Eliszka 20.11.2006 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Bardzo dziękuję Robercie. Pozdrawiam Bielsko-B. Na Szyndzielni też jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fiddler 21.11.2006 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Eliszka, Widzę, że Robert wszystko dobrze wyjaśnił. Jest jeszcze tylko kwestia przyłącza placu budowy. W tej sprawie Enion stoi na stanowisku, że całość kosztów związanych z tego typu przyłączeniem ponosi inwestor. Warunki podłączenia placu budowy otrzymujesz osobno i osobne o nie występujesz. Przyłącze docelowe otrzymasz po wybudowaniu budynku. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martinezbb 21.11.2006 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Nie jestem zwolennikiem klejenia G K na ściany murowane . Może to ,moja obsesja dlamnie nie ma róznicy ale przynajmniej szybciej to zrobie to raz dwa nie musze płacic ekipie za zrobione sciany sam to bede robił po trzecie w starej czesci domu robiłem gładzie na tynku tradycyjnym i jakos niechce mi sie robic tego w nowej czesci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frost911 22.11.2006 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Witam Jestem z Bielska i wiosną '07 ruszam z budową domu. Czy jest w B-B kobieta, która tak jak ja musi sama ,uporać się z budową domu ? Mieszkałam 7 lat w Warszawie i nie mogłam się doczekać powrotu do mojego kochanego Bielska - nigdzie indziej nie jest tak pięknie jak u nas w Beskidach !!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martinezbb 23.11.2006 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Witam Jestem z Bielska i wiosną '07 ruszam z budową domu. Czy jest w B-B kobieta, która tak jak ja musi sama ,uporać się z budową domu ? Mieszkałam 7 lat w Warszawie i nie mogłam się doczekać powrotu do mojego kochanego Bielska - nigdzie indziej nie jest tak pięknie jak u nas w Beskidach !!! Pozdrawiam poniekąd moja zona musi sie sama uporać z budową a dokładnie z jej ostatnim etapem czyli doborem kolorów, wyposazeniem itp reszta jest na mojej głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bekum 23.11.2006 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Witam Możecie mi powiedzieć ile czeka się w Bielsku na pozwolenie na budowę??Słyszałem że nawet do pół roku bez znajomości.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martinezbb 23.11.2006 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Witam Możecie mi powiedzieć ile czeka się w Bielsku na pozwolenie na budowę?? Słyszałem że nawet do pół roku bez znajomości.... Pozdrawiam my czekalismy miesiąc oprócz tego wczesniej min 3 tyg na warunki zabudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
net_ka 05.12.2006 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Witam, To w grudniu już nikt tu nie zagląda??? Bekum, my czekaliśmy za pozwolenie na budowę chyba 2 miesiące,może myslisz o warunkach zabudowy. Na te czeka się faktycznie ok. 6 miesięcy. Frost - witaj w BB. Mało osób decyduje się na powrót z W-wy do małego miasteczka typu BB. Podziwiam Mam pytanie. Chcemy kupić teraz dachówkę (ceramiczną). Macie jakieś namiary na składy, gdzie mają rozsądne ceny??? Axiom, Builder???? Jakie jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasq 07.12.2006 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 W Bielsku tak źle nie maGeneralnie od początku załatwiania wszystkich formalności do uprawomocnienie sie pozwolenia na budowę potrzeba około dwóch miesięcyzakładajac brak poślizgów czasowych (jesteśmy właśnie na tym etapie) pozdrawiam budujacych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isztar 08.12.2006 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_K 09.12.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 Witam Jestem z Bielska i wiosną '07 ruszam z budową domu. Czy jest w B-B kobieta, która tak jak ja musi sama ,uporać się z budową domu ? Mieszkałam 7 lat w Warszawie i nie mogłam się doczekać powrotu do mojego kochanego Bielska - nigdzie indziej nie jest tak pięknie jak u nas w Beskidach !!! Pozdrawiam witam ze wzgledu na pobyt TZta za granica ja sama bede dogladac budowy jestem po technicznej uczelni i mialam zajecia z budownictwa, wiec jest prosciej, ale i tak duzo jeszcze musze sie dowiedziec... co do uroku Beskidow - zgadzam sie!! ani kilkuletni pobyt w Warszawie ani teraz za granica nie odwiodl nas od marzen zamieszkania na stale w rodzinnych stronach pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasq 21.12.2006 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 i zdrowia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 23.12.2006 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 Mogę pomóc i doradzić w c.o. kominkach Tarnava i desce Barlineckiej , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wronceck 27.12.2006 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 Witam budujących na podbeskidziu, U nas na chwilę obecną stan surowy-zamknięty w Pisarzowicach. Adamos, czy znasz może jakąś "dobrą-i-nie-drogą" ekipę do instalacji CO ? Piec gazowy kondensacyjny, instalacja z kaloryferami i podłogówką. Myśleliśmy o Vailancie. Inne męczące nas problemy to brak namiarów na ekipy do zrobienia ogrodzenia z klinkieru od przodu (40m) i do ułożenia kostki brukowej. Ci co robili znajomym albo mają terminy w październiku 2007 albo siedzą w Irlandii . Będziemy wdzięczni za jakąkolwiek pomoc. Pozdrawiam, Wronceck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 27.12.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 Prowadzę hurtownie instalacyjna i mogę coś Ci doradzić jak i podesłać dobrych fachowców ,tylko ,że terminy mają napięte ale jak to bedzie na wiosnę to ok. Wolne maja tylko pseudo -fachowcy.W Pisarzowicach jest Pan Dziubek ,Kozioł ,Najlepiej przyjedż do Kęt i porozmawiamy o całym ogrzewaniu wraz z podłogówką. Hurtownia nazywa sie PRIMO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasq 29.12.2006 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 wronecek odradzam Vailiant-a niestety jest awaryjny ostatnio szlak trafił piec u moich rodziców i to dosłownie kilka dni po upłynieciu gwaracji Ja osobiście zastanawiam sie nad immergas-em puki co wszyscy sobie chwalą wy widzicie co za oknem jest.... masakra geolog ma badania robic jakies wykopki czy odwierty.. s tu tsks bryndza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 30.12.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 Co do vailiant-a potwierdzam awaryjnośc i premedytację producenta ,ponieważ nic nie pasuje co jest typowe do każdego innego kotła. Imergas owszem sam promuję ten kociołek i nie wstydzę się za jakość . Parę lat temu jeżdziłem po targach i promowałem tą firmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasq 03.01.2007 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 no to chyba jednak immergas bedzie grzał (czasu jesze troszke mam na decyzję) A jak sie ma do wcześniej wymienionych wolf i urlich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 05.01.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Znalazłam ten wątek... Dołączam się bo budujących w Beskidach. Zamierzamy zacząć na przełomie maja i czerwca. Projekt mamy, ekipę mamy, a to najważniejsze.... Teraz tylko papierki, papierki Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 09.01.2007 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Witam i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts