Wojtek11 27.04.2012 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Właśnie strzeliłeś im w plecy raczej nie nie jest to żadna tajemnica (sami ogłaszają na stronie internetowej) pozdr W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolivete 27.04.2012 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 A jak coś jest na 8% to US zwraca? Witam , Niezłe ceny a przede wszystkim wszystko na 8% vat (ważne ponieważ przy wniosku o zwrot vat do US nie wszystkie materiały , które wydają się być budowlane podlegają zwrotowi ). pozdrawiam WK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 27.04.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 US zwraca 15% VATu liczone od 23% z niektórych materiałów budowlanych. Z 8% nie miałby co zwracać, jeszcze się nie zdarzyło żeby US wyliczył ujemny VAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.d 29.04.2012 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Witam,Kupię garaż blaszany, jeśli komuś został po budowie i chce sprzedać to proszę o kontakt na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 29.04.2012 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 WitamCzy możecie podzielić się namiarem na kierownika budowy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greg128 04.05.2012 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Witam Czy możecie podzielić się namiarem na kierownika budowy? Pozdrawiam Witam, Moge polecic mojego kierownika budowy ale on obsluguje tylko budowy ktore realizuje jego firma. Pan Henryk Oleksiak tel. 602 353 644. Ekipa sprawna, dobrze zorganizowana, z ciezkim sprzetem do transportu wiec moj SSO szybko sie pojawil. Pozdrawiam, Greg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greg128 04.05.2012 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 wykonczeniowka: schody wewnetrzne na betonie z Drewex Radzymin Czy ktos zakupil schody wewnetrzne w Drewexie w Radzyminie i moze sie podzielic swoja opinia na temat ich jakości i montażu? Pozdrawiam, Greg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 07.05.2012 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Witam, może ktoś zna, ostatnio robił jakąś z poniższych prac i mógłby polecić sprawdzoną ekipę od:1) ocieplenie elewacji plus podbitka,2) tynki wewnętrzne,3) wykonanie przyłącza wody do budynku,4) wyrównanie terenu - koparka (potrzebny dobry operator, który nie marudzi a potrafi sprawnie i szybko pracować). Pozdrawiam,BWP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 07.05.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Witam, może ktoś zna, ostatnio robił jakąś z poniższych prac i mógłby polecić sprawdzoną ekipę od: 1) ocieplenie elewacji plus podbitka, 2) tynki wewnętrzne, 3) wykonanie przyłącza wody do budynku, 4) wyrównanie terenu - koparka (potrzebny dobry operator, który nie marudzi a potrafi sprawnie i szybko pracować). Pozdrawiam, BWP Spójrz proszę na wpisy grupy WOLOMIN. Pozdrawiam i dziękuję za polecenie p.J.W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guard 16.05.2012 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 My polecamy naszego kierownika budowy: p. Krzysztofa Macierzynskiego tel. 696 432 158. Bardzo skrupulatny czlowiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 17.05.2012 04:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 My polecamy naszego kierownika budowy: p. Krzysztofa Macierzynskiego tel. 696 432 158. Bardzo skrupulatny czlowiek. Dziękuję bardzo, dawno z nim rozmawiałam-nie ma/nie miał wówczas takiej kubatury budynku w uprawnieniu Otrzymałam polecenie od innego Forumowicza do Pana Wojtka P. i już lżej mi się brnie przez budowlany labirynt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolivete 18.05.2012 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Potrzebuję kierownika budowy, który będzie się rzeczywiście budową zajmował a nie figuranta, który pojawi się dwa razy (pierwszy i ostatni ) albo i nawet to nie. Czy ktoś takowego miał/ma? I zechciałby się ewentualnie podzielić namiarem na taki skarb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radzio_s 18.05.2012 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 WitamSprzedam 1000 szt klinkieru Roben NF 16 (czerwona) oraz 5 daszków do słupków .Nastapiła zmiana opcji na ogrodzenie i zostałem z materiałem.Cena za całość 1500 zł lub najlepsza oferta.Gratis dorzucę 15 listw tynkarskich przyokiennych oraz ok 100 kołków do mocowania steropianu 15 cm.telefon 790-395-790 lub [email protected]Materiał w markach,mam przyczepkę mogę pomóc w transporcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia10 22.05.2012 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 My polecamy naszego kierownika budowy: p. Krzysztofa Macierzynskiego tel. 696 432 158. Bardzo skrupulatny czlowiek. potwierdzam, bardzo skrupulatny i fajny człowiek, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 17.06.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Czy ktoś mógłby polecić mi studniarza? a może ktoś robił studnię w okolicach szkolnej i może podzielić się wiedzą jaka woda, na ilu metrach? ma to byc studnia do celów ogrodowo-budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guard 20.06.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 My korzystalismy z usług studniarza p. Macieja Flisińskiego tel. 601 717 254, który studnię nam wywiercił - taką do celów budowlanych i gospodarczych. Od wiosny zeszlego roku wszystko działa jak należy, a woda jest w porządku - okolice ul. Granicznej/Spacerowej. Pan Maciej tłumaczył nam, że w Markach nie powinno się robić zbyt głębokich studni, podobno max 7-8 metrów, niżej tak od 12 metro woda jest zażelaziona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 21.06.2012 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Studnię już mam, i zgadza się woda po 8 metrach. A kopał mi p. Wilkowski . A jaka będzie woda to się okaże, na razie mam rurę , napiszę za rok Po tygodniu: jaka woda to jeszcze nie wiem bo pan zapomniał zamontować mi zawór zwrotny na rurze, więc samodzielny montaż hydroforu zajął 4 dni bo wciąż czegoś brakowało, a próba zalania całej rury wodą (przypominam aż 10 m rury, a woda stoi na 5 m) nie powiodła się po półgodzinie lania wody z węża w rurze woda podniosła się o 2 metry - normalnie czarna dziura. Hydrofor w końcu zamontowaliśmy, chwilowo działa, ale jak będzie dalej nie mam pojęcia. Generalnie tego pana NIE POLECAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 23.06.2012 02:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Czy mogłabyś podać, z jakich innych osób i firm, dostawców korzystaliście przy budowie Twojego domku? Kogo mogłabyś polecić tym, co zaczynają swoją budowę. Skąd braliście beton, stal, pustaki i cegły, gdzie zamawialiście więźbę. Dziękuję bardzo. My korzystalismy z usług studniarza p. Macieja Flisińskiego tel. 601 717 254, który studnię nam wywiercił - taką do celów budowlanych i gospodarczych. Od wiosny zeszlego roku wszystko działa jak należy, a woda jest w porządku - okolice ul. Granicznej/Spacerowej. Pan Maciej tłumaczył nam, że w Markach nie powinno się robić zbyt głębokich studni, podobno max 7-8 metrów, niżej tak od 12 metro woda jest zażelaziona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guard 02.07.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Jeśli chodzi o materiały na budowę naszego domu, to sprawa jest o tyle skomplikowana, że dostawców mieliśmy związanych z naszą ekipą budowlaną p. Mirka Gencla. I tak większośc materiałów budowlanych mielśmy z Minoxu z 8% VAtem i w ogole w dobrej cenie. Do dziś korzystamy jeszcze z tej umowy i bierzemy od nich różną chemie do wykończeniówki. Beton był chyba z Nowego Dworu z Aglo-Betonu, a więźba od p. Damiana, który ma swój punkt przy "rondkach". Ale tak jak mówię ceny były dobre, bo nasza ekipa zawsze od nich bierze i ma spore upusty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guard 02.07.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Szukam kogoś niedrogiego i godnego polecenia zajmującego się kompleksowo zagospodarowaniem terenu przy nowo wybudowanym domu w Markach. Chodzi o wykonanie odprowadzenia wód opadowych z rur spustowych, niwelację terenu, wykonanie ogrodzenia (względnie podmurówki pod ogrodzenie) i ułożenia kostki na podjeździe. PO BUDOWIE ZOSTAŁO NAM KILKA RZECZY I CHĘTNIE BYŚMY ODSPRZEDALI JE KOMUŚ W POTRZEBIE:- 2 paczki styroduru 10 cm Synthos- 1 paczka styropianu Knauf EPS 200 parking, grubość 5 cm- 7 paczek styropianu Knauf EPS 100 (na ocieplenie posadzek) grubośc 5 cm Do odbioru w rejonie Granicznej/Spacerowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts