Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy w Beskidach nikt nie buduje?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ma jakieś 102-110 mkw. - według różnych źródeł... :wink: Mimo to pomieszczeń jest sporo.

Na dole weranda (fachowcy mówią - loggia, ale utarło się już weranda i tak pewnie zostanie... :smile:), kuchnia, łazienka, spiżarka, no oczywiście przedpokój, klatka schodowa i wiatrołap.

Na górze 3 pokoje, łazienka, 2 pomieszczenia pod skosami (kiedyś powiększę nimi pokoje), balkon i taras.

W piwnicy: kotłownia, 2 pomieszczenia ogólnego przeznaczenia :wink: i długi garaż. Oprócz tego za domem przybudówka na kosiarki i inne graty...

W sumie dom jest mały, ale miejsca w nim sporo... :wink:

Moja działka ma 12,5a. Nota bene jest częścią dawnego koryta rzecznego, przez co jest świetnie ukształtowana - z tyłu się wznosi, z boku ma skarpę...

Co do remontów, to faktycznie - kupiłem dom, a teraz spłacam kredyt i raczej wszystko zabezpieczam niż remontuję. Wymieniam najpotrzebniejsze rzeczy, które np. ciekną, albo których nie da się używać (np. woda). Przygotowuję do mieszkania to, co jest - maluję, szoruję, drapię, zdejmuję pajęczyny... :smile:

Większe remonty planuję za kilka lat.

Owszem, wszystko jest budowlane, ale tak naprawdę bez problemu można się tylko budować tam, gdzie ja się właśnie buduję - reszta jest za stroma. Poza tym gmina uchwaliła jakąś strefę ochronną parku krajobrazowego, czy coś w tym stylu, i nie będzie nowych pozwoleń na budowę. Trudo by było komuś wcisnąć stroma działkę bez możliwości budowy (technicznej i prawnej) :smile:

Poza tym wcale nie chcę sprzedawać!

Wiesz, ja tylko tak jakby bieda przycisła czego Ci oczywiści nie życzę.

Ogólnie lubię mieć rezerwę.

Też mamy jeszcze działkę w Gilowicach na bardziej płaskim terenie i tę traktuję ją jako rezerwę.

Może założymy tam sad???

W razie czego zawsze można sprzedać, choć teraz nie zamierzam.

Jak kupisz sąsiednią , to już napewno zostaniesz obszarnikiem!!!

Cześć !

Właśnie wróciłam z Międzybrodzia!!

Cztery dni pięknej pogody i plecki spalone - nad jeziorem nie poczuliśmy kiedy to się stało.:lol:

Było pięknie!

Przyjemne (w niedzielę) z pożytecznym (w pozostałe dni robocze.

Kupiliśmy trochę materiałów,trochę porządków.

Skosiliśmy trochę trawki i wyplewiliśmy pod żywopłotem.

Spryskałam roundapem pokrzywy, bo już mi się znudziła walka z nimi, chociaż to ponoć zdrowo na reumatyzm.

Nawet pielgrzymi do Częstochowy traktują nimi obolałe stopy.

No i to tyle.

A co u Was Beskidziacy??? :roll:

Engi,

Zwlekam z tym telefonem, bo go jeszcze nie mam. To mój Wykonawca kupował więźbę, więc to on kontaktował się z tartakiem. Jakoś nie było okazji by mi dał ten telefon. W najbliższym czasie...

VAT był 22%.

Nie wiem, czy są strugane... Miały być specjalnie na więźbę, więc mam nadzieję, że mają wszystko, co potrzeba :smile: