Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy w Beskidach nikt nie buduje?

Recommended Posts

Witam Wszystkich budujacych i przegladajcych forum - pragne poinformowac ,że wczoraj tj 24.06.08r miałam strop zalany .

Juz mogłam sobie z góry popatrzeć na okolice Bielsko-B. Niby nic , a tak cieszy.

Pozdrawiam

Maryna ,

Rozumiem Ciebie doskonale . Ja to przeszedłem też parę dni temu.

Ty jest '' na szczycie '' a u stóp jezioro i góry - tak jest w miom przypadku

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich!

Wypadałoby w moim przypadku powiedzieć: Przyszła koza do woza... ;)

Tak czy inaczej - widzę, że w okolicy sporo zinternautyzowanych budowniczych się pojawiło od czasu jak byłem tu rodzynkiem... ;)

A ja wracam na jakiś czas na forum, bo widzę, że w ostatnich latach sporo ciekawych rzeczy tu popisano... A konkretnie interesują mnie rzeczy dotyczące CO i ocieplenia styropianem. Szykuję się do wymiany CO w całym domu na jesień i muszę powaznie zastanowić się jak to wszystko poprowadzić...

Tymczasem pozdrawiam wszystkich i życzę udanych wakacji - oby starczyło czasu na chwile oddechu na plaży! :)

A ja tymczasem - do lektury! :)

Muszę się dalej pochwalić - mamy zrobione ściany szczytowe . Od poniedziałku zaczynają robić z drzewem . A ja od dziś jestem na urlopie ,i co ? jak narazia to pada . Pierwszy raz chyba nie wyjedziemy na wczasy ( piszę chyba bo jeszcze się zastanawiamy).

Trzeba wybierać budowę i piasek na budowie ? , albo morze i plaża ?. Odpocząć napewno trzeba od codziennych obowiązków ,to póżniej zaowocuje

w samopoczuciu.Narazie wszytkich pozdrawiam i życzę udanych wakacji.

Maria

Witam!

Poszukuję sprawnej i fachowej ekipy do docieplenia poddasza oraz wykończenia pokoi - prace muratorskie, położenie paneli, płytek i innych podobnych remontowych rzeczy. Ktoś mógłby polecić dobrego fachowca, który nie wystraszy mnie ceną? Pseudo-fachowcom powiedziałam stanowcze nie, a pozostali okropnie się cenią :roll: zwłaszcza, ze to na już... Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc!

• 2 weeks później...
Cześć :D

My właśnie zaczęliśmy się wykańczać :D . Czy możecie polecić mi jakiegoś stolarza lub dobrą firmę, produkującą drzwi wewnętrzne drewniane. Poza Urzędowskim nic nie przychodzi mi do głowy. Zresztą ich drzwi tanie niestety nie są :(

Będę wdzięczna :D

Net_ka, za Urzędowksiego musisz policzyć 1600 - 2300 za komletne drzwi z montażem, opaskami, itd. Dobry stolarz w moim regionie liczy sobie od 1500zł za sztuke - wg mnie ceny dobrze wykonanych drzwi drewnianych nie sa niskie.

Ale dla porwownania płytowa Porta w naturalnej okleinie też wyjdzie min 1500zł.

Szukaj, moze w Waszym regionie ktoś ładnie robi drzwi. Cena w okolicy 1 tys zł za drewno byłaby rewelacyjna (jesli mozliwa)

netka

Coś takiego jak drzwi kupujesz raz na wiele lat.To bardzo ważny element w wyposażeniu domu. Wiec na tym nie oszczędzaj.

W takich wypadkach sprawdza się powiedzenie "kto mało daje dwa razy daje".

Kup porządne drzwi które są wizytówką domu :D i cieszą domowników . Jak przychodzą do nas goście to wpierw wpadają im w oko drzwi -wygląd i jakość wykonania. Cena 1500 zł za dobrej jakości drzwi to jest cena normalna. Taniej można kupić z dykty w markecie budowlanym, które po jakimś czasie nie będą przypominały drzwi :) . Taka jest moja opinia,Ty możesz mieć całkiem odmienne zdanie na ten temat :-)

A teraz mam pytanie do reszty forumowiczów. Kto wie gdzie w okolicach bielska ryflują deski tarasowe? :D

• 2 weeks później...

Witam ale sasiadem jestem bardziej dlatego, ze mieszkam na ulicy wojska polskiego tzn po drigiej sronie torow jeszcze na blokowisku:( Natomiast dzialke mamy w Starym Bielsku ale niedaleko Nad Potokiem w strone Sarniego Stoku wiec stamtad mam dalej.

Widze ze domy w waszej czesci rosna jak grzyby po deszczu. Ostatnio mowil mi znajomy, ze sporo osob, ktore przesiedlono w zwiazku z budowa obwodnicy wlasnie tam dostala dzialki i teraz sie pobudowali. Zreszta czesto tam spaceruje i ogladam domy, dachowki, okna itp

Dopoki dom nie stoi to zawsze mozna cos zmienic, no potem to juz gorzej wiec wole sie teraz napatrzec.

Pozdrawiam

My też przed wyborem projektu i budową domu dużo chodzilismy i nadal podgladami innych.Zawsze to może trochę pomóc w rozwiązaniu róznych problemów, Dom nasz może nie należy do najpiękniejszych ,ale zawiera to ,

wszysto na czym mi zależało i liczył sie również kosztorys budowy ( chyba nie za wysoki w porównianiu z innymi parterowymi i z dachem wielospadowym , które mi się marzyły ). Ogólnie jeseśmy zadowoleni z projektu.

Myślę ,że jeżeli spacerujecie po okoicy to napewno nasza budowe widzicie.

Maria

Witam wszystkich

Pomimo tego, że na codzień mieszkam w Chorzowie buduję się w Górkach Wielkich koło Brennej. Niestety na budowie jestem gościem ponieważ trasa tam-i-z-powrotem to trochę za daleko na codzienne doglądanie budowy. Na chwilę obecną (dane z soboty :wink: )mamy wlane ławy fundamentowe i wymurowane fundamenty z bloczków betonowych. W planie mamy stan surowy otwarty do końca roku - ciekawe czy damy radę.

Pozdrawiam wszystkich z pięknego Podbeskidzia

Marcin