Radzik 21.07.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Witam! Potrzebuje dobrego i nie drogiego tartaku na więźbe dachową. Czy możecie mi kogoś polecić. Dziękuje! Tartak w miejscowości Nadma (koło Marek) ul. Jaworówka 19 a, tel. 022 7991714. Tylko przed odbiorem radzę i tak sprawdzić dokładnie jakość drewna, tak dla świętego spokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lila134 21.07.2008 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Witam, Dziękuje na namiary na tartaki. A czy ktoś słyszał o tartacznictwie Biernaty, mają tanie drewno, ale nie wiem czy dobre.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolka 21.07.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Maluszek - jeśli możesz napisz jakie drewno kupujesz? ile spalasz w sezonie? I jak często palisz w kominku? ile kosztuje dowóz i czemu aż spod Białegostoku? Nie wiem co z tym drewnem... dziwię się tylko opowieściom sasiadów Lasy mmmmhhhyyy może ich jest za mało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolka 21.07.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Marek30022 liczę na to, że nie mamy dalej niż 10m... Na planie wychodzi ok 8m do samego domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolka 21.07.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Napiszcie - jeśli możecie - jakie macie koszty ogrzewania gazem w sezonie grzewczym? 5_monika napisz coś bliżej o podłogówce. Robiliśmy kalkulację w jednej z firm sprzedającej piece i przyznam ze była wysoka. Kto ci ją robił lub robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 21.07.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 magnolko - kupuję grab (tak 8 m przestrzennych) i 4 m przestrzenne brzozy na rozpałkę. Praktycznie przez cały sezon jesienno-zimowo-wiosenny spalamy wszystko. W tym roku zostało nam ok. 2 metrów grabu. W kominku palimy codziennie - przez ostatnie dwie zimy praktycznie ogrzewamy tylko kominkiem bo zimy były ciepłe. Piec był wyłączony. Drewno dostaję sezonowane, pocięte i ułożone w paletach po 2 m przestrzenne - za to płacę 180zł/m. Dowóz gratis. Drewno jest naprawdę suche. Kiedyś dostałam na nich namiar od pana, który robił nam kominek - korzystam z ich drewna już piąty sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolka 21.07.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Maluszek: Bardzo dziękuję za odpowiedź Czy możesz napisać mi jeszcze jaką masz powierzchnię domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 21.07.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 180 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dedlog 21.07.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Help ludziska szukam ekipy na tynki cemetowo-wapienne w okolicach marek lub radzymina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolka 21.07.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Maluszek to brzmi nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 22.07.2008 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Pilnie, ale to bardzo PILNIE poszukuję sprawdzonej ekipy do suchej zabudowy poddaszy oraz glazurnika. Temat naprawdę bardzo pilny. Umówiona ekipa, która miała zacząć prace wczoraj z niewiadomych przyczyn zapadła się pod ziemię Telefon milczy alby jest nieodbierany.Ewentualnie delikwent zwyczajnie odrzuca połączenia ode mnie. Dzwonienie z innych numerów też nic nie daje. Z pewnością korzystaliście już z tego typu ekip. Liczę na Waszą pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 22.07.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Napiszcie - jeśli możecie - jakie macie koszty ogrzewania gazem w sezonie grzewczym? 5_monika napisz coś bliżej o podłogówce. Robiliśmy kalkulację w jednej z firm sprzedającej piece i przyznam ze była wysoka. Kto ci ją robił lub robi? Jak już pisałem używam propanu bo na razie nie mam gazu ziemnego. W ciągu ostatnich dwóch lat średniorocznie zużyłem po 800 m3 propanu. Teraz miesięcznie na ciepłą wodę zużywam 25-27 m3, co oznacz, że na ogrzewanie zużywam w zezonie ok. 500 m3, co daje koszt ok. 4000 zł. Przy gazie ziemnym byłoby to poniżej 2000 zł. i w tym wypadku grzanie kominkiem jest praktycznie nieopłacalne; koszt drewna, kotłownia w salonie, itp. Dom 145 m pow użytkowej i do tej pory zawsze ktoś przebywał w domu (małe dziecko). Temp. pomieszczeń w zimie ok 21-22 st. w zależności od pomieszczenia. Dół podłogówka (za wyjątkiem tzw. gabinetu), łazienki podłogówka + grzejnikii, góra grzejniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolka 23.07.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Marek: Jeśli tak jak piszesz przy ziemnym koszt byłby ok 2000 to faktycznie byłoby nieźle. Sądziłam że to są dużo wyższe koszty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 23.07.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Pilnie, ale to bardzo PILNIE poszukuję sprawdzonej ekipy (...) Krzyknij też w grupie białołęckiej, legionowo/chotomów, nieporęt, wołomin itd itp... Będziesz miał większą skuteczność... Swoją drogą - nieciekawą sytuację masz Współczucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 23.07.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Teraz miesięcznie na ciepłą wodę zużywam 25-27 m3, co oznacz, że na ogrzewanie zużywam w zezonie ok. 500 m3, co daje koszt ok. 4000 zł. Marek, czy pomożesz podzielić się informacjami: - z jakiej firmy najlepiej zamawiać gaz w butlach? - jaki jest szacunkowy koszt jednej butli i jej transportu? - ile jednocześnie masz podłączonych butli? - jak często musisz wymieniać butle? Dopóki nie podłączą mnie do sieci będę musiał przez kilka miesięcy dogrzewać się kominkiem (DGP), a wodę użytkową podgrzeję gazem z butli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 23.07.2008 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Pilnie, ale to bardzo PILNIE poszukuję sprawdzonej ekipy (...) Krzyknij też w grupie białołęckiej, legionowo/chotomów, nieporęt, wołomin itd itp... Będziesz miał większą skuteczność... Swoją drogą - nieciekawą sytuację masz Współczucie. Staram sobie jakoś radzić i w każdej sytuacji widzieć pozytywne strony Nie ten to przyjdzie kto inny. Może nie nadawał się i wystraszył sie odpowiedzialnej pracy Co innego, że takie zachowanie "speców" to gówniarstwo i nieprofesjonalizm. Wczoraj odbyłem bardzo poważną i bardzo obiecującą rozmowę z potencjalnym wykonawcą. Może coś z tego będzie... P.S. Robert, a Ty nie polecasz swojej ekipy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 23.07.2008 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Teraz miesięcznie na ciepłą wodę zużywam 25-27 m3, co oznacz, że na ogrzewanie zużywam w zezonie ok. 500 m3, co daje koszt ok. 4000 zł. Marek, czy pomożesz podzielić się informacjami: - z jakiej firmy najlepiej zamawiać gaz w butlach? - jaki jest szacunkowy koszt jednej butli i jej transportu? - ile jednocześnie masz podłączonych butli? - jak często musisz wymieniać butle? Dopóki nie podłączą mnie do sieci będę musiał przez kilka miesięcy dogrzewać się kominkiem (DGP), a wodę użytkową podgrzeję gazem z butli. Nie pomogę ponieważ ja mam "butlę" o pojemności 2600 l zakopaną w ziemi od Gaspolu. Tankuję dwa razy w roku. Płacę miesięcznie za zużyty gaz, Gaspol sam pilnuje kiedy trzeba dołożyć gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 23.07.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 RRobert, Co się dzieje z naszą mapą marecką? Czy już nikt o nią nie dba i nie aktualizuje? Jakby coś mogę sie nią zająć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 23.07.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Marek: Jeśli tak jak piszesz przy ziemnym koszt byłby ok 2000 to faktycznie byłoby nieźle. Sądziłam że to są dużo wyższe koszty... Jest na forum cały wątek "ile gazu zużyłeś w sezonie" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 23.07.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 P.S. Robert, a Ty nie polecasz swojej ekipy? AAaaaa.... polecam. A jakże Jak na razie nie przyznaję się, że od kilku ładnych lat w wolnych chwilach "tego typu sprawami" zajmuję się sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts