chomiq 22.06.2010 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Witam wszystkich! Od dłuższego czasu czytam to forum. Wcześniej nie było się czym podzielić, a od momentu, gdy zrobiła się pogoda nie mam czasu się podzielić. Obiecuje nadrobić. Piszę, ponieważ brakło nam kubika desek szalunkowych na strop i wieniec ... może ktoś ma w pobliżu Kóz? Transport mam. Mogą być gotowe palety. Tel 660 464 063. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beasza 23.06.2010 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Witam, buduję w Pisarzowicach k/Bielska - Białej. Chętnie przyłączę się do grupy. W tej chwili ściany fundamentowe pną się do góry. Lada dzień bedziemy mieć stan zero. Szanowni forumowicze, poszukuje w dobrej cenie żwir lub kliniec (potrzebne do wyrównania pod chudziak w piwnicy). Ceny kruszywa są makabryczne. Znalazłam po 100 zł za m.3. Czy ktoś wie gdzie jest taniej? Jesli ktoś jest na kupnie porothermu 30 - to kupowałam poczatkiem czerwca u Jury na Wyzwolenia po 3,79 za szt. - taką cenę miał miec do końca czerwca. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chomiq 24.06.2010 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Witam sąsiadkę! My stawiamy w Kozach i lada dzień zalewamy strop. Kruszywa i koparkę zamawiałem u Jekiełka w Pisarzowicach. Stal w Jasienicy.Za kilka tygodni będę miał do oddania ~150 stempli od 2,8m do 3m ... masz niedaleko ... zainteresowanych już zapraszam. Mam też nadmiarową paletę bloczków fundamentowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beasza 24.06.2010 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Witam sąsiada Ostatecznie też wzięliśmy kruszywo od Jekiełka. Stal mamy z Oświęcimia. Stemple mamy, ale nie wykluczone, że może nam zabraknąć. Nie jestem w chwili obecnej w stanie powiedzieć czy tak będzie i jaka to będzie ilość. Robisz lany strop? Jaka powierzchnia i jakie zakładasz koszty stropu? Zastanawiamy się czy lany czy terriva. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chomiq 24.06.2010 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 U nas strop Porotherm. Stropu lanego nie chciałem ze względu na właściwości akustyczne.Teriva betonowa nie przemówiła do mnie: reszta domu to ceramika, różnica w cenie również nie była powalająca... wiem, subiektywne porównanie.Widziałem niedawno, choć już po decyzjach, strop z pustaków keramzytowych ... duże rozpiętości belek, równiutki, ekipa zachwalała, cena podobno lepsza jak Porothermu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 24.06.2010 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Faktycznie, ja właśnie robię strop z keramzytu. Belki mają większy rozstaw, a cena niższa niż stropu z innego rodzaju pustaków. Co do właściwości, cóż okaże się w praniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Castaway 24.06.2010 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Ale zakładacie, że będziecie powieszali sufity? Ja ma u siebie Terive i wytynkowałem wszystko Maxitem lekkim. Szef budowlańców powiedział, że specjalnie taki materiał wybrał , żeby tynk na suficie nie pękał pod wpływem naprężeń i wzajemnych mikro ruchów i jeszcze mu się nie zdarzyło, żeby po wytynkowaniu i kilku latach użytkowania ktoś się skarżył, że pęka. Co innego mówili jego tynkarze-i tak panu będziesz miał rysy:confused:. I teraz sobie myśle, że gdybym wylał to nie miałbym zmartwienia czy będą rysy czy nie. A tak pozostaje mi patrzeć w sufit, albo odrazu podwiesić sufit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 24.06.2010 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Tak, u nas będą sufity podwieszane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Saxxxnt 24.06.2010 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Przy tynkowaniu sufitu stropu prefabrykowanego wystarczy zatopić w tynk siatkę do ociepleń i już po zmartwieniu.Teraz pozostaje tylko modlitwa do "pradawnych bogów" he hePozdrawiam.Ps.Co do akustyki stropu to na lany styropian i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Castaway 24.06.2010 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Mam nadzieje że będzie ok , a w końcu i tak trzeba będzie remont zrobić. To by leciało mniej więcej tak: - Nie śmiej się lemurze.... Kowalski? - Tak jest szefie? - Jakie mamy opcje? - Według moich obliczeń dwie - Dajcie najpierw tą drugą - a więc...on ma racje - pozostaje czekać na łaskę jego pradawnych bogów...jeśli istnieją - Istnieją Ty gupi pingwinie!!! Jak nie istniejom jak som! - Cicho!Szlag! Dajcie pierwsza. - Nałożyć gładź, pomalować i zamieszkać....bo remont i tak trzeba kiedyś w końcu zrobić - Brawo żołnierzu i to jest opcja! Rico? - bleeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Castaway 28.06.2010 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Cześć, Czy znacie i możecie mi polecić wykonawców wiat garażowych z okolic Żywca, Bielska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beasza 29.06.2010 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Czy jest ktoś w stanie polecić mi ekipę budowlaną, która mogłaby zacząć jak najszybciej? Moja dotychczasowa ekipa niestety nie jest w stanie podołać wyzwaniu jakim jest budowa. Delikatnie mówiąc na naszej budowie jest teraz "Alternatywy 4". Zaczynamy mieć dość tej chorej sytuacji. Jeśli jesteście w stanie pomóc piszcie proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Castaway 30.06.2010 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Szczerze - nie wiem czy ktoś taki się znajdzie kto by Ci polecił dobrą ekipę budowlaną. Z własnego doświadczenia wiem, że oni wszyscy są tacy sami - zrobić szybko często mając w nosie uwagi inwestora (który tylko chodzi i jest ku...a upier...iwy), a czasem i to mi się zdarzyło wolą zrobić coś po swojemu nie zgodnie z projektem. A ponoć miałem ekipę, która jest najlepsza, polecana itd...z królewskiego miasta z "browarem" w nazwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 30.06.2010 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Znalezienie ekipy na już, jest bardzo trudne i raczej ryzykowne. Lepsze ekipy mają już zajęte terminy. Ja umawiałem się rok przed inwestycją. Polecenie oczywiście to nie chroni całkowicie przed kłopotami z wykonawcą. Najlepiej spisać umowę cywilną, ja tak zrobiłem i mieć w miarę konkretnego kierownika budowy, który do spółki z inwestorem będzie upierdliwie patrzył na ręce murarzy. Ci, którzy nie chca podpisać umowy zazwyczaj kiepsko budują. Słowem ryzyko jest zawsze, ale mozna je zminimalizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beasza 30.06.2010 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Wiem, że będzie trudno i pewnie będziemy musieli poczekac na dobrą ekipę. Póki co jutro pierwsze spotkanie z kolejnymi fachowcami. Wierzę , że się nam uda. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
operatus 30.06.2010 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Witam Polećcie tartak gdzie można zamówić wierzbę dachową (sprawdzony) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Castaway 01.07.2010 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 W sumie na każdym tartaku powinni Ci zrobić więźbę dokładnie. Ja brałem z Trzebini k. Żywca(bo było blisko ) i było gites. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
operatus 01.07.2010 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 witamwłaśnie tam dziś byłem i sobie zamówiłem, mam nadzieje zę też będzie gites pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wódowlaniec 01.07.2010 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 A jakie ceny mają w tym tartaku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
operatus 01.07.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 więźbę dachowa cenią sobie 620 z m3 jakie zastosowaliście u siebie kominy i gdzie w Bielsku lub okolicy można dostać je za rozsądna cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts