Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy w Beskidach nikt nie buduje?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam umówionych fachowców na koniec czerwca.

Oglądałam ich robotę, wyglądało solidnie.

Jak będzie u mnie gotowe, to mogę zdać relację.

:bye:

to już może być za późno. Idealnie by było gdyby ekipa mogła wejść w okolicy 20 czerwca. Ale czekamy na Twoją relację i jakieś zdjęcia:)

Wciąż szukam brukarza na drugą połowę czerwca...

Czy zna ktoś firmę EKO-TERM Kućmierz z Mazańcowic? jakieś ewentualne opinie?

Jeśli chcesz, to mogę Ci podać dane "mojego Pana", może ma jakiś termin w połowie czerwca. Nam zależało na końcówce czerwca i dlatego tak się umawiałam. :yes:

Jeśli chcesz, to mogę Ci podać dane "mojego Pana", może ma jakiś termin w połowie czerwca. Nam zależało na końcówce czerwca i dlatego tak się umawiałam. :yes:

Z jakiej kostki robisz podjazd? Ja się zastanawiam pomiędzy libetem romano a polbrukiem rodos/napoli. Podoba mi się libet, ale przerażają ceny....

Z jakiej kostki robisz podjazd? Ja się zastanawiam pomiędzy libetem romano a polbrukiem rodos/napoli. Podoba mi się libet, ale przerażają ceny....

Nasza droga będzie z Semelrocka stary bruk gdański.

Podpowiem, że pan "brukowy" też organizuje zakup kostki - sprawdź Twoją cenę, zobaczysz co Ci zaproponuje.

:yes:

Witam

Będziemy budować w systemie szkieletowym.

Właśnie wybieramy się do architekta aby zrobił adaptację projektu aż do uzyskania PNB. Koszt 1500 zł. Czy to dobra cena?

Chcielibyśmy usytuować dom jak najbliżej drogi (naszego płotu - nie chodzi mi o przepisy w oddaleniu płatu od drogi bo te znam).

Ile zostawić miejsca przed domem do ogrodzenia, aby spokojnie mogło zaparkować tam auto gości?

Dodatkowo chcemy wjazd troszeczkę cofnąć tak aby przed bramą powstała mała zatoczka (gdy chcę wpaść do domu na 5 min i nie wjeżdżać do ogrodu) a droga jest wąska?

Witam

Będziemy budować w systemie szkieletowym.

Właśnie wybieramy się do architekta aby zrobił adaptację projektu aż do uzyskania PNB. Koszt 1500 zł. Czy to dobra cena?

Chcielibyśmy usytuować dom jak najbliżej drogi (naszego płotu - nie chodzi mi o przepisy w oddaleniu płatu od drogi bo te znam).

Ile zostawić miejsca przed domem do ogrodzenia, aby spokojnie mogło zaparkować tam auto gości?

Dodatkowo chcemy wjazd troszeczkę cofnąć tak aby przed bramą powstała mała zatoczka (gdy chcę wpaść do domu na 5 min i nie wjeżdżać do ogrodu) a droga jest wąska?

za adaptację i pozwolenia to niezła cena tylko czy będziesz miał rysunki konstrukcyjne, nie wiem w którym powiecie budujesz ale do uzyskania pozwolenia w Żywieckim wystarczy tylko projekt architektoniczny, to wiem od projektanta który robi mi projekt szkieleciaka pod moje dyktando z pozwoleniami za 4800zł