Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy w Beskidach nikt nie buduje?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gratulacje dla wszystkich co wybrali sezon 2006 na rozpoczęcie budowy. Pogodowo strzał w 10-tkę! :)

U nas postępy papierowe:

1) Projekt jest już po adaptacji - zniknęła oryginalna lukarna w dachu i dom jest o 1 krokiew szerszy ( a przy okazji kuchnia i pokój dzienny z jadalnią)

2) Zestaw dokumentów do wniosku o pozwolenie na budowę prawie gotów. W tym tygodniu czekamy na ostatni świstek... do uzgodnienia energetyki potrzebowałem... 23 oświadczeń... ot, efekt drogi wspólnej :).

Znalazłem Pana co mi zrobi projekt wod-kan za 400 PLN+vat. Dużo-mało??

w piatek dach został zakonczony na nwej czesci,w poniedziałek ekipa zabiera sie za rozbiurke dachu na starej czesci domu.efekty coraz brdziej widoczne.

ps czy ktos wie ile gazownia kasuje za przyłączenie gazu bo jak byłem to powiedziano mi iz bedziemy musieli zapłacic za przerwe w dostwie gazu do innych odbiorców mieszkających przy tym gazociąu na którym bedą prowadzone roboty

Martinezbb - opłaty za przerwy w dostawie gazu - to bzdura, gazownia nie ma prawa cię tym obciążać (pod warunkiem, że nie narzucasz im terminu wykonania przyłącza). Nie spotkałem się dotychczas z takim wymogiem w stosunku do żadnego z przyłączanych odbiorców (a pracuję w branży gazowniczej już 8 lat.

Jeśli to w Bielsku-Białej - mogę pomóc znam tam wielu ludzi. :wink:

Jeśli chodzi o koszty, to zaglądnij tu: http://www.gaz.zabrze.pl/porad_2.htm

Rozdzielnia Gazu w BB wchodzi w skład GSG i te opłaty będą Ciebie obowiązywały.

Witam.

Bedziemy sie budowac w okolicach Zywca wiec chyba to moja grupa... chcialabym sie wpisac do Grupy BESKIDY.

Budowe rozpoczniemy moze jesienia al na pewno na wiosne przyszlego roku.

Juz na poczatku mam prosbe, poszukuje ekipy budowlanej ktora ma doswiadczenia w budowaniu Ytongiem.

Z gory dziekuje za polecenia.

Nasz projekt w adaptacji, dzialka czeka w spokoju, porasta coraz bujniej (juz raz byla koszona :roll: ), czasami jakas sarenka sie na niej pojawi, zajaczek.... te sielska atmosferke naruszyl geolog z ekipa by wykopac pare dolkow, ale po tym nie ma juz sladu.

Pozdrawiam.

Jola

Witajcie,

Cieszę sie, że znalazłem grupę z Beskidów. Osobiście mieszkaw w BB od ponad 4 lat i bardzo mi się tu podoba. Teraz wreszcie przyszedł czas na postawienie własnego domu i zamierzam zacząć w przyszłym roku. Jestem na etapie oglądania projektów i załatwiania papierków.

A propos projektu wod-kan uważam, że kwota 400 zł jest ok, ode mnie jeden projektant chce 500 z uzgodnieniami.

Pozdrawiam wszystkich,

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...
Witam .Dzis dolaczylem do waszej grupy.Zamierzam rozpoczac budowe domu w Pisarzowicach.Poszukuje sprawdzonej ekipy budowlanej.Dobrej i taniej. Jesli kogos mozecie polecic to czekam na wiadomosc.

Cześć nasza budowa jest w Wilamowicach, mamy osobna ekipę do fundamentów i stropów, osobną do murów. Oni wzajemnie sie znają i uzupełniają sie. U nas teraz konczą. Możesz podjechać zobaczyć budowę, namiar moge Ci podać, robią solidnie, a czy są tani to rzecz względna. Musiałbyś roznawiać z nimi o kosztach sam. My jesteśmy zadowoleni. Daj znać jeśli jesteś zainteresowany.