franekF 01.08.2002 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2002 Bardzo ładnie wygląda w zimowej szacie.Wydaje się, że to duży dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Piotr 01.08.2002 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2002 Ma jakieś 102-110 mkw. - według różnych źródeł... Mimo to pomieszczeń jest sporo. Na dole weranda (fachowcy mówią - loggia, ale utarło się już weranda i tak pewnie zostanie... ), kuchnia, łazienka, spiżarka, no oczywiście przedpokój, klatka schodowa i wiatrołap. Na górze 3 pokoje, łazienka, 2 pomieszczenia pod skosami (kiedyś powiększę nimi pokoje), balkon i taras. W piwnicy: kotłownia, 2 pomieszczenia ogólnego przeznaczenia i długi garaż. Oprócz tego za domem przybudówka na kosiarki i inne graty... W sumie dom jest mały, ale miejsca w nim sporo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 01.08.2002 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2002 A działka spora? Na zdjęciu jest dom w takim stanie jak go kupiłeś, prawda? To teraz może zupełnie inaczej wyglądać . Chociaż jak wydałeś wszystkie pieniądze na kupno, to Cie teraz nie stać na większe prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 02.08.2002 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2002 Jakie duże macie działki?Ja niestety tylko 8 arów.To jest mankament, ale i plus - mniej roboty.Zresztą za mną jest duża, zalesiona góra po której można spacerować do woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Piotr 02.08.2002 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2002 Moja działka ma 12,5a. Nota bene jest częścią dawnego koryta rzecznego, przez co jest świetnie ukształtowana - z tyłu się wznosi, z boku ma skarpę... Co do remontów, to faktycznie - kupiłem dom, a teraz spłacam kredyt i raczej wszystko zabezpieczam niż remontuję. Wymieniam najpotrzebniejsze rzeczy, które np. ciekną, albo których nie da się używać (np. woda). Przygotowuję do mieszkania to, co jest - maluję, szoruję, drapię, zdejmuję pajęczyny... Większe remonty planuję za kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 02.08.2002 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2002 Ważne ,że masz dach nad głową i możesz to spokojnie robić.Ja zmierzam do takiego stanu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Piotr 02.08.2002 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2002 Paradoksalnie wcale tam nie mieszkam. Jeśli chodzi o "udzielanie się" na Forum, to ja - jak widzicie - tak naprawdę nie robiłem jeszcze wiele w tym domu, więc nie znam się na więźbach, elewacjach itp. Dlatego nie zabieram głosu, gdy nie mam nic do powiedzenia... Ale cały czas czuwam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 02.08.2002 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2002 Moja działka jest dość duża, ponad 34 ary, ale duża część jest nieużyteczna ze względu na spadek. Nic tam chyba nie będe robił, pozwolę jej zarosnąć. Może wyrosną tam jakieś grzybki albo malinki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Piotr 02.08.2002 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2002 Dobra, to ja w takim razie idę na urlop i wracam za 3 tygodnie! Przez ten czas pewnie znacząco posunę do przodu moje remonciki i jeszcze mam nadzieję, że załapię trochę pogody nad morzem. Mam nadzieję, że i u Was na budowach wiele się zmieni przez ten czas! Ahoj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 02.08.2002 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2002 Miłego urlopu życzę. Pewnie się wymienimy, bo ja idę na urlop za trzy tygodnie.Ahoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 02.08.2002 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2002 Ja urlop planuję we wrześniu. Życzę więc pogody od sierpnia do września!!! Franku! W porównaniu ze mną jesteś obszarnikiem!!! Przy drodze w górę mojej budowy też są posiadacze leśnych terenów z własną jagodą i grzybkiem. Ale bajer!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 02.08.2002 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2002 Wcale nie chciałem takiej duże działki. Ale rozmowa ze sprzedającym była prosta: albo wszystko, albo nic! Za to dosyć tanio (3x taniej) wyszła cena za metr kwadratowy w porównaniu z cenami sąsiednich działek. Nie ma złego, co by na dobre nie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 02.08.2002 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2002 Na pewno na dobre Ci to wyszło.Czy wszystko masz budowlane?Możesz wtedy troszkę odsprzedać na poratowanie funduszy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 02.08.2002 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2002 Owszem, wszystko jest budowlane, ale tak naprawdę bez problemu można się tylko budować tam, gdzie ja się właśnie buduję - reszta jest za stroma. Poza tym gmina uchwaliła jakąś strefę ochronną parku krajobrazowego, czy coś w tym stylu, i nie będzie nowych pozwoleń na budowę. Trudo by było komuś wcisnąć stroma działkę bez możliwości budowy (technicznej i prawnej) Poza tym wcale nie chcę sprzedawać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 02.08.2002 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2002 Wiesz, ja tylko tak jakby bieda przycisła czego Ci oczywiści nie życzę.Ogólnie lubię mieć rezerwę.Też mamy jeszcze działkę w Gilowicach na bardziej płaskim terenie i tę traktuję ją jako rezerwę.Może założymy tam sad???W razie czego zawsze można sprzedać, choć teraz nie zamierzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 02.08.2002 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2002 A w Ustroniu czy Wiśle jest sporo pięknych domków na skarpie!To chyba tylko kwestia odpowiedniego projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 05.08.2002 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2002 Jak mnie bieda przyciśnie, to sie będę zastanawiał co lepsze: obsadzić działkę ziemniakami i hodować kury, czy sprzedać kawałek ziemi Na razie to mam apetyt na kupno działki sąsiedniej, oszczędzę na kosztach ogrodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 07.08.2002 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2002 Jak kupisz sąsiednią , to już napewno zostaniesz obszarnikiem!!! Cześć ! Właśnie wróciłam z Międzybrodzia!! Cztery dni pięknej pogody i plecki spalone - nad jeziorem nie poczuliśmy kiedy to się stało. Było pięknie! Przyjemne (w niedzielę) z pożytecznym (w pozostałe dni robocze. Kupiliśmy trochę materiałów,trochę porządków. Skosiliśmy trochę trawki i wyplewiliśmy pod żywopłotem. Spryskałam roundapem pokrzywy, bo już mi się znudziła walka z nimi, chociaż to ponoć zdrowo na reumatyzm. Nawet pielgrzymi do Częstochowy traktują nimi obolałe stopy. No i to tyle. A co u Was Beskidziacy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 07.08.2002 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2002 Jeszcze jedno!Czy mógłbyś mi podać telefon tego tartaku w Korbielowie?Czy krokwie masz strugane - ponoć takie powinny być?Z jakim vat-em kupowałeś więżbę?Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 08.08.2002 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2002 Engi, Zwlekam z tym telefonem, bo go jeszcze nie mam. To mój Wykonawca kupował więźbę, więc to on kontaktował się z tartakiem. Jakoś nie było okazji by mi dał ten telefon. W najbliższym czasie... VAT był 22%. Nie wiem, czy są strugane... Miały być specjalnie na więźbę, więc mam nadzieję, że mają wszystko, co potrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts