Beasza 22.11.2010 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 A co zaważyło na wyborem oknoplus nad M&s cena jakość czy inny czynnik ? Parametry bardzo podobne. Oknoplus 7 lat gwarancji, MS - 5 lat gwarancji. Spodobały się nam również ukryte zawiasy, a tej opcji MS nie ma. Nieznacznie, ale jednak, cena w Oknoplusie też była niższa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysiekf 23.11.2010 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Poszukuję instalatorów instalacji alarmowej oraz stolarza ( do zrobienia drzwi wewnętrzne,schody)Czy może ktoś polecić sprawdzone firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Castaway 23.11.2010 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Mam szwagra, który instaluje alarmy jakie się chce, więc jak chcesz to daj znać. Co do okien to ja kupiłem okna z KNS na profilu VEKA Alphaline 90mm 6-komór z ciepłą ramką, z pakietem 3-szybowym i z ciepłym montażem na systemie Ilbruck i3. I mam ciepło.Drzwi kupiłem w DEWRO w Bielsku......NIE POLECAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nika76 28.11.2010 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Od miesiąca męczymy temat okien. Mamy oferty paru producentów: Oknoplast, Okmar, Dako, Jezierski, Eurocolor i nie możemy się ostatecznie zdecydować - faworytem jest Oknoplast (dystrybutor Vekal), czy ktoś może podzielić się opinią? Inną kwestią są okna dachowe: Veluxy bądź Fakro? Co sądzicie o plastikowych oknach dachowych? My wzięliśmy Fakro, zawsze to firma z Sącza, jakby trzeba było coś reklamować to przynajmniej blisko. Co do plastikowych okien dachowych zamontowaliśmy takie w pralni i obu łazienkach podobno jak się robi ze względu na parę wodną. Kiedyś ceny na te okna były wyższe teraz prawie zrównały się z oknami standard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysiekf 30.11.2010 04:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Mam szwagra, który instaluje alarmy jakie się chce, więc jak chcesz to daj znać. Co do okien to ja kupiłem okna z KNS na profilu VEKA Alphaline 90mm 6-komór z ciepłą ramką, z pakietem 3-szybowym i z ciepłym montażem na systemie Ilbruck i3. I mam ciepło. Drzwi kupiłem w DEWRO w Bielsku......NIE POLECAM. Proszę o namiary. Ponawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lechiti 02.12.2010 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Pytanko.. jestem na etapie rozmów z potencjalnymi wykonawcami.. ile z Waszych doświadczeń może kosztować robocizna s.s.o. domku 110 m2. Bez udziwnień, dwuspadowy prosty dach, użytkowe poddasze.. Pytam o kwotę z grubsza, żeby nie dać się zaskoczyć... Dzięki za suestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielox 02.12.2010 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Pytanko.. jestem na etapie rozmów z potencjalnymi wykonawcami.. ile z Waszych doświadczeń może kosztować robocizna s.s.o. domku 110 m2. Bez udziwnień, dwuspadowy prosty dach, użytkowe poddasze.. Pytam o kwotę z grubsza, żeby nie dać się zaskoczyć... Dzięki za suestie 50-80 tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lechiti 03.12.2010 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 50-80 tyś Dzięki.. mamy jakiś punkt odniesienia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 06.12.2010 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Witam, Mam już stan surowy zamknięty. Czy ktoś może polecić dobrego i nie drogiego elektryka? Mogę polecić świetnego gościa z Cieszyna (z pomyślunkiem, a skóry nie zedrze). Jeśli jeszcze potrzebujesz, to daj znać, poślę Ci namiar na priva. Daj mi znać też na priva, bo z tego wątku nie dostaję powiadomień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beasza 07.12.2010 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Mogę polecić świetnego gościa z Cieszyna (z pomyślunkiem, a skóry nie zedrze). Jeśli jeszcze potrzebujesz, to daj znać, poślę Ci namiar na priva. Daj mi znać też na priva, bo z tego wątku nie dostaję powiadomień Dzięki wielkie Cieszynianka Póki co znaleźliśmy, ma zacząć prace zaraz po świetach. Gdyby się coś zmieniło napewno do Ciebie napiszę. Pozdrawiam Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lechiti 01.01.2011 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 Wszelkiej pomyślności w 2011!! chciało by się rzec.. niech się mury pną do góry... Mam też pytanko... czy ktoś z Was wiercił studnie w okolicach Ujsołów, Złatnej? Na jaką głębokość, mniej więcej musieliście się wwiercić? Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 01.01.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 Wszelkiej pomyślności w 2011!! chciało by się rzec.. niech się mury pną do góry... Mam też pytanko... czy ktoś z Was wiercił studnie w okolicach Ujsołów, Złatnej? Na jaką głębokość, mniej więcej musieliście się wwiercić? Dzięki! popytaj najlepiej najbliższych sąsiadów bo kilka set metrów dalej często jest zupełnie inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ptyc 04.01.2011 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Witam forumowiczów. Przygotowuję się do budowy na granicy BB i Bystrej. Pozdrawiam Wszystkich w Nowym Roku 2011. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lechiti 05.01.2011 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 popytaj najlepiej najbliższych sąsiadów bo kilka set metrów dalej często jest zupełnie inaczej No właśnie do najbliższych sąsiadów mam jakieś 100 metrów.. ale i tak będę pytał... dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emisb 07.01.2011 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Gdzie zamawialiście beton? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Saxxxnt 07.01.2011 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Gdzie zamawialiście beton? W betoniarni:Da na poważnie to zależy gdzie masz budowę. Ja polecam betoniarnię Fenix z Ul.TT Jeża z Bielska Białej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
operatus 07.01.2011 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Witam Ja polecam betoniarnie Filarowa na Sarnim Stoku albo w Wapienicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lechiti 08.01.2011 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Chciałem jeszcze powrócić do tematu okien. Czy ktoś z Was ma okna Schuco? Nasz wykonawca nam je bardzo poleca ale ostrzega że tanie nie są. Zorganizuję sobie oczywiście wyceny od innych producentów, ale może Schuco są warte ceny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 08.01.2011 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Chciałem jeszcze powrócić do tematu okien. Czy ktoś z Was ma okna Schuco? Nasz wykonawca nam je bardzo poleca ale ostrzega że tanie nie są. Zorganizuję sobie oczywiście wyceny od innych producentów, ale może Schuco są warte ceny... Tu coś może znajdziesz: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?86760-Okna-nie-wiem-jakie-wybra%C4%87. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?169731-Okna-Schuco-od-PHU-Zieli%C5%84ski-z-%C5%81odzi-szukam-opinii http://forum.muratordom.pl/showthread.php?158216-Okna-system-Schuco-opinie http://forum.muratordom.pl/showthread.php?103084-Okna-Schuco-nawiewniki-firmowe http://forum.muratordom.pl/showthread.php?147337-VEKA-czy-SCHUCO-PROSZ%C4%98-O-POMOC! http://forum.muratordom.pl/showthread.php?102734-okna-jezierskiego-za-i-przeciw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maximus85 09.01.2011 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Aż miło patrzyć że tak wielu się nas już tutaj nazbierało i dobrze przynajmniej będziemy się wzajemnie wspierać hehe.Ja posiadam u siebie okna z Oknoplusa i zgodzę się z przedmówczynia solidnie wykonane z 7 letnia gwarancją i swietnie wygłuszjące hałas.A tak na marginesie mogę polecić solidnego i w miare cenowego elektryka jeśli by ktoś chciał. Wracając do tematu jestem na etapie poszukiwań jakiejs solidnej elipy wykonującej podjazdy,chodniki z bruku,granitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts