Jolivete 03.08.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Pod budowę domku jednorodzinnego nie ma konieczności opracowywania badań geotechnicznych. Zgodność gruntu pod posadowienie budynku z gruntem przyjętym w projekcie do obliczeń powinien potwierdzić Kierownik Budowy. Jeśli grunt jest niewystarczający do posadowienia to konieczne jest dalsze kopanie. Warto jest jednak zrobić badania aby wiedzieć co jest pod spodem, aby projektant dokonał adaptacji do warunków lokalnych posadowienia np. projektując szersze ławy, a wykonawcy oszczędzić możliwości żądań wynagrodzenia za prace dodatkowe wynikające np z przekopywania działki w poszukiwaniu gruntów nośnych. Przekonaliście mnie. Nie ma u mnie metra luzu jeśli chodzi o miejsce gdzie można postawić dom więc trzeba będzie wysupłać. Ktoś przećwiczył już geologów i może się podzielić namiarami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 04.08.2011 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Jesli rozpoczynasz budowę w rejonie Wesoła - Sokola - Orla -Skowronia to myślę, że warto zrobić badania , a przede wszytkim porozmawiać z sąsiadami doradzą bardzo wiele - z uwagi na nośność gruntu w większości budynki posadowione są tutaj na płytach fundamentowych (choć nie wszystkie). W razie czego służymy radą. Lobelia606- kochana jesteś, dziękuję Odpisałam w PW Geolog był obejrzeć w ub tygodniu-ale czekamy na obeschnięcie grzęzawiska aby mógł wjechać autem ze sprzętem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 04.08.2011 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Przekonaliście mnie. Nie ma u mnie metra luzu jeśli chodzi o miejsce gdzie można postawić dom więc trzeba będzie wysupłać. Ktoś przećwiczył już geologów i może się podzielić namiarami? Jak sprawdzę swojego geodetę i zobaczę wysokość faktury, jakość badań, opis- to podam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolivete 08.08.2011 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 PGE Wołomin chce żeby usytuowanie domu na mapce, którą trzeba złożyć z wnioskiem o warunki przyłącza prądowego, zrobił architekt. Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić z czego to wynika skoro wszystkim innym wystarczy jak sama naszkicuje gdzie przewiduję dom? Uzasadnieniem jest " a jak Pani mi narysuje w jednym rogu a potem postawi w drugim to co? ..." Nie przemawia to do mnie jakoś. Ktoś sprawdzał czy jednak przyjmują jak się samemu naszkicuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 09.08.2011 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Nie radziłabym, a dlaczego? bo to Wołomin i tyle. Każdy elektryk pracujący na tym terenie powie ci że gdzie indziej można ale w Wołominie rządzą się własnym widzimisię. Ale zawsze możesz spróbować jeśli tylko masz czas na bawienie się w poprawki. Najwyżej ci odrzucą lub przyjmą i odmówią wydania warunków i będziesz składać od nowa. Ta specyfika działania dotyczy zresztą wszystkich wołomińskich urzędów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolivete 09.08.2011 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Nie żartuj... A jak jeszcze nie wiadomo jaki będzie ten dom to co architekt ma narysować?Przyjeli. Czyli rozumiem, że " i tak Pani to nie minie" mam odczytywać jako zapowiedź dłuższej zabawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz.sokol 09.08.2011 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Nie żartuj... A jak jeszcze nie wiadomo jaki będzie ten dom to co architekt ma narysować? Przyjeli. Czyli rozumiem, że " i tak Pani to nie minie" mam odczytywać jako zapowiedź dłuższej zabawy? Proponuję zadać im pytanie jak w takim przypadku osoba nie będąca właścicielem działki (planująca np jej zakup) może sprawdzić możliwość podłączenia prądu. Takie osoby również mogą wystąpić o wydanie warunków i nie muszą robić projektu, dostarczają jedynie mapę z zaznaczoną planowaną realizacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 09.08.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Z moich doświadczeń wynika że zdrowy rozsądek nie ma tu nic do rzeczy. Przećwiczyłam to z Wyszkowem (Wołomin poszedł mi w miarę gładko bo się z nimi nie kłóciłam). Chciałam założyć prąd na pustej rekreacyjnej działce (ogrodzonej ale bez domku), żeby móc kosić trawę i podłączać hydrofor, okazało się że musze mieć dom/budynek żeby mi prąd założyli, opcja że chcę tylko skrzynkę do której moge podpiąć przedłużacz absolutnie nie wchodziła w grę. Ja w ogóle nie rozumiem, dlaczego to dla nich takie ważne, gdzie dokładnie ma stać dom, skoro i tak chodzi o słup/skrzynkę z budowlanym, przecież na etapie budowy nikt nie podłącza prądu do DOMU. Jak już dom stoi i chce się przełączyć na docelowy to wtedy rozumiem, ale tak to tylko widzimisię i pokazanie klientowi gdzie jest jego miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolivete 10.08.2011 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Proponuję zadać im pytanie jak w takim przypadku osoba nie będąca właścicielem działki (planująca np jej zakup) może sprawdzić możliwość podłączenia prądu. Takie osoby również mogą wystąpić o wydanie warunków i nie muszą robić projektu, dostarczają jedynie mapę z zaznaczoną planowaną realizacją. Jak będę pamiętać przy odbieraniu warunków (no w końcu kiedyś będą musieli wydać) to zapytam. Mnie kazali ksero aktu własnosci zostawić więc nie wiem czy w ogóle da rade załatwić warunki przyłącza na "niewłaściciela". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 10.08.2011 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Ja w ogóle nie rozumiem, dlaczego to dla nich takie ważne, gdzie dokładnie ma stać dom, skoro i tak chodzi o słup/skrzynkę z budowlanym, przecież na etapie budowy nikt nie podłącza prądu do DOMU. Jak już dom stoi i chce się przełączyć na docelowy to wtedy rozumiem, ale tak to tylko widzimisię i pokazanie klientowi gdzie jest jego miejsce. Z informacji które uzyskałem w Wołominie muszą wiedzieć jak będzie stał dom, gdzie będzie wjazd, aby ewentualnego słupa w bramie nie postawili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 10.08.2011 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Przecież nie stawiają słupa z prądem na terenie czyjejś działki tylko ciągną prąd wzdłuż drogi a słup z budowlanym to stawia inwestor z elektrykiem. A wjazd na działkę jeśli jest wrysowany na mapkę to inwestor udostępni plany, jeśli to dopiero potencjalny inwestor to sobie później dopasuje wjazd do obecności słupów albo będzie się bawił w przesuwanie. Tzn. ja rozumiem że jest to tłumaczenie "na odczepnego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radzio_s 14.08.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Witamsprzedam garaż blaszany 3x5m używany 1 sezon790-395-790[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piterek_Wołomin 17.08.2011 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Witam,mam do sprzedania pozostałości po tynkach 30 szt. narożników 3m długości 2zł/szt. kilka listew do okien 2zł/mb tyle że zapomniałem zmierzyć ile mają długości.Po posadzkach zostało mi 3 paczki styropianu gr. 5cm w paczce 6m2 i paczka 3cm w paczce 10 m2 30zł/paczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jastrraf 17.08.2011 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Witam,poszukuje glazurnika-sprawdzonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia10 18.08.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 WITAM odkupie deski szlunkowe i stemple budowlane .wiad. na PRV. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 19.08.2011 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Mogę polecic pana Leszka, w mojej rodzinie robił kilka łazienek oraz wykańczał 1 całe mieszkanie także z malowaniem, wstawianiem drzwi, podłączeniami białego montażu.Nie znam jego terminów. tel. 50454 64 98 Witam, poszukuje glazurnika-sprawdzonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guard 21.08.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Witajcie!mam do sprzedania za niewielkie pieniądze ok 230 stempli o długości 2,8m. Chętnych zapraszam na priv. Odbiór własny z Marek okolice Granicznej. PozdrowieniaGuard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolivete 22.08.2011 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Czy ktoś wie gdzie się obecnie znajduje Wojewódzki Zarząd inwestycji Rolnych (albo Rolniczych) w Wołominie? Bo adres, który wypluwa internet jest podobno z 10 lat albo i więcej nieaktualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jatoja1 23.08.2011 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 MAM DO SPRZEDANIA SUPOREX-PUSTAK BIAŁY.CAŁY - 4,90ZŁ, POŁÓWKA - 2,45 ZŁ.Więcej info pod nr 505-375-404 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikalola 26.08.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Witam,sprzedam za symboliczną złotówkę za sztukę:kupkę pustaków ceramicznych Leier thermopor 11,5 P+W - 11,5 cm x 37,5 cm x 23,8 cm - np. na ścianki działowehttp://www.leier.pl/markowicze/katal...ermopor_11.phpgórkę pustaka ceramicznego U-220 Markowicze 11,8 cm x 25 cm x 22 cmhttp://www.cozaile.pl/technologia-mu...y/pustak-u-220 patyk z erbetką też odsprzedam za syboliczną kwotę przybywajcie Odbiór własny z Wawra,okolice ul.Marsazapraszam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts