pajdusia 04.05.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Witamja dopiero rozglądam się za projektem - faworytem jest projekt M02aW związku z tym mam pytanie: czy ktoś na Podbeskidziu też buduje taki dom?Będziemy wdzięczni za możliwość zobaczenia M02a "na żywo" i od środka.Pozdrawiam pajdusia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semir 05.05.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 no dawno mnie tu niebyło ale wiecie robota:D no mamy juz rozpoczete mury na pietrze http://images20.fotosik.pl/303/02138580a5ec3526med.jpg za tydzień wchodzi ciesla chyba,trzeba malowac deski na podbitke pozdrawiam wszystkich z Podbeskidzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdala 05.05.2007 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 No i u nas postepy. Póki czekamy na uprawomocnienie, załatwiam materiał, co się da, po cenach aktualnych. Masakrrrra. w moim notatniku wstawiłąm nowe foto pozdrawiam ciepło mi mo deszczyska dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martinezbb 05.05.2007 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 jak mi wiadomo w czasie gdy pozwolenie sie uprawomocnia to mozna juz sobie powoli grzebać w ziemi. my konczymy powoli wnetrza tzn łazienka dalej jest rozgrzebana ale taras powoli zaczyna wygladac jak taras tzn krawęzniki żwir ,oddzielenie od trawy kostka przyjedzie kiedy indziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasq 06.05.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 grzebać można zresztą... fundamenty w razie czego łatwo "rozebrać" (pod warunkiem że jeszcze niewystają za duż o z ziemi starczy nieco przysypać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 06.05.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Jestesmy lekko załamani brakiem materiałów budowlanych. Jestesmy zapisani w prefabecie na bloczki BK na czerwiec i niestety nie ma szans zeby były na czas . Ekipa murarzy umówiona a materiałów nie ma. Zaczelismy sie interesowac sprowadzeniem materiałów ze Słowacji. Niestety w poblizu granicy składy budowlane sa wyczyszczone na amen. Narazie mnie sytuacja lekko podłamuje , szukamy jakiegos wyjscia awaryjnego.Macie jakies pomysły na rozwiazanie tej chorej sytuacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semir 07.05.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 grzebać można zresztą... fundamenty w razie czego łatwo "rozebrać" (pod warunkiem że jeszcze niewystają za duż o z ziemi starczy nieco przysypać) nalezy pamietac potem o dobrym wpisie w dziennik budowy żeby daty sie pokrywały z uzyskaniem zgody a rozpoczęciem prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martinezbb 07.05.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Jestesmy lekko załamani brakiem materiałów budowlanych. Jestesmy zapisani w prefabecie na bloczki BK na czerwiec i niestety nie ma szans zeby były na czas . Ekipa murarzy umówiona a materiałów nie ma. Zaczelismy sie interesowac sprowadzeniem materiałów ze Słowacji. Niestety w poblizu granicy składy budowlane sa wyczyszczone na amen. Narazie mnie sytuacja lekko podłamuje , szukamy jakiegos wyjscia awaryjnego.Macie jakies pomysły na rozwiazanie tej chorej sytuacji? podjedz do BB w Mazańcowicach byłem tam w sobote i całe place mieli zawalone róznego rodzaju bloczkam zarówno ceramiką jak równiez pustakiem- moze to co widziałem jest juz sprzedane a moze nie. tym co sie własnie zaczynaja budowć współczuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fiddler 07.05.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Builder na ul. Wyzwolenia importuje porotherm ze Słowacji i z tego co wiem to jest dostępny od ręki. Ceny niestety wysokie. Poza tym Donex w Skoczowie posiada pustaki Unipor o grubości 24cm (import Niemcy). Ostatnio musiałem to kupić więc się interesowałem. Pozdrawiam PS. U mnie kończą fundamenty. Mam nadzieję, że dalej będzie łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdala 07.05.2007 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Ha, a czym zastąpić wew. ściane nośna 19 cm, która miała byc porothermem?Jaki materiał wystepuje w podobnej szerokości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina i Jasiu 07.05.2007 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Jestesmy lekko załamani brakiem materiałów budowlanych. Jestesmy zapisani w prefabecie na bloczki BK na czerwiec i niestety nie ma szans zeby były na czas . Ekipa murarzy umówiona a materiałów nie ma. Zaczelismy sie interesowac sprowadzeniem materiałów ze Słowacji. Niestety w poblizu granicy składy budowlane sa wyczyszczone na amen. Narazie mnie sytuacja lekko podłamuje , szukamy jakiegos wyjscia awaryjnego.Macie jakies pomysły na rozwiazanie tej chorej sytuacji? podjedz do BB w Mazańcowicach byłem tam w sobote i całe place mieli zawalone róznego rodzaju bloczkam zarówno ceramiką jak równiez pustakiem- moze to co widziałem jest juz sprzedane a moze nie. tym co sie własnie zaczynaja budowć współczuje To co widać na placu to sprzedane do cna - pytałem tydzień temu, ale jechał transport BK z Austrii - podobno w cenie porothermu, ale dokładnych danych jeszcze nie znali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert11 08.05.2007 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Witam wszystkich!W sobotę jeździłem trochę po składach budowlanych i z tego co pamiętam to w Górkach Wielkich w "Betexie" (w centrum, koło szkoły) jest dostępny porotherm 30 ale cena zaporowa (coś koło 9-10zł netto/szt) podobnie w GS-ie też w Górkach (50m za remizą strażacką w kierunku na Brenną).Co do innych rozmiarów to nie jestem pewien. Aha, na placu widziałem porotherm Wienerbergera i o taki pytałem ale wiem, że wielu handlowców tak samo określa też poroton sprowadzany z Niemiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina i Jasiu 09.05.2007 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Szukam opinii na temat okien z firmy INVEST z Kalnej. Za wszelkie informacje dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 11.05.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 witam forumowiczów:)poszukuję cegły elewacyjnej (klinkier, naturalna postarzana, francuska postarzana itd.)- generalnie ozdobnej.. mam do dobudowania ściankę wewnętrzną 2x2w bielsku mieszkam dość krótko i nie wiem gdzie szukać poza marketami bud. oczywiściepzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fiddler 14.05.2007 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Witajcie, U mnie też duże postępy mam już wylany chudy beton i w tym tygodniu zaczynają murować. Mam również prośbę o ziemię. Może ktoś się chce się jej pozbyć. Budowa w Jaworzu. Email: [email protected]. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasq 14.05.2007 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Witam imiennika (też mi wojciech dali) Przy okazji nie ma ktoś namiarów na tanią koparko ładowarke lub spychacz?? Potrzebuje humus czy jak kto woli wierzchniówke zedrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 16.05.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Witam wszystkich Zwiedzilismy wszystkie podane przez was forumowicze kochani hurtownie materiałów budowlanych- zaczyna sie sytuacja poprawiac jesli chodzi o dostępnośc materiałów do budowy, ale za to ceny poszybowały mocno w górę . Ale jak to mówią :"szukajcie a znajdziecie".... Znależlismy mega hurtownie budowlana zaopatrzoną we wwszystko co jest potrzebne na budowe domu, a i ceny nie sa chore. Co prawda hurtownia w Katowicach, ale to jeszcze nie jest dramat. Jest to hurtownia SEWERA-jakby ktos czegos potrzebował to mozna walić jak w dym . Jednym słowem jestesmy uratowani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 16.05.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Szukam opinii na temat okien z firmy INVEST z Kalnej. Za wszelkie informacje dziękuję. Jesli chodzi o okna z INVESTU z Kalnej ,to powiem ci to co ja wiem. Firma działajaca na naszym rynku przez wiele lat. Okna bardzo dobrej jakości i w bardzo dobrej cenie. Moja siostra ma w swoim domu okna tej firmy od 5 lat i ani jednego złego słowa na nie nie powiedziała. Wielu ludzi z naszych okolic posiada okna tej firmy. Ja takze zrobiłam wstepna kalkulacje na te okna-jestem na 98 % przekonana ze własnie ona z INVESTU beda zdobiły mój Jaśmin. Nalezy takze dodac ze jest u nich mozliwość dobrania drzwi garazowych i wejściowych w tej samej okleinie.Czegoż chcieć więcej??.. Musze sie przyznac ze nie jestem fanatyczką okien drewnianych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasq 17.05.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Jak ktoś ma kłopoty z dziurami na działce i potrzebuje ziemi lub gruzu to polecam rozwiesić ogłoszenia wywiesiliśmy 7 kartek A4 z namiarem na działeczkę (z czego 2 na samej działce) i w półtorej tygodnia mamy działeczke wyrównaną pozdrówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagi31 18.05.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Witam.. Jestem nowa na forum....wiec sie witam.Nie wiem,czy tutaj moge pisac, bo mieszkam w Nowym Saczu..ale to w końcu też Beskid. po 3 latach czekania na rozpoczęcie budowy9brak planu zagospodarowania, potem problem z architektem i jego terminowością) 1 marca ruszylismy z budową. Materiał cały kupiony dawno...w zeszłym roku dachowka i wszystko czekało na sklepie. Firme mamy rewelacyjną!!!!Naprawdę są super.Ile doradzą, pomogą, nawet kupią...i biorą za cały dom 21 tys. Dom mamy parterowy z uzytkowym poddaszem.4 spadowy dach, jeden balkonik.Garaz w bryle.bez piwnic, tylko taka mała wyszła nam w trakcie budowy z ławic..wiec zrobiliśmy.Całkowita powierzchnia 22m.uzytkowa 145. obecnie...zrobili nam wieniec pod dach, dzisiaj zalali betonem... dachowke tez mam antracytową, falistą,ale z IBF.Polecił mi znajomy, ktory pare lat temu tez taką firme brał i jest zadowolony.Nawet firma budowlana uważa,ze warto.Za cały dach-220m, plus okna dachowe-9, rynny, folie zapłacilismy 20 tys. Zostało nam 6 palet cegly- Leyera z tarnowa..jakby ktoś chciał od ręki sprzedam za 5 zł. To jest ta duza- max . Teraz własnie znalazłam firme do tynkow i wylewek.Jutro mam spotkanie z facetem, co robi w kamieniu...a ja chce miec kominek i fundamenty w kamieniu. Sama duzo jezdze, załatwiam,bo mam wiecej czasu, niż mąż. obecnie zastanawiamy się nad solarami, ale chyba zrezygnujemy.Koszty podan 10 tys zwrocą sie za parenaście lat...wiec chyba nie warto.U nas problemem jest to,ze nie mamy gazu blisko...wiec chcemy ekogroszek, plus komiek.Tylko..mam pytanie..moze ktos wie, ile kosztuje takie ogrzewanie,zeby tez bylo z kominka>>> Co trzeba byloby zakupic??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts