Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MARKI i okolice ;)

mr718

Recommended Posts

Witam po przerwie, prace do przodu, elawacja, kuchnia te sprawy ;-)

Czy ktos z Was wystepowal o nadanie numeru porzadkowego swojego domu? POza nr dzialki i obrebu, ktorym sie posluguje, coraz bardziej odczuwam brak tabliczki z nr domu.. np nikt nie trafia i trzeba ciagle tlumaczyc...

jaka jest procedura w Markach? Czy przed oddaniem budynku mozna?

dzieki wszystkim

Marcin

Mozna. Skladasz w Urzedzie Gminy podanie i dostajesz decyzje o projektowanym numerze dla Twojej dzialki, nie pamietam ile czekalismy, ale chyba niezbyt dlugo.

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam po przerwie, prace do przodu, elawacja, kuchnia te sprawy ;-)

Czy ktos z Was wystepowal o nadanie numeru porzadkowego swojego domu? POza nr dzialki i obrebu, ktorym sie posluguje, coraz bardziej odczuwam brak tabliczki z nr domu.. np nikt nie trafia i trzeba ciagle tlumaczyc...

jaka jest procedura w Markach? Czy przed oddaniem budynku mozna?

dzieki wszystkim

Marcin

Można tylko musisz zgłosić do opodatkowania.

Nie za bardzo rozumiem.... podatki od nieruchomosci (gruntu) i tak place - wiec gdzie jest haczyk?

budynek, nie grunt

Cześć,

a ja do Was z jeszcze innym pytaniem. Właśnie jestem na etapie wykonywania elektryki w domu i zastanawiam się nad wykonaniem instalacji alarmowej... mam pytanie kto to u Was robił oczywiście jeśli macie alarm. Będę wdzięczny też za info czy alarm macie z monitoringiem przez agnecje ochrony czy tez bez.

Będę wdzięczny za podanie namiarów na osoby, które wykonaują kompleksową instalację alarmową (tj. okablowanie + montaż czujek i centralki)

Cześć,

a ja do Was z jeszcze innym pytaniem. Właśnie jestem na etapie wykonywania elektryki w domu i zastanawiam się nad wykonaniem instalacji alarmowej... mam pytanie kto to u Was robił oczywiście jeśli macie alarm. Będę wdzięczny też za info czy alarm macie z monitoringiem przez agnecje ochrony czy tez bez.

Będę wdzięczny za podanie namiarów na osoby, które wykonaują kompleksową instalację alarmową (tj. okablowanie + montaż czujek i centralki)

Robilem z Juwentusem - szybko i sprawnie. Moze z 10-15% drozej, niz bym zrobil z elektrykiem, ale konfort instalacji super - nic mnie nie interesuje. Podlaczaja sie, konfiguruja i mam serwis i gwarancje,.