bombel79 25.11.2009 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 no... pewnie tak... ale i tak masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamcia461 02.12.2009 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 RB-tka pilnie poszukiwana. Buduję w okolicach Radzymina,ale oczywiście odbiorę osobiście Pozdrawiam, kamcia461 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
new_rejs 02.12.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Witam!Piszę na tym forum po raz pierwszy.W tym roku kupiłem działkę w Markach. W planach budowa domu dla mnie i mojej rodziny. Proszę o pomoc w znalezieniu architekta, projektanta lub biura projektowego do zaprojektowania domu jednorodzinnego. Będzie to projekt indywidualny. Z uwagi na fakt że pracuję na etacie mam ograniczony czas. Dlatego zależy mi aby znaleźć projektanta z Marek (i okolice) lub z Warszawy z okolic Pragi, Śródmieścia lub Ursynowa.Jestem zwolennikiem kontaktów bezpośrednich z architektem na etapie projektowania domu. Bardzo liczę na polecenie kogoś sprawdzonego i twórczego. Znalazłem ofertę jednej firmy z biurem w Markach:J.P.S.-Projekt, Patryk Sławiński lub P.N.B. Obłój-Inwest, Stanisław Obłój.Czy ktoś z nimi pracował? Proszę o opinię. Jeżeli ktoś robił projekt indywidualny, to ile płaciliście za taki projekt? Interesuje mnie dom o powierzchni 150-250m2 na działkę 1000m2. Co chodziło w cenę projektu? Proszę o pilną odpowiedź. Jeszcze w tym roku chcę rozpocząć projektowanie domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabba 04.12.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Witam, czy ma ktoś może do sprzedania niepotrzebną już kozę do ogrzania domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 04.12.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 RB-tka pilnie poszukiwana. Buduję w okolicach Radzymina,ale oczywiście odbiorę osobiście Pozdrawiam, kamcia461 widomość na prv :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yania 05.12.2009 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 WitamPoszukuję ekipy murarskiej do wykonania nadbudowy domu. Czy moglibyście kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sepior 06.12.2009 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Witam wszystkich budujących w Markach i okolicach. Ja mam zamiar ruszyć na wiosnę 2010 na ulicy Rydza-Śmigłego ( okolice kościoła w pustelinku). Mam kilka pytań i byłbym wdzięczny, za rozwianie moich zmartwień. 1) Czy ktoś miał Tadeusza Pasterniaka jako kierownika budowy i jeśli tak to jak się sprawdził? 2) Jaka jest poziom wód gruntowych i czy robicie drenaż? 3) Czy brał ktoś materiały od Jędrzejuka (SMB)? 4) Ile płaciliście za przyłącza? (a za elektryczne kablowe ok 30m. mam zapłacic 2500 Elektrykowi, Czy to dobra cena?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sepior 06.12.2009 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Witam! Piszę na tym forum po raz pierwszy. W tym roku kupiłem działkę w Markach. W planach budowa domu dla mnie i mojej rodziny. Proszę o pomoc w znalezieniu architekta, projektanta lub biura projektowego do zaprojektowania domu jednorodzinnego. Będzie to projekt indywidualny. Z uwagi na fakt że pracuję na etacie mam ograniczony czas. Dlatego zależy mi aby znaleźć projektanta z Marek (i okolice) lub z Warszawy z okolic Pragi, Śródmieścia lub Ursynowa. Jestem zwolennikiem kontaktów bezpośrednich z architektem na etapie projektowania domu. Bardzo liczę na polecenie kogoś sprawdzonego i twórczego. Znalazłem ofertę jednej firmy z biurem w Markach: J.P.S.-Projekt, Patryk Sławiński lub P.N.B. Obłój-Inwest, Stanisław Obłój. Czy ktoś z nimi pracował? Proszę o opinię. Jeżeli ktoś robił projekt indywidualny, to ile płaciliście za taki projekt? Interesuje mnie dom o powierzchni 150-250m2 na działkę 1000m2. Co chodziło w cenę projektu? Proszę o pilną odpowiedź. Jeszcze w tym roku chcę rozpocząć projektowanie domu. Mi dom projektował Tadeusz Pasternak. Uważam że ok, tylko trochę mu sie długo zeszło, ale z drugiej strony nie naciskałem go. Jak coś to mogę wysłać tel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sepior 06.12.2009 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Witam! Piszę na tym forum po raz pierwszy. W tym roku kupiłem działkę w Markach. W planach budowa domu dla mnie i mojej rodziny. Proszę o pomoc w znalezieniu architekta, projektanta lub biura projektowego do zaprojektowania domu jednorodzinnego. Będzie to projekt indywidualny. Z uwagi na fakt że pracuję na etacie mam ograniczony czas. Dlatego zależy mi aby znaleźć projektanta z Marek (i okolice) lub z Warszawy z okolic Pragi, Śródmieścia lub Ursynowa. Jestem zwolennikiem kontaktów bezpośrednich z architektem na etapie projektowania domu. Bardzo liczę na polecenie kogoś sprawdzonego i twórczego. Znalazłem ofertę jednej firmy z biurem w Markach: J.P.S.-Projekt, Patryk Sławiński lub P.N.B. Obłój-Inwest, Stanisław Obłój. Czy ktoś z nimi pracował? Proszę o opinię. Jeżeli ktoś robił projekt indywidualny, to ile płaciliście za taki projekt? Interesuje mnie dom o powierzchni 150-250m2 na działkę 1000m2. Co chodziło w cenę projektu? Proszę o pilną odpowiedź. Jeszcze w tym roku chcę rozpocząć projektowanie domu. Mi dom projektował Tadeusz Pasternak. Uważam że ok, tylko trochę mu sie długo zeszło, ale z drugiej strony nie naciskałem go. Jak coś to mogę wysłać tel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobelia606 06.12.2009 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Ja osobiscie posiadam projekt przygotowany przez ww. projektanta z Marek i stanowczo odradzam - projekt zawierał bardzo dużo błędów , czas wykonania był rekordowo długi , wszystkich kwestii trzeba było bardzo dokładnie pilnować - np. kąt nachylenia dachu chcielismy 42 " otrzymujemy propozycję projektu do końcowej akceptacji z kątem nachylenia 32" - taka drobna różnica .... , inna sprawa to kwestia podążania za czasem i rozwiązaniami w budownictwie , uwaga na kwestie zwiąane z np. projektem stropu, posadzek, ściany konstrukcyjne - 30 cm porotherem - gdzie wszyscy buduja z 25 , a 30 jest na zamówienie i ciężko dostać od reki - jako laicy nie zwrócilismy na to nawet uwagi. Drugi raz napewno szukałabym kogoś innego -osobiście nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobelia606 06.12.2009 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Witam wszystkich budujących w Markach i okolicach. Ja mam zamiar ruszyć na wiosnę 2010 na ulicy Rydza-Śmigłego ( okolice kościoła w pustelinku). Mam kilka pytań i byłbym wdzięczny, za rozwianie moich zmartwień. 1) Czy ktoś miał Tadeusza Pasterniaka jako kierownika budowy i jeśli tak to jak się sprawdził? 2) Jaka jest poziom wód gruntowych i czy robicie drenaż? 3) Czy brał ktoś materiały od Jędrzejuka (SMB)? 4) Ile płaciliście za przyłącza? (a za elektryczne kablowe ok 30m. mam zapłacic 2500 Elektrykowi, Czy to dobra cena?) Ad. 1 Z informacji jakie posiadam to p. Pasteranak nie podejmuje sie pełnienia funkcji kier. budowy ze względu na wiek - przynajmniej tak nam tak mówił Ad. 2 w naszym przypadku z badań geotechnicznych wynikało że 3 m , ale to zależy w której części Marek (okolice Lisa Kuli) Ad. 3 W zasadzie prawie wszytkie materialy bralismy od Jędrzejuka - ale trzeba najpierw dobrze sprawdzić ceny w innych skladach a nastepnie negocjować z Jędrzejukiem ceny - bylismy bardzo zadowoleni ze wspólpracy wszytko było na czas na budowie , rozliczalismy sie jak sie wieksza suma do zapłaty uzbierała raz na tydzien /dwa . Jak trzeba było to nawet 5 kg gwoździ w 15 min dostarczyli - tak więc duża wygoda Ad. 4 Cena za przyłącze elektryczne jest ok. - Życzę szybkiej i bezstresowej budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 07.12.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 co do jedrzejuka to tez polecam, ale podobnie jak przedmowczyni przed zamawianiem wiekszych partii towaru warto jest pojezdzic po innych skladach i zrobic rozeznanie... mi bardzo podoba sie elastycznosc ale zeby nie bylo tak slodko, trzeba zachowac zolnierska czujnosc, bo czasami cement potrafmi miec 1 dzien waznosci (ale ceny promocyjne ale generalnie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 07.12.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Jędrzejuk zaopatrywał całą moją budowę. I bardzo ich sobie chwaliłem za elastyczność i bezproblemowe dostawy "na telefon". Majstry do mnie dzwonili, że cement im się kończy, z pieć kilo gwoździ by się przydało i ze dwie bańki plastyfikatora, ja dzwoniłem do Jędrzejuka i za kilka godzin to wszystko na budowie było. A kasa na koniec miesiąca. Oczywiście, gdybym miał czas i transport, wszystko to mogłem kupić taniej choćby w pobliskiej Castoramie i zawieźć na budowę samemu, ale w momencie, kiedy takiej możliwości nie było, Jędrzejuk był idealnym rozwiązaniem. Jedyne, o co do nich mam żal, to ceramika. Zamawiałem ją wczesną wiosną 2009, jeszcze na fali paniki po 2007 roku, zaproponowali mi dobrą cenę, strasząc jednocześnie, że to cena na teraz, potem będzie na 100% drożej i jeśli chce mieć po tej cenie, to muszę przedpłacić 100%. Uległem, zapłaciłem.I co? Ano to, że nie dość, że nic nie zdrożało, jak zaczęła mi się budowa, pustaki U220 mogłem nawet przy odrobinie zaledwie starań kupić nawet taniej, to kiedy na budowę przyjechał mi transport pustaka drugiego gatunku, mogłem jedynie sam sobie pluć w brodę, bo podstawowy argument "za ten szajs nie zapłacę" niestety był nieaktualny. Jedyne, co udało mi się wywalczyć, to wymiana całej stłuczki na dobre wyroby. Dom stoi, ściany ma proste i równe, ale niesmak pozostał. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sepior 07.12.2009 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Dzięki za szybkie odpowiedzi na moje pytania. I mam jeszcze jedno pytanie, czy możeci polecić jakiegoś Kierownika Budowy, skoro Pasternak już nie pracuje. A co do projektu, to racja Ja mam też ściany z porothermu 30, ale to przecieżbez problemu można dać 25. A co do zmian w projekcie to trzeba być stanowczym i najlepiej mu to napisać na kartce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 08.12.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 jak chcesz to moge ci polecic mojego kierbuda... wujek mojej zony jak na razie bez zastrzezen... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobelia606 09.12.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Ja swojego Kierownika nie polecam z racji tego że obecnie nie przebywa w Warszawie, ale bardzo dobrego Kierownika mają moi sąsiedzi - rzeczowy i rozsądny człowiek - Krzysztof Macierzyński, tel. 606 958 194, bardzo w porządku i niedrogo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziunia20 09.12.2009 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 U mnie również kierbudem był Pan Krzysztof Macierzyński,polecam bardzo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sepior 13.12.2009 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Znowu dzieki za szybką odpowiedź. Dziś byłem u majstra i umowa już podpisana, więc start przewidziany na marzec 2010 . Dowiedziałem się od niego,że stawia budynki z keramzytu. I mam pytanie czy ktoś może miał doczynienia z tym materiałem. Bo ja się trochę boję, że mi ściany popękają, bo ja mam robić dwa lane stropy z Teriva I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sepior 14.12.2009 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Mam kolejne pytanie. Czy ktoś już załatwaił przyłącze gazu i wody do domu? Jeśli tak to czy kozystał z usług GazMedia czy z u sług innych firm np. Nasiłkowski lub pan Szczepanik. I czy gazownia zwraca, za przyłącze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 14.12.2009 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 ja korzystalem z Nasilowskiego... tanszy niz Szczepanik... tylko nie chca ode mnie pieniedzy... tzn. czekam juz 3 miesiace az sie zglosza po kase a tu cisza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts