cieszynianka 07.07.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 No to trzymam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 08.07.2009 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 [Moja ofeta dotyczy tylko SSO. Umowa juz podpisana...nie ma odwrotu.. trzymac tylko kciuki aby wykonawca mnie nie rozczarowal... Pozdrawiam Sz. Rozumiem. Życzę powodzenia! Ja przy sprzyjających wiatrach zacznę we wrześniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawełKarpl 09.07.2009 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Witam Czy ktoś może polecić dobrego i niedrogiego architekta. Jestem na etapie papierkologii i potrzebuje zaadoptować projekt domku Z34 z pracowni Z500 wg mojej poronionej koncepcji (celuje w domek 3l/pasywny więc przydał by się architekt mający z tym doświadczenie, m.in płyta fundamentowa, rekuperacja z GWC, może PC, minimalizacja mostków itp.). Planuje rozpocząć budowę w przyszłym roku dopiero ale fajnie by było już mieć projekt i pozwolenie na budowę, a budował się będę w Łodygowicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 09.07.2009 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Polecam Pana Andrzeja Krzusa z Abakonu (http://abakon.pl/) Telefon do firmy 338111188 Też mamy dom na płycie fundamentowej pozdrawiam, kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawełKarpl 09.07.2009 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Dzięki Kasia. Byłem u nich dzisiaj , nie pamiętam z kim rozmawiałem ale taki z długimi włosami młody gościu. W sumie widać że siedzą w temacie i dostosowują się do "pomysłów" inwestora. Mimo wszystko chciałbym zobaczyć jak do tematu podchodza inni. Z polecenia mam jeszcze architekt na ulicy Tuwima. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 10.07.2009 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Witam Pawle. Z Abakonem mam dziwne doświadczenia. Owszem miła i kompetentna rozmowa, ale potem kompletna cisza. Pytaliśmy o kosztorys prac i właśnie możliwość adaptacji projektu, przygotowania go do potrzeb pozwolenia na budowę. Od 3 miesięcy czekamy na odzew, a właściwie czekaliśmy. Skorzystaliśmy z usług innego architekta. Gdybyś był zainteresowany daj znać na priv. Ps. Pozdrawiam zet-owicza. Ja mam Z38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Marek 13.07.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Witam, Czy ktos z was moze sie podzielic opinia o kominach z keramzytu firmy frank-bud z bielska? Wycenili mi 2 kominy po 9 m na 9.000 a Schiedel w tej samej konfiguracji kosztuje juz 13.000. Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Marek 15.07.2009 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Wiecie moze jakie sa ceny wiezby dachowej z impregnacja cisnieniowa w naszych okolicach? Gdzie mozna taka wiezbe dostac? Mam jakis namiar pod Czestochowa ale moze jest cos blizej?Ja wyliczylem ze potrzebuje ok 6m3 drewna na wiezbe. Poradzono mi zeby ta impregnacja nie polegala jedynie na "pomazaniu" drewna pedzlem po wierzchu na placu budowy czy gdzies w tartaku ale na impregnacji prozniowo-cisnieniowej. Ot chocby jak reklamuja na tej stronie:http://www.impregnacja-drewna.pl/index.php?id=2&sub=2Dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZYMONPENCAK 16.07.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Witam wszystkich sukam info ile moze kosztowac przylacze wodno kanalizacyjne w Żywcu okolo 15 m. lub jakies namiary na firme ktora wykonuje takie przylacza dziekuje za wszystkie informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 16.07.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Witam wszystkich sukam info ile moze kosztowac przylacze wodno kanalizacyjne w Żywcu okolo 15 m. lub jakies namiary na firme ktora wykonuje takie przylacza dziekuje za wszystkie informacje Zapytaj w "wodociągach", oni przeważnie mają swoje firmy, które nie wiadomo jakim cudem robią wszystko jakoś szybciej niż obce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Marek 17.07.2009 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 W tym roku gosc mi proponowal 40-45 zl za metr ale mowil ze to juz jest cena z koparka. Cena w Bielsku...nie wiem jak w Zywcu ale chyba podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZYMONPENCAK 17.07.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 wlasnie u nas na ulicy gdzie budujemy byla prowadzona nowa linia ze srodkow unijnych i starym mieszkanca ulicy byla powidziana cena 2300 zl za komplet a nam jako ze jestesmy nowo wybudowani to powiedzieli (prawdopodobnie tez innym nowym mieszkanca tej ulicy) ze wstepnie koszt 15 m wodno -kanalizacyjny bedzie kosztowal 4900 zl i nie wiem co o tym myslec ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Marek 20.07.2009 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 no tak ale tam jest jeszcze kanalizacja no i robi to wam pewnie jakas "wielka" firma wiec to nie to samo, co gosc, ktory utrzymuje tylko samego siebie. troche tylko dziwne ze musicie za to placic...sokro to ze srodkow unijnych;)jak dla mnie to bardzo drogo:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xtr 02.08.2009 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 Witam forumowiczów,W przyszłym tygodniu zasypujemy ławy i wylewamy chudy beton. Mam jednak dylemat czy nie powinienem przed chudziakiem zrobić izolacji poziomej na zwieńczeniu murów fundamentowych? Taka izolację już zrobiliśmy pomiędzy ławami a murami, ale może warto położyć i jeszcze tutaj? Mój budowlaniec pewnie będzie mówił, że nie trzeba, ale wolę usłyszeć opinię od osób niezależnych. Czy możecie się podzielić jak robiliście na swoich budowach?http://images50.fotosik.pl/173/8499970e7a6aadc7med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Marek 03.08.2009 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Witam, to znaczy ze chcesz izilowac beton od betonu? U mnie dopiero po wylaniu chudego betonu zostala polozona papa termozgrzewalna i na to poszly juz pustaki. Zobacz na zdjeciach na moim dzienniku jak to zrobili u mnie.http://forum.muratordom.pl/dziennik-magdy-i-marka,t164195.htmMoim zdaniem trzeba odizolowac pustak od betonu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_K 03.08.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 W tym roku gosc mi proponowal 40-45 zl za metr ale mowil ze to juz jest cena z koparka. Cena w Bielsku...nie wiem jak w Zywcu ale chyba podobnie. to nie duzo jak juz z koparka nam powiedziano wiecej masz do niego kontakt? poprosze o podanie na pw dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fiddler 28.08.2009 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Kominki Matlak uwaga!!!Chciałbym niniejszym ostrzec wszystkich przed skorzystaniem z firmy Matlak kominki. W salonie pana Matlaka wszystko wygląda pięknie, pełny bajer i wydawałoby się profesjonalizm. Prawda jest jednak taka, że do wykonania kominka przysłał do nas dwóch pajaców (jeden głupszy od drugiego), którzy w ciągu jednego dnia obudowali wkład. Po jakimś czasie nastąpiło pękanie płyt gipsowych na łączeniach, na podejmowane interwencje odpowiada, że niestety tak to ma być. Zdecydowanie odradzam tego wykonawcę. Gdyby ktoś jednak był zdecydowany zakupić u niego kominek proszę dokładnie zapoznać się z umową. Jest w niej zapis, że kominek jest wykonywany w firmie Matlak i wtedy można zgłaszać do niego uwagi. Oczywistym jest, że kominek powstaje u klienta ale wtedy już teoretycznie nie można mieć zastrzeżeń, bo odebraliśmy go w firmie. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xtr 08.09.2009 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Witam wszystkich,Powoli zaczynam sie brac za zamawianie okien i chcialbym sie zapytac jakie macie u siebie? Drewniane czy PCV?Poczatkowo bylem przekonany do drewnianych, ale ostatnimi czasy slyszalem sporo glosow ze jednak plastiki sa tak samo dobre a tansze i w dodatku nie trzeba ich konserwowac.Co o tym sadzicie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 08.09.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 U nas plastiki, właśnie dlatego, żeby nie było trzeba co kilka lat konserwować ram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xtr 08.09.2009 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Cieszynianka, sliczne dzieki za odpowiedz. Jestes nastepnym glosem, ktory przekonuje mnie do PCV. Jakiej firmy masz okna i jak dlugo je uzytkujesz? A czy sa jacys zwolennicy i zadowoleni uzytkownicy drewnianych okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts