Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy w Beskidach nikt nie buduje?

Recommended Posts

Witam wszystkich:) Razem z mężem w czerwcu ruszamy z budową Protona 1 w Jasienicy k. Bielska. Mamy już firmę budowlaną zamówioną. Jeśli chodzi o kupno materiałów, to polecili nam firmę Betex. Podobno tanio i dobra jakość. Chcemy budować z betonu komórkowego 36-tutaj to podobno Prefabet ma najlepsze ceny. Czy ktoś już z tego budował? Jak tak to z jakiego skladu budowlanego?Prosimy o pomoc!

Pozdrawiamy!

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Witam wszystkich:) Razem z mężem w czerwcu ruszamy z budową Protona 1 w Jasienicy k. Bielska. Mamy już firmę budowlaną zamówioną. Jeśli chodzi o kupno materiałów, to polecili nam firmę Betex. Podobno tanio i dobra jakość. Chcemy budować z betonu komórkowego 36-tutaj to podobno Prefabet ma najlepsze ceny. Czy ktoś już z tego budował? Jak tak to z jakiego skladu budowlanego?Prosimy o pomoc!

Pozdrawiamy!

Nie wiem jak w Bielsku, ale w Cieszynie Betex jest najdroższy :bash:

• 2 weeks później...
Witam wszystkich. Ja właściwie mam dom- pół z bali, pół murowany. Z 1864 roku (spadek) :) Czy ktoś wie jak odrestaurować taki dom? Od czego zacząć i gdzie szukać? Dom jest piękny, ma klimat, ale czas zrobił swoje. Jest tam chyba tylko prąd, żadnych innych instalacji nie ma. Nie chciałabym go burzyć- w końcu tyle przetrwał :) Pozdrawiam wszystkich

Witam wszystkich. Ja właściwie mam dom- pół z bali, pół murowany. Z 1864 roku (spadek) :) Czy ktoś wie jak odrestaurować taki dom? Od czego zacząć i gdzie szukać? Dom jest piękny, ma klimat, ale czas zrobił swoje. Jest tam chyba tylko prąd, żadnych innych instalacji nie ma. Nie chciałabym go burzyć- w końcu tyle przetrwał :) Pozdrawiam wszystkich

Najszybciej otrzymasz odpowiedź w dziale "Przebudowy i remonty" :)

Witam

Przeglądałem kilka poprzednich stron i nie mogłem znaleźć w miarę świeżych namiarów na firmy budowlane w byłym woj.bielskim . Tak więc jeśli ktoś zna dobrą i tanią firmę proszę o kontakt na pewno dla innych też się przyda .

Pytałem dzisiaj w PSB w Mazańcowicach o pustaki gr.24cm (ceramika na pióro).Dostałem ofertę "Leiera" 52 zł za m2 muru, transport 36zł za auto z HDS- em (10 palet).Po niedzieli jadę szukać dalej.Piszcie jak macie jakieś dobre oferty.

No cóż, ja podobne pustaki kupowałem za 50 zł/m2, razem z kosztami transportu. Znalazłem skład budowlany w.... Wodzisławiu. Tylko jedno ale, to było w lutym. Natomiast właściciel jest w miarę elastyczny, więc można się nieco potargować.

witam serdecznie wszystkich budowniczych z Podbeskidzia :) Budujemy domek w Międzyrzeczu G. obecnie ekipa kończy malowanie podbitki i krokwi, zaczynamy ścianki działowe i instalacje wewnętrzne

Operatus my wypożyczaliśmy szałunki w BPBP wypożyczalnia na Boruty Spechowicza 27 - są dobrze wyposażeni

pozdrawiam Stefanka