Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MARKI i okolice ;)

mr718

Recommended Posts

Cześć forumowicze, czas przywitać się :p

My będziemy ruszali z budową za ok miesiąc. Działka jest oczywiście w Markach pomiędzy ul. Kraszwskiego a Staffa (okolice Grunwaldzkiej).

O dokładnie to tu: działka xwing'ów

Jesień i zima upłynęły pod znakiem załatwiania papirów, pozwoleń, kredytów i porządkowania działki (kupiliśmy kawałek buszu :lol: )

W ten weekend powinienem już mieć studnię z wodą :)

Idzie wiosna oj będzie się działo, będzie .....

PS.

już widzę, że na forum spotkałem bliskiego sąsiada - witka RRobert, no i Andy nie daleko - czołem inwestorzy :wink:

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Nooo... xwing Ja też mam fachowca umówionego mniej więcej w tym samym czasie. Mnie tylko w tym momencie trzyma PNB. Ale jak tylko dostanę ten papierek to odrazu startuję.

bajdełej. Twoja działka ma może numer 17? Pytam bo wiem, że właściciel tej działki coś ostatnio działał w sprawie podłączenia prądu ;)

Możesz coś więcej powiedzieć na temat studni? Gdzie, na ile, za ile i kto Ci to będzie robił? Z góry dzięki.

nr 17 to raczej nie ja, ale tak naprawdę to nie wiem ile to ja :lol: Ale fakt z prądem coś działam, no próbuję działać.... tak lepiej

hmm studnia...więc tak: koleś od studni robił tę robotę tydz temu u sąsiada budującego z tyłu tam za komunalnym budynkiem, w sobotę będzie u mnie, zobaczymy jak mu wyjdzie. Namiary oczywiście jak by co to mam. Kilka osób w okolicy kopało studnie i na 13 - 15 metrze jest dobra woda - za 2 dni wszystko i u mnie się wyjaśni.

Dziękuję za odpowiedz. Jest mi niezwykle miło ze wciągneliscie mnie do waszej strony.

Jeśli chodzi o mapę to oczywiścię, proszę o zaznaczenie.

Może krótko o mnie i rodzinie.

dwadziescia lat temu wyjechałem za "chebem" z naszych okolic. "Chleb" już jest na wykończeniu więc postanowilismy wrócic na stare smieci. Ja osobiscie mam niecałe 40 wiosen ( wkrótce całe)

Coś o projekcie

walcze z pomysłami od 12 "miechów" W końcu ewolucja osiagnęła apogeum i wiemy czego chcemy. Planujemy dom do 250 z garazem.

materiał to POROTHERM. Projekt jest w trakcie realizacji więc jeszcze ewouluje ( już mało)

zamierzam ruszyć w tym roku (wrzesień) do stanu surowego włacznie ( potem stop, musze dozbierac kasiory albo kredycik) :D :D :D

Plan działania już masz, a to połowa sukcesu :)

A u mnie dziś miała być woda i nici z roboty, deszczyk przeszkodził. Robota przełożona na next weekend. Ale nie ma tego złego - miałem dziś przyjemnośc poznać kolejnego z sąsiadów a mianowicie RRobert pojawił się z szanowną małżonką.

No i klops. W środę usłyszałem do wykonawcy, że ekipa która miała stawiać dla mnie z dnia na dzień zawiadomiła go że w całości wyjeżdżają do Szwecji.

Będzie kompletował nową, ale nie wie ile mu to zajmie, bo jak stwierdził, pijaków nie chce. F..k, 5 lat dla niego pracowali, nie mogli jeszcze te 3 miesiące poczekać :evil:

Na razie jesteśmy umówieni, że będzie się starał być gotowy na po Wielkanocy. Bedzie szukał w swoich stronach, ale jednocześnie musi nadzorować dwie pozostałe, które tu ma na budowach pod Wwą (obie wyspecjalizowane w YTONGu).

Co sądzicie, bo mi różne koncepcje się tłuką, ale żadna się nie przebija...?

witam serdecznie :D

Czytając problemy powiem ze ja też je miałem niedawno a nawet mam. Mam nadzieję ze gorsze już mnie nie spotkają. Z materiałami budow. producenci nakręcili celewo"histerię" Proponuje kompletować to co trzeba bo znajdzie się ekipa a składy bedą puste a wtedy"będzie bolało" :cry:

:roll: a PROPO wspomniałem ze byłem w takiej samej sytuacji a własciwie jeszcze jestem

Szanowni koledzy mam pytanie:

Czy znacie kogoś kto udostępni plac na składowanie materiałow? Oczywiście odpłatnie. Może byc przysłowowa stodoła itp itd ale na terenie jakiejs posesji.

Zakładam budowe dopiero na wrzesień

z góry dziękuję za odpowiedz

serdeczie pozdrawiam

RYSIEK :D

Wiesz Ryszard z tym wynajęciem placu/stodoły to może być problem. Ktoś może niezgodzić się choćby z tego względu, że niechciałby brać ewentualnej odpowiedzialności za wszelkie szkody np. kradzieże. Ale próbuj... może się ktoś znajdzie. ;)

A ja mam pytanie czy ktoś ma jakiegoś zaprzyjaźnionego "Pana Koparkę"? ;) Dobrego, taniego, szybkiego... echh... rozmarzyłem się ;)

Słuchajcie, moi znajomi są w takiej sytuacji jak ja i większość z nas kilka miemięcy temu.... szukają działki pod Warszawą.

Pomóżcie! Może ktoś kupił działę a ten sam włąściciel miał jeszcze jakieś do sprzedania....

Potrzebna jak najmniejsza działka (najlepiej ok.1000) pod bliżniak.

Będę wdzięczna za maile na priv