forum_user 23.05.2006 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Mamy działkę w Sulejówku a dokładnie w rejonie między ul. Berlinga a Czynu Społecznego, z budową jeszcze czekamy, ale co jakiś czas jeździmy zobaczyć jak wszystko wygląda. Na naszej działce rosło sporo młodych brzózek a po majowym weekendzie zobaczyliśmy wykarczowany plac. W jakim celu ktoś to powycinał - nie wiem, może żeby rozpalić sobie ognisko. Uważam, że to skandal, jak można tak nie szanować czyjejś własności. Mam tylko nadzieje, że to jednorazowy zgrzyt w tej okolicy, a wam się zdarzały jakieś tego typu akcje? sylwika, mamy działkę po sąsiedzku najwyraźniej. U mnie przez całą zimę leżała kupa sporych gałęzi po ścince - pojedyncze sztuki ktoś wyciągał (opodał jest wypalone kółko) ale w zasadzie nikt się na całą tę kupę nie zamierzył... może świeże drewno jest lepsze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sulejow 25.05.2006 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Sąsiad z Sulejówka ma do oddania gruz cementowy. Duże kawałki pochodzące z wycementowanego podwórka - teraz ma kłaść kostkę brukową i zerwał starą nawierzchnię. Gruz jest czysty bez innych śmieci. Jeśli ktoś jest zainteresowany namiar na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pera 25.05.2006 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Bulgaricus, Mozesz zdradzic gdzie kupowales piasek? Z gory dzieki i pozdrawiam, Pera Dzięki, Myszkaxs za namiar! Jeżeli chodzi o piasek to kupowałem tydzień temu za 380 PLN (bez faktury) wiślany sortowany za 11t (7m3), a kopalniany za 250 PLN 11t (7m3). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 26.05.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Namiar na piasek: 22/783 68 89 - Chełstowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pera 26.05.2006 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Wielkie dzieki Bulgaricus.PS/ Strona o Bulgarii swietna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 26.05.2006 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Strona o Bulgarii swietna.Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwika 26.05.2006 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Ogrodzenie działki w takich przypadkach rozwiązuje problem. Racja, ale będziemy grodzić przed rozpoczęciem budowy, a to może potrwać PS. Miło mieć "podwójnego" sąsiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 27.05.2006 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Macie u siebie już kanalizację, wodociąg i gaz? Jeżeli nie, to w jaki sposób przyspieszacie proces doprowadzenia? U mnie nie ma i chciałbym jakoś wpłynąć i przyspieszyć, ale nie bardzo wiem od czego zacząć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 27.05.2006 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Macie u siebie już kanalizację, wodociąg i gaz? Jeżeli nie, to w jaki sposób przyspieszacie proces doprowadzenia? U mnie nie ma i chciałbym jakoś wpłynąć i przyspieszyć, ale nie bardzo wiem od czego zacząć. od szukania znajomości niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 28.05.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 A wiecie może kto o tym w Sulejówku decyduje, albo kto ma wpływ na takie decyzje? Znajomości można zacząć wyrabiać tylko trzeba wiedzieć z kim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 28.05.2006 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Jak na razie mam niewielkie 2-miesięczne doświadczenie z hurtowniami budowlanymi w okolicy Sulejówka, ale podzielę się swoimi spostrzeżeniami: Hurtownie budowlane w okolicy Sulejówka Kowalczyk http://www.kowalczyk-mb.pl Plusy: - największa hurtownia budowlana w okolicy - niskie ceny - największy dealer Wienerberger'a Minusy: - niewielka elastyczność przy negocjacji cen - słaba i anonimowa obsługa klienta - dużo pracowników, nie wysyłali mi wycen, które obiecali - transport rzadko bezpłatny Nie robiłem jeszcze u nich zakupów. Inne hurtownie po negocjacji dawały lepsze ceny i kontakt był lepszy. Replin http://replin.w.interia.pl Plusy: - elastyczni przy negocjacjach cenowych - atrakcyjne ceny - pokazują większość materiałów, ponieważ mają je często na składzie Minusy: - daleko od Sulejówka - niechętni do bezpłatnych transportów (tylko przy dużych zamówieniach) - nie wysłali obiecanej wyceny pokrycia dachu Euro-Bud http://www.euro-bud.pl Plusy: - hurtownia zlokalizowana w Sulejówku - miła obsługa - dotrzymują terminy dostaw - możliwość płacenia przelewem (po dokonaniu kilku zakupów) - możliwość negocjacji cen - bezpłatny transport nawet niewielkich zamówień Minusy: - ograniczony zakres materiałów, głównie wykończeniowe Bud-Drew 05-075 Wesoła, ul. Wspólna 51, tel. (022) 773-52-58 Minusy: - wysokie ceny HBO Metalzbyt 05-070 Sulejówek, al. Piłsudskiego 102, tel. 22/795-70-37; 501-290-333 Plusy: - lokalizacja w Sulejówku Minusy: - wysokie ceny Stalbud II http://www.stalbud2.com.pl Plusy: - lokalizacja w Sulejówku Minusy: - wysokie ceny - niemiła i niekompetentna obsługa - nie wysłali wyceny pomimo wielokrotnych przypomnień Śledziewscy Konik Nowy 38, 05-074 Halinów, tel. 22/783-69-10 Plusy: - możliwość negocjaji cen - niskie ceny (po negocjacji) - szeroki asortyment - zazwyczaj dotrzymują termin dostaw (raz nie dotrzymali ponieważ kominy, które zamówiłem opóźniał ich dostawca) - mają przyzwoite drewno - bezpłatny transport - dobry kontakt telefoniczny, ale na początku Jarosław Śledziewski może wydawać się trochę gburowaty Minusy: - nie przyjmują zwrotów towarów (mój wykonawca pomylił się przy wyliczaniu cegieł i musiałem oddać 2 palety, kosztowało mnie to 100 PLN) - nie otrzymałem od nich obiecanej wyceny pokrycia dachu Domur-4 04-458 Warszawa; Chełmżyńska 249; tel. (22) 610 89 12; e-mail: [email protected] Plusy: - bardzo niskie ceny, zawsze dają niższą cenę niż konkurencja - próbują sprzedawać też na Allegro - możliwość zamawiania telefonicznie i rozliczania się raz w tygodniu, albo przelewami - bezpłatny transport nawet niewielkich zamówień Minusy: - daleko od Sulejówka - nie dotrzymują terminów dostaw, opóźnienia nawet 4-dniowe - kontakt dobry na początku, potem są problemy z dodzwonieniem się, szczególnie w momentach opóźnień w dostawach Oczywiście wszytko co powyżej napisałem to moje subiektywne oceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 28.05.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 A wiecie może kto o tym w Sulejówku decyduje, albo kto ma wpływ na takie decyzje? Znajomości można zacząć wyrabiać tylko trzeba wiedzieć z kim Mieszkam w Sulejowku juz 10 lat i jesli chodzi o media to najlepiej zaczac od referatu inwestycji na ul. Gdanskiej. Oni przygotowuja plany wykonania wszelkich inwestycji w Sulejowku. Dobrze tez jest zaznajomic sie z burmistrzem miasta na spotkaniu dla mieszkancow (kazdy poniedzialek do 18-tej - umawianie na telefon). A tak poza tym to raczej ciezko jest cos przepchnac jesli nie jest to wpisane w WPI (Wieloletni Plan Inwestycyjny) i w budżet danego roku. Kanalizacji to w okolicy Twojej chyba jeszcze nie ma, ale woda i gaz jest chyba dociagnieta do posesji poprzedzajacej Twoja budowe I wielkie dzieki za super streszczenie hurtowni i SB w okolicy - to bardzo cenne uwagi P.S. czy mozesz napisac co sklonilo cie do budowania z MAXa, czy taki material miales zaprojektowany w dokumentacji czy poszukiwales najtanszego rozwiazania na sciany i akurat u-220 wyszedl najtaniej? Pozdrawiam' Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 29.05.2006 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Ściany będę miał dwuwartstwowe U-220 + 12cm styropian. Decyzja zapadła pod wpływem rad architekta i wykonawcy. Ponoc taka ściana jest trwała, niezbyt droga,... i łatwie sprzedać dom po latach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 30.05.2006 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 ten nieszczesny Kowlaczyk po raz kolejny sie na nim zawiodlam zamówilismy kilka brakujacych rzeczy do tynkowania min cegly do podmurowania - przyjechal transport i co sie okazalo po naszym przyjezdzie - cegly nie w paletach tylko pojedynczo ulozone, poobijane, niewypalone i potluczone. Cóz sie okazalo: po pierwsze cos tam im zalegalo z jakiejs trefnej partii to sie wypchnie, po drugie gosc jadac mial wypadek tzn wjechal do rowu i mu sie wszystko wysypalo i dlatego takie pobite. Pojechalismy do Kowalczyka z eklamacja, którą przyjeto - o dziwo i powiedzielismy,ze nie chcemy tych cegiel, niech sobie zabieraja - oddali kase i dzis maja zabrac je. Juz sobie postanowilismy nigdy wiecej w kowalczyku bo moze ceny maja troche nizsze za to widac za co, a obsługa fatalna, maja po prostu tylu klientów,ze jeden w ta jeden w tą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 31.05.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 No widzisz Moniś a moich cegieł nie chciałaś, choć wszystkie całe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 31.05.2006 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 ale Ty mówiłeś o suporexie, a ile tych cegiełek zwykłych masz, bo sprawa jeszcze nie przesądzona, kase oddali ale cegieł nie zabrali wiec zastanawiam sie czy jeszcze czekac czy mimo wszystko ich nie wykorzystac a powaznie to musze polizyc ile mi rzeczywiscie brakuje, bo troche tez mamy wlasnych ale bylo za malo, w kazdym razie napisz ile ci zostalo tych zwyklych cegieł to moze je odkupimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 01.06.2006 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Bulgaricusi jak tam spotkanie z hydraulikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 01.06.2006 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Jestem umówiony z nim jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 06.06.2006 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Jestem umówiony z nim jutro no i jak wrażenia? ja ostatnio byłam mile zaskoczona bedąc na działce, jak Pan Michał przyjechał bez uprzedzenia sprawdzic, czy tynkarze dobrze zabezpieczyli instalacje przed zniszczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 08.06.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Piewsze wrażenie pozytywne. Trochę namieszał nam w głowie i zburzył dotychczasową koncepcję ogrzewania. Czekamy teraz na jego wstępną ofertę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts