Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie w Sulejówku...

Recommended Posts

Nie miałem jeszcze elektryka. Będzie pracował prawdopodobnie równolegle z hydraulikiem.

Też myślałem żeby nałożyc dwie ekipy w jednym czasie. Ale się nie zdecydowałem na taki tryb :D

Jeśli moge zapytać - ile będziesz płacić za pnkt u elektryka. Jestem ciekaw, bo dziś zaczął u mnie prace majster i uzgodniliśmy 45pln z materiałami (kable w peszlach). Zastanawiam się czy mnie trochę nie naciągnął...

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

obiecany hydraulik - pan Michał Strzeżek tel. 609 235 811, powiedz,ze jestes od Wierzbickich, a robote jego ekipy mozna zobaczyc u nas.

Ja polecam czlowiek przede wszystkim kontaktowy, wszystko tlumaczy, ekipa niepijąca, sumienna i co ważne sprzata po sobie, czego nie mozna powiedziec o dotychczasowych pracujacych u nas.

masz teraz kilka namiarów mozesz negocjowac, wybierac itd.

pozdrawiam

Monika I Przemek

Witam wszystkich moich dalszych i bliższych Sąsiadów.

Sratuję z budową w okolicach wrzesnia. Żurawka. Bardzo bede wdzieczna za namiary na ekipe budowlana i kierownika. Co do ekipy to moje wymagania są następujące:

- proste ściany,

- niepijący,

- sprzatjący po sobie,

- rozumiejący co sie do nich mówi.

Szukam też kierownika, ktory bedzie się znal na rzeczy i potrafil z ekipą porozumieć.

Bedę wdzięczna za informację i polecenia, choć wiem, że wymagania mogą okazać się zbyt wygórowane.

Witamy. Tu Agnieszka i Mariusz.

Mieszkamy w Sulejówku a budowę rozpoczynamy w Długiej Szlacheckiej.

Jesteśmy na etapie projektu i załatwiania warunków tech. przyłączy.

Zaczynamy się powoli rozglądać za jakąś sprawdzoną ekipą budowlaną bo na jesieni chcielibyśmy wylać fundament i jak portfel pozwoli postawić mury i dach. Prosimy o pomoc w znalezieniu solidnej(niekoniecznie drogiej) ekipy budowlanej.

Przepraszam, że nie do końca w temacie...

Mamy działkę w Sulejówku a dokładnie w rejonie między ul. Berlinga a Czynu Społecznego, z budową jeszcze czekamy, ale co jakiś czas jeździmy zobaczyć jak wszystko wygląda. Na naszej działce rosło sporo młodych brzózek a po majowym weekendzie zobaczyliśmy wykarczowany plac. :( W jakim celu ktoś to powycinał - nie wiem, może żeby rozpalić sobie ognisko. Uważam, że to skandal, jak można tak nie szanować czyjejś własności. Mam tylko nadzieje, że to jednorazowy zgrzyt w tej okolicy, a wam się zdarzały jakieś tego typu akcje?

drzewka były pościnane, a pienki sami będziemy musieli wykopać

sylwika miałem bardzo podobną sytuację. Zacząłem dopytywać się sąsiadów kto i co i jak i jeden z nich się przyznał. Co dziwniejsze nie zabrał tych ściętych drzewek tylko zostały na działce - tłumaczył że chciał pomóc w karczowaniu ( :o oryginalne). Spokojnie porozmalialiśmy i jest dobrze. U Ciebie może być trochę inna sytuacja - kilka razy widziałem miejscowych fachowców którzy ciągnięli ręczny wózek z drewnem (właśnie brzeziną) chyba na opał. Ogrodzenie działki w takich przypadkach rozwiązuje problem.

sylwkia jesteśmy podwójnymi sąsiadami teraz w rembertowie i w przyszłości w sulejówku :D

Witam wszystkich moich dalszych i bliższych Sąsiadów.

Sratuję z budową w okolicach wrzesnia. Żurawka. Bardzo bede wdzieczna za namiary na ekipe budowlana i kierownika. Co do ekipy to moje wymagania są następujące:

- proste ściany,

- niepijący,

- sprzatjący po sobie,

- rozumiejący co sie do nich mówi.

Szukam też kierownika, ktory bedzie się znal na rzeczy i potrafil z ekipą porozumieć.

Bedę wdzięczna za informację i polecenia, choć wiem, że wymagania mogą okazać się zbyt wygórowane.

Widzę, że nikt nie odpowiada monieq'owi, więc żebyś się nie zraziła powiem tak: broń Boże nie polecam swojej ekipy, bo choć postawili prosto to nie spełniają przynajmniej dwóch pozostałych warunków..

Natomiast jak już będziesz na etapie dachu - polecam dekarzy. Jestem z nich bardzo zadowolony. W razie czego zapraszam do obejrzenie mojej kochanej dachóweczki.

Mogę także polecić na kierownika - naszego inspektora nadzoru, który wspierał budowę. Jeśli jesteś jeszcze zainteresowana - daj proszę znać na priva.