Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MARKI i okolice ;)

mr718

Recommended Posts

Witam, czy ktoś może miał kontakt lub słyszał o firmie Pag-Bud z Marek? Strona: http://www.wybudujdom.com

Bede wdzięczny za wszelkie informacje :)

Buduj metodą gospodarczą. Wyjdzie zdecydowanie taniej. Nie wiem jaki masz dom, ale na przykład ja za SSO z więźbą płaciłem ekipie za robociznę 30kzł.

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dlaczego rok urlopu? Bez urlopu postawiłem SSO, ekipa wzieła 29 000 zł dom 200 m2, mury z więźbą.

Napisz że mam kasę i daję zarobić "firmie budowlanej" - i to rozumiem

Porażająca głębia wypowiedzi, gratuluję. Oczywiście nie masz nic do powiedzenia odnośnie mojego pytania? Tak myślałem.

Dlaczego rok urlopu? Bez urlopu postawiłem SSO, ekipa wzieła 29 000 zł dom 200 m2, mury z więźbą.

Napisz że mam kasę i daję zarobić "firmie budowlanej" - i to rozumiem

Dokładnie. Nie trzeba brać rok urlopu aby zbudować dom. SSO buduje się miesiąc, góra półtora i jest to etap który trzeba chyba najbardziej pilnować. Potem powinno być łatwiej i branie urlopu nie jest koniecznością. Oczywiście trzeba kontrolować ekipy i być codziennie na budowie. Zatrudnisz dewelopera i nawet nie będziesz wiedział co Ci zbudował i jak.

Oczywiście trzeba kontrolować ekipy i być codziennie na budowie. Zatrudnisz dewelopera i nawet nie będziesz wiedział co Ci zbudował i jak.

Mogę być na budowie raz na tydzień, w weekend. Czy to wyjaśnia dlaczego muszę zatrudnić inwestora zastępczego?

Dżizas, zadalem proste pytanie o jakąś firmę z Marek, a teraz się muszę tłumaczyć że nie jestem wielbłądem.

Odpowiadam

Firma budowlana z Marek, powołaj się na Norberta z Radzymina

http://mkolon.prv.pl/

Budowałem systemem gospodarczym, na budowie byłem w każdą sobotę, dodatkowo raz w tygodniu. Jak masz ekipę z polecenia nie musisz pilnować. Sami kupowali drobne rzeczy na fakturę, co miesiąc się rozliczałem. Oczywiście większość czasu "budowałem" w domu przed komputerem i szukałem materiałów. Ten sam materiał różni się w cenie 10-20%. Ja wolałem poświęcić wieczór i wybrać tańszy tej samej jakości.

Teraz szukam okien. Ten sam profil, ten sam producent cena 13 000 - 16 500 zł.

Dziękuję za namiary.

A skoro już rozmawiamy o systemie gospodarczym - to w porządku, mogę kupować materiały sam (chociaż nie mam bladego pojęcia o budownictwie). Ale gdzie mam skladować te materiały, na działce 30 km od mojego miejsca zamieszkania?

Jak dla mnie logistyczne wyzwania sa nie do obejścia.

Pozdrawiam wszystkich.

Do niczego Cię nie przekonam, ale napiszę jak u mnie wyglądało.

Weekend - szukanie ofert, wysyłanie zapytań - wybieram dostawcę zamawiam towar - towar przyjmuje ekipa i płaci za towar (zakładam że zaufana)

Ja mam działkę 35 km od miejsca zamieszkania. Nie znam się na budownictwie (dużo się nauczyłem, rok temu nie wiedziałem co to chudziak, krokiew).

Nie namawiam do systemy gospodarczego, prościej zamówić firmę, ale zdarza się że firma to 1 osoba która bierze kasę za organizowanie budowy a ryzyko podobne. Nie wiesz kogo zatrudnia.

Namiar który Ci dałem jest godny polecenia, ekipy które budowały u mnie wykonuje również u niego.

Ja także bardzo Ci dziękuję- jestem w podobnej sytuacji...

Przesyłamy wszystkim Forumkom i Forumowiczom serdeczne Świąteczne życzenia: zdrowia, pomyślności i wielu słonecznych dni dziękując jednocześnie za mnóstwo rad, życzliwości i miłą atmosferę.

Do niczego Cię nie przekonam, ale napiszę jak u mnie wyglądało.

Weekend - szukanie ofert, wysyłanie zapytań - wybieram dostawcę zamawiam towar - towar przyjmuje ekipa i płaci za towar (zakładam że zaufana)

Ja mam działkę 35 km od miejsca zamieszkania. Nie znam się na budownictwie (dużo się nauczyłem, rok temu nie wiedziałem co to chudziak, krokiew).

Nie namawiam do systemy gospodarczego, prościej zamówić firmę, ale zdarza się że firma to 1 osoba która bierze kasę za organizowanie budowy a ryzyko podobne. Nie wiesz kogo zatrudnia.

Namiar który Ci dałem jest godny polecenia, ekipy które budowały u mnie wykonuje również u niego.

Witajcie!

Mam do sprzedania 200 + 10 w gratisie stempli budowlanych - sosna - o długości 280cm. Stemple przeżyły jedną budowę i są w bardzo dobrym stanie. Cena proponowana to 3,5 zł/ sztukę do negocjacji. Odbiór osobisty z Marek okolice Granicznej / Spacerowej. W przypadku pytań proszę o kontakt na priv lub telefon 512586381.

Pozdrawiam

Guard

Stemple.jpg

Sprzedam przyczepę kempingową,

Przyczepka 3/4 osobowa idealna dla ekipy budowlanej. W pełni sprawna z działającymi lodówką, kuchenką.

Do obejrzenia w Marianowie koło Leszna.

Sprzedam kompletną skrzynkę elektryczną (stan - jak nowa) wraz ze słupem i pełnym okablowaniem po prowizorce budowlanej.

https://picasaweb.google.com/102257636504530932414/9Kwietnia2012?authkey=Gv1sRgCLj3-Nmtt4ufywE

Wojtek

504166524

Witam poświątecznie.

Co oznacza formalności?

Czy potrzebny do tego przyłącza budowlanego jest projekt? Jeśli tak, czy ten Pan Józef to wykonuje i czy mieściło się podanej przez Ciebie cenie??

Jak zbudować i nie zwariować??!!:bash:

Pan Józef, tel. 601 367 183. Wykonanie prowizorki to postawienie słupa ŻN, zainstalowanie erbetki, podłączenie, załatwienie formalności w ZE.

Witam,

Mam do sprzedania prowizorke elektryczna: Skrzynka i słup - MARKI

Sprzedam słup elektryczny betonowy razem z kompletnie wyposażoną skrzynką (bezpieczniki, włączniki, gniazda zwykłe i siłowe - wystarczy zamontować licznik ze stoenu). Dodatkowo wszystkie kable łączące skrzynkę po słupie i dalej do przyłącza kilka(naście) metrów dodaje do kompletu. ZN 10

Idealny na prowizorkę budowlaną. Zdjęcia na meila. 504-12-77-50 cena 500 zł

Witam ,

do sprzedaży prowizorki , stempli czy np blaszaka raczej polecam allegro. Na forum nie miałem żadnych zapytań a po wystawieniu na allegro po 3 tygodniach było posprzątane. Co do materiałów bud polecam Minox (Białołęka). Niezłe ceny a przede wszystkim wszystko na 8% vat (ważne ponieważ przy wniosku o zwrot vat do US nie wszystkie materiały , które wydają się być budowlane podlegają zwrotowi ).

pozdrawiam

WK

Witam,

Mam do sprzedania prowizorke elektryczna: Skrzynka i słup - MARKI

Sprzedam słup elektryczny betonowy razem z kompletnie wyposażoną skrzynką (bezpieczniki, włączniki, gniazda zwykłe i siłowe - wystarczy zamontować licznik ze stoenu). Dodatkowo wszystkie kable łączące skrzynkę po słupie i dalej do przyłącza kilka(naście) metrów dodaje do kompletu. ZN 10

Idealny na prowizorkę budowlaną. Zdjęcia na meila. 504-12-77-50 cena 500 zł