azb 21.05.2008 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Witam, Czy ktoś z Was robił badania geotechniczne na terenie Marek? Jeżeli tak to prosze o namiary na geotechnika. Z góry dzięki za pomoc! grregg robiłem projekt prac geologicznych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moreti 22.05.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Witam, Czy ktoś z Was robił badania geotechniczne na terenie Marek? Jeżeli tak to prosze o namiary na geotechnika. Z góry dzięki za pomoc! grregg Polecam - Pan Artur Ładoń - 600 670 175 - arturgeo (at) gazeta.pl robilem rok temu - szybko i sprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michal_Wawa 22.05.2008 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Szukam sprawdzonego stolarza do drzwi zewnętrznych. Ja szukam sprawdzonego od wewnętrznych To pewnie może byc ten sam bo nie sądzę by była aż tak wąska specjalizacja, że inni robią tylko zewnętrzne inni wewnetrzne Anyway - jak macie jakiś namiar na stolarza który w rozsądnej cenie może wystrugać trochę wewnętrznych drzwi to będę wdzęczny za informacje. Ps. Istotna sprawa to jednak dobre drewno, koledze stolarz robił drzwi (jakas ekipa z mazur) to po 5 latach się one LEDWO domykają, zwichrowały się baardzo mocno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 23.05.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Przypomnijcie mi proszę... kogo miałem dodać do mapki? Robercie, czy udało się uaktualnić mapkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 25.05.2008 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 jesli chodzi o mapke, to prosba o umieszczenie duzej, czerwonej kropki w srodku trojkata ulic Mickiewicza, Okolnej oraz 11 Listopada PS a tak swoja droga zapytam, jesli chodzi o projekt, to: 1. kupiliscie gotowy projekt 2. gotowy projekt byl przerabiany przez architekta 3. stawiacie domek wg autorskiego proejktu, jesli macie kogos ciekawego do polecenia, to bardzo chetnie skorzystam z kogos dobrego i sprawdzonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 25.05.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 a tak swoja droga zapytam, jesli chodzi o projekt, to: 1. kupiliscie gotowy projekt 2. gotowy projekt byl przerabiany przez architekta 3. stawiacie domek wg autorskiego proejktu, Jeżeli gotowy projekt Ci odpowiada i przeróbki są niewielkie, to bierz gotowy. W przeciwnym razie polecam pełny projekt indywidualny. Adaptacja gotowego to trochę lipa - na nowo powstaje zaledwie kilka podstawowych rysunków, kilka kolejnych ma zaznaczone zmiany, natomiast wszelkie schematy instalacji, wyliczenia i zestawienia materiałowe stają się nieaktualne i trzeba samemu potem improwizować. Poza tym coś mi wygląda, że większość jeśli nie wszystkie projekty gotowe powstają "seryjnie", czyli przerabia się gotowe rysunki i zestawienia, co powoduje masę błędów i niedoróbek, jak również przepisywanie starych, zarzuconych już rozwiązań technologicznych. U mnie na przykład zostawiono więźbę pod dachówkę ceramiczną, choć w projekcie jest blachodachówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 26.05.2008 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Pozdrawiam sąsiadów Mam prośbę - szukam kogoś godnego polecenia (czytaj "u nas robili i nie mam do nich zastrzeżeń" ) do wykonania wylewek. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zOOr 26.05.2008 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Na dzieńdobry dzieńdobry. Nowy jestem Budowa w okolicach Kościuszki na bagnach. I oczywiście na początek pytanie biznesowe: Ktoś posiada na zbyciu stemple 3m długości, albo wie gdzie tanio nabyć? Na razie jestem na etapie kończenia parteru i za tydzień/półtora zapewne zacznie się strop AZyja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 26.05.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Witaj zOOrJa mam na zbyciu stemple o długości 2,8 do 3 m.Mam ich około 140szt.Odsprzedam za 4 zł/sztOdbiór w Markach na ul. Kurpińskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xwing 26.05.2008 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Jakby było od andego mało to ja też mam trochę (może ze 30 szt). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zOOr 26.05.2008 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 dzięki za odzewy. Co do ilości to musze pogadać z majstrem, czyli dopiero w środę będę znał odpowiedź. Jeśli do tego czasu nikt mi od was nie podkupi to biorę. Ale jak będziecie mieli innego chętnego to się nie obrażę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 26.05.2008 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Pozdrawiam sąsiadów Mam prośbę - szukam kogoś godnego polecenia (czytaj "u nas robili i nie mam do nich zastrzeżeń" ) do wykonania wylewek. Z góry dziękuję Martinez Floors Firma z marek. Z tego co się orientuję mają kilka ekip. U mnie akurat robiła ekipa z Radomia (a raczej zza Radomia). Zero zastrzeżeń. No może mogliby sypnąć więcej cementu Ale nie jest źle. Nie mam do nich telefonu, ale można ich wyGOOGLać Jak znajdę dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 26.05.2008 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 ...a może chce ktoś przyczepę kempingową? Może dla ekipy? link do ogłoszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 27.05.2008 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Pozdrawiam sąsiadów Mam prośbę - szukam kogoś godnego polecenia (czytaj "u nas robili i nie mam do nich zastrzeżeń" ) do wykonania wylewek. Z góry dziękuję Martinez Floors Firma z marek. Z tego co się orientuję mają kilka ekip. U mnie akurat robiła ekipa z Radomia (a raczej zza Radomia). Zero zastrzeżeń. No może mogliby sypnąć więcej cementu Ale nie jest źle. Nie mam do nich telefonu, ale można ich wyGOOGLać Jak znajdę dam znać. Dziękuję za pomoc Czy chodzi o tą firmę? http://marketeo.com/pl/userDetail/88964_MARTINEZ_FLOORS.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zOOr 27.05.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Na dzieńdobry dzieńdobry. Nowy jestem Budowa w okolicach Kościuszki na bagnach http://www.darwina.waw.pl/mapka.jpg RRobert, możesz dodać do mapki (dzięki). Na powyższej klepnąłem się jako AZyja ale poproszę o kropkę jako zOOr.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fillette 27.05.2008 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Poszukuję informacji na temat sprzedawcy wkładów kominkowych. Niektórzy forumowicze narzekali na te zakupione w marketach, a ja się zastanawiam gdzie indziej w naszej okolicy można kupić taki wkład. Wiem, że jest firma w Wołominie na bodajże Armi Krajowej i TiM Kominki na Radzymińskiej w Warszawie. Czy ktoś z was ma doświadczeni w tym względzie? A może macie jakieś inne namiary do polecania. Nie poszukuję ekipy do wykonania całości, tylko sam wkład chciałam kupić i tak nie mam zbytnio rozeznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 27.05.2008 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Dziękuję za pomoc Czy chodzi o tą firmę? http://marketeo.com/pl/userDetail/88964_MARTINEZ_FLOORS.html Dokładnie o tą... a najlepsze są te "krUtkie terminy" ...ale dzięki bogu ortografia nie wpływa na jakość pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 27.05.2008 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Poszukuję informacji na temat sprzedawcy wkładów kominkowych (...) Ja swoją Lechmę19 kupowałem u "Kati Kominki" w naszej wiosce na Piłsudskiego... Generalnie odczucia negatywne. Nie w stosunku do wkładu, lecz do sprzedawcy. Chce pan kupić wkład? No dooobrze... Proszę wpłacić zaliczkę i czekać na telefon. OK. Wkład za kilka dni wylądował w domku, ale bez domówionego elementu, a konkretnie bez podłączenia powietrza z zewnątrz budynku. OK. Myślę sobie - może się zdarzyć. Dzwonię do szanownej Pani Wrzosek z wymienionej wyżej firmy i co słyszę? W skrócie brzmi to tak: "ja nic nie wiem, ja Lechmie przelałam pieniążki, a co oni Panu przysłali to nie moja sprawa" Hmmm... Wkład kupowałem w Lechmie, czy w Markach na Piłsudskiego u "autoryzowanego sprzedawcy" ? I bądź tu mądry człowieku, szukaj sobie telefonów/kontaktów do Lechmy i sam sobie załatwiaj sprawę, którą powinien załatwić za ciebie sprzedawca A żeby było ciekawiej to na fakturę czekałem ze 3 miesiące... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 27.05.2008 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 autoryzowany sprzedawcy, buahahaha.... Zadzwoniłem do Sferii, jako że tpsa, a jakże, zainstaluje mi linię już za 10 miesięcy, normalnie chwilka Odebrała pani głosem kojarzącym mi się z PRLowskim warzywniakiem. Pytam czy jest możliwość przeniesienia numeru z tpsa. Mówi że tak, ale to trwa około 2 miesiące. Mówię że ok, w takim razie od razu chcę internet a telefon jak przeniosą numer. Ona na to że zazwyczaj to się bierze jedno i drugie od razu. Ja na to że ja nie jestem "zazwyczaj". Ona nieco obrażonym tonem że w takim razie sprawdzi czy jest zasięg (wg ich mapy w internecie jest w całych Markach) i oddzwoni w poniedziałek. No i tyle ją słyszałem. Już chyba z najniższej półki rekrutują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 27.05.2008 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 (...)tpsa, a jakże, zainstaluje mi linię już za 10 miesięcy(...) no nie załamuj mnie w wakacje potrzebuję mieć "sygnał w gniazdku", a jeszcze nawet nie poprosiłem ich łaskawie czy nie zechcą przyjmować ode mnie kilkudziesięciu peelenów miesięcznie Trzeba będzie wybrać się do jaskini smoka i porozmawiać z nimi (tepsą) co i jak... ech... komuna normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts