himlaje 09.12.2008 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Czy ktoś może mi polecić swojego architekta/projektanta który projektował Wam dom lub robił adaptację projektu. Jest mi potrzebny do prostej roboty, do wykonania zamiennego projektu zagospodarowania działki w oparciu o poprzedni projekt. Chodzi mi tylko o wprowadzenie drobnej zmiany a reszta bez zmian... i tyle. Będe wdzięczny za jakieś namiary Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaxon81 14.12.2008 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Witam poszukuję ekipy do dokończenia budowy tj. scianki działowe, wylewnki, instalacje , tynki itd. Mam do sprzedania 2 pomieszczenia po 5m2 - budki gastronomiczne , scianki i podłoga 2xblacha i piana, stęple 2,7m / 4zł. Okolice Radzymina tj. Czarnów. tel.507098887 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 15.12.2008 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 poratujcie mnie namiarami na sprawdzonego elektryka... sprawda dosc pilna, z gory dziekuje! PS himlaje, nie pomoge ci z architektem bo swojego ci nie polece, no chyba ze budujesz dom dla tesciowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julita2 17.12.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Bombel79, mieliśmy to samo z prądem budowlanym. Skończyło się, że nie podpisaliśmy umowy z Zewt Wołomin, tylko z sąsiadami złożyliśmy się i na własny kosz ztobiliśmy tymczasowe przyłącze. Ale gdyby sąsiad już mający prąd pozwolił się podłączyć to pewnie byśmy skorzystali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweelo 17.12.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 WitamMoi drodzy potrzebuje informacji odnośnie jakosci wyrobów z cegielni Różewo ul Jana Pawła II 59 w Radzyminie oraz Cegielni Radzymin ul weteranów 104 - Jakie sa wasze opinie na temat pustaka maxa 288 i pustaka u220 z tych ciegielniBede wdzieczny za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radzik 19.12.2008 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Witam Moi drodzy potrzebuje informacji odnośnie jakosci wyrobów z cegielni Różewo ul Jana Pawła II 59 w Radzyminie oraz Cegielni Radzymin ul weteranów 104 - Jakie sa wasze opinie na temat pustaka maxa 288 i pustaka u220 z tych ciegielni Bede wdzieczny za pomoc Mój sąsiad brał z cegielni różewo materiał i nie narzekał. Nie mniej jednak, najlepiej to jakbyś sam sobie do nich podjechał i obejrzał jakość materiału jaki mają na placu (sprawdz czy cegła nie jest mocno popękana i czy nie odłamiesz kawałka ścianki z łatwością). Wszystko kwestia czasu wypalania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 26.12.2008 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2008 Zdrowych i Wesołych Świąt Bożego Narodzeniaoraz szczęścia, radości i sukcesów w Nowym Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 30.12.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Witam Szanownych Sasiadow i Zacne Sasiadki jak tam po swietach? powoli zalatwiam sprawy mediow i tak sie dluzej zastanowilem nad internetem i nad tym jak sobie z tym radzicie... prawdopodobnie nie bede mial mozliwosci dostepu do TP SA i neo i bede musial zyc z radiowka, co polecacie? dzialka jest w poludniowych markach a ja jestem przyzwyczajony do dosc szybkiego i nieograniczonego netu... PS sasiedzi korzystaja ze Sferii i sa zadowoleni, ale oni raczej uzywaja go wylaczenie do stron www Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 31.12.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku dla Was i Waszych Rodzin http://i19.photobucket.com/albums/b185/kirkris/inne/HPN2009.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobelia606 02.01.2009 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Witam społeczność budującą grupy mareckiej, Od jakiego czasu czytam wasze formum i edukuje się korzystając z cennych rad. W 2006 roku nabyliśmy działkę w Markach przy ulicy Sokolej, a w tym roku na wiosnę przymierzamy się do rozpoczęcia budowy - chcemy w tym roku uporać się ze stanem surowym zamkniętym. Jesteśmy na etapie oczekiwania na pozwolenie na budowę . Teraz na tapecie jest zakład energetyczny - warunki przyłączy mamy od maja . I tutaj zaczynają sie schody - doradźcie proszę jak najszybciej uporać się z tym tematem - może możecie kogoś polecić kto zajmie się tematem od A-Z , będziemy bardzo wdzięczni za namiary. Potrzebny jest również sensowny Kierownik Budowy - tu również prośba o pomoc . Pozdrawiam serdecznie wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radekf 04.01.2009 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 [...] będziemy bardzo wdzięczni za namiary.[...] Daj znać na PW, jeśli nie macie jeszcze namiarów. Podeślę jakby co numer do pana od przyłacza i do kiera. Radziłbym się też zainteresować tym, jaki macie grunt, szczególnie jeśli budujecie się bliżej cegielni. Pozdr. Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobelia606 04.01.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Wysłałam na priv .Jeśli chodzi o grunt to już w ubieglym roku robiliśmy badania geotechniczne i dobry to on nie jest - projekt fundamentów mamy dostosowany do takich warunków ( niestety sporo kasy wpakujemy w ziemię - fundamenty) .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 05.01.2009 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Właśnie wydrukowałem formularz zawiadomienia o zakończeniu budowy ze strony powiatu wołomińskiego i gały mi na wierzch wyszły. W porównaniu z formularzem sprzed pół roku jest tak na oko drugie tyle wymaganych dokumentów do załączenia. Niestety, wciąż wstrzymuje mnie przed złożeniem zawiadomienia ten cholerny ZEWT, który nie potrafi wykonać i odebrać przyłącza docelowego nawet w ustalonym przez siebie 2-letnim terminie. W efekcie będę musiał jeszcze wywalić kasę na nic nie warte świadectwo energetyczne Podobno ma być zmniejszana biurokracja i usuwane zbędne przepisy Co to jest protokół odbioru wewnętrznej instalacji wod.-kan. i c.o., jak ma wyglądać i jakie są te "stosowne uprawnienia", które ma posiadać osoba władna podpisać taki protokół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 08.01.2009 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Szanowni Markowicze, zaczynam zbierac namiary na sensownych dostawcow materialow. Pierwsza rzcz ktora spedza mi sen z powiek: skad braliscie drewno na budowe, a w szczegolnosci na wiezbe? bo wg mnie tu mozna najbardziej "umoczyc"... a, no i ktore sklady polecacie a ktore odradzacie, (taka mini biala i czarna lista skaldow mareckich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 08.01.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Szanowni Markowicze, zaczynam zbierac namiary na sensownych dostawcow materialow. Pierwsza rzcz ktora spedza mi sen z powiek: skad braliscie drewno na budowe, a w szczegolnosci na wiezbe? bo wg mnie tu mozna najbardziej "umoczyc"... a, no i ktore sklady polecacie a ktore odradzacie, (taka mini biala i czarna lista skaldow mareckich A czemu najbardziej na więźbie? Materiał jak każdy. Głównie korzystałem z Jędrzejuka i Interior Centrum. Pewnie nie są najtańsi ale współpraca bezstresowa, wszystko na czas i jak trzeba. Czas jest kluczowy - jak go masz to zaoszczędzisz kupując na allegro niewykorzystane nadwyżki od innych, ale to będzie droga przez mękę, zwłaszcza jeśli musisz dojeżdżać do Marek na budowę z Ursynowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 08.01.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 >bombel79 Ja akurat największą wpadę zaliczyłem na piasku do wypełnienia i podsypania fundamentów, brrr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_de 08.01.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 witam czy możecie podać namiary na dostawców sprawdzonych drewna/brykietu do kominka? najlepiej z dowozem, ale raczej w ilości detalicznej bo palę rekreacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radekf 09.01.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 [...]a, no i ktore sklady polecacie a ktore odradzacie, (taka mini biala i czarna lista skaldow mareckich Polecam Jędrzejuka, jak to juz ktoś wyżej napisał, bezstresowa współpraca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patka 13.01.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 ja rowniez polecam jedrzejuka, bezstresowo. Ceny mozna negocjowac ale zawsze przed dostawa nie po.Ja wzielam 3 rzeczy od innych i za kazdym razem byl duzy problem z dostawa. Niektorzy nie dojsc ze biora za dostawe to jeszcze oczekują ze sam sobie to rozladujesz. Przyklad komin prefabrykowany, ksztaltki wiencowe bagatela komin 3t a ksztaltki troche mniej niz 1t oczekiwali ze sama go sciagne z samochodu. I najgorsze za kazdym razem musialam byc na budowie jak towar nie od jedrzejuka po to by zaplacic im, lub tez by odebrac towar. Dodam ze za transport chcieli ok 500zl za ksztaltki ( ja zalatwilam z hds za 250). Dodatkowo material u jedrzejuka mozy byc przywozony w miare potrzeb (partiami ale nie za duzymi tak by bylo oplacalne dla obu stron) oznacza to ze nie musisz sie stresowac kradziezami a i ekipie lepiej zrobisz bo nie beda tyle dzwigac. jak nie chcesz tracic czasu i nerwow to on chyba jest najlepszy i do dogadania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patka 13.01.2009 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 a piasek do fundamentow to kurcze chca jak za zboze fakt, ja mam dobry namiar nie wiem czy tanio ale dobry i duzo- 350zl/za pelna wywrotke (cena z zeszlego roku) mam rowniez niezlych ciesli ktorzy szybko robia dach i deskowanie u mnie calosc ok 4 dni roboczych zajela a bylo ich w godzinach szczytu chyba z 10, wiec jak ktos sie spieszy to polecam. mam pytanie czy 35zl/ punkt elektryka robocizna to duzo czy malo i co to oznacza punkt rozumiem ze np. lampa ale jak juz sa gniazdka takie potrojne to jest to jeden punkt czy trzy? z gory dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts