Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy w Beskidach nikt nie buduje?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jakiś czas temu pisałem tak:

Ja kupiłem w DEWRO w Bielsku zarówno drzwi zewnętrzne jak i wewnętrzne. Mają spory wybór i wyglądają extra wypaśnie no i można u nich "wynegocjować" rabat.

Drzwi zewnętrzne już mam wstawione z tym, że specjaliści-montażyści za pierwszym razem wstawili je na odwrót....bo tak im pasowało, a mnie tam nie było. No ale się szybko poprawili.

Co do drzwi wewnętrznych to miałem mieć montowane w tym tygodniu, ale już wiem, że mają obsuwę 3 tyg. ot i tyle.

Dziś pod rozwagę przyszłym i obecnym inwestorom napisze tak:

Przykazanie 1-sze: jak coś mają zamontować specjaliści to musisz przy tym być.

Drzwi z firmy Dewro o takie:

http://www.dewro.pl/cms/upload/wpisy/orginal/aef7aba3f2.jpg

zostały zamontowane z 4 tyg. opóźnieniem! Na moje szczęście nie było mnie w tym czasie w domu bo pewnie nie miałbym drzwi do dziś..tak, tak.

Jak je zobaczyłem już zamontowane to "lekko" skoczyło mi ciśnienie(już po raz drugi po przejściach z drzwiami zewnętrznymi).

Co zobaczyłem?

- opaski w jednych drzwiach w innym kolorze niż same drzwi - a miały być takie same

- niedobarwienia wokół krawędzi w płycinach i nierównomiernie wybarwione płyciny

- krzywo zamontowane/przekoszone płyciny czyli te płyty na środku drzwi(tzw. filungi) różnica jednej strony do drugiej do 0,5cm. Generalnie jak przemierzyłem wszystkie drzwi to nie znalazłem dwóch takich samych

Ręce mi opadły.

Zadzwoniłem do salonu do Bielska opowiedziałem historię, złożyłem reklamację. Powiedziałem - co zostało zapisane, że jeżeli do tygodnia nie naprawią tych drzwi to ja wycofuję się z umowy i rezygnuje z zamówienia.

Już po kilku dniach zjawił się człowiek z firmy, który ocenił zasadność reklamacji, spisał raport(jak będę miał czas to zeskanuje bo to się nadaje na Joe Monstera) potwierdzając, że drzwi są do naprawy i on by je wziął już dzisiaj, a jutro przywiózłby mi drzwi zastępcze jakieś.

- OK, ale na czym ma polegać naprawa? - zapytałem

- No zrobimy Panu nowe drzwi

- To po co Pan chce zabierać te, które są i wstawiać mi jakieś zastępcze, skoro i tak trzeba zrobić nowe? To niech te będą zastępcze, a jak będą nowe to sobie je weźmiecie.

- No to ja nie wiem, czy tak może być, to ja muszę sprawdzić.....itd.

Takim oto sposobem firma Dewro zamontowała mi "na próbę" drzwi zastępcze, aby za trzy tygodnie przyjechać z właściwymi. Tylko czy aby na pewno to będą trzy tygodnie to nie wiem.

Gwoli ścisłości i sprawiedliwości dodam, że z tytułu opóźnienia w montażu tych drzwi "zastępczych" firma udzieliła mi dodatkowego rabatu, za co chylę czoła, ale takiego bubla się nie spodziewałem.

Ot taka historia.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam,

mam dylemat - muszę dokleić 5 cm do ocieplenia cokołu i zastanawiam się jak to zrobic tzn.szukam rozwiązania jak dodać tą warstwę ocieplenia, dołożyć folii kubełkowej (poprzednia kończy się ok. 5-15 cm niżej), a przede wszystkim uniknąć problemów z pękaniem w zimie wskutek podnoszenia gruntu.

Miał ktoś z Was podobny problem - proszę o podpowiedzi.

Z czystym sumieniem polecam okna z firmy Eurocolor, mamy okna Brillant na systemie Rehau. Okna są porządnie i starannie wykonane, dobrze się zamykają, są szczelne i dobrze wygłuszają dźwięki- w domu jest cicho. Nie ma żadnych wygięć a zaznaczę, że mamy okna tarasowe w tym jedno przesuwne 230cm na 270cm dzielone na pół i bez żadnej poprzeczki wzmacniającej. Gdy czytam jakie problemy mają forumowicze z oknami to cieszę się, że nam się udało trafić na porządny produkt.

Hej... chętnie posłucham opinii innych o oknach bo też stoję przed wyborem..

a z innej beczki.. znacie może jakąś firmę, która mogłaby zaprojektować instalację C.O.? Okolice Żywca.. Bielsko B.

Z góry dziękuję za sugestie..

Pozdrawiam

Zaprojektować i wykonać: 502527657. Firma z Bielska.

Mała uwaga, nie pracują na materiałach "made in Castorama".

Witam

Ta firma Eurocolor ma jakiś salon w Bielsku lub okolicy bo z ich strony wynika że nie

nie wiem jak teraz ale kiedys byała osoba sprzedająca te okna, ale odradzam (brak profesjonalizmu - w najwiekszym uproszczeniu). Ja zadzwoniłem do producenta - przysłali przedstawiciela, zrobił pomiar i za 2 tyg były okna. Profil Sziko (oczywiscie pisownia nieoryginalna).