Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy w Beskidach nikt nie buduje?

Recommended Posts

Witam..

Jestem nowa na forum....wiec sie witam.Nie wiem,czy tutaj moge pisac, bo mieszkam w Nowym Saczu..ale to w końcu też Beskid.

po 3 latach czekania na rozpoczęcie budowy9brak planu zagospodarowania, potem problem z architektem i jego terminowością) 1 marca ruszylismy z budową. Materiał cały kupiony dawno...w zeszłym roku dachowka i wszystko czekało na sklepie. Firme mamy rewelacyjną!!!!Naprawdę są super.Ile doradzą, pomogą, nawet kupią...i biorą za cały dom 21 tys.

Dom mamy parterowy z uzytkowym poddaszem.4 spadowy dach, jeden balkonik.Garaz w bryle.bez piwnic, tylko taka mała wyszła nam w trakcie budowy z ławic..wiec zrobiliśmy.Całkowita powierzchnia 22m.uzytkowa 145.

obecnie...zrobili nam wieniec pod dach, dzisiaj zalali betonem...

dachowke tez mam antracytową, falistą,ale z IBF.Polecił mi znajomy, ktory pare lat temu tez taką firme brał i jest zadowolony.Nawet firma budowlana uważa,ze warto.Za cały dach-220m, plus okna dachowe-9, rynny, folie zapłacilismy 20 tys.

Zostało nam 6 palet cegly- Leyera z tarnowa..jakby ktoś chciał od ręki sprzedam za 5 zł. To jest ta duza- max .

Teraz własnie znalazłam firme do tynkow i wylewek.Jutro mam spotkanie z facetem, co robi w kamieniu...a ja chce miec kominek i fundamenty w kamieniu. Sama duzo jezdze, załatwiam,bo mam wiecej czasu, niż mąż.

obecnie zastanawiamy się nad solarami, ale chyba zrezygnujemy.Koszty podan 10 tys zwrocą sie za parenaście lat...wiec chyba nie warto.U nas problemem jest to,ze nie mamy gazu blisko...wiec chcemy ekogroszek, plus komiek.Tylko..mam pytanie..moze ktos wie, ile kosztuje takie ogrzewanie,zeby tez bylo z kominka>>> :D Co trzeba byloby zakupic???

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Koleżanki i Koledzy :) - budujemy domek w Jasienicy k. Bielska. To już drugi sezon więc w tym roku zamierzamy się wprowadzić, póki co wszystko przebiegało w miarę gładko aż do:

zbiornika na SZAMBO :x

Planujemy zbiornik prefabrykowany betonowy i nigdzie w okolicy (w woj. śląskim) nie możemy znaleźć producenta, który mógły nam to dostarczyć w czasie do miesiąca.

Może ktoś z was zna jakichś producentów takich zbiorników z okolicy.

Póki co najbliżej znalazłem firmy koło radomia :( i one mogą załatwić sprawę w tydzień - tylko za transport skasują koło 2500pln :cry:

Koleżanki i Koledzy :) - budujemy domek w Jasienicy k. Bielska. To już drugi sezon więc w tym roku zamierzamy się wprowadzić, póki co wszystko przebiegało w miarę gładko aż do:

zbiornika na SZAMBO :x

Planujemy zbiornik prefabrykowany betonowy i nigdzie w okolicy (w woj. śląskim) nie możemy znaleźć producenta, który mógły nam to dostarczyć w czasie do miesiąca.

Może ktoś z was zna jakichś producentów takich zbiorników z okolicy.

Póki co najbliżej znalazłem firmy koło radomia :( i one mogą załatwić sprawę w tydzień - tylko za transport skasują koło 2500pln :cry:

U nas (Skoczów) we wrześniu montowała zbiornik betonowy 10 m3 firma z okolic Rydyłtowy, dosyć szybka (3 tygodnie) i kompleksowa realizacja.

Najlepiej dogadac się z właścicielem 605 283 503

tel. do firmy 32/43 06 744

Jak ktoś ma kłopoty z dziurami na działce i potrzebuje ziemi lub gruzu to polecam rozwiesić ogłoszenia

wywiesiliśmy 7 kartek A4 z namiarem na działeczkę (z czego 2 na samej działce)

i w półtorej tygodnia mamy działeczke wyrównaną :D

pozdrówki

potrzebujemy ziemi.. :( sami odbieraliście ziemię?

Witam Grupe Beskidzka,

Jak w temacie.

Zamierzam sie budowac jak najszybciej w poblizu BB.

Dlatego szukam dobrego architekta z Waszego polecenia, ktory nie tylko bedzie potrafil zaprojektowac ladny, tani w budowie i funcjonalny dom, ale także bedzie sie orientowal w samym budowaniu.

Najlepiej zeby byl z okolic Bielska- Bialej lub Czechowic-Dziedzic ale niekoniecznie

Licze na Wasza pomoc.

Pozdrawiam,

Witam wszystkich budujących,

U mnie po dwu tygodniowym okresie przerwy sprawnie powstają ściany parteru. Wreszcie widać zarysy pomieszczeń i można sobie wyobrazić dom.

Myślę jednak o dalszych koniecznych pracach i mam pytanie, czy ktoś może mi polecić dobrą i sprawdzoną ekipę do instalacji CO, wodnej i gazowej?

Będę wdzięczny za każde namiary.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich

U mnie po dwu tygodniowym okresie przerwy sprawnie powstają ściany parteru. Wreszcie widać zarysy pomieszczeń i można sobie wyobrazić dom.

Myślę jednak o dalszych koniecznych pracach i mam pytanie, czy ktoś może mi polecić dobrą i sprawdzoną ekipę do instalacji CO, wodnej i gazowej?

mam taką firmę ale nie wiem jak z czasem u nich p.Tolek 602351807

pozdrawiam

Witam serdecznie :D

to moja pierwsza wypowiedz na forum muratora!! Do tej pory tylko czytałam, oglądałam i zachwycała się zdjęciami domów forumowiczów.

Z mężulkiem budujemy dom w Kozach. Wybraliśmy projekt Koral (http://www.krajobrazy.com.pl/projekty_domow/koral/). Niestety nie widziałam zeby ktoś miał taki :( - a szkoda, bo fajnie byłoby zobaczyć jak się prezentuje. Chociaż my w swoim projekcie wprowadziliśmy trochę zmian: dodatkowy balkon, wykusz, filary do podtrzymania balkonu.

Kasiu W - my również wybraliśmy dachówkę taką jak Ty!! ktoś pytał o cene: mimo ze kupiliśmy ją w połowie maja to zapłaciliśmy 36 zł za m2 (targowanie - rzecz swięta :D ).

Obecnie jesteśmy na etapie więźby. Tzn. jutro budowlańcy ją przywiozą i się zacznie....

pozdrawiam wszystkich