005 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Tak - to Kołodziejczyk. Najpierw powiedział że złamał nogę, uwierzyliśmy mu że za dwa miesiące napewno zrobi. Kupiliśmy materiały i czekaliśmy 2 miesiące. pózniej umówiliśmy się na weekend i też nie przyjechał (dwa dni czekania w nerwach!!!! ) Zrobiłam liczne poszukiwania innego solidnego tynkarza- ale bez efektu. Dobrzy maja robotę, a miernoty nie chcę. jeden to powiedział że do 200 metrów to mu się nie opłaca przychodzić. A poprzedni tez już był oglądać robotę , i był umówiony - to wyjechał do Szwecji. Powiedział że chyba to rozumiem. Jak znajdziesz jakiegoś dobrego - to tez poprosze o tel. Teraz główkuję co zrobić z cementem - ale kicha!!! Zyczę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
etrala 20.09.2005 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 O matko - Engi on do Nas tez przyjechał ze złamana nogą !!!!To chyba jakiś numerant, ale po co w ogóle zapewnia , że przyjedzie ?My zaczęliśmy szukać od dzisiaj, więc jeszcze nie mamy nikogo, ale może coś się uda załatwić.PozdrawiamEwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 21.09.2005 04:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Wiesz może ma problemy, ale to wystarczy powiedzieć, przeprosić.Wtedy człowiek inaczej podejdzie do gościa.W sumie jestem wyrozumiała dla ludzi.A ten imówił się na sobotę czekaliśmy cały dzień, potem niedzielę próbując się do niego dodzwonić - nie odbierał.Mielismy wyjechać na urlop na tydzień - przez niego pojechaliśmy pózniej o 2 dni.Ale powodzenia!Jak znajdziesz dobrego - daj namiary.Zacznie wiosną - zimą nie chce tego robić.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcel.B 28.09.2005 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Witam wszystkich jako nowicjusz w klubie Zdecydowałem się na projekt Murator C74b - Bliski - wariant II http://www.projekty.murator.pl/projekt.htm?IdProjektuD=251&action=showProject z pracami ruszamy na wiosnę ale wcześniej chcemy zmienić kilka rzeczy w projekcie no i czekamy na sfinalizowanie spraw z działką. Mam nadzieję że przez zime uda załatwić się wszystkie papiery i pozwolenie na budowę. Ze zmian to przede wszystkim mury - zdecydowaliśmy się na ytonga 36,5cm, konstrukcja budynku jest dość prosta a jako że zamierzamy budować sami ytong uprości wiele spraw. Drugą istotną zmianą to przeprojektownie garażu na biuro z osobnym wejściem (po powiększeniu powierzchni do 30m2). Czy ktoś z was buduje z ytonga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 28.09.2005 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Fajny domek, szczególnie w środku:)) Gdzie dokladnie sie zamierzacie budowac? Zycze aby formalności poszly gładko A u nas powod do świętowania: TA DAM!!! - dziś dostaliśmy POZWOLENIE NA BUDOWE . Jak to teraz jest? Czeka sie dwa tygodnie na uprawomocnienie i chyba jeszcze jeden tydzien na cos? Tylko na co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myciek 28.09.2005 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Witaj Marcel, Chyba oryginalny mur (ceramika + 12 cm styr.) jest wyraźnie cieplejszy od Ytonga? Znam takich co zbudowali z Ytonga a potem zdecydowali się jeszcze docieplać styropianem. Domek sympatyczny (choć bliżej gór ja wolę nieco stromsze dachy). Zima to dobry moment na czekanie na "dojrzewanie" projektów i decyzji urzędowych. W lecie diabli biorą, że możnaby budować a tu nic ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcel.B 28.09.2005 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 ciku Wybraliśmy Kozy, bliżej miejsca gdzie mieszkamy (Biała) niż "bogatsze dzielnice Bielska jak np Wapiennica. Bliskość do szkoły, basenu krytego i kilku innych miejsc oraz idelanie płaska działka zrobiły swoje. I gratuluje tego najważniejszego papierka myciek Współczynnik przenikania ciepła chyba podobny choć ocieplenie ze styropianu parterowego domku to już nie problem a korzyści wynikające z zastosowania tego materiału duże jeżeli sam budujesz. Montaż instalacje w ścianach (samemu) nie zniecheci do dalszej budowy, łatwość obróbki robi swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 29.09.2005 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 witam na forum Projekt bardzo ładny a i Kozy to sympatyczna mejscowość zwłaszcza podobaja mi sie okolice kamieniołomu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 29.09.2005 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Kozy to bardzo ładna miejscowość. Mamy tam znajomych, a i od nas to "rzut beretem". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yatza 07.10.2005 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 witam na forum Projekt bardzo ładny a i Kozy to sympatyczna mejscowość zwłaszcza podobaja mi sie okolice kamieniołomu Pracowałem ponad 3 lata w firmie w Kozach (ale daleko od kamieniołomu, prawie w Pisarzowicach). Zazwyczaj zapisywaliśmy adres: Kozy k. Bielska-Białej, raz dostaliśmy list na adres: Bielsko-Biała koło Kóz! Kozy są fajne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 07.10.2005 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Yatza - fajna ta Twoja działka. Widok na góry to jest to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yatza 07.10.2005 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Yatza - fajna ta Twoja działka. Widok na góry to jest to Nasi znajomi mają działkę (a w zasadzie budowę) w Wilkowicach, na stokach Czupla, albo jeszcze Magury, trudno powiedzieć bez mapy. Działka jest dosyć wysoko i extrrrra, super widok na Skrzyczne, Klimczok... Nasz widok to nic.... Ale w porównaniu z widokiem z sosnowieckiego balkonu, fakt duża różnica! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts