Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie w Sulejówku...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nad moją działką tez sąsiad miał prowizorkę. Żadnej pisemnej zgody nie było - i nie byłoBY. Jedynie ustna zgoda.

Elektryk i tak postawi słup jak sąsiad będzie chciał i nie będzie wymagał żadnych papierów od notariusza, w końcu to tylko na kilka miesięcy. A Tobie uprawomocnianie tego może się czkawką potem odbijać - np. jeśli sie pojawi jakiś geodta, będzie musiał nanieść taki słup na mapę. A na mapie jest to regularna linia napięciowa - jeśli wejdzie w konflikt z koncepcją zagospodarowania na Twojej działce, gmina nie będzie wnikać czy to prowizorka czy nie.

to ja ten sąsiad :)

Tutaj generalnie chodziło o przeprowadzenie prowizorki, której nie można ciągną przez drogę publiczna tylko przez działki, stąd ZE wymaga zgody. Na początku twierdzieli ze notarialnej, potemw warunkach dali ze wystarczy oświadczenie. Ja do lini energetycznej mam ok 70 metrów, stad całe zamieszanie.

W tygodniu może byc trudno. Może lepiej piątek lub weekend?

Myszkaxs, fajnie że proponujesz u Ciebie bo się zastanawiałem gdzie możnaby zrobić i nic mądrego nie wymyśliłem :) Może zaproponuj jakiś termin, który Tobie będzie pasował. Wiadomo, że trudno znaleźć termin który pasuje wszystkim.

Wybornie, że jest tyle chętnych 8)

Ja bym proponował 30 lipca.

??

PS

Padło pytanie o tych z Halinowa - ja tam lubię Halinów :lol:

Je taż jestem chętn, super pomysł ! Co Prawda jestem tu od niedawna, ale może nadgoniłbym na spotrkaniu ... :D .

A może tak tydzień wcześnie 23-24 lipiec ? Ale oczywiście wiadomo że szystkim nie będzie pasaować, więc to tylko nieśmiała i nieznacząca propozycja.

Właściwie chyba do niczego mi nie potrzebna :)

Myślę raczej o jakichś kwestiach reklamacji czy coś.

Ale co w betonie może się spier..... ?

Sądzę, że warto brać fakturę na beton lany na strop.

Beton może być kiepski. Widziałem kiedyś jak gość wbijał swobodnie gwóźdź w wieńce, strach pomyśleś jak taki dom będzie stał.

Jeśli cokolwiek się sypnie jest możliwość przedłożenia jakiegoś dowodu w sprawie. A bez papieru - teoretycznie kręciłeś beton sam i wszystko Twoja wina.

Ja tak zrobiłem - beton na fundamenty brałem bez papieru. Na strop - fakturkę. Mam nadzieję, że się nigdy nie przyda :wink:

Je taż jestem chętn, super pomysł ! Co Prawda jestem tu od niedawna, ale może nadgoniłbym na spotrkaniu ... :D .

A może tak tydzień wcześnie 23-24 lipiec ? Ale oczywiście wiadomo że szystkim nie będzie pasaować, więc to tylko nieśmiała i nieznacząca propozycja.

Nas w uykendy nie będzie cały lipiec - pierwszy wolny termin to 30ty. A i Darek może by już mógł wpaść...

Wolałbym 30ty.