Dagi31 18.05.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Witam.. Jestem nowa na forum....wiec sie witam.Nie wiem,czy tutaj moge pisac, bo mieszkam w Nowym Saczu..ale to w końcu też Beskid. po 3 latach czekania na rozpoczęcie budowy9brak planu zagospodarowania, potem problem z architektem i jego terminowością) 1 marca ruszylismy z budową. Materiał cały kupiony dawno...w zeszłym roku dachowka i wszystko czekało na sklepie. Firme mamy rewelacyjną!!!!Naprawdę są super.Ile doradzą, pomogą, nawet kupią...i biorą za cały dom 21 tys. Dom mamy parterowy z uzytkowym poddaszem.4 spadowy dach, jeden balkonik.Garaz w bryle.bez piwnic, tylko taka mała wyszła nam w trakcie budowy z ławic..wiec zrobiliśmy.Całkowita powierzchnia 22m.uzytkowa 145. obecnie...zrobili nam wieniec pod dach, dzisiaj zalali betonem... dachowke tez mam antracytową, falistą,ale z IBF.Polecił mi znajomy, ktory pare lat temu tez taką firme brał i jest zadowolony.Nawet firma budowlana uważa,ze warto.Za cały dach-220m, plus okna dachowe-9, rynny, folie zapłacilismy 20 tys. Zostało nam 6 palet cegly- Leyera z tarnowa..jakby ktoś chciał od ręki sprzedam za 5 zł. To jest ta duza- max . Teraz własnie znalazłam firme do tynkow i wylewek.Jutro mam spotkanie z facetem, co robi w kamieniu...a ja chce miec kominek i fundamenty w kamieniu. Sama duzo jezdze, załatwiam,bo mam wiecej czasu, niż mąż. obecnie zastanawiamy się nad solarami, ale chyba zrezygnujemy.Koszty podan 10 tys zwrocą sie za parenaście lat...wiec chyba nie warto.U nas problemem jest to,ze nie mamy gazu blisko...wiec chcemy ekogroszek, plus komiek.Tylko..mam pytanie..moze ktos wie, ile kosztuje takie ogrzewanie,zeby tez bylo z kominka>>> Co trzeba byloby zakupic??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semir 22.05.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 u nas wreszcie po 2 tygodniowej przerwie na budowie weszli cieśle,za 3 tygodnie dekarze,w lipcu moze bedą robic ogrodzenie,w przyszłym tygodniu mamy miec robione przyłącze gazowe , wszystko narazie planowo a nawet szybciej pozdrowienia dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semir 24.05.2007 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 to po 2 dniach pracy cieśli http://images20.fotosik.pl/382/d592a018ee3d41eemed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semir 25.05.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 jaka cisza wszyscy na budowach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasq 25.05.2007 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 A tam na budowach.... Ja czekam na pozwolonko a w międzyczasie robie doktorat z budowniictwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theRav 26.05.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Koleżanki i Koledzy - budujemy domek w Jasienicy k. Bielska. To już drugi sezon więc w tym roku zamierzamy się wprowadzić, póki co wszystko przebiegało w miarę gładko aż do: zbiornika na SZAMBO Planujemy zbiornik prefabrykowany betonowy i nigdzie w okolicy (w woj. śląskim) nie możemy znaleźć producenta, który mógły nam to dostarczyć w czasie do miesiąca. Może ktoś z was zna jakichś producentów takich zbiorników z okolicy. Póki co najbliżej znalazłem firmy koło radomia i one mogą załatwić sprawę w tydzień - tylko za transport skasują koło 2500pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BT 28.05.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Koleżanki i Koledzy - budujemy domek w Jasienicy k. Bielska. To już drugi sezon więc w tym roku zamierzamy się wprowadzić, póki co wszystko przebiegało w miarę gładko aż do: zbiornika na SZAMBO Planujemy zbiornik prefabrykowany betonowy i nigdzie w okolicy (w woj. śląskim) nie możemy znaleźć producenta, który mógły nam to dostarczyć w czasie do miesiąca. Może ktoś z was zna jakichś producentów takich zbiorników z okolicy. Póki co najbliżej znalazłem firmy koło radomia i one mogą załatwić sprawę w tydzień - tylko za transport skasują koło 2500pln U nas (Skoczów) we wrześniu montowała zbiornik betonowy 10 m3 firma z okolic Rydyłtowy, dosyć szybka (3 tygodnie) i kompleksowa realizacja. Najlepiej dogadac się z właścicielem 605 283 503 tel. do firmy 32/43 06 744 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 29.05.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Jak ktoś ma kłopoty z dziurami na działce i potrzebuje ziemi lub gruzu to polecam rozwiesić ogłoszenia wywiesiliśmy 7 kartek A4 z namiarem na działeczkę (z czego 2 na samej działce) i w półtorej tygodnia mamy działeczke wyrównaną pozdrówki potrzebujemy ziemi.. sami odbieraliście ziemię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdala 29.05.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 no.. raczej w robocie, żeby na te budowy zarobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasq 29.05.2007 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 novi_ana napocząrku chcieliśmy sami odbierać ale sie okazało że ogłoszeni pomogły i ludzie sami sie prosili byle sie pozbyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netspiker 31.05.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Witam Grupe Beskidzka, Jak w temacie. Zamierzam sie budowac jak najszybciej w poblizu BB. Dlatego szukam dobrego architekta z Waszego polecenia, ktory nie tylko bedzie potrafil zaprojektowac ladny, tani w budowie i funcjonalny dom, ale także bedzie sie orientowal w samym budowaniu. Najlepiej zeby byl z okolic Bielska- Bialej lub Czechowic-Dziedzic ale niekoniecznie Licze na Wasza pomoc. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 04.06.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 sasq A tam na budowach.... Ja czekam na pozwolonko a w międzyczasie robie doktorat z budowniictwa jak długo juz czekasz na pozwolenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fiddler 04.06.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Witam wszystkich budujących, U mnie po dwu tygodniowym okresie przerwy sprawnie powstają ściany parteru. Wreszcie widać zarysy pomieszczeń i można sobie wyobrazić dom. Myślę jednak o dalszych koniecznych pracach i mam pytanie, czy ktoś może mi polecić dobrą i sprawdzoną ekipę do instalacji CO, wodnej i gazowej? Będę wdzięczny za każde namiary. Pozdrawiam serdecznie wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fiddler 04.06.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Witam wszystkich budujących, U mnie po dwu tygodniowym okresie przerwy sprawnie powstają ściany parteru. Wreszcie widać zarysy pomieszczeń i można sobie wyobrazić dom. Myślę jednak o dalszych koniecznych pracach i mam pytanie, czy ktoś może mi polecić dobrą i sprawdzoną ekipę do instalacji CO, wodnej i gazowej? Będę wdzięczny za każde namiary. Pozdrawiam serdecznie wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semir 05.06.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Witam wszystkich budujących, U mnie po dwu tygodniowym okresie przerwy sprawnie powstają ściany parteru. Wreszcie widać zarysy pomieszczeń i można sobie wyobrazić dom. Myślę jednak o dalszych koniecznych pracach i mam pytanie, czy ktoś może mi polecić dobrą i sprawdzoną ekipę do instalacji CO, wodnej i gazowej? Będę wdzięczny za każde namiary. Pozdrawiam serdecznie wszystkich mam taką firmę ale nie wiem jak z czasem u nich p.Tolek 602351807 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanluk 05.06.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Witam Wszystkich budujących Już wkrótce ruszam z budową (okolice Ustronia) Wiekszosc materialow zaklepana ale obecnie chetnie odkupie m.in. deski do szalunkow oraz pozostalosci stali zabrojeniowej. Jesli ktos cos ma bardzo licze na pomoc i kontakt Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semir 08.06.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 u nas kończą murować ścianki działowe w przyszłym tygodniu zaczniemy obijać dach deskami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasq 09.06.2007 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 sasq jak długo juz czekasz na pozwolenie? OD złożenia wniosku dopiero miesiąc Ale żeby złożyć wniosek potrzebowaliśmy półroku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 11.06.2007 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Pisałem ,że jak ktoś potrzebuje rady instalacyjnej to mogę pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diaboliqque 12.06.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Witam serdecznie to moja pierwsza wypowiedz na forum muratora!! Do tej pory tylko czytałam, oglądałam i zachwycała się zdjęciami domów forumowiczów. Z mężulkiem budujemy dom w Kozach. Wybraliśmy projekt Koral (http://www.krajobrazy.com.pl/projekty_domow/koral/). Niestety nie widziałam zeby ktoś miał taki - a szkoda, bo fajnie byłoby zobaczyć jak się prezentuje. Chociaż my w swoim projekcie wprowadziliśmy trochę zmian: dodatkowy balkon, wykusz, filary do podtrzymania balkonu. Kasiu W - my również wybraliśmy dachówkę taką jak Ty!! ktoś pytał o cene: mimo ze kupiliśmy ją w połowie maja to zapłaciliśmy 36 zł za m2 (targowanie - rzecz swięta ). Obecnie jesteśmy na etapie więźby. Tzn. jutro budowlańcy ją przywiozą i się zacznie.... pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts