andy_n 11.07.2008 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Dziwna sprawa Niby obaj jesteśmy z Marek, obaj podlegamy pod Rejon Energetyczny Wołomin, a mamy różne wzory dokumentów. Jeszcze raz napiszę dla porządku: Pierwszy wzór tekstu dotyczył służebności drogi prywatnej. Na drodze tej posadowione będą słupy linii napowietrznej. Drugi wzór tekstu dotyczył zgody na posadowienie na mojej własnej działce złącza kablowego. A jak jest w Twoim przypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 13.07.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Pilnie poszukuję ekipy do ocieplenia poddasza i położenia płyt GK Proszę o przesyłanie sprawdzonych namiarów zajrzyj do RiW-Budu przy Kościuszki naprzeciwko sklepu żelaznego A właśnie czy ktoś już korzystał z usług tej firmy? Działa od niedawna. No my... na Kościuszki jest od niedawna, przedtem miała siedzibę na Radzymińskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 13.07.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Ktoś jest może zainteresowany prowizorycznym ogrodzeniem placu budowy? Mam na zbyciu ok 150 mb siatki i 4-ro metrową bramę a nawet kłódkę z łańcuchem do kompletu. Postanowiłem wzmóc zainteresowanie poprzez aukcję BCM: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=399701045 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 13.07.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Dziwna sprawa (...) A jak jest w Twoim przypadku? Hmm... chyba podejrzewam o co może chodzić. Obecnie droga ma ~3-4 metry szerokości. Będzie poszerzana kosztem mojej działki o kolejne ~2 metry. Być może projektowana linia (kablowa - ziemna, bo nie ma warunków ciągnięcia "po słupach") przebiegać będzie właśnie w tym pasie. Nie sprawdziłem tego Złącze kablowe, oraz skrzynka z pomiarem stać będzie w "nowej" linii granicznej, czyli jakieś ~2 metry głębiej od obecnej granicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 13.07.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Postanowiłem wzmóc zainteresowanie (...) A z czyjego profilu na Aledrogo sąsiad korzysta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 13.07.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Postanowiłem wzmóc zainteresowanie (...) A z czyjego profilu na Aledrogo sąsiad korzysta? ? Z własnego. Chyba że chodzi o te resztki profilu blachodachówki na zdjęciu - to z Bratexu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 14.07.2008 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 łomatkoboskoczęstochowsko... Gdzieś tam na stronie z Twoim przedmiotem przemknął mi nick Ryszard671... A to przeca "najwyższa oferta". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 15.07.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Szukam ekipy, która podjęłaby się załadunku i wywozu śmieci budowlanych z placu budowy.Proszę o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 15.07.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 witam grupę nie wiem czy mogę ale ja po prośbie poszukuję pilnie mieszkania lub samodzielnej kwatery w domu do wynajęcia na kilka miesięcy w Markach lub okolicach (Radzymin, Wyszków itp) może być wieś. Jesli ktoś z Was ma lub wie kto ma, bardzo proszę o kontakt na priv pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liseczek 16.07.2008 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Witam Jestem całkowicie nowy na forum więc i pytanie jak od nowicjusza;)Zamierzam kupić projekt domu APIS 3. Widzę że projekt jest w miarę popularny. Chciałbym również zobaczyć wykonany projekt na włsne oczy. Jak rónież podyskutować z budowniczymi. Czy jest w grupie ktoś kto powyższy projekt buduje lub zbudował?Proszę o kontakt Liseczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 17.07.2008 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Przyplątał nam się pies, w związku z czym potrzebuję zmniejszyć szparę pod bramą do czasu zrobienia docelowego podjazdu. Poszukuję najlepiej jakiejś "kompleksowej" ekipy która dostarczy tłuczeń i pospółkę, wysypie, ubije i wyrówna, aby się dało przejechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolka 19.07.2008 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Witam wszystkich! Zaczynamy z Poohatym (my husband) budowę wymarzonego domu w Markach . W zasadzie papierkologia prawie już za nami jeszcze kilka drobiazgów które potrafią przeciągnąć się znacznie w czasie (m.in. zmiana warunków podłączenia prądu, projekty instalacji wodociągowej). Mam nadzieję że jakoś pójdzie i nie zwariujemy Śledząc wasze zmagania i niesamowite efekty człowiek zaczyna wierzyć że może jednak się uda. Super, że taka grupa istnieje. Zawsze to miło poznać sąsiadów pozdrawiam magnolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 19.07.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Witamy Pochwalcie sie gdzie dokładnie budujecie. Robert, jeżeli macie takie życzenie, doda też pewnie Was do forumowej mapy mareckiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolka 19.07.2008 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Budujemy na Lisiej i chętnie dodamy się do mareckiej mapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lila134 20.07.2008 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Witam!Potrzebuje dobrego i nie drogiego tartaku na więźbe dachową. Czy możecie mi kogoś polecić. Dziękuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 21.07.2008 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Tartak k/Makowa MazowieckiegoAdam Grabowski608 348 538 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolka 21.07.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Napiszcie proszę jak ogrzewacie lub planujecie ogrzewać swoje domy. My myśleliśmy o gazie (bo jest blisko) i dodatkowo zamiennie kominku. Ale ostatnio rozmawiałam z sąsiadami którzy twierdzili, że kominek się nie opłaca bo nie ma w okolicy drzewa a dowóz strasznie drogi. I zwątpiłam - gaz też strasznie drogi, pompa ciepła odpada na tak małą działkę, innego typu opału nie ma za bardzo gdzie przechowywać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 21.07.2008 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 mangolka - u nas jest ogrzewanie gazowe + kominek. Drewno kosztuje mnie 180 zł z m przestrzenny. Kupuję go gdzieś spod Białegosotku. W okolicach Warszawy drewno kosztuje podobnie. Jak to w okolicach Marek nie ma drewna A te wszystkie lasy koło Zalewu Zegrzyńskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 21.07.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Napiszcie proszę jak ogrzewacie lub planujecie ogrzewać swoje domy. My myśleliśmy o gazie (bo jest blisko) i dodatkowo zamiennie kominku. Ale ostatnio rozmawiałam z sąsiadami którzy twierdzili, że kominek się nie opłaca bo nie ma w okolicy drzewa a dowóz strasznie drogi. I zwątpiłam - gaz też strasznie drogi, pompa ciepła odpada na tak małą działkę, innego typu opału nie ma za bardzo gdzie przechowywać... Jak masz gaz ziemny to nie ma o czym myśleć. Pytanie tylko co to znaczy blisko. Pamiętaj, że pokonanie odległóści 100 m dla dostawców prądu, wody, gazu to odległości ogromne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
5_monika 21.07.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 tylko podłogówka na gaz ziemny, na górze w trzech pokojach grzejniki.Kominek będzie ale bez funkcji rozprowadzania ciepła i podgrzewania wody.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts