Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy w Beskidach nikt nie buduje?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja jestem :) Nikt nic nie pisze to i ja cicho siedze. U nas zastoj bo czekamy teraz na pozwolenie na budowe. Papiery złozone dwa tygodnie temu, architekt ma coś przyspieszać. Mam nadzieje w tym roku pociagnąc przynajmniej instalacje, a jakby dobrze poszlo to zaczniemy fundamenty. Wszystko zalezy od pogody.

Witam Was wszystkich, Engi mam do Ciebie pytanko.

Czy ty korzystałeś z usług pana Kołodziejczyka tynkarza ?? Czy to on Was zrobił w konia ??

Czekam na niego już 3 tydzien i tracę nadzieję na przyjazd, mial niby wczoraj zwozić narzędzia ale znów nie przyjechał, telefonu nie odbiera i wogóle mam nerwicę.

Jeżeli znacie jakiegoś dobrego tynkarza z okolic Bielska, Pszczyny albo Oświęcimia, to proszę dajcie znać.

Pozdrawiam

Ewa

Tak - to Kołodziejczyk.

Najpierw powiedział że złamał nogę, uwierzyliśmy mu że za dwa miesiące napewno zrobi. Kupiliśmy materiały i czekaliśmy 2 miesiące.

pózniej umówiliśmy się na weekend i też nie przyjechał (dwa dni czekania w nerwach!!!! :x )

Zrobiłam liczne poszukiwania innego solidnego tynkarza- ale bez efektu.

Dobrzy maja robotę, a miernoty nie chcę.

jeden to powiedział że do 200 metrów to mu się nie opłaca przychodzić.

A poprzedni tez już był oglądać robotę , i był umówiony - to wyjechał do Szwecji.

Powiedział że chyba to rozumiem.

Jak znajdziesz jakiegoś dobrego - to tez poprosze o tel.

Teraz główkuję co zrobić z cementem - ale kicha!!!

Zyczę powodzenia!

Wiesz może ma problemy, ale to wystarczy powiedzieć, przeprosić.

Wtedy człowiek inaczej podejdzie do gościa.

W sumie jestem wyrozumiała dla ludzi.

A ten imówił się na sobotę czekaliśmy cały dzień, potem niedzielę próbując się do niego dodzwonić - nie odbierał.

Mielismy wyjechać na urlop na tydzień - przez niego pojechaliśmy pózniej o 2 dni.

Ale powodzenia!

Jak znajdziesz dobrego - daj namiary.

Zacznie wiosną - zimą nie chce tego robić.

Pozdro

Witam wszystkich jako nowicjusz w klubie :)

Zdecydowałem się na projekt Murator C74b - Bliski - wariant II http://www.projekty.murator.pl/projekt.htm?IdProjektuD=251&action=showProject

z pracami ruszamy na wiosnę ale wcześniej chcemy zmienić kilka rzeczy w projekcie no i czekamy na sfinalizowanie spraw z działką. Mam nadzieję że przez zime uda załatwić się wszystkie papiery i pozwolenie na budowę.

Ze zmian to przede wszystkim mury - zdecydowaliśmy się na ytonga 36,5cm, konstrukcja budynku jest dość prosta a jako że zamierzamy budować sami ytong uprości wiele spraw.

Drugą istotną zmianą to przeprojektownie garażu na biuro z osobnym wejściem (po powiększeniu powierzchni do 30m2).

Czy ktoś z was buduje z ytonga?

Fajny domek, szczególnie w środku:)) Gdzie dokladnie sie zamierzacie budowac? Zycze aby formalności poszly gładko

A u nas powod do świętowania: TA DAM!!! - dziś dostaliśmy POZWOLENIE NA BUDOWE . Jak to teraz jest? Czeka sie dwa tygodnie na uprawomocnienie i chyba jeszcze jeden tydzien na cos? Tylko na co?

:D

Witaj Marcel,

Chyba oryginalny mur (ceramika + 12 cm styr.) jest wyraźnie cieplejszy od Ytonga? Znam takich co zbudowali z Ytonga a potem zdecydowali się jeszcze docieplać styropianem.

Domek sympatyczny (choć bliżej gór ja wolę nieco stromsze dachy).

Zima to dobry moment na czekanie na "dojrzewanie" projektów i decyzji urzędowych. W lecie diabli biorą, że możnaby budować a tu nic ... ;-)

ciku

Wybraliśmy Kozy, bliżej miejsca gdzie mieszkamy (Biała) niż "bogatsze dzielnice Bielska jak np Wapiennica. Bliskość do szkoły, basenu krytego i kilku innych miejsc oraz idelanie płaska działka zrobiły swoje.

I gratuluje tego najważniejszego papierka :)

myciek

Współczynnik przenikania ciepła chyba podobny choć ocieplenie ze styropianu parterowego domku to już nie problem a korzyści wynikające z zastosowania tego materiału duże jeżeli sam budujesz. Montaż instalacje w ścianach (samemu) nie zniecheci do dalszej budowy, łatwość obróbki robi swoje.

witam na forum :D

Projekt bardzo ładny a i Kozy to sympatyczna mejscowość :D zwłaszcza podobaja mi sie okolice kamieniołomu

Pracowałem ponad 3 lata w firmie w Kozach (ale daleko od kamieniołomu, prawie w Pisarzowicach).

Zazwyczaj zapisywaliśmy adres: Kozy k. Bielska-Białej, raz dostaliśmy list na adres: Bielsko-Biała koło Kóz! :D Kozy są fajne!

Yatza - fajna ta Twoja działka. Widok na góry to jest to :D

Nasi znajomi mają działkę (a w zasadzie budowę) w Wilkowicach, na stokach Czupla, albo jeszcze Magury, trudno powiedzieć bez mapy. Działka jest dosyć wysoko i extrrrra, super widok na Skrzyczne, Klimczok... Nasz widok to nic.... :wink: Ale w porównaniu z widokiem z sosnowieckiego balkonu, fakt duża różnica! :lol: