Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy w Beskidach nikt nie buduje?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam szwagra, który instaluje alarmy jakie się chce, więc jak chcesz to daj znać.

Co do okien to ja kupiłem okna z KNS na profilu VEKA Alphaline 90mm 6-komór z ciepłą ramką, z pakietem 3-szybowym i z ciepłym montażem na systemie Ilbruck i3. I mam ciepło.

Drzwi kupiłem w DEWRO w Bielsku......NIE POLECAM.

Od miesiąca męczymy temat okien. Mamy oferty paru producentów: Oknoplast, Okmar, Dako, Jezierski, Eurocolor i nie możemy się ostatecznie zdecydować - faworytem jest Oknoplast (dystrybutor Vekal), czy ktoś może podzielić się opinią? Inną kwestią są okna dachowe: Veluxy bądź Fakro? Co sądzicie o plastikowych oknach dachowych?

My wzięliśmy Fakro, zawsze to firma z Sącza, jakby trzeba było coś reklamować to przynajmniej blisko.

Co do plastikowych okien dachowych zamontowaliśmy takie w pralni i obu łazienkach podobno jak się robi ze względu na parę wodną. Kiedyś ceny na te okna były wyższe teraz prawie zrównały się z oknami standard.

Mam szwagra, który instaluje alarmy jakie się chce, więc jak chcesz to daj znać.

Co do okien to ja kupiłem okna z KNS na profilu VEKA Alphaline 90mm 6-komór z ciepłą ramką, z pakietem 3-szybowym i z ciepłym montażem na systemie Ilbruck i3. I mam ciepło.

Drzwi kupiłem w DEWRO w Bielsku......NIE POLECAM.

Proszę o namiary.

Ponawiam

Witam,

Mam już stan surowy zamknięty. Czy ktoś może polecić dobrego i nie drogiego elektryka?

Mogę polecić świetnego gościa z Cieszyna (z pomyślunkiem, a skóry nie zedrze).

Jeśli jeszcze potrzebujesz, to daj znać, poślę Ci namiar na priva.

Daj mi znać też na priva, bo z tego wątku nie dostaję powiadomień :bash:

Mogę polecić świetnego gościa z Cieszyna (z pomyślunkiem, a skóry nie zedrze).

Jeśli jeszcze potrzebujesz, to daj znać, poślę Ci namiar na priva.

Daj mi znać też na priva, bo z tego wątku nie dostaję powiadomień :bash:

Dzięki wielkie Cieszynianka :)

Póki co znaleźliśmy, ma zacząć prace zaraz po świetach. Gdyby się coś zmieniło napewno do Ciebie napiszę.

Pozdrawiam

Beata

• 4 weeks później...
Wszelkiej pomyślności w 2011!! chciało by się rzec.. niech się mury pną do góry...

Mam też pytanko... czy ktoś z Was wiercił studnie w okolicach Ujsołów, Złatnej? Na jaką głębokość, mniej więcej musieliście się wwiercić?

Dzięki!

popytaj najlepiej najbliższych sąsiadów bo kilka set metrów dalej często jest zupełnie inaczej

Aż miło patrzyć że tak wielu się nas już tutaj nazbierało i dobrze przynajmniej będziemy się wzajemnie wspierać hehe.

Ja posiadam u siebie okna z Oknoplusa i zgodzę się z przedmówczynia solidnie wykonane z 7 letnia gwarancją i swietnie wygłuszjące hałas.

A tak na marginesie mogę polecić solidnego i w miare cenowego elektryka jeśli by ktoś chciał. Wracając do tematu jestem na etapie poszukiwań jakiejs solidnej elipy wykonującej podjazdy,chodniki z bruku,granitu.