Kasia_de 09.10.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 hydraulik - polecam pana Andrzeja, polecanego często na forum, u nas te instalacje pod chudziakiem wyszły z materiałem i robocizną 1200 zł, ale nie wiem ile tego było dom 155 m. Tel 502 358 661 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moreti 10.10.2007 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 eczywiscie udalo sie duza taniej znalezc, rownie sensowne osoby. Ile placiliscie za piasek do zageszczenia na fundamnety i ile Wam tego piachu poszlo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patka 10.10.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 jak bedziesz zamawiac piasek to zwracaj uwage jakimi wozami jezdza i najlepiej badz przy tym, bo oszukuja potwornie,z tego co wiem to za piasek biora 200zl/za cztero osiowke -piasek z wykopowa generalnie z najbliższej kopalni czyli za radzyminem 6zl/t +transport wlasnyna marginesie ciekawa jestem ile od was brali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patka 10.10.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 najtaniej jak kolesie jezdza na lewo i to moze byc nawet 100, ale to dla nich spore ryzyko- jak masz tanszych za piasek niz 200 za duze 4-osiowki to prosze o namiar na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 10.10.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 KUPIĘ rozdzielnicę budowlaną, może być używana.Dość pilne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 10.10.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 a ja sprzedam, kontakt na PW lub mail Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 10.10.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 kirkris, wyślij ofertę na PW lub mail Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patka 10.10.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 mi rownież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kam_domek 11.10.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Ważna rzecz, z jaką nam przyszło się zmierzyć, a propo wyviąganai rurek pod chudziakiem. Rurka do wody jaka wyprowadziliśmy pod fundamentami była plastikowa niebieska (taka rura - o wiecie , okazało się ze wodociąg marecki wymaga rurki "kwasówki" - zamieszania było okropnie dużo i stresu też, bo wodociągi "obudziły" się jak my juz zrobilismy wylewki wraz z podłogówką. Dlatego jak możesz ciągnij kwasówke do wody z wodociągów, Kam Kochani, potrzebuje pilnie Waszej pomocy - polecenia hydraulika, który położy kanalizację pod chudziakiem. Jakies polecone namiary? Dostalem dziś wycenę od poleconego hydraulika: 3500 zł za dom 260 m - w tym material rury te pomaranczowe, rozprowadzenie: parter: kuchnia i kibel, pietro - z 2 lazienek - czyli bedzie wystawac 3-4 wypusty + linia glowna schodzaca na zewnatrz do przyszlego szamba - odleglosci tak max 10 metrow... Cena mnie powalila, liczylem na 1200-1500 z materialem... Ile placiliscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 11.10.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 O jaki dokładnie typ rury chodzi? Możesz napisać coś więcej?Jak zakończyła się cała sprawa z wodociągami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 11.10.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Postaram się pstryknąc fotki tej skrzynki (erbetki) i pokażę Wam ją. Teraz nawet nie pamiętam co było w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
troj 12.10.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Witam z sąsiedniej Białołęki Zostało mi trochę pustaków i cegieł: - porotherm 24 P+W 47 sztuk - porotherm 11,5 P+W 80 sztuk - cegła pełna kl15 300 sztuk Jeżeli ktoś potrzebuje zapraszam, cena do uzgodnienia, transport po stronie kupującego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fillette 12.10.2007 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Witam sąsiadów jestem na etapie poszukiwania drzwi zewnętrznych najlepiej do 2000, nie macie może jakiegoś namiaru? Zwiedziłam dziś 3 miejsca w Wołominie, to co mi się podoba to wydatek rzędu 2800, chciałabym poszukać jeszcze, może coś się uda znaleść tańszego. Za wszelkie podpowiedzi dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 12.10.2007 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 jestem na etapie poszukiwania drzwi zewnętrznych najlepiej do 2000, nie macie może jakiegoś namiaru? Na stronie 12 kilku sąsiadów dzieli sie swoimi doświadczeniami w tym zakresie. O tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lila134 13.10.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Witam,Widze że sporo osób ma działki koło mojej działki na ul. Nałkowskiej, koło Spacerowej. Planuje zacząć budowe na wiosne 2008. Jak u was z mediami tzn. czy występowaliście o prąd budowlany (jeśli tak to ile czekaliście) a jak z prądem docelowym czy macie napowietrzny i ile czekaliście. Jak planuje ogrzewać dom, czy gazem i ile czekaliście na warunki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 13.10.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Witam, Widze że sporo osób ma działki koło mojej działki na ul. Nałkowskiej, koło Spacerowej. Planuje zacząć budowe na wiosne 2008. Jak u was z mediami tzn. czy występowaliście o prąd budowlany (jeśli tak to ile czekaliście) a jak z prądem docelowym czy macie napowietrzny i ile czekaliście. Jak planuje ogrzewać dom, czy gazem i ile czekaliście na warunki. Pozdrawiam Jeżeli chodzi o czas realizacji przyłącza energetycznego to zgodnie z Prawem Energetycznym ZEWT ma na to 18 miesięcy i raczej się z tego terminu wywiązuje. Ale nie licz, że będzie to dużo szybciej. Tematu budowlanki nie znam, ale przy dobrych wiatrach są to kwestie tygodnia, dwóch (tak sądzę). Jeżeli chodzi o gaz, nie potwierdziłem tego w gazowni, ale wydaje mi się, że gaz biegnie w ulicy Kurpińskiego (tam buduje swój domek). Przyłączenie do sieci trwa ok. 6 miesięcy. Z oczywistych względów nie ma możliwości przyłączenia się na zasadzie budowlanki Będę zasadniczo ogrzewał gazem, a dorywczo kominkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moreti 14.10.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Witam, Widze że sporo osób ma działki koło mojej działki na ul. Nałkowskiej, koło Spacerowej. Planuje zacząć budowe na wiosne 2008. Jak u was z mediami tzn. czy występowaliście o prąd budowlany (jeśli tak to ile czekaliście) a jak z prądem docelowym czy macie napowietrzny i ile czekaliście. Jak planuje ogrzewać dom, czy gazem i ile czekaliście na warunki. Pozdrawiam prad: warunki: 5 tygodni - termin za 18 miesiecy (zarowno budowlany jak i docelowy!!!) gaz: warynki: 3 tygodnie - termin 12 miesiecy (bo musza dobudowac 100m przylacza) woda: warunki: 4 tygodnie - termin - jak sobie znajdziesz wykonawce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kam_domek 14.10.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 O jaki dokładnie typ rury chodzi? Możesz napisać coś więcej? Jak zakończyła się cała sprawa z wodociągami? Rura ma być stalowa kwasówka - tak mi to tłumaczono - jak jest plastikowa niebieska to marudza i każą montowac studzienkę z licznikami na zewnątrz. Nie wystarzyło tłumaczenie, że mamy odpływ a rura wychodzi w osobnym pomieszczeniu. Zaznaczam, że jest to tylko i wyłącznie wymysł wodociągów mareckich, nigdzie indziej nie spotkałam sie z takimi problemami. Wodociągi tłumaczą to tym, że "jak Pani taka rura pęknie..." - tak jakby dla nich najwazniejsze było dobro mojego domu - heheh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kam_domek 14.10.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 No i jak zwykle, coś nowego się zdarzyło Mamy kłopot z niewymiarowymi otworami na drzwi - maja po 87 cm. Długo możnaby tłumaczyc jak do tego doszło. Czy komuś udało się znaleźć stolarza, który robi drzwi i nie zdziera skóry z człowieka ? - bo standardowych drzwi juz niestety nie zamontuję Kam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lila134 14.10.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Witam, Widze że sporo osób ma działki koło mojej działki na ul. Nałkowskiej, koło Spacerowej. Planuje zacząć budowe na wiosne 2008. Jak u was z mediami tzn. czy występowaliście o prąd budowlany (jeśli tak to ile czekaliście) a jak z prądem docelowym czy macie napowietrzny i ile czekaliście. Jak planuje ogrzewać dom, czy gazem i ile czekaliście na warunki. Pozdrawiam prad: warunki: 5 tygodni - termin za 18 miesiecy (zarowno budowlany jak i docelowy!!!) gaz: warynki: 3 tygodnie - termin 12 miesiecy (bo musza dobudowac 100m przylacza) woda: warunki: 4 tygodnie - termin - jak sobie znajdziesz wykonawce Witam, A gdzie składałeś o warunki na gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts