alfa003 18.08.2008 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Witam po przerwie, prace do przodu, elawacja, kuchnia te sprawy Czy ktos z Was wystepowal o nadanie numeru porzadkowego swojego domu? POza nr dzialki i obrebu, ktorym sie posluguje, coraz bardziej odczuwam brak tabliczki z nr domu.. np nikt nie trafia i trzeba ciagle tlumaczyc... jaka jest procedura w Markach? Czy przed oddaniem budynku mozna? dzieki wszystkim Marcin Mozna. Skladasz w Urzedzie Gminy podanie i dostajesz decyzje o projektowanym numerze dla Twojej dzialki, nie pamietam ile czekalismy, ale chyba niezbyt dlugo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 18.08.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Witam po przerwie, prace do przodu, elawacja, kuchnia te sprawy Czy ktos z Was wystepowal o nadanie numeru porzadkowego swojego domu? POza nr dzialki i obrebu, ktorym sie posluguje, coraz bardziej odczuwam brak tabliczki z nr domu.. np nikt nie trafia i trzeba ciagle tlumaczyc... jaka jest procedura w Markach? Czy przed oddaniem budynku mozna? dzieki wszystkim Marcin Można tylko musisz zgłosić do opodatkowania. Nie za bardzo rozumiem.... podatki od nieruchomosci (gruntu) i tak place - wiec gdzie jest haczyk? budynek, nie grunt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 18.08.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 To jakieś pojedyncze opodatkowanie czy płaci sie powiedzmy za m2 co rok? Ja z sąsiedniej gminy ale pewnie podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 19.08.2008 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 To jakieś pojedyncze opodatkowanie czy płaci sie powiedzmy za m2 co rok? Ja z sąsiedniej gminy ale pewnie podobnie co rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 19.08.2008 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 a jakie to kwoty jeśli można wiedziećtak dla 180 m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radzik 19.08.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Cześć,a ja do Was z jeszcze innym pytaniem. Właśnie jestem na etapie wykonywania elektryki w domu i zastanawiam się nad wykonaniem instalacji alarmowej... mam pytanie kto to u Was robił oczywiście jeśli macie alarm. Będę wdzięczny też za info czy alarm macie z monitoringiem przez agnecje ochrony czy tez bez. Będę wdzięczny za podanie namiarów na osoby, które wykonaują kompleksową instalację alarmową (tj. okablowanie + montaż czujek i centralki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 19.08.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Zdecydowanie alarm z monitoringiem agencji ochrony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciacho 19.08.2008 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Witam, ja jestem z grupy sąsiedzkiej - Wołomin mam pytanie czy ktoś z was buduje z ekipą p. Darka Locki z Duczek? jestem na ekipie poszukiwania ekipy i jestem zainteresowania opiniami o tej ekipie - a facet wspominał że obecnie kończy budowę w Markach dziękuję za opinie i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 20.08.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 a jakie to kwoty jeśli można wiedzieć tak dla 180 m2? To ustala gmina. W Markach: 0,57 zł za m2 pow użytkowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fillette 21.08.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Jak ja potrzebowała tymczasowy numer porządkowy, żeby mi prąd przyłączyli to poszłam do urzędu wypełniłam wniosek i numer miałam za 2 tygodnie. Nikt nic o żadnym podatku nie wspominał. A na decyzji mam napisane, że ostateczny numer nadadzą jak oddam budynek do użytku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_de 21.08.2008 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 czy ktos może polecić glazurnika? na "już"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 24.08.2008 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Mój szwagier jest niezły ale również zarobiony. Nie wiem czy będzie na już ale jestem go w stanie polecić.661-655-300Mieszka w Markach więc blisko.. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radzik 24.08.2008 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Cześć,poszukuję tynkarza do tynków cementowo-wapiennych z przycierką piaskiem kwarcowym. Jeśli macie kogoś godnego polecenia to będę wdzięczny za przesłanie namiarów na priv'a. Niestety tynkarz z kórym byłem umówiony wystawił mnie :/ Dzięki,Radzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rorvik 24.08.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 To i zgołszę się po prośbie - poszukuję ekipy do karton gipsów na poddaszu, polecicie kogoś? r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_de 24.08.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 dzięki manieq82jutro zadzwonię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radzik 24.08.2008 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 To i zgołszę się po prośbie - poszukuję ekipy do karton gipsów na poddaszu, polecicie kogoś? r facet niezle robi, ale tani nie jest. u sąsiada poprawiał fuszerki po innych i wyszło mu bardzo ładnie. Kontakt to Pan Marek 502 061 942 z tego to wiem to się długo czeka :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zOOr 25.08.2008 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 No to i mnie trafiło. Zostałem bez ekipy do wykonania więźby dachowej. Ktoś ma sprawdzoną i polecaną ekipę i poda namiar.A gdyby jeszcze mogli wejść na budowę w przyszłym tygodniu...... echhhhh marzenie zapewne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_de 25.08.2008 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 a hydraulika do zrobienia kotłowni (podłączenie kotła gazowego) ktoś poleci? miałam umówionego ale kurczę nie odbiera telefonów, skrzynka pełna wiadomości, nawet nagrać się nie można, niepodobne do niego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patka 25.08.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Podaje namiar na instalatora, to jest ojciec mojej kolezanki ktory prowadzi firme od wielu lat, my zamiezamy go wykorzystac i czekamy na wycene:wink: firma http://www.systemygrzewcze.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moreti 26.08.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Cześć, a ja do Was z jeszcze innym pytaniem. Właśnie jestem na etapie wykonywania elektryki w domu i zastanawiam się nad wykonaniem instalacji alarmowej... mam pytanie kto to u Was robił oczywiście jeśli macie alarm. Będę wdzięczny też za info czy alarm macie z monitoringiem przez agnecje ochrony czy tez bez. Będę wdzięczny za podanie namiarów na osoby, które wykonaują kompleksową instalację alarmową (tj. okablowanie + montaż czujek i centralki) Robilem z Juwentusem - szybko i sprawnie. Moze z 10-15% drozej, niz bym zrobil z elektrykiem, ale konfort instalacji super - nic mnie nie interesuje. Podlaczaja sie, konfiguruja i mam serwis i gwarancje,. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts