marava 02.11.2006 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Witam.Cieszę się że powstała wreszcie grupa marecka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 03.11.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 heh... byliśmy na swoich włościach niedawno.. I co? oczywiście nie mogło "być normalnie". Mój ojciec przytargał z lasu wieeeelki głaz i chcąc niechcąc nastąpiło wmurowanie kamienia węgielnego ...chyba narazie pod papierologię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw 04.11.2006 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 A ja powoli zbliżam się już do końca, ale będę od czasu do czasu zaglądał Buduję w okolicach Macro po ząbkowskiej stronie ulicy Radzymińskiej/Piłsudskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szelma29 04.11.2006 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Witam serdecznie Ja również mam działeczke w Markach przy ulicy Spacerowej i budowę planuję zacząć w przyszłym roku. Teraz załatwiam cała papierologie, tzn złozyłam w zakładzie energetycznym w Wołominie o przylacze i w gminie Marki o wyjazd na droge gminną. Jak to dostane, biore geodete który wrysuje mi dom i dalej. Mam kolege z pracy co sie zna na tym wszystkim, wiec opieram sie na tym co mowi i pod jego dyktando łatwie. Bardzo sie ciesze, ze powstaje grupa z Marek bo to zawsze łatwiej. Ja juz zapoznałam sie z Dominiką osobiscie, ma piekny gustowny dom i wszystko wskazuje, ze wezme pana Wiesia, który u Dominiki buduje. pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 05.11.2006 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 ho ho ho... widać, że mareccy "budowniczowie" rzeczywiście porozrzucani byli bo kilku grupach Cieszę się, ze zakładając tę grupę mogłem przyczynić się do "zjednoczenia" przyszłych sąsiadów Szelma29 mam pytanko do Ciebie. Czy do PnB wystarczą warunki podłącznia energii? Czy trzeba również załączyć kwit z gazowni? I ile kazano Ci czekać na otrzymanie w/w warunków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 06.11.2006 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 To ja może odpowiem - do PnB wystarczą warunki przyłączenia prądu, jeśli w projekcie jest inne żródło ogrzewania niż gaz. Jeśli masz gaz, to trzeba również warunki z gazowni. Te drugie akurat jest łatwiej uzyskać, niż z ZE Wołomin (przynajmniej w zeszłym roku mieli tam straszne opóźnienia, i zamiast miesiąca trzeba było czekać chyba coś ok. 1,5 - 2). Także jeśli nie masz jeszcze warunków z ZE, to wystąp równolegle o ten gaz. Mój sasiad zmienił w projekcie ogrzewanie na olejowe, bo bał się, ze nie uda nam się dostać warunków z gazowni. Ale dostaliśmy (co prawda i tak tego gazu nie podłączymy, przynajmniej na razie), więc do dokumentów dołączył pisemko z gazowni i było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 06.11.2006 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 ...i wszystko jasne. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budowniczy007 16.11.2006 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Witam wszystkich Mareckich Mam pytanie, jakie są Wasze doświadczenia odnośnie czasu oczekiwania na pozwolenie na budowę od złożenia wniosku? Przez to, że wzrasta zainteresowanie budowami to i czas oczekiwania pewnie się wydłuża. Ciekaw jestem jak to było do tej pory. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 16.11.2006 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 ja czekałem w Radzyminie 2 tygodnie na pozwolenie na budowę ale 2 lata temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 16.11.2006 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Witam wszystkich Mareckich Mam pytanie, jakie są Wasze doświadczenia odnośnie czasu oczekiwania na pozwolenie na budowę od złożenia wniosku? Przez to, że wzrasta zainteresowanie budowami to i czas oczekiwania pewnie się wydłuża. Ciekaw jestem jak to było do tej pory. Pozdrawiam Złożyliśmy wniosek 19 maja, decyzja zapadła 28 czerwca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 16.11.2006 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 A w ogóle to witamy wszystkich. Działka przy Karłowicza. Aktualnie poszukujemy firmy do stanu surowego aby zacząć na wiosnę 2007. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 16.11.2006 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 powodzenia, teraz to trudne zadanie ja miałem pecha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budowniczy007 16.11.2006 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Witam wszystkich Mareckich Mam pytanie, jakie są Wasze doświadczenia odnośnie czasu oczekiwania na pozwolenie na budowę od złożenia wniosku? Przez to, że wzrasta zainteresowanie budowami to i czas oczekiwania pewnie się wydłuża. Ciekaw jestem jak to było do tej pory. Pozdrawiam Złożyliśmy wniosek 19 maja, decyzja zapadła 28 czerwca. Witam, to błyskawicznie! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 19.11.2006 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 My czekaliśmy miesiąc, ale to było na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 20.11.2006 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Jakieś firmy z Marek i okolic godne polecenia? Byłem w Techbudzie (pokrycia dachowe) i poprosiłem o wycenę. Zrobili od ręki. 26100 do zapłacenia, wraz z orynnowaniem i łaceniem, Finishdak mat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 20.11.2006 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 widzę, że coś w grupie drgnęło. Witam "nowych" a&zb z Twoich informacji wynika, że będziemy budować w bardzo bliskim sąsiedztwie. Przez statnich paręnaście dni nie miałem zupełnie czasu, ale niebawem zaczynam załatwiać papierkową robotę. Plany są na wiosnę wystartować, no i przyszłoroczne święta spędzić w swoim domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 20.11.2006 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 RRobert Te drzewa na zdjęciach z dziennika wyglądają jakoś znajomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
axel 11.12.2006 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 WitamCzy ktoś z szanownych grupowiczów współparacował lub korzystał z usług projektanta architektury i kierownika budowy Pana Romana Lisa z Marek k/Warszawy? Jeżeli tak to proszę o wszelkie informacje i opinie na temat takiej współpracy, ponieważ rozważam możliwość skorzystania z jego usług. Za wszelkie informacje z góry dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 11.12.2006 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Ja też korzystałam z usług projektantów z Marek - Państwa Król. Ogólnie jestem bardzo zadowolona - dużo rzeczy zmienialiśmy po kilka razy , spotykaliśmy sie z nimi często, zanim ustaliliśmy ostateczną wersję. Mam zastrzeżenia do zaprojektowanych schodów (wykonawcy zmienili i zrobili o swojemu, bo im nie pasowało, ale tak naprawdę to nie wiem, czy to był błąd w projekcie, czy było im łatwiej). Poza tym są zwolennikami ocieplenia tylko tyle, ile wymagają przepisy (ich zdaniem lepsze ocieplenie to przesada), ale po moich interwencjach zmienili. Poza tym naprawde w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 11.12.2006 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Witam serdecznie To i ja zapiszę się do tej grupy, bo buduję w Nadmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts