forum_user 17.05.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Nie miałem jeszcze elektryka. Będzie pracował prawdopodobnie równolegle z hydraulikiem. Też myślałem żeby nałożyc dwie ekipy w jednym czasie. Ale się nie zdecydowałem na taki tryb Jeśli moge zapytać - ile będziesz płacić za pnkt u elektryka. Jestem ciekaw, bo dziś zaczął u mnie prace majster i uzgodniliśmy 45pln z materiałami (kable w peszlach). Zastanawiam się czy mnie trochę nie naciągnął... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 17.05.2006 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Jeszcze nie wiem, ale niedługo się dowiem i napiszę. Jest polecony przez mojego wykonawcy i jest z Konina. Ponoć ma być tani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 17.05.2006 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 obiecany hydraulik - pan Michał Strzeżek tel. 609 235 811, powiedz,ze jestes od Wierzbickich, a robote jego ekipy mozna zobaczyc u nas.Ja polecam czlowiek przede wszystkim kontaktowy, wszystko tlumaczy, ekipa niepijąca, sumienna i co ważne sprzata po sobie, czego nie mozna powiedziec o dotychczasowych pracujacych u nas. masz teraz kilka namiarów mozesz negocjowac, wybierac itd.pozdrawiamMonika I Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 17.05.2006 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 a wiecie moze po ile teraz piasek stoi w naszej okolicy - interesuje mnie taki do tynków oraz taki do wylewek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 17.05.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Dzięki, Myszkaxs za namiar! Jeżeli chodzi o piasek to kupowałem tydzień temu za 380 PLN (bez faktury) wiślany sortowany za 11t (7m3), a kopalniany za 250 PLN 11t (7m3). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monieq 17.05.2006 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Witam wszystkich moich dalszych i bliższych Sąsiadów.Sratuję z budową w okolicach wrzesnia. Żurawka. Bardzo bede wdzieczna za namiary na ekipe budowlana i kierownika. Co do ekipy to moje wymagania są następujące:- proste ściany,- niepijący,- sprzatjący po sobie,- rozumiejący co sie do nich mówi.Szukam też kierownika, ktory bedzie się znal na rzeczy i potrafil z ekipą porozumieć. Bedę wdzięczna za informację i polecenia, choć wiem, że wymagania mogą okazać się zbyt wygórowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 18.05.2006 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 ...Co do ekipy to moje wymagania są następujące: - proste ściany, - niepijący, - sprzatjący po sobie, - rozumiejący co sie do nich mówi. ... Powodzenia, podobno wiara czyni cuda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 18.05.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 ...Co do ekipy to moje wymagania są następujące: - proste ściany, - niepijący, - sprzatjący po sobie, - rozumiejący co sie do nich mówi. ... albo proste ściany albo niepijący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 18.05.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Witamy. Tu Agnieszka i Mariusz.Mieszkamy w Sulejówku a budowę rozpoczynamy w Długiej Szlacheckiej.Jesteśmy na etapie projektu i załatwiania warunków tech. przyłączy.Zaczynamy się powoli rozglądać za jakąś sprawdzoną ekipą budowlaną bo na jesieni chcielibyśmy wylać fundament i jak portfel pozwoli postawić mury i dach. Prosimy o pomoc w znalezieniu solidnej(niekoniecznie drogiej) ekipy budowlanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 19.05.2006 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Mogę z czystym sumieniem polecić mojego wykonawcy, ale on do najtańszych nie należy (do najdzroższych też nie). Jeżeli ktoś chciałby zobaczyć jak on buduje, to na priv'a wyślę namiary na moją budowę (jest w Sulejówku) oraz podam kontakt do niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwika 19.05.2006 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Przepraszam, że nie do końca w temacie... Mamy działkę w Sulejówku a dokładnie w rejonie między ul. Berlinga a Czynu Społecznego, z budową jeszcze czekamy, ale co jakiś czas jeździmy zobaczyć jak wszystko wygląda. Na naszej działce rosło sporo młodych brzózek a po majowym weekendzie zobaczyliśmy wykarczowany plac. W jakim celu ktoś to powycinał - nie wiem, może żeby rozpalić sobie ognisko. Uważam, że to skandal, jak można tak nie szanować czyjejś własności. Mam tylko nadzieje, że to jednorazowy zgrzyt w tej okolicy, a wam się zdarzały jakieś tego typu akcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 20.05.2006 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Odpukać, jak na razie nie mieliśmy takich przygód. Ktoś Wam te brzózki pościnał, żeby je zniszczyc, czy wykopał z korzeniami żeby sobie zasadzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwika 20.05.2006 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 drzewka były pościnane, a pienki sami będziemy musieli wykopać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sulejow 20.05.2006 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 drzewka były pościnane, a pienki sami będziemy musieli wykopać sylwika miałem bardzo podobną sytuację. Zacząłem dopytywać się sąsiadów kto i co i jak i jeden z nich się przyznał. Co dziwniejsze nie zabrał tych ściętych drzewek tylko zostały na działce - tłumaczył że chciał pomóc w karczowaniu ( oryginalne). Spokojnie porozmalialiśmy i jest dobrze. U Ciebie może być trochę inna sytuacja - kilka razy widziałem miejscowych fachowców którzy ciągnięli ręczny wózek z drewnem (właśnie brzeziną) chyba na opał. Ogrodzenie działki w takich przypadkach rozwiązuje problem. sylwkia jesteśmy podwójnymi sąsiadami teraz w rembertowie i w przyszłości w sulejówku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 21.05.2006 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Robicie u siebie odkurzacz centralny? Macie jakies namiary na firmę, która by sprzedawała i instalowała odkurzacze centralne w Sulejówku lub okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 21.05.2006 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 tak, my bedziemy miec tej firmy http://pl.fawas.at/pol/php/content/index.php robi nam nasz instalator od hydrauliki- zreszta on jest wykonawcą wszystkiego oprócz elektryki i alarmu - tak wygodniej i taniej, mozna sie pokłócic o większy rabat za kompleksowość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 21.05.2006 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Dobrze wiedzieć Już jestem z nim umówiony w tym tygodniu. Przy okazji zagadam go o odkurzacz centralny. Dzięki, myszkaxs! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 22.05.2006 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Witam wszystkich moich dalszych i bliższych Sąsiadów. Sratuję z budową w okolicach wrzesnia. Żurawka. Bardzo bede wdzieczna za namiary na ekipe budowlana i kierownika. Co do ekipy to moje wymagania są następujące: - proste ściany, - niepijący, - sprzatjący po sobie, - rozumiejący co sie do nich mówi. Szukam też kierownika, ktory bedzie się znal na rzeczy i potrafil z ekipą porozumieć. Bedę wdzięczna za informację i polecenia, choć wiem, że wymagania mogą okazać się zbyt wygórowane. Widzę, że nikt nie odpowiada monieq'owi, więc żebyś się nie zraziła powiem tak: broń Boże nie polecam swojej ekipy, bo choć postawili prosto to nie spełniają przynajmniej dwóch pozostałych warunków.. Natomiast jak już będziesz na etapie dachu - polecam dekarzy. Jestem z nich bardzo zadowolony. W razie czego zapraszam do obejrzenie mojej kochanej dachóweczki. Mogę także polecić na kierownika - naszego inspektora nadzoru, który wspierał budowę. Jeśli jesteś jeszcze zainteresowana - daj proszę znać na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monieq 22.05.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Dzieki Kraftz, zglosze sie na priva.Sylwika, jestesmy chyba sasiadkami. Ja tez mam dzialke w tamtej okolicy. Tez mialam brzozki. Ze dwie jeszcze zostaly. Obawiam sie jednak, ze na cele budowlane i tak trzeba bedzie pewnie powycinac. Przynajmniej u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 23.05.2006 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 A ja bym chciał, żeby ktoś od moją nieobecność trochę drzewek wykarczował.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts