Radzik 12.05.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 a ja troche z innej beczki się zapytam, czy ma ktoś z Was moze wzór umowy na wykonanie instalacji elektrycznej w domu? Będę wdzięczny za jakiś wzór. No i teraz co do osób, które robią wykończeniówkę to narazie sam szukam ludzi i trochę się z tym schodzi. Jak znajdę kogoś solidnego i zobaczę jak robi to dam namiary. Narazie jedynie mogę polecić murarzy a co do ziemi to jak wszystko dobrze pojdzie i bedzie ziemia dobra gatunkowo to w sobote tez podam jakies namiary. Co prawda bedzie troche drozsza bo 250 zł za taka duza wywrotke (łódkę) ale piachu ma tam nie być. Czarnoziem zbierany z pod niedalekiej obwodnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 12.05.2008 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Kochani, mam namiary na tanią ziemię. ... cena jest b. atrakcyjna - bo 100 zł za wywrotę (nie jest to Tatra ani Kamaz, tylko większy samochód). Jeśli 100 zł za 4-osiową, czyli 25-30 ton, to rzeczywiście tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 13.05.2008 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 a co do ziemi to jak wszystko dobrze pojdzie i bedzie ziemia dobra gatunkowo to w sobote tez podam jakies namiary. Co prawda bedzie troche drozsza bo 250 zł za taka duza wywrotke (łódkę) ale piachu ma tam nie być. Czarnoziem zbierany z pod niedalekiej obwodnicy Najlepsza ziemia to piaszczysto gliniasta. Trzyma dość dobrze wodę i substancje mineralne, nie wysycha tak szybko jak sam piach, ale jednocześnie jest dość prepuszczalna, nie tak jak sama glina. U nas niestety na działce jest piach, chociaż też sa bryły gliny, jak się kopie. Załuję, że posadziłam już drzewa, lepiej było chyba wykopać wielki dół, i wrzucić tam tą ziemię, co teraz mam. No ale trudno, nie mogłam za bardzo czekać. Aha - jak ktoś chciałby drzewa do posadzenia - to na Płochocińskiej w Hortorusie mają tanie drzewa (kopane z gruntu). Ja tam kupowałam klony zwyczajne, jarząb szwedzki i lipę. Mieli też wiązy, zwykłe jarzębiny, dęby i coś tam jeszcze. Mają też drzewa w pojemnikach, starsze, ale ceny kosmiczne, jak dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radzik 13.05.2008 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Najlepsza ziemia to piaszczysto gliniasta. Trzyma dość dobrze wodę i substancje mineralne, nie wysycha tak szybko jak sam piach, ale jednocześnie jest dość prepuszczalna, nie tak jak sama glina. U nas niestety na działce jest piach, chociaż też sa bryły gliny, jak się kopie. Załuję, że posadziłam już drzewa, lepiej było chyba wykopać wielki dół, i wrzucić tam tą ziemię, co teraz mam. No ale trudno, nie mogłam za bardzo czekać. Nie jestem znawca, ale u mnie na działce jest w tej chwili (pod wierzchnią warstwą czarnoziemu) gleba piaszczysto gliniasta i tu przyznaję Ci rację, że ta gleba trzyma dość dobrz wodę, ale niestety działa to w dwie strony Jak porządnie popada to w niektórych miejscach woda na działce stoi :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 13.05.2008 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 No tak, trudno nam dogodzić, co? Jak nie pada, to piasek przesycha szybciutko, więc podlewanie na okrągło Za to dobry przy ulewach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rob_kwiat 13.05.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 witam Ja troche zmienię temat Mam do sprzedania słupki ogrodzeniowe może ktoś będzie zainteresowany > podaje dane tech> > 1. śr 5,2 cm grub 3,6 mm dług 230 cm - 200 szt cena 30 zł/szt> 2. śr 6,2 cm grub 4,5 mm dług 230 cm - 100 szt cena 35 zł/szt> 3. śr 8,1 cm grub 4,0 mm dług 230 cm - 60 szt cena 40 zł/szt> 4. śr 5,8 cm grub 6,0 mm dług 230 cm - 50 szt cena 43 zł /szt tel kontaktowy 660 185 162 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moreti 16.05.2008 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Macie jakies namiary na sensownych gosci do zrobienia przylacza wodnego? Mam 100 metrów, studzienka pomiarowa i rozgalezienie na dwa domy - wiec drooogooo.... dziekuje, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 16.05.2008 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 okej... wyprzedajemy się po budowie W związku ze zmianą koncepcji do sprzedania mam cztery kołnierze do okien dachowych Velux M10 (78/160 cm). Do pokryć falistych oczywiście. Mogę je gdzieś podrzucić w okolicy. Przy okazji prywata. Polecam dekarza/dachówkarza. P. Artur Sawicki. Robota na zasadzie - łatwo, czystko, szybko i przyjemnie... Baaa nawet bardzo szybko Sześciu chłopa, sześć dni i kompletny dach ~270 m2 położony. Jakby co to tel. na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 16.05.2008 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 ....a i jeszcze zapomniałem. Gdzieś po budowie wala mi się jeszcze nowiutka nie napoczęta rolka siatki leśnej/tymczasowej 50 m.b. Za 150 pln ją puszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 17.05.2008 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Poszukuję u kogo obecnie wykonuje pan Paweł czyli "paulo81"??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lila134 18.05.2008 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Witam,Czy ktoś może mi polecić dobrego cieślę do więźby dachowej i dekarza.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 19.05.2008 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 cieśla - 660 207 817 - P. Żądłowski, tyko nie wiem, czy poza swój rejon jeszcze wyjeżdża dekarz - 503 030 058 i 502 163 274 - P. Artur Sawicki obie ekipy sprawdzone, godne polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 19.05.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Ja polecam mojego dekarzaArtur Kamiński607 092 940 Aby obejrzeć jakość jego prac zapraszam na moją budowę.Obecnie jestem właśnie na etapie kładzenia dachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JESO 19.05.2008 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 To zespół narastającego stresu przedwykonawczego, dobrze uchwycony w filmie "Kontrakt glazurnika". A na kiedy chcesz tą ekipę? Choćby zaraz. Dom czeka z częścią materiałów a do zrobienia łazienki, część ocieplenia poddasza, drzwi, podłogi itp. Dzisiaj się dowiedziałem, że od obiecanego gościa pracownicy zwiali do Danii i wszystko się przedłuża na za kilka tygodni minimum - klął na nich jak szewc. Uciekli czy buja - termin się przesuwa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michal_Wawa 19.05.2008 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Choćby zaraz. Dom czeka z częścią materiałów a do zrobienia łazienki, część ocieplenia poddasza, drzwi, podłogi itp. Hej, ja potrzebuje glazurnika tak na za miesiąc ew. nawet od poczatku lipca. Więc możemy szukać razem - najpierw zrobi u ciebie Najlepiej jeszcze, żeby był on kumaty... echhh, marzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiomaciej 19.05.2008 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Choćby zaraz. Dom czeka z częścią materiałów a do zrobienia łazienki, część ocieplenia poddasza, drzwi, podłogi itp. Hej, ja potrzebuje glazurnika tak na za miesiąc ew. nawet od poczatku lipca. Więc możemy szukać razem - najpierw zrobi u ciebie Najlepiej jeszcze, żeby był on kumaty... echhh, marzenia Obejrzyjcie zdjęcia w albumie "taka sobie łazienka" adres w stopce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radzik 20.05.2008 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Cześć, wlasnie jestem na etapie konczenia budowy i zostalo mi 5 palet (po 80 sztuk), tj. 400 szt. porothermu 30cm. Palety oryginalnie zapakowane. Cena za sztukę 4,70 zł. Odbiór niestety we własnym zakresie. Chętnych proszę o kontakt na prv Lokalizacja towaru Radzymin k/Warszawy. Pozdrawiam, Radzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rorvik 21.05.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Witam, macie jakiś sprawdzony namiar na drewnianą podbitkę? Pozdrawiam r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grregg 21.05.2008 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Witam,Czy ktoś z Was robił badania geotechniczne na terenie Marek? Jeżeli tak to prosze o namiary na geotechnika. Z góry dzięki za pomoc!grregg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 21.05.2008 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Szukam sprawdzonego stolarza do drzwi zewnętrznych. Jeśli możecie kogoś polecić byłabym wdzięczna. pozdrowionka Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts