guard 15.10.2010 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 Powoli zabieram się do inwestycji. Aktualnie analizujemy kwestie przyłaczy wodnych i gazowych. Z informacji zawartych na tym forum wywnioskowałem, że o wycene przyłączy należy z pewnością zapytac zarówno STD Nasiłowski, jak i GazMedia. Wcześniej jednak należy mieć stosowne projekty. Oczywiście obydwie firmy chętnie zrobią i projekt, i przyłącze, ale wybór firmy na tym etapie skazuje mnie na współpracę z jedną firmą i odcina możliwości negocjacyjne/ofertowe na samo wykonanie przyłączy i instalacji na działce. Czy znacie może jakiegoś godnego polecenia niedrogiego projektanta tych instalacji z okolic Marek/Radzymina/Targówka ?Będę wdzięczny za pomoc . GuardPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_de 15.10.2010 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 Cześć Sąsiedzi zgłaszam się po długiej przerwie, żeby zachęcić Was do udziału w wyborach samorządowych to szansa na wyrażenie własnego zdania o działalności aktualnych władz Jeśli nie jesteście zameldowani w Markach, te możecie tu głosować, trzeba tylko odpowiedni druk złożyć w UM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zOOr 15.10.2010 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 Ma ktoś namiar na tanie dobre drewno kominkowe (buk/dąb)? Wiem, że teraz jest najgorszy czas na zakupy, ale szykuję się do dużych zakupów na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 16.10.2010 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Cześć Sąsiedzi zgłaszam się po długiej przerwie, żeby zachęcić Was do udziału w wyborach samorządowych to szansa na wyrażenie własnego zdania o działalności aktualnych władz Jeśli nie jesteście zameldowani w Markach, te możecie tu głosować, trzeba tylko odpowiedni druk złożyć w UM. Podążając za głosem Kasi i ja namawiam Was do wzięcia udziału w najbliższych wyborach samorządowych. W Markach zbudowałem swój dom (duża w tym zasługa Forum Muratora), w Markach też od 18 miesięcy mieszkam. W tym czasie przekonałem się ile jeszcze rzeczy pozostało do zrobienia, aby nam wszystkim żyło się lepiej i bardziej komfortowo. Zauważam gigantyczne zapóźnienia w budowie lokalnych dróg, oświetlenia, czy też brak kanalizacji. mam mnóstwo pomysłów co należałoby zrobić, aby osiągnąć zamierzony cel. Oczywiście podjąłem próby rozwiązania problemów. Jestem w stałym kontakcie z urzędnikami z naszego magistratu. Dwukrotnie też spotkałem się z Burmistrzem, licząc na poparcie naszych planów związanych z budową drogi, czy tez kanalizacji. Skończyło się tylko na rozmowie i obietnicy, że w miarę możliwości finansowych miasta nasze propozycje będą realizowane. Tymczasem wiem jaki potencjał drzemie w funduszach unijnych. To wszystko utwierdziło mnie w przekonaniu, że czas wziąć sprawy w swoje ręce. Wraz z grupą zapaleńców, młodych mieszkańców Marek, założyliśmy Komitet Wyborczy Lepsze Marki PL, w ramach którego kandydujemy w najbliższych wyborach do Rady Miasta Marki. Jeżeli ktoś z Was chciałby się przyłączyć do nas, serdecznie zapraszamy. Szczególnie poszukujemy ludzi z zapałem i wiarą w lepsze jutro zamieszkujących zachodnią oraz południową część Marek. Jeżeli ktoś z Was chciałby zaangażować się w sprawy miasta zachęcam do zgłaszania się do mnie ([email protected]). Sprawa jest już bardzo pilna! Do 22 października musimy złożyć kompletne listy wyborcze do PKW z zebranymi podpisami poparcia. O kontakt proszę najlepiej do jutra (niedziela 17.X). Więcej informacji znajdziecie na forum gazety http://forum.gazeta.pl/forum/w,450,117291129,117291129,Komitet_Wyborczy_Wyborcow_Lepsze_Marki_PL_zaprasza.html Jeżeli z różnych względów nie bierzecie pod uwagę kandydowania, w dniu wyborów miejcie na uwadze nasze kandydatury z listy "Lepsze Marki". Pozdrawiam Andrzej Nadolski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolivete 17.10.2010 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Witam, Czytam od paru dni ten wątek (aktualnie jestem na 59 stronie) i potrzebuje oświecenia w kwestiach rozmaitych bo nie kumam. Dlaczego przy oknach drewnianych najpierw robi się wylewki, instalacje i tynki a dopiero potem montuje okna, a jak okna PCV to robotami wnętrzarskimi można się zajmować przy założonych oknach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 17.10.2010 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Witam, Czytam od paru dni ten wątek (aktualnie jestem na 59 stronie) i potrzebuje oświecenia w kwestiach rozmaitych bo nie kumam. Dlaczego przy oknach drewnianych najpierw robi się wylewki, instalacje i tynki a dopiero potem montuje okna, a jak okna PCV to robotami wnętrzarskimi można się zajmować przy założonych oknach. Dlatego, że drewno, z którego jest zrobione okno drewniane jest bardzo wrażliwe na wilgoć. Dlatego okna drewniane powinno się montować dopiero po zakończeniu prac "mokrych". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pag-ciemne 17.10.2010 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Podzieli się ktoś namiarami na tanią i solidną hurtownię od gipskartonów (płyty, stelaże, akcesoria) w okolicy? J. Polecam ci MINOX na Płochocińskiej tam pytaj o pana Jakuba powiedz że namiar masz z http://WWW.WYBUDUJDOM.COM napewno podejdzie bardziej ulgowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pag-ciemne 17.10.2010 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 UWAGA! UWAGA! UWAGA! JUŻ OD 2 LAT NIEUSTANNIE OSTRZEGAM WSZYSTKICH BUDUJĄCYCH PRZED NIESOLIDNĄ I WRĘCZ GROŹNĄ FIRMĄ BUDUJĄCĄ DOMY O NAZWIE REM-BUD KAZIMIERZ ROBERT LASIK z PODKARPACIA. SĄ WRĘCZ NIEBEZPIECZNI - JEŚLI COŚ IM SIĘ NIE SPODOBA TO TAK JAK W MOIM PRZYPADKU - ZAMURUJĄ CI WENTYLACJĘ!!!! - nie muszę chyba pisać co to oznacza. Dodatkowo: niesolidni, nieuczciwi, nieterminowi i brudasy. MÓWMY IM ....... WON Pormujcie firmy z waszego rejonu i okolic starajcie sie rozmawiac negocjowac ceny a nie tak że pan z podkarpacia da cene 5 tys niżej i lecicie jak slepe kury.. Tak sie kończy przesadna oszczędność problemami.. W razie potrzeby my jestesmy solidna firmą która wystawia sie również na targach murator expo.. zapraszam na naszą stronke jest w profilu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pag-ciemne 17.10.2010 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Witam, Potrzebuję kupić stemple 2,7 -3,0m i sklejkę szalunkową . Jeżeli ktoś ma to prośba o info na adres [email protected] Przy okazji prośba o opinie o rozstawie stempli (chodzi mi o odległości) dla stropu żelbetowego Pozdrawiam homer76 zapraszamy http://www.wybudujdom.com firma z okolic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pag-ciemne 17.10.2010 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Dlatego, że drewno, z którego jest zrobione okno drewniane jest bardzo wrażliwe na wilgoć. Dlatego okna drewniane powinno się montować dopiero po zakończeniu prac "mokrych". Tak potwierdzam. Lepiej nie doswiadczac na własnej budowie (wypaczone okno) Producenci sami przestrzegają co piszą w gwarancji. My w tym roku w naszych budowach klientowi zamawialismy i wstawialismy okna do budynku wartosci 56 tys zł Okna lite nie na mikro wczepy białe ze struktura drewna nie gładkie z drewna meranti klamki sekustik itd. Budynek wykonany przez nas w stanie deweloperskim. Same drzwi drewno meranti 8 tys zł Klient miał wymaganie/ Dlatego lepiej uważać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolivete 18.10.2010 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 To teraz z innej beczki. Czy mając dostęp działki do drogi też trzeba ustanowić służebność mediów? Bo na logikę to nie ale kto ich tam wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 18.10.2010 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 To teraz z innej beczki. Czy mając dostęp działki do drogi też trzeba ustanowić służebność mediów? Bo na logikę to nie ale kto ich tam wie. Służebności możesz dokonywać tylko na działkach, których jesteś właścicielem lub współwłaścicielem. Także wszystko zależy od sytuacji własnościowej działki stanowiącej drogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolivete 18.10.2010 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Służebności możesz dokonywać tylko na działkach, których jesteś właścicielem, lub współwłaścicielem. Także wszystko zależy od sytuacji własnościowej działki stanowiącej drogę. No załóżmy, że jestem właścicielem kawałka działki który będzie robił za drogę do mnie. I ta działka przylega do istniejącej już drogi (jezdnia + chodnik) w mieście. Czyli do swojego domu dojeżdżam po swoim. Nie przecinam niczyich terenów. Też ma być służebność na media? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 19.10.2010 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 No załóżmy, że jestem właścicielem kawałka działki który będzie robił za drogę do mnie. I ta działka przylega do istniejącej już drogi (jezdnia + chodnik) w mieście. Czyli do swojego domu dojeżdżam po swoim. Nie przecinam niczyich terenów. Też ma być służebność na media? Miałem dokładnie taką samą sytuację. Ta droga wymaga służebności udzielonej wszystkim dostawcom mediów, tj. Wodociągom Mareckim, Gazowni Warszawskiej i PGE Dystrybucja. Pamiętaj, że nazwy tych firm muszą być dokładnie takie jakie istnieją w KRS, a treść służebności była zgodna z żądaniem z każdej z tych firm. Najlepiej skontaktuj się z każdą z nich i zapytaj u źródła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolivete 19.10.2010 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Miałem dokładnie taką samą sytuację. Ta droga wymaga służebności udzielonej wszystkim dostawcom mediów, tj. Wodociągom Mareckim, Gazowni Warszawskiej i PGE Dystrybucja. Pamiętaj, że nazwy tych firm muszą być dokładnie takie jakie istnieją w KRS, a treść służebności była zgodna z żądaniem z każdej z tych firm. Najlepiej skontaktuj się z każdą z nich i zapytaj u źródła. Możecie jeszcze wskazać postawę prawną takich żądań? Bo mi nie wierzą. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 19.10.2010 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Możecie jeszcze wskazać postawę prawną takich żądań? Bo mi nie wierzą. :/ Kto Ci nie wierzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolivete 19.10.2010 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Kto Ci nie wierzy? Różni tacy. A to jakaś różnica kto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolivete 20.10.2010 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Na tej mapce na pierwszej stronie nie ma rzeki zaznaczonej. Są pozaznaczane jakieś stawy i glinianki a nie ma rzeki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolivete 20.10.2010 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 To teraz wracamy do architektów. Wychodzi mi, że wyszukiwarka nie przeszuka tylko jednego wątku (przeszuka??) a nie chce mi się przekopywać przez 61 stron więc jakby ktoś mógł uszczęśliwić mnie opinią na temat mareckich architektów to byłoby super. Konkretnie po nazwiskach i dokonaniach (lub ich braku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zOOr 25.10.2010 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 ehhh, po 2 miesiącach mieszkania w Markach zaczynam mieć dość. Czy ktoś robił badania wody kranówy z wodociągu mareckiego? Podobno twarda woda jest zdrowsza, ale bez przesady. Po dwóch miesiącach tak wszystko zarosło kamieniem, że młotem udarowym można skuwać Zakładam, że niestety normy są spełnione i nie pozostaje mi nic innego jak zakup zmiękczacza. I tu docieram do sedna postu: macie jakieś namiary na firmy które handlują i montują zmiękczacze wody? Oczywiście chodzi mi o firmy z polecenia a nie z googli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts