Alchemist 26.08.2008 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Witam Myślicie że jest szansa znależć jeszcze na ten rok ekipę na zrobienie tylko fundamentów (bez piwnic)? Szanse pewnie są, ja się z ekipą która u mnie buduje umawiałem od stycznia/lutego a dopiero w lipcu podpisaliśmy umowę i zaczęli w połowie sierpnia. Z tego co wiem wolą robić całość niż tylko fragmenty. Z doświadczenia znajomych drobne rady - najpierw zdjąć humus a później wyznaczać ławice i niech geodeci zrobią je raczej szeroko bo koparka lubi je przewracać i trzeba ich wołać jeszcze raz (i płać też) M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave79 26.08.2008 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Szanse pewnie są, ja się z ekipą która u mnie buduje umawiałem od stycznia/lutego a dopiero w lipcu podpisaliśmy umowę i zaczęli w połowie sierpnia. Z tego co wiem wolą robić całość niż tylko fragmenty. Z doświadczenia znajomych drobne rady - najpierw zdjąć humus a później wyznaczać ławice i niech geodeci zrobią je raczej szeroko bo koparka lubi je przewracać i trzeba ich wołać jeszcze raz (i płać też) M Dzięki za informacje i pomocne wskazówki... A ze swojej ekipy byleś zadowolony? Można jakieś namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alchemist 26.08.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Dzięki za informacje i pomocne wskazówki... A ze swojej ekipy byleś zadowolony? Można jakieś namiary? Firma to "Usługi Budowlane i Stolarskie" Czesław Duda tel. 603742184 z Górek Wielkich (praktycznie mój sąsiad ) i puki co jestem zadowolony. Wiem że budował ostatnio coś w B-B a u mnie ma w zasadzie roboty do połowy grudnia. Z tego co wiem nie jest najtańszy ale ciężki sprzęt może bez problemów przejeżdżać przez działkę jego rodziców (bo 'normalną' drogą to da się dojechać tylko dostawczakiem) M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 27.08.2008 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 zmiana planu inny dom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babs 09.09.2008 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Witam! Pilnie poszukuje ekipy budowlanej z Bielska lub okolic do budowy domu 122 m2 uzytkowej powierzchni na jesień. Mój email [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaitomek 08.10.2008 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Witam Grupę Beskidzką! To nasz pierwszy wpis na forum. Szukamy ekipy budowlanej z okolic Żywca lub Bielska, planujemy rozpocząć prace na wiosnę 2009r. Będę wdzięczna za wszelkie namiary. Z góry dziękuję i pozdrawiamAsia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasq 24.11.2008 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Witam wszystkich po dłuuuuuuuuugiej nieobecności (dziennik tak zaniedbany ze juz nieuzupełniany) szukam kogos do wylewek na rurkach podłogówki jeśli ktoś ma kogos do polecania a i nie zna ktoś hydraulika z głową na karku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jahuka 24.11.2008 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Witam Zaczynam budowę na wiosnę 09' okolice Gorlic.Cieszę się że mogę dołączyć do ,,beskidników" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ancia i Jarek 01.12.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 WitamWłaśnie odebrałem pozwolenie na budaowę i chciałbym ją rozpoczą. Poszukuję ekipy która wykona prace ziemne oraz fundamenty, ściany piwnic i strop nad piwnicą. Jeżeli ktoś mógł by poleci jakąś solidną firmą z okolic Bielska lub Żywca która zrobiła by to w rozsądnej cenie będę bardzo wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nika76 02.12.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 jestem całkowitym nowicjuszem-jeśli chodzi o forum , budowanie, a szczególnie budowanie w Bielsku-gdyż wróciłam po 4 latach emigracji. Czeka mnie nadbudowa domu-przerobienie nieuzytkowgo poddasza na mieszkalne. Musze wiec podnieść sciane o kilka pustakow, zrobic nowa wiezbe, dach, ocieplici otynkowac budynek.Dach 204 m2, budynek 330 m2 ocieplenia.5 okien dachowych.Dochodza do tego pomnijesze roboty tj powiekszenie tarasu, usuniecie balkonu i rozbiórka 20m2 dobudówki i zrobienie nowego otworu w stropie -wejście na poddasze.Na razie dostałam wycene na robocizne od 2 firm -jedna około 50 tys robocizna, a druga około 120 tys. ( bez docieplenia) . Po czyms takim mozna zwątpić w wyceny. Może macie kogos godnego polecenia i za normalne pieniądze, bo wg tej tanszej opcji wyszlo mi 68 zł/m2 dach+wieżba, 45-50zł/docieplenie , a 20tys gosc policzyl za pozostałe prace. Ze swojej strony mogę podzielić sie opnią na temat dobrej firmy robiącej kominki, mi zrobili w czerwcu, wlaśnie sprawdzam w praktyce i jestem bardzo zadowolona oraz kafelkarzem.Dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanluk 30.12.2008 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Witam po dłuższej przerwieZaczynam poszukiwać kogoś do instalacji c.o. i c.w.u.Ogólnie przewiduję m.in.- ok. 60m2 podłogówki- instalacja gazowa (jakis kondensat byc moze Vaillant)- kolektory słoneczne (firma WATT lub HAWALEX) chyba ze cos polecacie? Mozecie polecic kogos dobrego znajacego dobrze te tamaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nika76 30.12.2008 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Mi piec gazowy kondensacyjny i komin montowala firma SEMAR z Bielska,handluja piecami wolf. Na razie jestem zadowolona, piec słuzy głownie do grzania wody i awaryjnie do podtrzymywania temperatury jak nie ma mnie w domu. Przed ociepleniem chałupy nie porywam sie na ogrzewanie gazem.Firma ok, przyjechali w terminie, zrobili szybkoi. Przede wszystkim wspólpracuja z autoryzowanym serwisantami WOLFA i sa oni z Bielska wiec w przypadku jakiejs awarii mam ich na miejscu. Głównie to zadecydowało o wyborze tego pieca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jblih 19.01.2009 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Cześć Będziemy budowali domek szkieletowy w Rybarzowicach koło Szczyrku .... jeżeli ktoś wybudował coś takiego w okolicy to chętnie byśmy pooglądali i zapytali o wrażenia .... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 26.01.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Witam! Mam prośbę czy moglibyście podesłać namiary na fachowców do wykonania podłóg modrzewiowych, kompletnych schodów dębowych i płytkarzy z okolic Żywca lub Suchej Beskidzkiej. Materiał będę miał. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 31.01.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Witam! Co z tą grupą, czyżby spała, dajcie jakiś cynk o tych wykonawcach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sega 08.02.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Witam wszystkich!Zaczynam sledzic forum. Planuje budowe u podnoza gory Chelm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 09.02.2009 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Witam! Do sega nie dużo brakowało a bylibyśmy sąsiadami. Często tam od strony dworca PKP pod górą Chełm bywałem i już negocjowaliśmy cenę działki. Stało się jednak inaczej. Piszę dlatego, że kiedyś na tym forum pisał forumowicz o jakiś problemach z jakością wody w studni. Teraz być może jest już wodociąg i problemu nie ma. Zanim wybudujesz sprawdź jakość wody, tak na wszelki wypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sega 09.02.2009 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia28 10.02.2009 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Witam Szukam jakiejś niedrogiej pracowni projektowej która wykona nam adaptacje projektu i naniosą nam zmiany w projekcie. Jeśli też ktoś zna godnego polecenia geodetę (oczywiście też niedrogiego ) to prosiłbym namiary. Okolice bielska-białej żywca najlepiej. Pozdrawiam wszystkich Dave Witam, myślę, że do teraz na pewno znalazłeś pracownie proj. i geodetę Byłabym wdzięczna za namiary, jeśli są godni polecenia oczywiście Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luk_Ewa 13.02.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Witajcie, szukam dobrej ekipy do tynków maszynowych gipsowo-wapiennych z terenu Bielsko-Cieszyn. Chodzi o takich, po których nie trzeba już poprawiać i robić żadnych gładzi. Miał ktoś z Was z takowymi do czynienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts