cieszynianka 30.03.2009 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Witam wszystkich! Zaczynam sledzic forum. Planuje budowe u podnoza gory Chelm. Witaj sąsiedzie z tej samej Gminy Czesc! Tez jestes pod Chelmem? Odrobinkę dalej, w stronę Cieszyna, ale też z Gminy Goleszów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 30.03.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 .....Odrobinkę dalej, w stronę Cieszyna, ale też z Gminy Goleszów gdzieś koło strzelnicy może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 30.03.2009 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 .....Odrobinkę dalej, w stronę Cieszyna, ale też z Gminy Goleszów gdzieś koło strzelnicy może? Na szczęście nie (bo to niebezpieczne sąsiedztwo ). Czy myślisz o tej na Gułdowach, wojskowej? Jeśli o niej, to można powiedzieć, że między nią a Chełmem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 30.03.2009 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Na szczęście nie (bo to niebezpieczne sąsiedztwo ). Czy myślisz o tej na Gułdowach, wojskowej? Jeśli o niej, to można powiedzieć, że między nią a Chełmem miałem na myśli tę myśliwską......czasami tam bywałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 30.03.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Na szczęście nie (bo to niebezpieczne sąsiedztwo ). Czy myślisz o tej na Gułdowach, wojskowej? Jeśli o niej, to można powiedzieć, że między nią a Chełmem miałem na myśli tę myśliwską......czasami tam bywałem W Goleszowie ? No to w linii prostej będzie niedaleko, może ze 3 lub 4 kilometry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 30.03.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 W Goleszowie ? No to w linii prostej będzie niedaleko, może ze 3 lub 4 kilometry dokładnie w Goleszowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 30.03.2009 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 W Goleszowie ? No to w linii prostej będzie niedaleko, może ze 3 lub 4 kilometry dokładnie w Goleszowie No to na rzut beretem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 31.03.2009 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Bardzo ładne okolice teraz tylko czasami (niestety bardzo rzadko) bywam na szkoleniach w Ustroniu Jaszowcu mamy tam swój ośrodek "Leśnik" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek3232 08.04.2009 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 witamczy macie może do odstąpienia stemple pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
golewo 03.05.2009 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Witam! Do sega nie dużo brakowało a bylibyśmy sąsiadami. Często tam od strony dworca PKP pod górą Chełm bywałem i już negocjowaliśmy cenę działki. Stało się jednak inaczej. Piszę dlatego, że kiedyś na tym forum pisał forumowicz o jakiś problemach z jakością wody w studni. Teraz być może jest już wodociąg i problemu nie ma. Zanim wybudujesz sprawdź jakość wody, tak na wszelki wypadek. HA!...i dalej trochę są.....ten forumowicz to chyba o mnie chodzi bo faktycznie pisałem i problemy dalej są choć już mniejsze a wodociąg będzie wiec spokojnie kupujcie działki (choć może nie tak hurtowo bo mi się tu Manhattan zrobi a miał być spokój!!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaitomek 04.05.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Witam,Szukam ekipy do budowy domu w okolicach Bielska. Kogo polecicie?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nika76 25.05.2009 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 ile kosztuje m2 docieplenia ( styropian 12, tynk)?.Chodzi o koszt robocizne Znajomy szuka doświadczonej ekipy na czerwiec-chodzi o remont domu( krzywe ściany itp).Jak sie liczy powierzchnie -całkowita czy po odjeciu wiekszych otworow?Prosze o kontakt na priva jesli sa zainteresowani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xtr 03.06.2009 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Witam wszystkich.jestem na etapie podpisywania umowy i chcialbym sie z wami podzielic kosztorysem. Dom dwupietrowy, powierzchnia 270m2, sciany z porothermu a dach roben. Powierzchnia dachu 220m2. I. Fundament z zasypaniem i wykonaniem chudego betonu (plus izolacja i drenaz).1. Koszt materiałów 31477 zł2. Koszt robocizny 13630 zł II. Mury parteru z nadprożami okiennymi i drzwiowymi1. Koszt materiałów 17488 zł2. Koszt robocizny 9457 zł III. Strop oraz pierwszy wieniec1. Koszt materiałów 30485 zł2. Koszt robocizny 11315 zł IV. Podmurówki pod dach i wieniec drugi1. Koszt materiałów 9120 zł2. Koszt robocizny 7050 zł V. Dach: konstrukcja oraz pokrycie (wraz z rynnami, podbitkami itp)1. Koszt materiałów na dach (bez okien dachowych) Roben Monza Plus 40260 zł2. Koszt robocizny przy dachu 23650 zł VI. Kominy1. Koszt materiałów 5890 zł2. Koszt robocizny przy dachu 3500 zł Koszty materiałów są kosztami brutto, a koszty robocizny kosztami netto Co o tym sadzicie?? Duzo, malo, a moze przecietnie?? Dodam, ze firma ma sie sama zorganizowac czyli sami kupuja i sciagaja materialy, caly sprzet oraz maszyny sa ich. Mnie nic po za dogladaniem ma nie interesowac. Pozdrawiamxtr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielox 15.06.2009 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Witam, Ponawiam pytanie odnośnie architekta z Bielska lub okolic z którego jesteście oczywiście zadowoleni. Do zrobienia jest adaptacja i doprojektowanie podpiwniczenia w domku ok. 100 m2 pow. użytkowej. Z góry dziękuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia28 15.06.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Witam, Ponawiam pytanie odnośnie architekta z Bielska lub okolic z którego jesteście oczywiście zadowoleni. Do zrobienia jest adaptacja i doprojektowanie podpiwniczenia w domku ok. 100 m2 pow. użytkowej. Z góry dziękuję. Pozdrawiam Poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xtr 15.06.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Witam, Ponawiam pytanie odnośnie architekta z Bielska lub okolic z którego jesteście oczywiście zadowoleni. Do zrobienia jest adaptacja i doprojektowanie podpiwniczenia w domku ok. 100 m2 pow. użytkowej. Z góry dziękuję. Pozdrawiam http://arkon.slask.pl/ Ja jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielox 16.06.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 dziękuje Wam za informacje, jak już Was tak męcze to poszukuję również geodety, będę wdzięczny za kontakt, w internecie jest ich sporo a szkoda uczyć się na własnych błędach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 27.06.2009 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Witam wszystkich. Co to za pytanie, ja się buduję. W granicach Bielska. Na razie rośnie mi sterta papierów. Jestem między warunkami zagospodarowania terenu (decyzja już jest), a otrzymaniem pozwolenia na budowę z placu ratuszowego . Na razie korzystam z doświadczenia rodziny. Tam budowa ruszyła w marcu 2008, a najdalej w sierpniu przeprowadzka. Pozdrowienia dla Bielszczan i okolicznych okolic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 27.06.2009 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Witam wszystkich. jestem na etapie podpisywania umowy i chcialbym sie z wami podzielic kosztorysem. Dom dwupietrowy, powierzchnia 270m2, sciany z porothermu a dach roben. Powierzchnia dachu 220m2. (...) Pozdrawiam xtr Witaj. Moi bliscy stawiają dom dwa raz mniejszy, systemem gospodarczym. Tam gdzie się dało, inwestor robił wszystko sam. Do dnia dzisiejszego, 90% prac mają już za sobą poszło prawie 200 tys. brutto. Twój kosztorys, po doliczeniu 7% vat na robociznę, wychodzi, jeśli czegoś nie pomyliłem 182 816 zł brutto. Ja pytałem o swój projekt w firmie budowlanej spod Tczewa. Tam dostałem wstępny kosztorys netto 196 tys. na stan developerski, na 112 m2. Nie wiem jakiego stanu dotyczy Twój kosztorys, ale jeśli to tzw. developerski to oferta jest niezła. Jeśli tak, to może podaj jaka to firma. Z kolei ja będę wdzięczny za informację Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xtr 07.07.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Witam wszystkich. jestem na etapie podpisywania umowy i chcialbym sie z wami podzielic kosztorysem. Dom dwupietrowy, powierzchnia 270m2, sciany z porothermu a dach roben. Powierzchnia dachu 220m2. (...) Pozdrawiam xtr Witaj. Moi bliscy stawiają dom dwa raz mniejszy, systemem gospodarczym. Tam gdzie się dało, inwestor robił wszystko sam. Do dnia dzisiejszego, 90% prac mają już za sobą poszło prawie 200 tys. brutto. Twój kosztorys, po doliczeniu 7% vat na robociznę, wychodzi, jeśli czegoś nie pomyliłem 182 816 zł brutto. Ja pytałem o swój projekt w firmie budowlanej spod Tczewa. Tam dostałem wstępny kosztorys netto 196 tys. na stan developerski, na 112 m2. Nie wiem jakiego stanu dotyczy Twój kosztorys, ale jeśli to tzw. developerski to oferta jest niezła. Jeśli tak, to może podaj jaka to firma. Z kolei ja będę wdzięczny za informację Pozdrowienia Moja ofeta dotyczy tylko SSO. Umowa juz podpisana...nie ma odwrotu.. trzymac tylko kciuki aby wykonawca mnie nie rozczarowal... Pozdrawiam Sz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts