Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MARKI i okolice ;)

mr718

Recommended Posts

przepraszam Koleżanki i Kolegów za drobny wtręt ale potrzebna jest mi szybka informacja - ile orientacyjnie kosztuje m2 działki budowlanej w Kobyłce (okolice ul. Dworkowej) - wybieram się na oględziny a nie za bardzo znam wysokość cen w tej okolicy; pozdrowionka&dzięki

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

moi znajomi kupowali w Kobyłce po 100 zł, ale to było ponad rok temu, w tej chwili cena raczej bliższa 200 zł, ale pewnie są i wyższe.

Niektórzy w Markach chcą sprzedawać po 500 zł za m2 ;-) więc pewnie tam też są takie "odchyły" :lol:

No no zaraz zostanę milionerem :o

Jak tak dalej pójdzie, to się ulicy przed domem nie doczekam, bo gminy nie będzie stać aby odkupić pas na drogę :-?

mamuśka napisał:

Szukam ekipy do stanu surowego na sierpień 2007.

Będę bardzo wdzięczna.

Czy możecie mi pomóc? Strony z solidnymi wykonawcami chyba nikt nie odwiedza...

A jakiej? Tzn niezbyt drogiej, średnio drogiej, ...?

To oczywiste -solidnej , rzetelnej, z majstrem trzymającym ludzi w ryzach i w zroworozsądkowych cenach.

Wybiorę tą ekipę, która zaproponuje najniższą cenę przy równie dobrych rekomendacjach co inne

do moreti&Kasia_de - dzięki za info o cenie - byłem, widziałem - ludzie chcą 45euro za m2 czyli jakieś 170pln co byłoby niezłą ceną ale ruch ciężarówek po Dworkowej i Szerokiej jest powalający - pył i hałas;

pozdrówka

Szanowni przyszli obywatele Marek i okolic! 8)

Podzielcie sie ze mna prosze namiarami na wasze ekipy!

Oczywiscie jestem kolejna osoba, ktora zastanawia sie nad rozpoczeciem budowy jeszcze w tym roku - najprawdopodobniej we wrzesniu... a moze ktoras z waszych znajdzie czas lub jej sie cos zwolni... ? Budowa na Bialolece.

Dzieki!

więc tak...

potrzebuję stal i deski ;)

jeśli macie sąsiedzi jakieś sprawdzone i w miarę tanie namiary do dajcie cynk ;)

Ale robisz stalowy szkielet i obijasz deskami czy odwrotnie :wink: ?

Tak w ogóle to nieładnie sobie żartować z innych budujących w tych ciężkich czasach... z drugiej strony zupełnie sobie nie wyobrażam budowania bez poczucia humoru, bez tego żadna zaprawa nie wiąże :wink:

Ale robisz stalowy szkielet i obijasz deskami czy odwrotnie :wink: ?

Ławy będziemy zalewać w gruncie, więc deski (z założenia) niepotrzebne. w gruncie jak w gruncie - wcześniej na całej powierzchni domu zebrane będzie ~65 cm ziemii i od tego poziomu łopatami wybrane będą ławy.

Dechy przydadzą się na zbicie "miejsca szczególnej zadumy" (WC), jakiejś budy na graty, no i później do szalunków...

Tak w ogóle to nieładnie sobie żartować z innych budujących...

Hmm... czegoś nie zrozumiałem... "ale o co biega?" http://autokacik.pl/images/graemlins/niewiem.gif