zefirispka 12.09.2010 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Pozostaje chyba napisać do administracji, oni mają tylne drzwi do "lokalu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Castaway 14.09.2010 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Jakiś czas temu pisałem tak: Ja kupiłem w DEWRO w Bielsku zarówno drzwi zewnętrzne jak i wewnętrzne. Mają spory wybór i wyglądają extra wypaśnie no i można u nich "wynegocjować" rabat. Drzwi zewnętrzne już mam wstawione z tym, że specjaliści-montażyści za pierwszym razem wstawili je na odwrót....bo tak im pasowało, a mnie tam nie było. No ale się szybko poprawili. Co do drzwi wewnętrznych to miałem mieć montowane w tym tygodniu, ale już wiem, że mają obsuwę 3 tyg. ot i tyle. Dziś pod rozwagę przyszłym i obecnym inwestorom napisze tak: Przykazanie 1-sze: jak coś mają zamontować specjaliści to musisz przy tym być. Drzwi z firmy Dewro o takie: http://www.dewro.pl/cms/upload/wpisy/orginal/aef7aba3f2.jpg zostały zamontowane z 4 tyg. opóźnieniem! Na moje szczęście nie było mnie w tym czasie w domu bo pewnie nie miałbym drzwi do dziś..tak, tak. Jak je zobaczyłem już zamontowane to "lekko" skoczyło mi ciśnienie(już po raz drugi po przejściach z drzwiami zewnętrznymi). Co zobaczyłem? - opaski w jednych drzwiach w innym kolorze niż same drzwi - a miały być takie same - niedobarwienia wokół krawędzi w płycinach i nierównomiernie wybarwione płyciny - krzywo zamontowane/przekoszone płyciny czyli te płyty na środku drzwi(tzw. filungi) różnica jednej strony do drugiej do 0,5cm. Generalnie jak przemierzyłem wszystkie drzwi to nie znalazłem dwóch takich samych Ręce mi opadły. Zadzwoniłem do salonu do Bielska opowiedziałem historię, złożyłem reklamację. Powiedziałem - co zostało zapisane, że jeżeli do tygodnia nie naprawią tych drzwi to ja wycofuję się z umowy i rezygnuje z zamówienia. Już po kilku dniach zjawił się człowiek z firmy, który ocenił zasadność reklamacji, spisał raport(jak będę miał czas to zeskanuje bo to się nadaje na Joe Monstera) potwierdzając, że drzwi są do naprawy i on by je wziął już dzisiaj, a jutro przywiózłby mi drzwi zastępcze jakieś. - OK, ale na czym ma polegać naprawa? - zapytałem - No zrobimy Panu nowe drzwi - To po co Pan chce zabierać te, które są i wstawiać mi jakieś zastępcze, skoro i tak trzeba zrobić nowe? To niech te będą zastępcze, a jak będą nowe to sobie je weźmiecie. - No to ja nie wiem, czy tak może być, to ja muszę sprawdzić.....itd. Takim oto sposobem firma Dewro zamontowała mi "na próbę" drzwi zastępcze, aby za trzy tygodnie przyjechać z właściwymi. Tylko czy aby na pewno to będą trzy tygodnie to nie wiem. Gwoli ścisłości i sprawiedliwości dodam, że z tytułu opóźnienia w montażu tych drzwi "zastępczych" firma udzieliła mi dodatkowego rabatu, za co chylę czoła, ale takiego bubla się nie spodziewałem. Ot taka historia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 23.09.2010 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 A co się stało z możliwością cytowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Saxxxnt 24.09.2010 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Nic poważnego Pewnie naprawią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Castaway 24.09.2010 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Bez sensu jest ta reorganizacja grup. Nie można cytować i nie przychodzą informacje o nowych postach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beasza 07.10.2010 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Witam Mam do sprzedania stemple budowlane. Około 250 szt. zainteresowanych proszę o kontakt tel. 600 377 184 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beasza 13.10.2010 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Zostało 150 szt. stempli jeśli ktoś potrzebuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lechiti 17.10.2010 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Witam wszystkich.. owszem w Beskidach też się buduje.. Ruszamy wiosną w okolicy Ujsoł. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Saxxxnt 18.10.2010 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Wchodzę na grupę patrzę moja wiadomość jest zdublowana 2 razy.Usuwam dubel, a znikają obie wiadomości Pozdrowienia dla informatyków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 19.10.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Witam,mam dylemat - muszę dokleić 5 cm do ocieplenia cokołu i zastanawiam się jak to zrobic tzn.szukam rozwiązania jak dodać tą warstwę ocieplenia, dołożyć folii kubełkowej (poprzednia kończy się ok. 5-15 cm niżej), a przede wszystkim uniknąć problemów z pękaniem w zimie wskutek podnoszenia gruntu.Miał ktoś z Was podobny problem - proszę o podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
operatus 22.10.2010 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 witam Jakiej firmy polecacie okna, zastanawiałem się nad oknoplast, ap-zory, ms, drutex macie jakieś spostrzeżenia co do tych firm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lechiti 23.10.2010 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 Hej... chętnie posłucham opinii innych o oknach bo też stoję przed wyborem.. a z innej beczki.. znacie może jakąś firmę, która mogłaby zaprojektować instalację C.O.? Okolice Żywca.. Bielsko B. Z góry dziękuję za sugestie.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciotka klotka 23.10.2010 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 Z czystym sumieniem polecam okna z firmy Eurocolor, mamy okna Brillant na systemie Rehau. Okna są porządnie i starannie wykonane, dobrze się zamykają, są szczelne i dobrze wygłuszają dźwięki- w domu jest cicho. Nie ma żadnych wygięć a zaznaczę, że mamy okna tarasowe w tym jedno przesuwne 230cm na 270cm dzielone na pół i bez żadnej poprzeczki wzmacniającej. Gdy czytam jakie problemy mają forumowicze z oknami to cieszę się, że nam się udało trafić na porządny produkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 24.10.2010 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 Hej... chętnie posłucham opinii innych o oknach bo też stoję przed wyborem.. a z innej beczki.. znacie może jakąś firmę, która mogłaby zaprojektować instalację C.O.? Okolice Żywca.. Bielsko B. Z góry dziękuję za sugestie.. Pozdrawiam Zaprojektować i wykonać: 502527657. Firma z Bielska. Mała uwaga, nie pracują na materiałach "made in Castorama". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lechiti 24.10.2010 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 nie pracują na materiałach "made in Castorama". - całe szczęście.... Dzięki wielkie.. spróbujemy się z nimi skontaktować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
operatus 24.10.2010 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 Witam Ta firma Eurocolor ma jakiś salon w Bielsku lub okolicy bo z ich strony wynika że nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krepek 25.10.2010 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Witam Ta firma Eurocolor ma jakiś salon w Bielsku lub okolicy bo z ich strony wynika że nie nie wiem jak teraz ale kiedys byała osoba sprzedająca te okna, ale odradzam (brak profesjonalizmu - w najwiekszym uproszczeniu). Ja zadzwoniłem do producenta - przysłali przedstawiciela, zrobił pomiar i za 2 tyg były okna. Profil Sziko (oczywiscie pisownia nieoryginalna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciotka klotka 25.10.2010 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Nasze okna montowała firma Nowmar Bielsko-Biała. Mają swoją stronę internetową. Okna mamy w kolorze złoty dąb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Castaway 26.10.2010 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 A u mnie okna montowała firma PHU Oknar z .......daleka. Okna mam z KNS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emisb 26.10.2010 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Czy mógłby ktoś polecić solidną firmę budowlaną w zakresie od fundamentów aż po dach?Jeśli ktoś był ze swoich budowlańców zadowolony to bardzo proszę o namiary (okolice Żywca). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts