moreti 01.04.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Hmm, ja mam inaczej - zgodniem z Palenem Zagospodarowania pol działki mam budowlane a poł Zieleń izolacyjna (w strefie WOCHiK - czy jakoś tak...) = nie ma tam nić o lasach... jest tylko, ze 50% prow biologicznie czynnej, ale to rozumiem, ze paramert potrzebny do pozwolenia na budowe - ze powierzchnia zabudowy jest mniejsza nic 50% dzialki.... a co np. z drzewmi, jakie musze wyciac pod ogrodzenie??? ktos sie moze doczepic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 01.04.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Kasia_de słupki do tej siatki będę miał ze zwykłych stempli. Stempelki czekają na mnie u jednego z naszych forumowiczów. Jak będziesz jechała po siateczkę to zaopatrz się w rękawice. Siatka jest troszkę tłusta, no i w samochodzie też jakaś folia się przyda. A co do składu budowlanego... cóż... czasem zdarzają się takie perełki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 02.04.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 a&zb a ile w obwodzie mają te drzewa (sosny)? Ja u siebie mam co prawda ~50 letnie i myślę nad zaproszeniem "objazdowego tartaka". Drzewa przerobi się na łaty i kontrłaty... Cenowo nie wiem dokładnie jak to wygląda, ale ponoć wychodzi się an tym całkiem nieźle. Muszę zmierzyć. A gdzie się ogłaszają takie tartaki? To może się wstrzymam z wycinką do czasu rozpoczęcia robót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 03.04.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 przyznam się, że jeszcze za takim się nie rozglądałem. Zapytać chcę "kumpla" on to przerabiał u siebie. Jak coś - dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 07.04.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 http://erstudio.com.pl/_reszta/murator/fenix003.JPG wesołych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moreti 07.04.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 I wzajemnie dla grupowiczów! Tanich materiałów i nieuciekających "fachowców" - sobie i wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 07.04.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Wesołych. I znajdowania nowych szybciej niż inni uciekają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 09.04.2007 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Witam Wszystkich, nie sposob sie nie przylaczyc. Kupilam dzialke w Markach w marcu ubieglego roku - lokalizacja miedzy ulica Zagloby a Skrzutuskiego. Budowe rozpoczynam za 2 tygodnie. Niestety mam poobne przygody z energetyka. Prosbe o warunki przylaczeniowe na budowlanke zlozylam w czerwcu 2006 a szanowna energetyka podlaczy mi prad w marcu 2008!!!! Pozostaje mi wiec tylko i wylacznie agregat pradotworczy Pozdrawiam. Proszę proszę, trochę mnie tu nie było, a tu was tyle przybyło..... Brzoza, który to domek budujesz? Bo ja koło ciebie jestem Mój domek na razie tylko z klejem (bez tynku), papa na dachu (zdjęcia w dziennku). Wpadłabyś na kawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xwing 10.04.2007 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Cześć, Jak po świętach ??? Ja od rana za załatwianie się zabrałem i tak: -odwiedziłem majstra - jak pogoda dopisze zaczynamy za 10 dni !!! -odwiedziełm tartak - zamówiełem na początek 2 m3 desek -odebrałem kilka wycen dachu - ceny: różne, różnieste a wciąż jest dylemat: drożej z dachówki czy taniej z blachy .... chyba w blachę pójdziemy -kupiłem styropian na fundament -kupiłem folię kubełkową uff i już dziś mam dość Szukam jeszcze stali w dobrej cenie i tak ze 20 ton żwiru Może ktoś z Was słyszał gdzie można odkupić płytki chodnikowe (takie betonowe), pod garaż potrzebuję, hmm co tam jeszcze....aaa stęple do zrobienia ogrodzenia na czas budowy kupię jak kto ma niech da znać. A co do majstrów to szukam sprawdzonego hydraulika i elektryka na lato. A jak u Was po świętach ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 10.04.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 gratulacje xwing Coś się będzie działo Tylko drogi nie rozjeździj :D Co do elektryka to mam namiar na człowieka, który robił instalację w domu przed moją działką.. Jak chcesz to moge dać Ci namiar. Z tego co mówił to bierze 45 pln od punktu (hmm.. z materiałem?). A hydraulik? Może ja będę mógł Ci pomóc w wolnej chwili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 10.04.2007 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 xwing, masz jakieś namiary na żwir? Potrzebuję do oczyszczalni. Gratuluję zapału i będę trzymać kciuki za 10 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xwing 11.04.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Cześć,Nie mam tego żwiru jeszcze, ale wiem że tego typu sprawy można spróbowac załatwić w betoniarni na ul.Okólnej i u gościa od którego brałem koparkę (mówił że piaskiem i kruszywem też się zajmuje) tel. 501210876 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 11.04.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 ok, dzięki - im więcej namiarów, tym lepiej. Ja też mam namiary na dwa czy trzy miejsca, ale szukam - jak wszyscy - najtaniej, tym bardziej, że trochę mi tego pójdzie. Aha - z koparkowych gości to ja najbardziej polecam tego - p. Mariusz (ma firmę koparkową ) - wszyscy przysłani przez niego panowie byli świetni, on sam oczywiście też. Tel. 501 286 315 P.S. Właśnie dostałam wiadomość od Ryśka (RYSZARD671) na priv -będziemy sąsiadami! - jak ja to forum czytam, że taką istotną informację przegapiłam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xwing 12.04.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Kilka cen ze wschodnich landów W-wy Dziś byłem we Wiązownej i tak przejazdem zatrzymałem się u faceta co miał szyld - "Żwir, piasek, ransport - TATRA" i tak: żwir - 1500 piasek wiślany - 450 - 500 ceny z transportem do Marek. Obok był skałd budowlany i tam dostałem ceny na stal - 3700 pln/t i styropian elewacyjny 220 pln/m3. To tak do widomości. Jak ktoś znajdzie tanio piasek i żwir to dajcie znaka. ps. a wracając, na wiatracznej kupiłem nową antenę CB i jest znowu fajowo; mobile, mobile ............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 12.04.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 jakieś 3 tyg. temu rozmawiałem z człowiekiem który woził kruszywo do moich "rodzicieli" to za piasek chciał 350... pytanie ile tego piasku. Jak coś to mogę namiar podać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xwing 12.04.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Ja z piaskiem się jeszcze wstrzymam, tydz temu na działce jak słup elektryczny wkopywaliśmy to się okazało że, jest super piasek w glebie. No i jak majstry przyjadą to ocenią czy się nadaje, jak nie to zamówię z zew. gratulacje xwing Coś się będzie działo Tylko drogi nie rozjeździj :D Co do elektryka to mam namiar na człowieka, który robił instalację w domu przed moją działką.. Jak chcesz to moge dać Ci namiar. Z tego co mówił to bierze 45 pln od punktu (hmm.. z materiałem?). A hydraulik? Może ja będę mógł Ci pomóc w wolnej chwili 45 pln/pkt ja jeszce rynku nie rozeznałem ale nastawiony jestem na ceny 30 -35 (tu na forum tak pisali) , kurde wszystko tak drożeje że włosy się jeżą na głowie A o sprawach hydraulicznych chętnie pogadam z szanownym sąsiadem osobiście przy okazji jakiegoś spotkania A jak twoje PNB ? na kiedy obiecali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xwing 12.04.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Ja z piaskiem się jeszcze wstrzymam, tydzień temu na działce jak słup elektryczny wkopywaliśmy to się okazało że, jest super piasek w glebie. No i jak majstry przyjadą to ocenią czy się nadaje, jak nie to zamówię z zew. gratulacje xwing Coś się będzie działo Tylko drogi nie rozjeździj :D Co do elektryka to mam namiar na człowieka, który robił instalację w domu przed moją działką.. Jak chcesz to moge dać Ci namiar. Z tego co mówił to bierze 45 pln od punktu (hmm.. z materiałem?). A hydraulik? Może ja będę mógł Ci pomóc w wolnej chwili 45 pln/pkt ja jeszce rynku nie rozeznałem ale nastawiony jestem na ceny 30 -35 (tu na forum tak pisali) , kurde wszystko tak drożeje że włosy się jeżą na głowie A o sprawach hydraulicznych chętnie pogadam z szanownym sąsiadem osobiście przy okazji jakiegoś spotkania A jak twoje PNB ? na kiedy obiecali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 12.04.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Ja płaciłam 40 zł/punkt. W przyszłym tyg. dzwonię w sprawie żwiru. Piach kupowałam po 350 zł (siślany do wylewek). Taki na zasypkę chyba po 200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celebre24 12.04.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Witam serdecznie To i ja zapiszę się do tej grupy, bo buduję w Nadmie Witam i ja też się zapisuje bo do Was mi najbliżej :D Nadma ul.Rzeczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moreti 12.04.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Wzialem wolne i jutro robie tour de all urzedy - spisałem all - może sie komus kiedyś przyda! GAZ< WODA< PRAD + pozwolenie na budowe!!! Pzdr, M ==================================== Pozwolenie na budowę Pozwolenia na budowę dla obiektów na terenie Marek wydaje Starostwo Powiatu Wołomińskiego Wydział Architektury i Budownictwa Radzymin ul. Konstytucji 3-go Maja 19tel. (022) 763 00 49. Do pozwolenia na budowę należy dołączyć 4 egzemplarze projektu przebudowy, tytuł własności nieruchomości, warunki zabudowy i zagospodarowania terenu (ten ostatni dokument wydaje Urząd Miasta Marki pok. 28 tel. (022) 781 10 03, 781 11 02 wew. 129). ENERGETYKA Adres:ul. Piłsudskiego 6105-200 Wołomin Tel. 0-22 763 57 20 Fax 0-22 763 58 92Godziny pracy Rejonu:poniedziałek- piątek: godz. 7.00 - 15.00Biuro Obsługi Klienta:poniedziałek: godz. 10.00 - 17.00wtorek - piątek: godz. 8.00 - 14.00ZEW-T S.A. uprzejmie informuje, że Wydział Rozwoju i Wydział Zawierania Umów Przyłączeniowychprzyjmują interesantów we wtorki, środy i piątki w godz. 8:00 – 13:00 GAZ Mazowiecka Spółka Gazownictwa Sp. z o.o.Oddział Gazownia WarszawskaDZIAŁ PRZYŁĄCZANIAul. Kruczkowskiego 2, 00-412 Warszawa tel. 022 52-99-331(332,372)Wołomin 05-200 Warszawska 7 022 787 66 68 022 787 64 43Godziny pracy Biur Obsługi Klienta: piątek 8.00 – 14.00, WODA Wodociąg Marecki Sp. z o.o.05-270 Marki, Żeromskiego 30tel.: (022) 781 35 32; (022) 771 46 93 - piątek do 15.00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts