Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MARKI i okolice ;)

mr718

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Barakowóz sprzedam.

Duży, na kołach i z zaczepem do holowania, jak na zdjęciu, śnieg i bałagan pod barakowozem oczywiście nie stanowią wraz z nim kompletu :)

7981_Barakow%C3%B3z.jpg

Wewnątrz częściowo umeblowany, jest wersalka w dobrym stanie, materac, dwa fotele i stare biurko, na mojej budowie spały w nim bez problemu cztery osoby, a jak było trzeba, to i pięciu się mieściło.

Barakowóz ma trzy okna, wszystkie zakratowane, obite blachą miejsce do postawienia kozy i przepust w dachu do komina, jest też sprawna instalacja elektryczna (gniazdka, oświetlenie, skrzynka bezpiecznikowa).

Stan techniczny - wiadomo, nie jest to Marriot, ale na budowę dla ekipy wystarczy. Wymaga odmalowania z zewnątrz, przydałoby się też na dachu położyć nową papę, bowiem obecna zaczęła przeciekać.

Barakowóz stoi obecnie w przywarszawskiej okolicy Marek (Kościuszki, Zagłoby - ta okolica) i na niewielką odległość pojedzie samodzielnie na holu, ale szczerze mówiąc odradzałbym holowanie go na dalsze odległości po drogach publicznych, choćby w trosce o to, żeby napotkany patrol drogówki zawału na sam widok nie dostał.

Cena - 2500zł, oferty poproszę na priv, albo na [email protected]

Chyba czas się przywitać z przyszłymi sąsiadami : ) :wiggle:

Szkoda tylko, że Marki jeszcze nie obudziły się ze snu zimowego i niewiele osób tu zagąda. Będę zatem robić za bociana i zwrócę się do Was z wielką prośbą. Czy ktoś podzieli się wzorem umowy z fachowcami od SSO? Wujek google pokazuje sporo, ale chodzi o sprawdzone przez Was dokumenty.

P.S. Jarek.P - fajna bryka : )) Wręcz kultowa.

Posiadamy wolne terminy na budowę od czerwca 2011.

Budujemy stany surowe, deweloperskie, lub pod klucz. Służymy pomocą również na etapie zakupu projektu i jego adaptacji, czy uzyskania finansowania.

Proponujemy atrakcyjne ceny. Wstępnie koszt budowy zawierający robociznę, materiały, nadzór Kierownika, zaplecze socjalne i magazynowe, obsługę geodezyjną dla:

- stanu surowego zamkniętego - 958 zł/m2 + VAT

- stanu deweloperskiego - 2 161 zł brutto/m2 + VAT

- stanu pod klucz z odbiorami - 2 425 zł brutto/m2 + VAT

Ceny do negocjacji po przedstawieniu szczegółowego projektu i uzgodnieniu rozwiązań projektowych, materiałów wykończeniowych, instalacji wewnętrznych.

Nie budujemy bez faktur dlatego jeśli myślisz o oszczędzaniu w ten sposób to raczej sobie oszczędź kontakt z nami. Stawiamy na wysoką jakość realizacji. Podstawą do roszczeń gwarancyjnych mogą być jedynie dokumenty potwierdzające wykonanie umowy. Nie wierz w to, że ktoś udziela gwarancji pisemnej jedynie na podstawie podpisanej umowy. Skoro umowa została podpisana, a nie zostały wystawione żadne dokumenty potwierdzające sprzedaż wykonanych prac, oznacza to że zlecenie nie zostało wykonane, a więc nie ma mowy o gwarancjach.

Zapraszamy do zapoznania się z informacjami o nas, referencjami, galerią zakończonych i bieżących realizacji na naszej stronie http://www.profihouse.pl

• 3 weeks później...

Chyba przyszła pora, że byśmy i my dali jakiś sygnał życia na forum, jako przyszli Markowianie :-) Nasz aktualny stan to "zero" w okolicy Granicznej.

Ja o kierowniku Janie Wożniaku nic nie słyszałam. My budujemy z panem Krzysztofem Macierzyńskim. Może nasza budowa nie jest zbyt zaawansowana, ale póki co na Pana Krzysztofa nie możemy ani jednego złego słowa powiedzieć. W naszej opinii cena usługi przystępna, nadzór rzeczywisty, a nie tylko papierowy. A wszystko w miłej i kulturalnej atmosferze. Nie znaliśmy p. Krzysztofa wcześniej, do naszego pierwszego spotkania doszło po tym, jak znaleźliśmy kilka pozytywnych opinii na forum.

I jak sobie o naszym kierowniku myślimy, czy rozmawiamy, to nigdy nie pada tak powszechne określenie kierbud - dla nas to p. Krzysztof, który jest zawsze punktualnie na spotkaniach, chętnie odpowiada na nasze pytania telefoniczne i jak trzeba, to każe coś poprawić ekipie, bo bierze za swoja pracę odpowiedzialność.

Gdyby ktoś z okolic Marek miał do odsprzedania w dobrej cenie stemple, to my chętnie. Będziemy robili strop monolityczny, więc trochę tego potrzebujemy.

• 3 weeks później...
Witam,

Ktoś z forumowiczów wykonywał może hydro i termoizolację tarasu nad pomieszczeniem ogrzewanym i może podzielić sie poradmi lub sprawdzoną ekipą?

Z góry dziękuję

Ja wykonywałem u siebie izolację balkonu nad wykuszem i kolejność była taka:

1) 2xpapa termozgrzewalna wywinięta na ścianę - przynajmniej 10 cm (u mnie przed styropianem na elewacji). Jedna ułożona po długości, druga po szerokości.

2) folia izolacyjna czarna

3) styrodur 10 cm (czym grubszy tym cieplej) Pytanie tylko ile można włożyć.

4) znowu folia izolacyjna

5) wylewka betonowa ze spadkiem (posadzka - dobrze do tego dodać wodę szklaną)

6) folia w płynie ATLAS

7) gres

8.) brzegi przy cokołach obrobione tynkiem, przy oknach silikonem

Do tej pory nic nie cieknie do śrokda.

Jedyny mankament to taki, że obróbkę blacharską zrobiłem dopiero na wylewkę betonową. Teraz polecałbym robienie przed papą i przykrycie tego całą resztą. Wydaje mi się, że przy takim rozwiązniu nie byłoby zacieków na czole balkonu, które teraz mam. Wydaję mi się, że przy dużych ulewach woda przedostaje się pod płytki fugami, a następnie sobie elegancko spływa. Niestety gdzieniegdzie właśnie znajduje ujście pod obróbką blacharską.

Najbardziej wrażliwszym miejscem na przecieki jest łączenie całej izolacji ze ścianą i oknami.