Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MARKI i okolice ;)

mr718

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Czy możecie podzielić się namiarem na kierownika budowy?

Pozdrawiam

Witam,

Moge polecic mojego kierownika budowy ale on obsluguje tylko budowy ktore realizuje jego firma. Pan Henryk Oleksiak tel. 602 353 644.

Ekipa sprawna, dobrze zorganizowana, z ciezkim sprzetem do transportu wiec moj SSO szybko sie pojawil.

Pozdrawiam,

Greg

Witam,

może ktoś zna, ostatnio robił jakąś z poniższych prac i mógłby polecić sprawdzoną ekipę od:

1) ocieplenie elewacji plus podbitka,

2) tynki wewnętrzne,

3) wykonanie przyłącza wody do budynku,

4) wyrównanie terenu - koparka (potrzebny dobry operator, który nie marudzi a potrafi sprawnie i szybko pracować).

Pozdrawiam,

BWP

Witam,

może ktoś zna, ostatnio robił jakąś z poniższych prac i mógłby polecić sprawdzoną ekipę od:

1) ocieplenie elewacji plus podbitka,

2) tynki wewnętrzne,

3) wykonanie przyłącza wody do budynku,

4) wyrównanie terenu - koparka (potrzebny dobry operator, który nie marudzi a potrafi sprawnie i szybko pracować).

Pozdrawiam,

BWP

Spójrz proszę na wpisy grupy WOLOMIN. Pozdrawiam i dziękuję za polecenie p.J.W.

• 2 weeks później...
My polecamy naszego kierownika budowy: p. Krzysztofa Macierzynskiego tel. 696 432 158. Bardzo skrupulatny czlowiek.

Dziękuję bardzo, dawno z nim rozmawiałam-nie ma/nie miał wówczas takiej kubatury budynku w uprawnieniu

Otrzymałam polecenie od innego Forumowicza do Pana Wojtka P. i już lżej mi się brnie przez budowlany labirynt.

Witam

Sprzedam 1000 szt klinkieru Roben NF 16 (czerwona) oraz 5 daszków do słupków .

Nastapiła zmiana opcji na ogrodzenie i zostałem z materiałem.

Cena za całość 1500 zł lub najlepsza oferta.

Gratis dorzucę 15 listw tynkarskich przyokiennych oraz ok 100 kołków do mocowania steropianu 15 cm.

telefon 790-395-790 lub [email protected]

Materiał w markach,mam przyczepkę mogę pomóc w transporcie

• 4 weeks później...

My korzystalismy z usług studniarza p. Macieja Flisińskiego tel. 601 717 254, który studnię nam wywiercił - taką do celów budowlanych i gospodarczych.

Od wiosny zeszlego roku wszystko działa jak należy, a woda jest w porządku - okolice ul. Granicznej/Spacerowej.

Pan Maciej tłumaczył nam, że w Markach nie powinno się robić zbyt głębokich studni, podobno max 7-8 metrów, niżej tak od 12 metro woda jest zażelaziona.

Studnię już mam, i zgadza się woda po 8 metrach. A kopał mi p. Wilkowski . A jaka będzie woda to się okaże, na razie mam rurę :) , napiszę za rok :)

Po tygodniu: jaka woda to jeszcze nie wiem bo pan zapomniał zamontować mi zawór zwrotny na rurze, więc samodzielny montaż hydroforu zajął 4 dni bo wciąż czegoś brakowało, a próba zalania całej rury wodą (przypominam aż 10 m rury, a woda stoi na 5 m) nie powiodła się po półgodzinie lania wody z węża w rurze woda podniosła się o 2 metry - normalnie czarna dziura.

Hydrofor w końcu zamontowaliśmy, chwilowo działa, ale jak będzie dalej nie mam pojęcia.

Generalnie tego pana NIE POLECAM.

Czy mogłabyś podać, z jakich innych osób i firm, dostawców korzystaliście przy budowie Twojego domku?

Kogo mogłabyś polecić tym, co zaczynają swoją budowę.

Skąd braliście beton, stal, pustaki i cegły, gdzie zamawialiście więźbę.

Dziękuję bardzo.

My korzystalismy z usług studniarza p. Macieja Flisińskiego tel. 601 717 254, który studnię nam wywiercił - taką do celów budowlanych i gospodarczych.

Od wiosny zeszlego roku wszystko działa jak należy, a woda jest w porządku - okolice ul. Granicznej/Spacerowej.

Pan Maciej tłumaczył nam, że w Markach nie powinno się robić zbyt głębokich studni, podobno max 7-8 metrów, niżej tak od 12 metro woda jest zażelaziona.

• 2 weeks później...

Jeśli chodzi o materiały na budowę naszego domu, to sprawa jest o tyle skomplikowana, że dostawców mieliśmy związanych z naszą ekipą budowlaną p. Mirka Gencla. I tak większośc materiałów budowlanych mielśmy z Minoxu z 8% VAtem i w ogole w dobrej cenie. Do dziś korzystamy jeszcze z tej umowy i bierzemy od nich różną chemie do wykończeniówki.

Beton był chyba z Nowego Dworu z Aglo-Betonu, a więźba od p. Damiana, który ma swój punkt przy "rondkach". Ale tak jak mówię ceny były dobre, bo nasza ekipa zawsze od nich bierze i ma spore upusty.

Szukam kogoś niedrogiego i godnego polecenia zajmującego się kompleksowo zagospodarowaniem terenu przy nowo wybudowanym domu w Markach. Chodzi o wykonanie odprowadzenia wód opadowych z rur spustowych, niwelację terenu, wykonanie ogrodzenia (względnie podmurówki pod ogrodzenie) i ułożenia kostki na podjeździe.

PO BUDOWIE ZOSTAŁO NAM KILKA RZECZY I CHĘTNIE BYŚMY ODSPRZEDALI JE KOMUŚ W POTRZEBIE:

- 2 paczki styroduru 10 cm Synthos

- 1 paczka styropianu Knauf EPS 200 parking, grubość 5 cm

- 7 paczek styropianu Knauf EPS 100 (na ocieplenie posadzek) grubośc 5 cm

Do odbioru w rejonie Granicznej/Spacerowej.