xwing 14.03.2007 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Cześć forumowicze, czas przywitać się My będziemy ruszali z budową za ok miesiąc. Działka jest oczywiście w Markach pomiędzy ul. Kraszwskiego a Staffa (okolice Grunwaldzkiej). O dokładnie to tu: działka xwing'ów Jesień i zima upłynęły pod znakiem załatwiania papirów, pozwoleń, kredytów i porządkowania działki (kupiliśmy kawałek buszu ) W ten weekend powinienem już mieć studnię z wodą Idzie wiosna oj będzie się działo, będzie ..... PS. już widzę, że na forum spotkałem bliskiego sąsiada - witka RRobert, no i Andy nie daleko - czołem inwestorzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 14.03.2007 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Nooo... xwing Ja też mam fachowca umówionego mniej więcej w tym samym czasie. Mnie tylko w tym momencie trzyma PNB. Ale jak tylko dostanę ten papierek to odrazu startuję. bajdełej. Twoja działka ma może numer 17? Pytam bo wiem, że właściciel tej działki coś ostatnio działał w sprawie podłączenia prądu Możesz coś więcej powiedzieć na temat studni? Gdzie, na ile, za ile i kto Ci to będzie robił? Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xwing 14.03.2007 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 nr 17 to raczej nie ja, ale tak naprawdę to nie wiem ile to ja Ale fakt z prądem coś działam, no próbuję działać.... tak lepiej hmm studnia...więc tak: koleś od studni robił tę robotę tydz temu u sąsiada budującego z tyłu tam za komunalnym budynkiem, w sobotę będzie u mnie, zobaczymy jak mu wyjdzie. Namiary oczywiście jak by co to mam. Kilka osób w okolicy kopało studnie i na 13 - 15 metrze jest dobra woda - za 2 dni wszystko i u mnie się wyjaśni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 15.03.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Witaj xwing Podaj dokładne namiary na Twoją działkę, a RRobert naniesie Twój "punkcik" na naszą marecką mapkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xwing 15.03.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Do celów kartograficznych RRobert już będzie wiedział gdzie mnie umieścić, bo to jakieś 100 - 150 m dalej od jego posiadłości w stronę ul. Spacerowej. Jak pisałem wcześniej nie wiem jaki nr posesji będzie mi przysługiwał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 15.03.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 no i xwing dodany do mapy Czy ktoś jeszcze życzy sobie swojego punkcika na mapie? ...po dzisiejszej wyprawie na działę udało mi się zlokalizować xwinga. Łatwo znaleźć Teraz widząc Twój podpis już wiem, że Twoja działka jest poprostu "przystosowana" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYSZARD671 16.03.2007 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Chyba we wrzesniu 2007 zacznę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYSZARD671 16.03.2007 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 WARTO SIĘ PRZEDSTAWIĆ. MIŁO MI BYĆ NA FORUM MARECKIM. Od niedawna jestem członkiem społecznosci MARECKIEJ. W ZWIĄZKU Z TYM NIE ZNAM JESCZE WIELU SPRAW. Liczę na pomoc. Moja budowa to Skrzetuskiego wjazd od Kościuszki POZDRAWIAM WSZYSTKICH SERDECZNIE RYSIEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 16.03.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Cześć Rysiek Co chwila ktoś nowy tu zagląda. Fajnie - o czymś to świadczy Napisz coś więcej. Co będziesz budował, jakim systemem. Na wszelkie pytania lub wątpliwości postaramy się odpowiedzieć/pomóc. BTW. Dodać Twoją lokalizację do naszej mapki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xwing 16.03.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Cze Rychu. Z każdym dniem więcej nas . ps. wzsystkie Ryśki to fajne chłopaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYSZARD671 17.03.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Dziękuję za odpowiedz. Jest mi niezwykle miło ze wciągneliscie mnie do waszej strony. Jeśli chodzi o mapę to oczywiścię, proszę o zaznaczenie. Może krótko o mnie i rodzinie. dwadziescia lat temu wyjechałem za "chebem" z naszych okolic. "Chleb" już jest na wykończeniu więc postanowilismy wrócic na stare smieci. Ja osobiscie mam niecałe 40 wiosen ( wkrótce całe) Coś o projekcie walcze z pomysłami od 12 "miechów" W końcu ewolucja osiagnęła apogeum i wiemy czego chcemy. Planujemy dom do 250 z garazem. materiał to POROTHERM. Projekt jest w trakcie realizacji więc jeszcze ewouluje ( już mało) zamierzam ruszyć w tym roku (wrzesień) do stanu surowego włacznie ( potem stop, musze dozbierac kasiory albo kredycik) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xwing 17.03.2007 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Plan działania już masz, a to połowa sukcesu A u mnie dziś miała być woda i nici z roboty, deszczyk przeszkodził. Robota przełożona na next weekend. Ale nie ma tego złego - miałem dziś przyjemnośc poznać kolejnego z sąsiadów a mianowicie RRobert pojawił się z szanowną małżonką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 17.03.2007 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Potwierdzam Porozmawialiśmy sobie sympatycznie. Szkoda tylko, że pogoda nie pozwoliła zrobić tego w "ludzkich" warunkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 17.03.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 No i klops. W środę usłyszałem do wykonawcy, że ekipa która miała stawiać dla mnie z dnia na dzień zawiadomiła go że w całości wyjeżdżają do Szwecji. Będzie kompletował nową, ale nie wie ile mu to zajmie, bo jak stwierdził, pijaków nie chce. F..k, 5 lat dla niego pracowali, nie mogli jeszcze te 3 miesiące poczekać Na razie jesteśmy umówieni, że będzie się starał być gotowy na po Wielkanocy. Bedzie szukał w swoich stronach, ale jednocześnie musi nadzorować dwie pozostałe, które tu ma na budowach pod Wwą (obie wyspecjalizowane w YTONGu). Co sądzicie, bo mi różne koncepcje się tłuką, ale żadna się nie przebija...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moreti 17.03.2007 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 A jak z malteriałami? Znajomy ostatnio usłyszał, ze ITONGA nie ma i nie wiadomo kiedy bedzei - zapisy na maj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xwing 17.03.2007 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Ja bym działał tak, (jeśli mogę): nie oglądaj się na nich, ale i nie rezygnuj, szukaj nowej ekipy we własnym zakresie. Popatrz po świeżych budowach i pytaj inwestorów czy dobra ekipa była, bierz namiary i dzwoń, chłopie dzwoń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYSZARD671 18.03.2007 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 witam serdecznie Czytając problemy powiem ze ja też je miałem niedawno a nawet mam. Mam nadzieję ze gorsze już mnie nie spotkają. Z materiałami budow. producenci nakręcili celewo"histerię" Proponuje kompletować to co trzeba bo znajdzie się ekipa a składy bedą puste a wtedy"będzie bolało" a PROPO wspomniałem ze byłem w takiej samej sytuacji a własciwie jeszcze jestem Szanowni koledzy mam pytanie: Czy znacie kogoś kto udostępni plac na składowanie materiałow? Oczywiście odpłatnie. Może byc przysłowowa stodoła itp itd ale na terenie jakiejs posesji. Zakładam budowe dopiero na wrzesień z góry dziękuję za odpowiedz serdeczie pozdrawiam RYSIEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 19.03.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Wiesz Ryszard z tym wynajęciem placu/stodoły to może być problem. Ktoś może niezgodzić się choćby z tego względu, że niechciałby brać ewentualnej odpowiedzialności za wszelkie szkody np. kradzieże. Ale próbuj... może się ktoś znajdzie. A ja mam pytanie czy ktoś ma jakiegoś zaprzyjaźnionego "Pana Koparkę"? Dobrego, taniego, szybkiego... echh... rozmarzyłem się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 19.03.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 kasia_de: na razie elektryk ma zajęte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamuśka1719501344 20.03.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Słuchajcie, moi znajomi są w takiej sytuacji jak ja i większość z nas kilka miemięcy temu.... szukają działki pod Warszawą. Pomóżcie! Może ktoś kupił działę a ten sam włąściciel miał jeszcze jakieś do sprzedania....Potrzebna jak najmniejsza działka (najlepiej ok.1000) pod bliżniak. Będę wdzięczna za maile na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts