moniss 14.02.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Dzięki Yatza za wiadomości o WZiZT Daleko od Twojej działki są media? U nas woda i gaz są oddalone o ok. 50m a słup 0,4 kV, do którego możemy sie podłączyć, jest na działce Słup w pełnej okazałości można obejrzeć na poniższech fotkach: fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcel.B 17.02.2006 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Witam po dłuższej przerwie Po 6 miesiącach starań i spraw sądowych potrzebnych do podziału działki udało nam się w końcu podpisać umowę kupna i od 19 stycznia jesteśmy "posiadaczami ziemskimi" a w krótkim mam nadzieję czasie staniemy się INWESTORAMI W ciągu ostatniego miesiąca udało nam się złozyć wnioski o warunki i uzgodnić większość przyłączy. Do odbioru została tylko energetyka i telekomunikacja. Potem dwa "drobne" szczegóły czyli...... pozwolenie i kredyt i mam nadzieję ruszymy z kopyta Ekipę do stanu surowego mam juz prawie dogadaną, wybieram i szuka jeszcze dekarza a jest o co walczyć bo 300 m2 dachu czeka.... Może macie jakieś namiary na solidne ekipy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekGosia 18.02.2006 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 tak, tak trzeba zrobić plany budowania i zaklepać fachowców. Dlatego proszę o namiary sprawdzonych tynkarzy, bo jak pisałam wcześniej gość który sie w ubiegłym roku z nami umówił na robotę- wyjechał do Szwecji Wystawił nas do wiatru i mamy rok opóżnienia W środku sezonu nie udało nam się nikogo znależć Mam nadzieje że w tym roku będzie inaczej pozdro Namiary posłałem na priva. Mam nadzieję, że się przydzadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekGosia 18.02.2006 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 witam i ja rozpoczęlismy papierkologię, ale poszukuję ekipy do stanu zero. na jesień. macie może kogos sprawdzonego, kogo można polecić? czy całe forum podbeskidzia śpi snem zimowym ? pozdrawiam!!! Tobie też Magdala wysłałem namiary na dwie osoby. Sprawdź skrzynkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yatza 20.02.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Dzięki Yatza za wiadomości o WZiZT Daleko od Twojej działki są media? U nas woda i gaz są oddalone o ok. 50m a słup 0,4 kV, do którego możemy sie podłączyć, jest na działce Słup w pełnej okazałości można obejrzeć na poniższech fotkach: fotki No i po urlopie narciarskim. Fajnie było! W kwestiach inwestycji w działkę poszło nieźle tj. agencja oświdczenie podpisała, wniosek o przepisanie WZiZT złożony w UM. Wnioski o warunki przyłączy w Enion i Aqua też złożone. W Enion żeby mieć 25A zabezpieczenie naciągnęli mnie na 14kW... chciałem tak 12-13kW. Tak więc prąd, woda i kanalizacja ruszyły z miejsca. Gorzej z gazem bo mi o 14.30 zamknęli gazownię przed nosem... Dostaną papiery pocztą. Trzeba też powalczyć z TPSA i drogowcami. Media mam różnie (licząc do granicy działki): - prąd ok 60m (kablem podziemnym) - woda ok 60m - kanalizacja przy granicy działki (obie: deszczowa i sanitarna) - gaz u sąsiada, 15m - TPSA ok 20-30m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 21.02.2006 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Dzięki za pomoc!Mam nadzieję że nadchodzacy sezon bedzie lepszy!! od poprzedniego.Byle do wiosny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yatza 22.02.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Witam Ile biorą (w rejonie Bielska-B.) architekci za: - projekt zagospodarowania terenu? - załatwianie wszystkich uzgodnień i pozwoleń? - nadzór w czasie budowy? Trochę podzwoniłem i zaoferowali mi (NETTO, bez VAT): - projekt zagospodarowania terenu: 500-700 zł - projekt zagospodarowania terenu + załatwianie wszystkich uzgodnień i pozwoleń: 1560 zł - nadzór w czasie budowy: "nie przez telefon" Ile brali od was za adaptacje projektów gotowych? Wiem, to trudniej porównać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcel.B 22.02.2006 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Ja miałem za zmiany w projekcie gotowym zapłacić ok 2000 zł ale wymyśliłem sobie powiekszenie garażu i przystosowanie go do celów mieszkalnych oraz zmianę murów z ceramiki na ytong, doliczając projekt gotowy cena wychodziła prawie 4000, narysowali mi podobny i za całość dałem 3500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
golewo 01.03.2006 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Witam wszystkich budujących w Beskidach:) szukam i szperam ale wszyscy tu chyba z okolic Bielska-B i bardziej na wschód:(.....no a gdzie ktoś z okolic Cieszyna?!..sam tu buduję czy cooo?......w każdym razie to i tak chyba najbliższa do mnie grupa...a i sympatyczne grono jak widzę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myciek 01.03.2006 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 ....no a gdzie ktoś z okolic Cieszyna?!..sam tu buduję czy cooo? Ano tutaj. Tylko, że budowa praktycznie zakończona i z budowniczego stałem się czytelnikiem. Tym bardziej, że ostatnio faktycznie wiele bardzo "lokalnych" zapytań. Był jeszcze kiedyś Franio - być może teraz też głównie czyta? A na jakim jesteś etapie? Fundamenty czy glazura ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
golewo 01.03.2006 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 ....no a gdzie ktoś z okolic Cieszyna?!..sam tu buduję czy cooo? Ano tutaj. Tylko, że budowa praktycznie zakończona i z budowniczego stałem się czytelnikiem. Tym bardziej, że ostatnio faktycznie wiele bardzo "lokalnych" zapytań. Był jeszcze kiedyś Franio - być może teraz też głównie czyta? A na jakim jesteś etapie? Fundamenty czy glazura ? Ha!....no prosze jednak jest ktoś.....więc tak mniej więcej pośrodku tzn. stan surowy zamkniety otynkowane z elektryką i przed innymi instalacjami:) A dokładniej w cieszynie samym pobudowałeś czy w wioskach naokoło? i zdjeciami sie gdzieś chwaliłeś? postaram sie jutro zamieścić tu fotki naszej chatki w obecnym stanie:) pozdrawiam rodaka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edusiek 02.03.2006 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 ja to moge sobie tylko wpasc poczytac.. niestety jeszcze do niedawna myslalam ze sobie zbuduje domek w jasienicy na dizaleczce no ale los rzucil mnei do wroclawia... wiec trzeba bylo zweryfikowac plany jednak pozwole sobie tu z czystej sympati i sentymentu bywac pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
golewo 02.03.2006 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 a bywaj bywaj!!.....wrocław nie tak daleko a tam się buduje duuużo że hej wiec może niedługo będziemy dzielić się doświadczeniami;) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piebo 10.03.2006 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Witam wszystkich budujących. Mam prośbę do Wojtek&Gosia o podanie adresu firmy do budowy domku ponoć macie jakieś namiary. Jestem w trakcie załatwiania wszystkich pozwoleń, mam tylko małe zmiany w projekcie i koło czerwca / lipca chciałabym ruszyć z budową . Szukam tylko jakiejś godnej firmy z okolic Bielska, Kóz, Kęt, Andrychowa , Wadowic, Moja budowa w ketach wiec te okolice wchodza w gre. Dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekGosia 11.03.2006 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 Witam wszystkich budujących. Mam prośbę do Wojtek&Gosia o podanie adresu firmy do budowy domku ponoć macie jakieś namiary. Jestem w trakcie załatwiania wszystkich pozwoleń, mam tylko małe zmiany w projekcie i koło czerwca / lipca chciałabym ruszyć z budową . Szukam tylko jakiejś godnej firmy z okolic Bielska, Kóz, Kęt, Andrychowa , Wadowic, Moja budowa w ketach wiec te okolice wchodza w gre. Dzieki i pozdrawiam Posłałem prywatną wiadomością. I życzę powodzenia w budowie, małych kosztów, dobrych ekip, cierpliwości, zdrowia i szybkiego zamieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 20.03.2006 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Coś w tym roku nie można wystartować - ziemia skuta lodem i zasypana śniegiem. W tym roku chyba sezon krótszy bedzie, chyba nie wykonamy planów budowlanych Tez macie takie obawy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myciek 20.03.2006 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Coś w tym roku nie można wystartować - ziemia skuta lodem i zasypana śniegiem. W tym roku chyba sezon krótszy bedzie, chyba nie wykonamy planów budowlanych Tez macie takie obawy??? Chyba nie będzie tak źle. Sprawdziłem, że w zeszłym roku śnieg zniknął z mojego pola 17/18 marca. Czyli jeśli następne dni będą takie jak dzisiejszy to zaledwie kilka dni przesunięcia. A okoliczni chłopi mówią, że ziemia wcale nie jest zmrożona. Myślę, że ta zima trwała tak długo, że zlodowacenie odczuwam gdzieś w czaszce: już zapomniałem jak to jest jak nie ma śniegu i z trudem przychodzą mi do głowy prace ogrodnicze... Chyba zatem należy przyjąć do wiadomości, że kalendarzowa wiosna właśni nadchodzi i... zabrać się do roboty. (ciekawe jak mi to wyjdzie z sianiem trawy?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 21.03.2006 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 trzeba dobrze uklepać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teekaa 27.03.2006 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Witam od dwóch lat plączę się po forum - szukam ludzi - budujących w okolicach Rajcza -Zwardoń - dostałam wreszcie pozwolenie na budowę, prąd i studniarz jak tylko zejdą śniegi - brak ekipy budowlanej i kierownika - (jestem ze Śląska- na budowę 100 km) - ale u mnie tylko działka południowa z górki Zaczynam objeżdżać budowy w okolicy w poszukiwaniach - solidnych, porządnych itd ....- może coś z tego wyjdzie - chciałabym już. Pozdr Teekaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekGosia 27.03.2006 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Szukam wykonawców ogrodzenia i podjazdu naszego domku. Działka 15ar. Frontowe będzie najprawdopodobniej z klinkieru, reszta siatka zwykła ogordzeniowa. Od frontu będzie też zamontowana brama przesuwna automatyczna. Jeśli ktoś mógłby polecić godną ekipę to będe wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts