semir 16.01.2008 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 wg wycen stan surowy zamknięty wraz z materiałem można w przybliżeniu policzyć ok 2000,00 za m2 z tańszych materiałów mozna zejść do 1500,00 za m2 pozdrawiam Semir, liczysz same koszty budowy domu, czyli bez przyłączy, działki, papierków? Hmm, ciekawe... Nasze "cudo" budowlane ma po podłodze (czyli netto) i licząc z garażem 178,7m2. Na samą "budowę", na dzień dzisiejszy, czyli stan surowy otwarty+ zakup okien fasadowych (liczę też montaż) i wełny mineralnej na poddasze, wydaliśmy prawie 192 tyś, z czego robocizna i usługi to prawie 55 tyś, a materiały 137 tyś. Czyli wychodzi 191965zł/178,7m2=1074zł/m2 brutto... to ja taki tani jestem? Eeee... nie możliwe... Mamy dachówkę ceramiczną glazurowaną, okna dachowe, rynny Marley, kominy klinkierowe, ceramika poryzowana, strop lany, wszystko kupowane w "to ciężkie lato 2007"! no ja licze z oknami i przyłącze woda , prąd prowizorka, jeśli ci tak wyszło to rzeczywiście tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
net_ka 16.01.2008 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Witam wszystkich, Czy ktoś z Was jest na etapie łazienek???? Szukam kafelkarza. Możecie kogoś polecić? I jeszcze jedno. Czy ktoś z Was ma kominek Waligóry (z płaszczem)? Jak się sprawuje? Będę wdzięczna za jakieś namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yatza 16.01.2008 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 wg wycen stan surowy zamknięty wraz z materiałem można w przybliżeniu policzyć ok 2000,00 za m2 z tańszych materiałów mozna zejść do 1500,00 za m2 pozdrawiam Semir, liczysz same koszty budowy domu, czyli bez przyłączy, działki, papierków? Hmm, ciekawe... Nasze "cudo" budowlane ma po podłodze (czyli netto) i licząc z garażem 178,7m2. Na samą "budowę", na dzień dzisiejszy, czyli stan surowy otwarty+ zakup okien fasadowych (liczę też montaż) i wełny mineralnej na poddasze, wydaliśmy prawie 192 tyś, z czego robocizna i usługi to prawie 55 tyś, a materiały 137 tyś. Czyli wychodzi 191965zł/178,7m2=1074zł/m2 brutto... to ja taki tani jestem? Eeee... nie możliwe... Mamy dachówkę ceramiczną glazurowaną, okna dachowe, rynny Marley, kominy klinkierowe, ceramika poryzowana, strop lany, wszystko kupowane w "to ciężkie lato 2007"! no ja licze z oknami i przyłącze woda , prąd prowizorka, jeśli ci tak wyszło to rzeczywiście tanio Przyłączy jeszcze nie mam, więc wskaźnik pójdzie mi w górę. Wodę biorę z hydrantu, na ryczałt, a prąd od sąsiada. Walczymy już o docelową szafkę z voltami i amperami Semir, oglądałem twój dziennik, no twój dom to przy moim wypasik. Stąd te kwoty, okna Urzędowski, GWC, rekuperator, a i projekt bardziej skomplikowany i większy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZYMONPENCAK 23.01.2008 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 witam! jedna firma powiedziala mi za stan surowy otwarty za domek 102m2 http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GLX-165,183,61,opis.html cena brutto z 1.07 Vat =184 800,00 zł Cena zawiera koszty sprzętu, robocizny, materiału.ścianki fundamentowe, pywnica, parter, strop, piętro, dach. wykop i co powiecie o tym!?!?!?! nie wiem co mam myslec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
R.A.F. 25.01.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Witam znowu. Kupiłem tydzień temu prefabet na cały dom, udało się jeszcze przed podwyżką - a nie wiele brakowało i byłbym 9% w plecy. Zamówiłem też steropian pod wylewkę, niestety ten przed podwyżką za 155 zł/m3 wykupiłem cały i jeszcze brakło. Następna dostawa po nowych cenach. Kupowałem w Wodanie w B.B. przy ul. Relaksowej. Potrzebowałbym jeszcze gr 8cm FS 20 (tj. pod wylewki) 70m2. Obdzwoniłem sporo hurtowni, najtaniej to 175zł/m3. Może ktoś zna jakiś namiar na tani styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
R.A.F. 25.01.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Co do przedstawicieli handlowych w hurtowniach budowlanych to trzeba uważać, dbaja przedewszystkim o swój interes (prowizje) o interes klienta to już mniej. Z przedstawicielami handlowymi jest wygodnie ale można się przejechać (cenowo). Tyle uwag narazie po pierwszych zakupach. Jak ktoś ma czas to lepiej samemu szukać - moja opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xtr 27.01.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Witam,Poszukuje dobrego (ale nie najdrozszego) kierownika budowy na rok 2008.Czy mozecie kogos polecic?? Pozdrawiamxtr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isztar 28.01.2008 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Oj dawno mnie tu nie było I domek nadal nie skończony...odkąd mieszkamy jakoś sił nie mamy na nic i pieniędzy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotraku 28.01.2008 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Cześć, to mój start na forum Zaczynam budowę domu 137 m netto w okolicy Kęt. Szukam solidnej ekipy murarskiej do postawienia stanu surowego w sezonie 2008 oraz kierownika budowy. Będę wdzięczny za podpowiedzi Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZYMONPENCAK 03.02.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 czesc piotraku jak myslisz ile cie wyjdzie? z stan surowy otwarty z materialami ja dostalem oferte za domek 100m2 http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GLX-165,183,61,opis.html prawie 220.000 zl nie wiem co mam o tym myslec ale wydaje mi sie ze to za drogo, ja buduje kolo zywca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 03.02.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Witam.My także budujemy koło Żywca i tamtejsza firma powiedziała Nam za same fundamenty domu 7m na 10m plus taras 7m na 2m od wjazdu koparki ,wyrównania terenu,drenażu wokół domu do zabezpieczenia fundamentów na zimę materiał z robocizną 45 tysięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZYMONPENCAK 03.02.2008 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 nie wiem co mam myslec o tych budowlancach rozumiem ze wszystko poszlo do gory ale bez przesady jeszcze dzis mam dzwonic do jednej ekipy maja mi dac wycene to zobaczymy, chyba bedzie trzeba wziąsc ojca ( murarz) i budowac samemu materialy do stanu surowego nie sa az takie drogie !?!? trzeba pomyslec,nasz domek jest 11 na 7 takze bardzo podobne:) uuuuuuhhhh pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LUKASZ211 08.02.2008 03:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Witam grupę beskidzką!!Czy ktos może polecić jakąś solidną ekipę budowlaną z Bielska lub okolic.Mam zamiar rozpocząć budowę na wiosnę w Czechowicach-Dziedzicach. Mój przyszły domek:http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m45befc48d9f2b Z góry dziękuję za wszelkie namiary. piszcie na: [email protected] lub ma P.W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankat 13.02.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Witam serdecznie, Milo widziec, ze bielscy forumowicze sa tak aktywni! Ja rowniej pochodze z bielska, jak i cala moja rodzina Niedawno opowiedzialam cioci, jak znakomitym zrodlem informacji jest internet, no i zaczelo sie! Stalam sie jej glownym reseacherem Otoz ciocia buduje poddasze i potrzebuje sprawdzonej firmy, ktora zrobilaby jej drewniane schody. Czy ktos moze polecic dobrego ale niedrogiego stolarza z bielska lub okolic? Chodzi o zrobienie schodow z balustrada. Z gory dziekuje za pomoc Danka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 21.02.2008 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Do wszystkich początkujacych inwestorów:-chętnie odsprzedam słup elektryczny wraz z kompletną skrzynka i sondą odgromową. Wszystko w stanie idealnym do wzięcia od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lobo0 21.02.2008 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Witam wszystkich, poszukuję hydraulika i płytkarza oczywiście tanio i solidnie Jak macie jakieś namiary to chętnie skorzystam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dom-M05a 22.02.2008 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Witam grupę beskidzką!! Czy ktos może polecić jakąś solidną ekipę budowlaną z Bielska lub okolic.Mam zamiar rozpocząć budowę w Mikuszowicach . Dzienkuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semir 25.02.2008 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 na naszej budowie łazienki na ukończeniu malarze zaczną malowac 1 raz pogoda wiosenna +10 stpozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1bed 06.03.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Witam wszystkich serdecznie.Potrzebuję pomocy. Kupiliśmy dom w stanie surowym otwartym w Ligocie koło B-B i zostałam sama do wykończenia. Nie wiem od czego zacząć. W poniedziałek idą okna na tapetę, potem prąd i co. Nie wiem gdzie dobrze się zaopatrywać- potrzebuję jakiś projektantów do łazienek, gdzie kupujecie płytki, czy kładziecie gresy, gdzie mogę kupić sztukaterię? ratunkuuuuuuuuu!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 09.03.2008 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 ania1bed Ja swoje łazienki zleciłam projektantce z Pilcha. Pewnie znasz kafelki firmy Pilch -niedaleko bielska w kierunku na Cieszyn. Pojechałam z wymiarami łazienek i wspólnie z panią projektant projektowałyśmy w komputerze łazienki-dobierając kolorystykę i rodzaj płytek. Projekt kosztuje tam 200 zł. Jesli zakupisz u nich płytki koszt ten jest zwracany. Wiem ze prawie wszystkie salony ceramiki w bielsku robią bardzo podobnie-myślę ze ten problem masz już z głowy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts