rozimek 22.06.2006 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Witam, przybywa kilejny sąsiad Ja tez zaczyna budować w rejonie Berlina a czynu Społecznego w sierpniu Super znaleźć tak przyszłych sąsiadów .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 22.06.2006 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 No to start już niedługo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozimek 22.06.2006 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Nad moją działką tez sąsiad miał prowizorkę. Żadnej pisemnej zgody nie było - i nie byłoBY. Jedynie ustna zgoda. Elektryk i tak postawi słup jak sąsiad będzie chciał i nie będzie wymagał żadnych papierów od notariusza, w końcu to tylko na kilka miesięcy. A Tobie uprawomocnianie tego może się czkawką potem odbijać - np. jeśli sie pojawi jakiś geodta, będzie musiał nanieść taki słup na mapę. A na mapie jest to regularna linia napięciowa - jeśli wejdzie w konflikt z koncepcją zagospodarowania na Twojej działce, gmina nie będzie wnikać czy to prowizorka czy nie. to ja ten sąsiad Tutaj generalnie chodziło o przeprowadzenie prowizorki, której nie można ciągną przez drogę publiczna tylko przez działki, stąd ZE wymaga zgody. Na początku twierdzieli ze notarialnej, potemw warunkach dali ze wystarczy oświadczenie. Ja do lini energetycznej mam ok 70 metrów, stad całe zamieszanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 23.06.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 No to jesteśmy już wszyscy Nieśmiało zapytam: a może wzorem innych grup, pora już na małe spotkanko w Sulejówku? U mnie można się już schować pod dach, kilka desek na stół też by się znalazło. Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 23.06.2006 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Nieśmiało zapytam: a może wzorem innych grup, pora już na małe spotkanko w Sulejówku? Hmm, a czy Halinów może się wprosić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 23.06.2006 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Dobry pomysł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 23.06.2006 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 powiem jak Marcinkiewicz yes,yes,yes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 23.06.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Ehm,proszę o radę? Brać FV na beton???Jest sens??? Qdlaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 23.06.2006 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Zależy do czego potrzebujesz. Jak do zwrotu części Vat, to bierz. Jeżeli potrzebujesz do banku (kredyt), to możesz kupić go jako usługę na FV z 7% VAT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 23.06.2006 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Właściwie chyba do niczego mi nie potrzebna Myślę raczej o jakichś kwestiach reklamacji czy coś. Ale co w betonie może się spier..... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 24.06.2006 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 no to co z tym spotkaniem, jakies terminy rzucamy, w tygodniu czy piatek, w sumie to moze byc i u mnie ,tylko ustalmy wczesniej bo zawsze sie okazuje,ze ja pracuje wtedy jak sa jakies spotkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 24.06.2006 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 W tygodniu może byc trudno. Może lepiej piątek lub weekend? Myszkaxs, fajnie że proponujesz u Ciebie bo się zastanawiałem gdzie możnaby zrobić i nic mądrego nie wymyśliłem Może zaproponuj jakiś termin, który Tobie będzie pasował. Wiadomo, że trudno znaleźć termin który pasuje wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 24.06.2006 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 moze przyszła niedziela?, piatek i sobota pracuje niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmatusz 25.06.2006 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 to ja ten sąsiad To właśnie ja pisalem jakis czas temu o moim sasiedzie - Robercie i jego problemie z przylaczeniem pradu... Pozdrowienia dla Roberta i całej reszty naszych forumowiczów. Pomysl spotkania super... tylko szkoda że ja w lipcu nie mogę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 26.06.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Wybornie, że jest tyle chętnych Ja bym proponował 30 lipca. ?? PS Padło pytanie o tych z Halinowa - ja tam lubię Halinów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozimek 26.06.2006 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Wybornie, że jest tyle chętnych Ja bym proponował 30 lipca. ?? PS Padło pytanie o tych z Halinowa - ja tam lubię Halinów Je taż jestem chętn, super pomysł ! Co Prawda jestem tu od niedawna, ale może nadgoniłbym na spotrkaniu ... . A może tak tydzień wcześnie 23-24 lipiec ? Ale oczywiście wiadomo że szystkim nie będzie pasaować, więc to tylko nieśmiała i nieznacząca propozycja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 26.06.2006 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Właściwie chyba do niczego mi nie potrzebna Myślę raczej o jakichś kwestiach reklamacji czy coś. Ale co w betonie może się spier..... ? Sądzę, że warto brać fakturę na beton lany na strop. Beton może być kiepski. Widziałem kiedyś jak gość wbijał swobodnie gwóźdź w wieńce, strach pomyśleś jak taki dom będzie stał. Jeśli cokolwiek się sypnie jest możliwość przedłożenia jakiegoś dowodu w sprawie. A bez papieru - teoretycznie kręciłeś beton sam i wszystko Twoja wina. Ja tak zrobiłem - beton na fundamenty brałem bez papieru. Na strop - fakturkę. Mam nadzieję, że się nigdy nie przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 26.06.2006 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Je taż jestem chętn, super pomysł ! Co Prawda jestem tu od niedawna, ale może nadgoniłbym na spotrkaniu ... . A może tak tydzień wcześnie 23-24 lipiec ? Ale oczywiście wiadomo że szystkim nie będzie pasaować, więc to tylko nieśmiała i nieznacząca propozycja. Nas w uykendy nie będzie cały lipiec - pierwszy wolny termin to 30ty. A i Darek może by już mógł wpaść... Wolałbym 30ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 26.06.2006 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Dla mnie może być ta niedziela lub 24 lub 30 lipiec Jeżeli jednak stanie na tych bardziej odległych terminach, to znając życie spotkanie może notorycznie odwlekać w czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sulejow 26.06.2006 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Czy myśleliście o temacie okien. Plastiki czy drewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts