ciku 12.09.2006 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Waga 61 podobno zdążyłeś być na naszej budowie zanim teść sie dowiedział ze masz przyjechać i podobno nie wiedział kim jestes. Przykro mi, tak sie złożyło ze nie odebrał wiadomości. Jeśli nie dał Ci wszystkich potrzebnych Ci nformacji to je zbiore i prześle do Ciebie. Daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waga 61 14.09.2006 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Cześć Ciku. Wysłałem do Ciebie dwa posty na priva ale obawiam się że nie dotarły. Pan od fundamentów jest z nami umówiony narazie na oglądanie naszej działki. Dzięki za namiary. Brakuje nam jeszcze kierownika budowy, może Wasz dysponuje wolnym czasem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martinezbb 16.09.2006 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 w dniu dzisiejszym ekipa zakonczyła budowe domu tzn sciany stoją okna są wprawione, dach na starej i na nowej czesic połozony ,i całosc ocieplona i elewacja polozona. Wewnatrz wykonalem samodzielnie izolacje pod wylewke, styropian juz tez lezy i rury od podłogowki z całym osprzetem zamontowałem. Jak ja sie ciesze ze juz tyle jest zrobione.Po niedzieli wchodzi ekipa od wylewki i koniec z ekipami-elektryke sam, karton gipsy sam , a na wiosne ziemie rozplantowac i nie bedzie sladu ze ktos rok wczesnie cos robil wokół domu.pozdro dla wszystich co rzezbbia sami na budowach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waga 61 26.09.2006 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Czesc ciku.Czy otrzymales moj post na priva?Daj znac.A moze sie gniewasz?Czarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martinezbb 27.09.2006 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 tak nasz dom wyglądał przed 15 maj brhttp://img87.imageshack.us/my.php?image=dsc03046po0.jpga tak od jakiś 2 tygodnihttp://img217.imageshack.us/my.php?image=dsc01344ce1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myciek 27.09.2006 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 tak nasz dom wyglądał przed 15 maj br http://img87.imageshack.us/my.php?image=dsc03046po0.jpg a tak od jakiś 2 tygodni http://img217.imageshack.us/my.php?image=dsc01344ce1.jpg Ten z lewej z dwuspadowym dachem? Ładna architektura lokalna ale chyba troszke tynk spada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martinezbb 28.09.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 sory ale linki do zdjęc mi sie pomyliły, ten dom szary to stał do 15 maja a zdjecie z nowym domem na biało o od jakiś dwóch tyg stoi.sorki jeszszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert11 26.10.2006 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Witam. Dzisiaj przyłączyłem sie do Waszej grupy. Wraz z żona planujemy rozpocząc budowę na wiosnę 2007. Na razie jesteśmy na etapie wybierania projektu (właściwie to juz jest wybrany tylko jeszcze zastanawiamy się nad ew. zmianami). A na działce wykopałem sobie studnię i w najbliższych dniach czeka mnie jeszcze koszenie trawy Aha, budować będziemy w Górkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semir 26.10.2006 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 my juz mamy projekt i na wiosne ruszamy pozdrowionka i zycze wytrwałosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semir 26.10.2006 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 my budujemy Pierściec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fiddler 27.10.2006 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Witaj Robert11, my też już wybraliśmy projekt i wiem, że to ciężka sprawa. Startujemy na wiosnę w Jaworzu. Od dzisiaj mam prąd na działce. Pozdrawiam P.S. Jak stałeś się właścicielem studni? Wykopałeś sam, czy wziąłeś jakiegoś fachowca? Jeżeli sam, to skąd wiedziałeś gdzie kopać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martinezbb 27.10.2006 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 a w której czesci jaworza macie działke= ja pochodze z jaworza i mieszkam w wapienicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 28.10.2006 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Witam wszystkich i pozdrawiam .Zaczyna się robić zima więc moje wizyty na forum powinne być częciej .Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolka 29.10.2006 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 Witam serdecznie Liczę na waszą pomoc otóż szukam niedrogiego i fajnego wypoczynku od świąt z sylwestrem , z wyżywieniem i to nalepiej w domku u kogoś prywatnie (bo pensjonaty są strasznie drogie ) Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fiddler 30.10.2006 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 a w której czesci jaworza macie działke= ja pochodze z jaworza i mieszkam w wapienicy Na początku ulicy Turystycznej, po prawej stronie, jadąc w górę. Działka najbliżej lasu i za każdym razem jak tam jestem nie mogę się napatrzeć na piękne widoki. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolka 30.10.2006 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Hej Kochani czy nie macie dla mnie żadnej oferty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert11 31.10.2006 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Studnię kopałem prawie sam. Pomagał mi teść i szwagier. Co do szukania miejsca to było z tym trochę zamieszania. Po pierwsze przekopałem internet i materiały w Starostwie Powiatowym i Urzędzie Gminy w poszukiwaniu informacji nt struktury hydrogeologicznej terenu w okolicach mojej działki. Potem zrobiłem wywiad z prawie wszystkimi sąsiadami (także tymi dalszymi), pytałem jakie mają studnie, jakie głębokie, ile wody itp. Przeszukałem też forum, ale niestety tutaj nie znalazłem zbyt wielu przydatnych informacji Po tym wszystkim wytypowałem miejsce na studnię a dla pewności zaprosiłem na działkę gościa (różdżkarza), który kopał kiedyś studnie zawodowo. Pan pochodził po działce i wskazał kilka dobrych miejsc miejsc na kopanie. (Jedno z nich prawie dokładnie pokrywało się z tym wytypowanym przeze mnie ). Dodatkowo ten przesympatyczny człowiek pożyczył mi część przyrządów potrzebnych przy kopaniu studni (trójnóg, wyciąg, wielokrążek itp), dał mi też kilka dobrych rad. I to wszystko prawie za darmo A potem to już tylko tydzień kopania i gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fiddler 31.10.2006 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Gratuluję!!! Studnia to fajna sprawa. U mnie był dzisiaj specjalista od budowy studni i określił, że woda jest na 6-7 metrach. Koszt jej wykopania to 600 zł od metra. Mam w pobliżu wodociąg z Aqau'y, więc rezygnuję z dalszych poszukiwań i zdecyduję się na tego monopolistę, chociaż korzystanie z jego usług mnie lekko irytuje (chcą opłaty za wszystko). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
net_ka 03.11.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Witam wszystkich, Właśnie znalazłam ten wątek. My z mężem budujemy domek w Wilkowicach, Lukrecję z archipelagu, 141 m2. Mamy już fundamenty i na wiosnę ruszamy dalej. . Tylko jak przetrwać tę zimę w BB? Brrrr Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasq 04.11.2006 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 dzień dobry wszystkim jestem sasq (wojtek - ale tak do mnie nikt nie mówi) właśnie się zaczynamy budować tj działka jest warunki zabudowy sa projekt sie szuka pozwolenie na budowe czeka na projekt... a narazie zdobywam wiedze pozdrawiam wszystkich i byle do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts