piohal 25.11.2012 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 Sprzedam po budowie:- pozbijane błaty do szalunków - około 1m3 - cena 400 zł- łaty na dach - ok . 150 mb - cena za całość 150 zł- 2 belki z więźby 20cmx8cmx5m - 50 zł- 30-40 sztuk stempli ok 2.70-3m - całość 100 zł- ok.30 sztuk supereksu 12 i 8 - 50 zł- ok. 20 szt. pustaków teriva - 40 zł- rozdzielnicę budowlaną stojącą - kompletna z bezpiecznikami, różnicówką, gniazdami 220 i siła z podlicznikiem. - cena 300 złOdbiór własny w Rembertowie- pomoc w załadunku0608838268 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 19.12.2012 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Czy ktoś wie jak w tej chwili wygląda sprawa przyłączy prądu w Markach? Rejon Wołomin podpięty jest pod Legionowo, podobno na 2013 1 firma wygrała przetarg na przyłącza i tylko ona je robi na terenie Marek. Czy ktoś wie o jaką firmę chodzi? Od kilku dni nie jestem w stanie dodzwonić się do biura obsługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 19.12.2012 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Czy ktoś wie jak w tej chwili wygląda sprawa przyłączy prądu w Markach? Rejon Wołomin podpięty jest pod Legionowo, podobno na 2013 1 firma wygrała przetarg na przyłącza i tylko ona je robi na terenie Marek. Czy ktoś wie o jaką firmę chodzi? Od kilku dni nie jestem w stanie dodzwonić się do biura obsługi. Aniu, zadzwoń do p.Józefa, 601 367 183, który mi załatwiał wszystko i było tylko z 1-dniowym opóźnieniem, może coś Ci doradzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 20.12.2012 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Spróbuję najpierw "u źródła". Ja już w ogóle tego nie rozumiem. Jak zakładałam prąd w Wyszkowie, to płaciłam przy umowie za przyłącze, zgłosił się do mnie elektryk i w ramach tej opłaty zrobił mi przyłącze ze skrzynką przy bramie. Nic mu nie płaciłam, rozliczał sie z zakładem . Jak to jest, że w Markach się płaci i elektrykowi i zakładowi? Wygląda na to, że od tego roku też ma tak być, tzn. przychodzi elektryk z zakładu i podłącza i nic mnie już nie obchodzi. Płacę dopiero od skrzynki dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 01.01.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 I tak jest w rejonie Wołomin (podpiętym pod Legionowo). Mam termin przyłącza na marzec 2013, miesiąc temu zgłosił się wykonawca z ustaleniem gdzie będzie skrzynka. Do końca stycznia obiecał doprowadzenie prądu do ogrodzenie. Dalej na mój koszt (mam zrobione)Jakie ma znaczenie kto wygrał przetarg, jedna czy dziesięć firm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 02.01.2013 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Wiem już, ale wcześniej trzeba było sobie znaleźć jakiegoś elektryka i zapłacić mu za zrobienie przyłącza. Stąd moje zdziwienie. Zwłaszcza że dodzwonienie się do "posterunku Wołomin" jest nierealne. Myśmy pojechali w Wigilię dowiedzieć się osobiście co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 02.01.2013 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Wiem już, ale wcześniej trzeba było sobie znaleźć jakiegoś elektryka i zapłacić mu za zrobienie przyłącza. Stąd moje zdziwienie. Zwłaszcza że dodzwonienie się do "posterunku Wołomin" jest nierealne. Myśmy pojechali w Wigilię dowiedzieć się osobiście co i jak. Rozumiem, że starasz się o przyłącze niebudowlane lecz docelowe? Jakie dziś mają warunki aby podłączyli prąd mieszkaniowy? Mam nadzieję, że wcześniej niż po uzyskaniu pozwolenia na użytkowanie budynku... Korzystając z okazji- zdrowia, szczęścia i spełnienia marzeń w Nowym Roku wszystkim forumowiczom i forumkom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 10.01.2013 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Szukam opinii na temat szkoły podstawowej nr 2 na ul. Szkolnej. Muszę puścić dziecko do zerówki od września.Wiem że to nie budowlany problem, ale wątek marecki a ja jestem już zdesperowana. Zapytałam na forum Gazety i cisza. Może tutaj ktoś się wypowie? Może być na priv oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 16.01.2013 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Witam, wreszcie zaczynam:) mozecie mi powiedziec ile sie w Markach czeka na warunki wstepne do pozwolenia na budowe? Wodociag, kanaliza, prad, gaz?? na 1 wrzesnia mam podpisana umowe na poczatek prac i zastanawiam sie czy zdaze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 16.01.2013 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Witam, wreszcie zaczynam:) mozecie mi powiedziec ile sie w Markach czeka na warunki wstepne do pozwolenia na budowe? Wodociag, kanaliza, prad, gaz?? na 1 wrzesnia mam podpisana umowe na poczatek prac i zastanawiam sie czy zdaze:) Najgorzej było z RWE, bo przyjmowali mapki zagospodarowania terenu-tzn już po zrobieniu projektu przez projektanta i naniesieniu go na oryginał mapki do celów projektowych.A tę mapkę musi wykonać geodeta... Będą Ci potrzebne 10. Polecam panią Ulę z Kobyłki, geodetkę, bardzo solidna i obkuta w różnych niuansach, sama się właśnie buduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 16.01.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 zamowilem 8:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 19.01.2013 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Również polecam Panią Ulę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 19.01.2013 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Również polecam Panią Ulę Pamiętam, że wybrałeś okna Brugmana- a które? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 20.01.2013 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 http://www.abakus-okna.com.pl/fabryka/okien/pl/Produkty_producent_okien - typ Arte.Polecam dostawcę http://www.gabra.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 20.01.2013 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 http://www.abakus-okna.com.pl/fabryka/okien/pl/Produkty_producent_okien - typ Arte. Polecam dostawcę http://www.gabra.com.pl/ Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 24.01.2013 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 rozumiem ze po warunki wstepne do wodociagow to Marki, prad do PGE Wolomin a po warunki wstepne do gazu gdzie sie udac?? GAZMEDIA Wolomin ? ( tak mi ktos doradzil) w poniedzialek i wtorek mam zamiar to pozalatwiac (poskladac wnioski:) ) bo do zjazdu z posesji to urzad miasta i ta nieszczesna mapka mi potrzebna? ( ktorej wciaz niemam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 24.01.2013 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 a macie moze jakis ludzi od przylaczy do polecenia? obilo mi sie o uszy nazwisko Nasilowski, mowi to wam cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 24.01.2013 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Zgadza się gaz to GazMedia, oni przesyłają to dalej (czyli do Warszawy). Firmy od przyłączy w Markach są bodajże 3: STD Nasiłowski, Mirosław Szczepanik Hydro-Instal, KAMAR. Tych udało mi się znaleźć. Ceny u wszystkich sufitowe i bardzo podobne. Przynajmniej u dwóch pierwszych bo Kamar mimo telefonicznych monitów nie raczył nawet odpowiedzieć na maila. Dobrze byłoby gdybys miał zrobiony we własnym zakresie projekt przyłącza i dawał go do wyceny, a nie żeby oni ci go przygotowywali. Jeśli teraz masz świeża mapkę do celów projektowych to po uzyskaniu warunków z wodociągów leć z tym do projektanta. Jeśli będziesz z tym zwlekał to mapka się zdezaktualizuje i będziesz płacił za nową - ja to teraz ćwicze bo się zgapiłam. Nowe mapki i projekt (samego wodociągu) będzie mnie kosztował 1300 zł (okazyjnie podobno!) .Jeśli ktoś ma jakieś inne namiary na firmy robiące przyłącza, to też będę wdzięczna za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 24.01.2013 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A M 31.01.2013 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Witam, wreszcie zaczynam:) mozecie mi powiedziec ile sie w Markach czeka na warunki wstepne do pozwolenia na budowe? Wodociag, kanaliza, prad, gaz?? na 1 wrzesnia mam podpisana umowe na poczatek prac i zastanawiam sie czy zdaze:) Witam Nie wiem czy już sprawy formalne załatwione. Mam nadzieję, że nie utonąłeś w papierkologii i wszystko się układa. Jeżeli już zaczniesz budować i będziesz potrzebował ekipy to mogę polecić usługi pana Maćka 668033603 OsobistyNadzorcaBudowy.pl Zajmuje się też dokumentami jeżeli jescze nie nie załatwiłeś dokumentów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts