sulejow 12.05.2006 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 To ja z innej beczki - czy wiecie może Szanowni Sąsiedzi czy na Nowej Żurawce są już jakieś daty położenia kanalizcji? To zależy o jaką ulicę pytasz. A nawet na jednej ulicy są duże różnice. U mnie na Okrzei położyli kanalizację do pewnej wysokości i stop. Podobno dalej nie da się robić ze względu na zbyt dużą różnicę poziomów i konieczność budowy jakiejś przepompowni - coś takiego tłumaczył burmistrz na stronie internetowej http://www.sulejowek.pl Chociaż zdaję sobie sprawę, że takich przypadków jaki podaję w Sulejówku może więcej nie być. Zawsze możesz spóbować zadać mu to pytanie przez stronę Sulejówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 12.05.2006 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Ale słyszałem, że tam jest po prostu Żurawka. Ja buduję niedaleko ul. Sobieskiego, czyli całkiem blisko Żurawki Północne rubieże.. Gdzieś blisko Sobieskiego jest szkoła podstawowa. Będe niebawem szukał jakiejś dla mojego chłopaka. Jakimi opiniami cieszą się szkoły w Sulejówku? Macie doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sulejow 12.05.2006 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Gdzieś blisko Sobieskiego jest szkoła podstawowa. Będe niebawem szukał jakiejś dla mojego chłopaka. Jakimi opiniami cieszą się szkoły w Sulejówku? Macie doświadczenia? Więc jedziemy na tym samym wózku. Mój syn od września zaczyna chodzić do zerówki i rozglądam się lda niego za szkołą. Adresy szkół są podane na stronie Sulejówka są tam też linki do samych szkół. Moje doświadczenia jak na razie ograniczają się do tego że odwiedziłem strony internetowe szkół i "oglądałem" szkoły przejeżdżając samochodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmatusz 12.05.2006 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Cześć budujących w pięknym mieście Sulejówku. Widzę że zeszliście z tematu budowania na temat szkół... Ja chciałbym się poradzić w sprawie papierologii...Zaczynam zbierać dokumenty do pozwolenia na budowę. Nie mam jeszcze mapy do celów projektowych i projektu domu - zostawiłem to na koniec roku.Złożyłem wnioski o warunki przyłączy. Wyczytałem na forum, że mogę jeszcze załatwić odrolnienie działki i uzgodnienie z melioracją. Czy możecie napisać jak to najłatwiej zrobić? Czy jeszcze jakieś dokumenty uda mi się zdobyć wcześniej? Pozdrowienia i sukcesów w budowaniuDarek M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 13.05.2006 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 A kupowaliście może drewno u Śledziewskich? Wiecie coś o jakości ich drewna i impregnacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 13.05.2006 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 Wyczytałem na forum, że mogę jeszcze załatwić odrolnienie działki i uzgodnienie z melioracją.Działki nie odralnialiśmy, nawet nie wiem czy jest rolnicza. Pozwolenie na budowę dostaliśmy bo było to zgodne z planem zagospodarowania. Z melioracją mieliśmy problem ponieważ zgodnie z jakimiś mapkami przez nasza działkę przebiegają dreny. Na początku powiedzieli, że musimy zrobić projekt przebudowy drenów. Potem zgodzili się na sprawdzenie czy dreny naprawde są w miejscach gdzie wskazuje mapa. Wykopaliśmy w dwóch miejscach rowy i drenów nie było. Przyjechali z melioracji, zobaczyli i dali zgodę bez projektu przebudowy drenów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sulejow 13.05.2006 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 A kupowaliście może drewno u Śledziewskich? Wiecie coś o jakości ich drewna i impregnacji? U Śledziewskich kupowałem tylko deski calówki - jakąś nieznaczną ilość coś poniżej metra szesc. było to w tamtym roku. Sprawę załatwiałem przez telefon i niestety jak zobaczyłem później deski nie były za bardzo wysuszone a kilka z nich było sparzonych. Tak się robi z drewnem gdy nie jest wysuszone a jest związane w jedną paczkę na ścisk. Możliwe że gdy się samemu wybiera u nich na składzie byłoby lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sulejow 13.05.2006 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 Cześć budujących w pięknym mieście Sulejówku. Widzę że zeszliście z tematu budowania na temat szkół... Ja chciałbym się poradzić w sprawie papierologii... Zaczynam zbierać dokumenty do pozwolenia na budowę. Nie mam jeszcze mapy do celów projektowych i projektu domu - zostawiłem to na koniec roku. Złożyłem wnioski o warunki przyłączy. Wyczytałem na forum, że mogę jeszcze załatwić odrolnienie działki i uzgodnienie z melioracją. Czy możecie napisać jak to najłatwiej zrobić? Czy jeszcze jakieś dokumenty uda mi się zdobyć wcześniej? Pozdrowienia i sukcesów w budowaniu Darek M. Dla mnie osobiście sprawa klasyfikacji gruntu w Sulejówku jest bardzo ciekawa. U moje działce na wypisie z rejestru gruntów są podane grunty orne a podatki płacę zupełnie normalnie nie jak za pole. Podczas papierkologii budowlanej na ten szczegół nikt nie zwracał uwagi oprócz notariusza podczas zakupu ponieważ wtedy były ciekawe przepisy o prawie pierwokupu gruntów ornych przez miejscowych rolników. Chociaż na mojej działce były istniejące budynki mieszkalne - to może coś zmieniało. Jednak tę sprawę mam do końca nie wyjaśnioną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmatusz 14.05.2006 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Z melioracją mieliśmy problem ponieważ zgodnie z jakimiś mapkami przez nasza działkę przebiegają dreny. Dzieki, czy moglbym dostac od Kogoś z Was namiary do melioracji? Pozdrowienia Darek M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 14.05.2006 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Kontaktował się z nimi bezpośrednio nasz architekt, ale w internecie znalazłem taki namiar: Wojewódzki Zarząd Melioracji i Urządzeń Wodnych w Warszawie.Inspektorat w Mińsku Mazowieckimul. dr. Huberta 37, 05-300 Mińsk Mazowiecki, tel. (25) 758-59-64http://www.minsk-maz.pl/adresy/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 15.05.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Z melioracją mieliśmy problem ponieważ zgodnie z jakimiś mapkami przez nasza działkę przebiegają dreny. Dzieki, czy moglbym dostac od Kogoś z Was namiary do melioracji? Pozdrowienia Darek M. Myśmy melirację załatwiali w Otwocku: ul. Pułaskiego 3a, 022 779-32-86, Godziny urzędowania: pn. -pt. 7.30 - 15.30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmatusz 15.05.2006 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Myśmy melirację załatwiali w Otwocku: ul. Pułaskiego 3a, 022 779-32-86, Godziny urzędowania: pn. -pt. 7.30 - 15.30 Dziękuję zapisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 15.05.2006 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Znacie może hydraulika godnego polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 15.05.2006 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 hydraulik - a konkretnie do czego tzn jaki zakres?ja mam godnego polecenia tylko musialabym zapytac o wolny termin, a na kiedy potrzebujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 15.05.2006 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Potrzebuję do poprowadzenia instalacji przez zrobieniem posadzek za jakieś 2-3 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 16.05.2006 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Potrzebuję do poprowadzenia instalacji przez zrobieniem posadzek za jakieś 2-3 tygodnie. Ja mam polecanego - ale jeszcze nie sprawdzonego - wchodzi właśnie za 2-3 tygodnie Wnioskuję, że elektryka masz juz za sobą. Wiela płaciłeś za punkt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 16.05.2006 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Gdzieś blisko Sobieskiego jest szkoła podstawowa. Będe niebawem szukał jakiejś dla mojego chłopaka. Jakimi opiniami cieszą się szkoły w Sulejówku? Macie doświadczenia? Więc jedziemy na tym samym wózku. Mój syn od września zaczyna chodzić do zerówki i rozglądam się lda niego za szkołą. Adresy szkół są podane na stronie Sulejówka są tam też linki do samych szkół. Moje doświadczenia jak na razie ograniczają się do tego że odwiedziłem strony internetowe szkół i "oglądałem" szkoły przejeżdżając samochodem. No właśnie, nie znam nikogo z dziećmi w Sulejówku. Chyba zacznę chodzić od domu do domu z ankietą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 16.05.2006 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Potrzebuję do poprowadzenia instalacji przez zrobieniem posadzek za jakieś 2-3 tygodnie. Ja mam polecanego - ale jeszcze nie sprawdzonego - wchodzi właśnie za 2-3 tygodnie Wnioskuję, że elektryka masz juz za sobą. Wiela płaciłeś za punkt? Nie miałem jeszcze elektryka. Będzie pracował prawdopodobnie równolegle z hydraulikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domakini 17.05.2006 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Dzieci mojej siostry chodzą do podstawówki w Sulejówku, co do samej szkoły ja Wam wiele nie opowiem, ale to co wiem to fakt że poziom jest bardzo różny - i to juz zalezy od nauczyciela - widziałam bardzo duże różnice w poziomie nauki i przykładania uwagi do ucznia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 17.05.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 A do której? - są trzy.. Czy Twoja siostra jest jakoś uchwytna na Forum? - chętnie bym porozmawiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts