RRobert 27.10.2006 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 ...znajdzie się ktoś chętny do grupy w tym rejonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 27.10.2006 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 28.10.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 właśnie poczytałem sobie troszkę o postępach Waszej budowy. Bardzo ładny projekt wybraliście. Widze, ze będę miał się kogo poradzić, przy wyborze dostawców, lub innych składów budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 29.10.2006 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 poza wyborem ekip to mogę poradzić (chyba że kogo nie wybierać ) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 30.10.2006 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 nio dobra... w dzisiejszym "biznesplanie" do wykonania mam kilka telefonów tu i tam, celem doinformowania się jaką ścieżkę muszę wydeptać w kierunku otrzymania pozwolenia na budowę Jak to jest z tym odlesieniem działki? Dobrze rozumiem, że najpierw trzeba zrobić adaptację, a później napisać pisemko o odlesienie tego kawałka pod budynek, podjazdy itp... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 30.10.2006 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Musisz mieć mapkę z posadowieniem budynkuPotem kierujesz się do RDLP na Grochowskiej i składasz wniosek. Dodatkowo, jeśli musisz odlesić drogę dojazdową to robisz operat (czyli wycenę) i na jej podstawie robisz opłatę (za dom nie płacisz nic).Cały proces u mnie trwał ze 2 m-ce K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budowniczy007 30.10.2006 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Witam liczne grono z Marek Z tego co widzę - jest nas więcej, tyle że rozsianych po innych wątkach Jestem na etapie wyboru technologii - mam działeczkę (ul. Mickiewicza) i wybrany projekt. Po przewertowaniu setek projektów wybór podobnie jak u Was - padł na Archipelag. http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=432. Oczywiście im dalej w las tym więcej drzew. Projekt jest oczywiście w ytongu, ale im więcej o nim czytam i słucham, to tym bardziej mi się ytonga odechciewa. kirkris - - Twoja opinia co do kosztów eksploatacji ytonga potwierdza to co słyszę z innych źródeł. Choć przyznam - wolałbym, by projekt dał mi korzystne dla mnie rozwiązania , a nie dla producenta. Ciekaw jestem w jakiej technologii budowaliście (grub. ścian i z czego + ile ocieplenia)? kirkris -Martwi mnie to co pisałeś o okładzinach z piaskowca - czy jakoś udało Ci się rozwiązać ten problem? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 30.10.2006 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 odpuściłem sobie piaskowiec teraz mam "bonie" styropianowe - ale wyszły rewelacyjnie niedługo pokaże fotki trochę bałem się, że za jakiś czas będę łapał kawałki okładzin po całym podwórku ściana to 24cm BK 600 + 15 cm styropian nie masz wrażenia że pokoje na górze są małe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 30.10.2006 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Kirkris... dzięki za info. Tak myślałem, że sprawa odlesienia otrze się o RDLP. Dzisiaj dzwoniłem do Wydziłu Budownictwa w Radzyminie i tam pewana "rozmówczyni" powiedziała mi że odlesienie załatwie u nich w WB Przyznam, że powiedziała to baaaaaardzo niepewnym głosem, więc wiadomo było, że coś jest nie tak Budowniczy007. Witamy Ja swój kawałek ziemii mam jakiś kilometr na północ od Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budowniczy007 30.10.2006 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 ściana to 24cm BK 600 + 15 cm styropian nie masz wrażenia że pokoje na górze są małe? No,no, widzę że wątek jest żywy Dzięki za szybką odpowiedź. W naszej Sewerynie podnieśliśmy górę o 30cm, baliśmy się że to spaszteci dom, ale widzieliśmy w realu Sewerynę podniesioną właśńie o 30cm i jest naprawdę w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budowniczy007 30.10.2006 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Budowniczy007. Witamy Ja swój kawałek ziemii mam jakiś kilometr na północ od Ciebie Witam no to bliziutko. My teraz grodzimy teren i składamy wnioski o warunki podłączeń mediów. Marzy nam sie złożyć wniosek o PnB jeszcze w 2006r, choć nie wiem czy się uda. I jeszcze wybór technologii No i oczywiście "nie ma kim robić". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 31.10.2006 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Ja mam działkę niestety dalej - przy Legionowej Co do braku rąk do roboty to jest po prostu straszna posucha Rezerwuj ludzi już teraz jak chcesz mieć ich dostępnych w połowie roku 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 31.10.2006 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Witam no to bliziutko. My teraz grodzimy teren i składamy wnioski o warunki podłączeń mediów. Marzy nam sie złożyć wniosek o PnB jeszcze w 2006r, choć nie wiem czy się uda. I jeszcze wybór technologii No i oczywiście "nie ma kim robić". Budowniczy007 Z ogrodzeniem poczekam prawie do rozpoczęcia robót budowlanych. Niech nie kusi Co do wniosków i PnB to musi się udać Ja planuję ruszyć z budową jak tylko mrozy puszczą i się ociepli. Oby tylko rzeczywiście rąk do pracy starczyło... kirkris Też chcieliśmy działeczkę w Twoich rejonach, a dokładniej przy Granicznej. Szukaliśmy działeczki od początku roku i nic. Co ciekawsze ogłoszenie to już sprzedane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 31.10.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 widzisz, a koło mnie jest 2tys m do sprzedaży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 31.10.2006 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 widzisz, a koło mnie jest 2tys m do sprzedaży za późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 31.10.2006 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 i dom w stanie surowym (na innej działce) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 31.10.2006 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 No to ja się wpisuję do grupy, chociaż do tej pory byłam w grupie Białołęckiej (i tam zamierzam zostać), bo ja tak "okrakiem" między Białołęką a Markami jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 31.10.2006 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 witamy, bo na razie mało uczestników Dominikam, wypożycz mi swoich chłopaków na tydzień na wiosnę (jeśli jeszcze u Ciebie robią) Musze zrobić tarasy - raczej trudne pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 31.10.2006 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 witamy, bo na razie mało uczestników Dominikam, wypożycz mi swoich chłopaków na tydzień na wiosnę (jeśli jeszcze u Ciebie robią) Musze zrobić tarasy - raczej trudne pozdrawiam Na razie nie robią, ale jeszcze będą. Zadzwoń i sie umów, może znajdą tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 01.11.2006 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 daj namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts