kirkris 11.12.2006 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 to będziemy niemal sąsiadami K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 11.12.2006 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 to będziemy niemal sąsiadami K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 12.12.2006 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 To i ja coś od siebie... Przede wszsytkim witam "nowych" Fajnie że "rośniemy w siłę". Na dniach składał będę wniosek o wydanie warunków podłączenia energii. I tu pytanko. Jak macie podłączony prąd do budynku? Linią napowieterzną, czy kablem w ziemii. Zakładając oczywiście, że w drodze jest linia napowietrzna, bo chyba w naszych okkolicach inaczej nie robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 12.12.2006 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 złożylem wniosek o docelową kablową - termin koniec 2008 na razie mam do słupa ze skrzynką napowietrzną a potem wkopany kabel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 17.12.2006 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 Co do prądu, to linia ma być napowietrzna Czy można jakoś przekonać / zmusić ZE do wykonania podziemnej? Obecnie szukam w Markach / okolicach: - firmy która wykona przyłącze energetyczne - firmy która wykona przyłacze wodne - składu budowlanego z dobrą ofertą i cenami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 17.12.2006 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 dam ci znać na priv jeśli chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 17.12.2006 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 dam ci znać na priv jeśli chcesz Poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 10.01.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 hej wszystkim. Troszkę czasu tu nie zaglądałem, bo byłem zajęty "opuszczaniem mojego dotychczasowego mieszkanka" Mam pytanie do a&zb piszesz, że ZE zaproponował Ci podciągnięcie linni napowietrznej. Rozumiem, że tylko (lub aż) do płotu? Chyba nie maja na myśli instalowania słupa na dachu do którego będą ciągnąć przewody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 11.01.2007 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 >RRobert Nic nie pisali o "do płotu". To jest umowa na przyłącze budowlane. Przyłącze docelowe chyba będą musieli zakopać, ponieważ skrajem działki idzie linia energetyczna śr. nap. i by się krzyżowały, co jest niedozwolone. W kazdym razie wykonawca przyłącza poradził abym złożył wniosek o docelowe przyłącze już teraz, bo wołomiński ZE słynie z powolności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 12.01.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 >RRobert W kazdym razie wykonawca przyłącza poradził abym złożył wniosek o docelowe przyłącze już teraz, bo wołomiński ZE słynie z powolności. To prawda Mój termin na przyłacze docelowe to koniec 2008 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 12.01.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 >RRobert W kazdym razie wykonawca przyłącza poradził abym złożył wniosek o docelowe przyłącze już teraz, bo wołomiński ZE słynie z powolności. To prawda Mój termin na przyłacze docelowe to koniec 2008 roku A kiedy złożyłeś wniosek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 13.01.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 >RRobert W kazdym razie wykonawca przyłącza poradził abym złożył wniosek o docelowe przyłącze już teraz, bo wołomiński ZE słynie z powolności. To prawda Mój termin na przyłacze docelowe to koniec 2008 roku A kiedy złożyłeś wniosek? sorry, pomyłka - koniec 2007 ale wniosek złożyłem na początku 2006 na przyłacze budowlane kazali czekać 2 lata a potem kolejne 2 na docelowe (nie chciałem docelowego napowietrznego) To najbardziej powolna firma na świecie Metodą na przyspieszenie jest zrobienie dokumentacji we własnym zakresie (co zrobiłem za pierwszym razem) ale to kosztuje sporo kaski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 14.01.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Chciałem się przywitać!Aktualnie jestem na etapie kupowania działki w Markach przy ul. Kurpińskiego.Wszystko idzie w dobrym kierunku więc pewnie niedługo będę mógł coś więcej napisać..Czy ktoś buduję się w okolicach Kurpińskiego, Środkowa? Pozdrawiam wszystkich Członków Grupy Mareckiej. Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budowniczy007 14.01.2007 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 dam ci znać na priv jeśli chcesz Witam wszystkich , jestem w podobnej sytuacji co a&zb - poszukuję speców, którzy przyłączą przed wiosną prąd i wodę . Czy możecie się podzielić namiarami jakie posiadacie ? Z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_de 27.01.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 oj, to ja się też do Was zapiszę, jeśli można mam działkę na Wołodyjowskiego, to w stronę granicy z Warszawą, boczna od Kościuszki na razie załatwiam papierologię i szukam ekipy do budowy, może macie kogoś godnego polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szelma29 28.01.2007 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Andy ja mam tam działke, tylko że od ulicy Nałkowskiej. Czy kupujesz od chlopaków, bo zdaje sie ze wlascicielami 4 chlopakow i siostra. Ja mam dzialke blizej ulicy Spacerowej , tuz niedaleko obok postawionych juz dwoch domow..jeden zolta elewacja , drugi parterowka.Napisz po ile teraz cenia bo ciekawa jestem.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 28.01.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Andy ja mam tam działke, tylko że od ulicy Nałkowskiej. Czy kupujesz od chlopaków, bo zdaje sie ze wlascicielami 4 chlopakow i siostra. Ja mam dzialke blizej ulicy Spacerowej , tuz niedaleko obok postawionych juz dwoch domow..jeden zolta elewacja , drugi parterowka. Napisz po ile teraz cenia bo ciekawa jestem .pozdrawiam Witaj Sąsiadko, Na razie wolałbym nie zdradzać szczegółów żeby nie zapeszać. Moge jedynie powiedzieć, że grubo ponad 200 zł/m2. Jak tylko sfinalizuję transakcje opowiem o szczegółach. Nie orientujesz się może jak wygląda w tej okolicy Marek kwestia podłączenia się do wodociągu miejskiego oraz do kanalizacji. Jakie to koszty i terminy realizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 28.01.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 http://maps.google.com/?ie=UTF8&z=16&ll=52.350113,21.10626&spn=0.005859,0.014591&t=h&om=1 To właśnie rejon gdzie wkrótce powstanie nasz domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 30.01.2007 00:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 http://maps.google.com/?ie=UTF8&z=16&ll=52.350113,21.10626&spn=0.005859,0.014591&t=h&om=1 To właśnie rejon gdzie wkrótce powstanie nasz domek Rejon jakby znajomy Też oglądałem działki przy Kurpińskiego, ale potem znalazłem bliżej przy Karłowicza, no i teraz mam asfalt prawie pod przyszłą bramę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 30.01.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 hej. andy_n widzę, że prawie przenosimy się z tych samych miejsc w te same Pytasz o wodociągi... Dowiadywałem się jak wygląda sprawa w mojej okolicy. Generalnie projekt wodociągów przygotowany jest dla całej miejscowości. Tradycyjnie już "od siebie" podciągają do miejsc "najbardziej potrzebujących" Jeżeli chcesz wcześniej - płać Ale... dowiedziałem się również, że do 2010 roku (czyli już na trzy lata ) do wodociągu podpięta ma być CAŁA miejscowość. Czyli: albo wcześniej podłączenie za kilka tysięcy, albo za darmochę za trzy lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts