Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MARKI i okolice ;)

mr718

Recommended Posts

w zaleznosci od ceny jaka masz zaplacic ja osobiscie robie na budowach na tynkach KABE sa drogie ale wyglad jest super mozna zobaczyc na ulicy J . KAZIMERZA W MARKACH nie polecam ceresita bo sie zepsul majsterpol taki sobie i jeszcze jedna uwaga w zaleznosici na ile lat te tynki maja zachowac kolor i walory tak ze cena sie nie sugerowac polecam osobiscie KABE KREISEL WIODACE FIRMY POZDRAWIAM

A możesz mi powiedzieć coś na temat tynków Weber-Terranova oraz Kosbudu?

O Weberze ostatnio słyszę różne opinie (od tych najlepszych do średnich), a w sobotę dostałem ofertę cenową na tynk akrylowo - silikonowy webera w cenie identycznej jak tynk akrylowy KABE. I znowu dylemat co wybrać.

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

powiem tak kosbud nie wiem bo nierobilem weber jest bardzo dobry polecam i kabe robilismy kilka domow a co do oferty cenowej miedzy weberem a kabe jest ruznica okolo 20 zl wiadro dotego tszeba doliczyc procenty do kolorow 0d 5 do 350 procent i grunty w tym samym kolorze a wiec troszke te rowne ceny przesadzone osobiscie polecam kabe co do cen daj na priva wycene nr koloru gr styropianu to sprawdze u siebie na hurtowni pozdrawiam

Może komuś się przyda...

Z czystym sumieniem mogę polecić ekipę, która wykonywała u nas docieplenie poddasza (Rockwool 2 x 15cm) z zabudową k-g Rigips. Jesteśmy bardzo zadowoleni - robota została wykonana sprawnie i dobrze, za rozsądne pieniądze (40zł/m2 w tym 2-krotne szpachlowanie k-g po całości) i przy tym bardzo czysto.

Ta sama ekipa wykonuje również tynki i elewacje - u mnie zrobili ponad 1000m2 tynków wewn. i zewn. cem-wap., boniowanie okien, parapety zewnętrzne z klinkieru oraz różne prace wykończeniowe (w tym glazurę). Ceny bardzo przystępne, gorąco polecamy, w razie zainteresowania zapraszamy na wizję lokalną . W ciągu dwóch najbliższych tygodni jest możliwość bezpośredniego kontaktu z szefem firmy u nas na budowie.

Wiem, że dość niespodziewanie zwolnił im się termin na za 2-3 tygodnie.

Podaję namiar: pan Krzysztof Sokół, kom: 661-584-401.

Pozdrawiam,

Blanka

A jeśli ja mogę Wam coś polecić, to radzę wziąć szambo z jakiegoś bliższego miejsca niż Radom. U mnie wstawione szambo zaczęło przeciekać i strasznie ciężko doprosić się o przyjazd panów w celu naprawy bądź ewentualniej wymiany zbiornika.

I jeszcze jedno, jak będą Wam obsadzać płytę to nie pozwólcie, aby zrobili to tylko na piankę. Przy poziomie wód gruntowych jaki jest w Markach i okolicach woda dostaję się do środka na łączeniu płyty ze zbiornikiem.

U nas szambo też z okolic Radomia, montowane niestety na piankę :-? Od montażu minęło już sporo czasu, jeszcze nie zaglądaliśmy do środka - aż się boję :roll:

Wkrótce "oblukamy" czy zbiera się woda, czy szambo jest szczelne (jeszcze nie mieszkamy) - napiszę o efektach :wink:

Pojemniki sprawdzone - w środku pusto, nie ma wody! :D

Uff...szambo szczelne! :D

Aha! Szambo było montowane prawie 1,5 roku temu! :D

• 2 weeks później...
Mogę z czystym sumiem polecić ekipę która budowała nasz dom - obecnie stan surowy. Ekipa z Podkarpacia , nie wiem tylko jak wygląda u nich kwestia z terminami, wiem że mają sporo zlecień, Wykonanie bez zarzutu - nasz wymagający kierownik budowy nie miał się do czego przyczepić, polecił ich nawet swoim znajomym . Namiar p. Lucjan 886 691 931.

A ja szukam osoby która wykona projekt przyłącza wody (włącznie ze wszystkimi kwitami w urzędach) i samo przyłącze. Takie "2w1"

I może ktoś się orientuje jakie są stawki za projekt i za robociznę przyłącza?

Znalazłem jednego wykonawcę i jakoś drogawo:

projekt - 1500; przyłącze - 2500+50 zł/1mb. w sumie wyniesie mnie to 5000-6000 zł. :-(

U nas przyłącze wodne wykonywala właśnie ekipa Szczepanika i wszytko bylo załatwione sprawnie szybko i bezproblemowo, samo wykonanie zajęło im ok. 4 godzin - ekipa chyba 7 osobowa. Koszt zalezy od odleglości - w naszym przypadku było to ok. 9m i z tego co pamiętam zapłaciliśmy ok. 3700 netto