Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy w Beskidach nikt nie buduje?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W MIiędzybrodziu jest kierownik budowlany i kto jak kto on chyba najlepiej zna miejscowe firmy budowlane .Był moim kierownikiem i mogę go polecic ,ponieważ tak ważny aspekt jak budowa w gorach i na stokach obcy może popełnić wiele błędów .Służe na priw nr telefonu .

Witam Adamos !

Chyba mamy tego samego kierownika. Znana osoba w Międzybrodziu. Ale firmy , którą on poleca nie chcę. Po zbóju drodzy !!!

Ale dzięki za info.

Szukam dalej.

ADAMOS48 a na jakiej podstawie twierdzisz że zła firma?? Ja mam wręcz przeciwne doświadczenia. MOjej sąsiadce budowali dom solidnie i szybko( od czerwca do.. listopada bo już mieszka:)) Zapytać zawsze można a i tak decyzję podejmuje inwestor. Ja teraz tez będę miała wynajętą tą firmę a szczerze powiedziawszy są 100000 razy lepsi niz moja obecna firma z którą się będę prawdopodobnie sądzić. Też z naszych okolic a dokładnie z Kęt.

Witam,

My też już mamy stan surowy zamknięty. Teraz właśnie robimy tynki wew i wylewki. Czy 12 tys robocizny za 140m2 domek (tynki + wylewki na poddaszu ) to dobra cena?

Pozdrawiam wszystkich

my płaciliśmy za tynki 19 zł za m2 z materiałem

wylewki 20 zł robocizna ( papa + beton) + materiał

pozdrawiam

Witam, zaglądam tutaj często, dobrze, że coś takiego powstało na forum. Przymierzam się latem 2008 roku do budowy GL 176 ze Studia Atrium. Warunki zabudowy i projekt już mam, teraz skupiam się na wyborze wykonawcy. W styczniu już będę wiedział kto bedzie budował domek. Mniej więcej latem będę intensywniej z Wami wymieniał doświadczenia, narazie załatwiam papierki.

Strasznie dawno nie pisałam :) no totalne zaniedbanie

Ale u nas niestety nie tak różowo: więźbe nam taką zrobiono, że jej nie odebralismy (straszna!). Tak więc powtórka z zamówienia więźby = decyzja o odłożeniu budowy do wiosny. Mamy ściany poddasza i prowizoryczny dach.

Na szczęście to nie wyścigi i spokojnie sobie wszystko po kolei układamy.Tylko czasu na forum jakoś mało!

Szukam namiarów na ekipę od tynków i wylewek

I umawiam terminy wykonania wnętrz i instalacji.

Tak więc zima upływa na organizacji i planowaniu.

Pozdrawiam!

Musimy podtrzymywać ten watek aby nie spadł na dalsze strony :) .

My mamy kilka dni do przeprowadzki ,więc tempo nasze jest spore. Musimy załatwić to w trakcie trwania ferii zimowych.

Trzymajcie za nas kciuki. Pierwszy termin padł-mieliśmy spędzić święta BN w nowym domu ale nie udało nam sie. Mamy cichą nadzieje ze do końca stycznia będziemy na swoim

:D

Musimy podtrzymywać ten watek aby nie spadł na dalsze strony :) .

My mamy kilka dni do przeprowadzki ,więc tempo nasze jest spore. Musimy załatwić to w trakcie trwania ferii zimowych.

Trzymajcie za nas kciuki. Pierwszy termin padł-mieliśmy spędzić święta BN w nowym domu ale nie udało nam sie. Mamy cichą nadzieje ze do końca stycznia będziemy na swoim

:D

trzymamy kciuki, pozdrowienia :)

A dlaczego szukasz hurtowni z okolic Bielska a nie chcesz kupić od producenta?

Zanim zakupisz beton komórkowy-przemyśl to dokładnie czy warto. Myśmy tez z początku chcieli budować z bk, ale jak zaczęliśmy rozmawiać z ludźmi, którzy już wybudowali domy, to jednak zdecydowaliśmy sie na ceramikę. Pewnie teraz sie narażam właścicielom domów z bk, ale cóż każdy buduje z tego co uważa za najlepsze. My sie cieszymy z naszego wyboru. Ktos kiedyś nam powiedział -można oszczędzać na wyposażeniu domu ale nigdy nie oszczędzajcie na jakości materiałów.

To tylko moja subiektywna opinia :D