Bulgaricus 26.06.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 U nas chyba będą plastiki. Dostałem ofertę na drewniane i są dwa razy droższe od PCV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sulejow 26.06.2006 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 U nas chyba będą plastiki. Dostałem ofertę na drewniane i są dwa razy droższe od PCV Narazie robiłem wyceny na drewniane teraz przymierzam się do plastiku. Właśnie tak to jest z tymi cenami - trzeba jakoś kalkulowaś cena a jakość produktu. A jeszcze co do cen. To wycenę robiłem w lokalnej firmie z moich rodzinnych stron (z podlasia) i ceny ich oknien drewnianych w porownaniu z pcv z wiekszych firm nie wypadają tak źle. Co do jakości to sie testuje u moich znajomych. Jeden ma je od 3 lat, drugi ponad rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmatusz 27.06.2006 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Jestem za spotkaniem 30-tego lipca - dzien wczesniej wracam znad morza. Tylko czy kraftz przyjmie nas wszystkich... Bo w sumie to i u mnie dzialka jeszcze zupelnie pusta i grilla mozna spokojnie odpalic... No chyba ze pogoda nie dopisze... A tak przy okazji chcialbym zapytac jakie atrakcje przewidujecie i czy mozna bedzie zabrac rodzine? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 27.06.2006 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 U nas chyba będą plastiki. Dostałem ofertę na drewniane i są dwa razy droższe od PCV Narazie robiłem wyceny na drewniane teraz przymierzam się do plastiku. Właśnie tak to jest z tymi cenami - trzeba jakoś kalkulowaś cena a jakość produktu. A jeszcze co do cen. To wycenę robiłem w lokalnej firmie z moich rodzinnych stron (z podlasia) i ceny ich oknien drewnianych w porownaniu z pcv z wiekszych firm nie wypadają tak źle. Co do jakości to sie testuje u moich znajomych. Jeden ma je od 3 lat, drugi ponad rok. My mam już na szczęście okna za sobą . Kupiliśmy plastiki Thermoplastu. Drewniane były naturalnie 50% i więcej droższe od plastików - ale w wersji standard. Obustronnie oklejone, ze szprosami, niestandardowym kolorem (nam się standardowe kolory oklein zdecydowanie nie podobały) zbliżają się cenowo do drewnianych. Nie jestem pewien czy zdecydowałbym się na plastiki gdyby okna miały być full wypas. No ale zdecydował portfel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 27.06.2006 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Jestem za spotkaniem 30-tego lipca - dzien wczesniej wracam znad morza. Tylko czy kraftz przyjmie nas wszystkich... Bo w sumie to i u mnie dzialka jeszcze zupelnie pusta i grilla mozna spokojnie odpalic... No chyba ze pogoda nie dopisze... bardzo chętnie każdą ilość - wreszcie będzie okazja żeby przetestować dach bo nie wiem czy dachówka gdzieś nie przecieka No i jeszcze jest zamek myszkaxs'a.. A tak przy okazji chcialbym zapytac jakie atrakcje przewidujecie i czy mozna bedzie zabrac rodzine? moja ślubna by mi nie darowała gdybym ją zostawił z dzieciskami. Na razie dookoła naszego domu są niezabudowane działki, w sumie to - w ramach atrakcji - można by i jakiś meczyk rozegrać, a jak ktoś dysponowałby nadmiarem energii to można przetestować moją nową spalinówkę - mam do pocięcia kilka drzewek Dzieci można będzie zamknąć w garażu - o ile zdąże drzwi zamontować, albo puścić wolno, piasku mam jeszcze kilka m3... Dla mnie może być ta niedziela lub 24 lub 30 lipiec Jeżeli jednak stanie na tych bardziej odległych terminach, to znając życie spotkanie może notorycznie odwlekać w czasie. Fakt. Z drugiej strony będzie łatwiej jak datę już teraz ustalimy, ja wtedy na pewno nic więcej nie będę planował. Skoro na razie 30ty pasuje wszystkim (to już jest sukces ) - to ustalmy 30-go. Nie żeby jakoś broń Boże zobowiązująco, tak sobie tylko z ciekawości pogrzebałem w mailach, wyszło mi że chętnych jest całkiem ładna gromadka: kraftz, myszkaxs, darekmatusz, Bulgaricus , rozimek (rozimek, mam nadzieję, że ten termin tez Ci pasuje), qdlaty, + ew. nasze przychówki. Mam nadzieję że nikogo nie pominąłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozimek 27.06.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Nie żeby jakoś broń Boże zobowiązująco, tak sobie tylko z ciekawości pogrzebałem w mailach, wyszło mi że chętnych jest całkiem ładna gromadka: kraftz, myszkaxs, darekmatusz, Bulgaricus , rozimek (rozimek, mam nadzieję, że ten termin tez Ci pasuje), qdlaty, + ew. nasze przychówki. Mam nadzieję że nikogo nie pominąłem Ja to niestety odpadam, mam urlopik i mam nadziję ze będe sie plażował gdzieś na morzemy w takim słońcu jak dzisiaj . Ale chyba to przecież nie ostatnie tekie spotkanko, więc myslę że się jeszcze później załapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 27.06.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 no dobra na razie nam pasuje ten 30.07 tylko o której i czy mozna z psami? no i ustalmy chatrakter spotkania - czy tylko chipsy i piwko czy kiełbaski grill itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 28.06.2006 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Nie żeby jakoś broń Boże zobowiązująco, tak sobie tylko z ciekawości pogrzebałem w mailach, wyszło mi że chętnych jest całkiem ładna gromadka: kraftz, myszkaxs, darekmatusz, Bulgaricus , rozimek (rozimek, mam nadzieję, że ten termin tez Ci pasuje), qdlaty, + ew. nasze przychówki. Ufff, nareszcie oficjalnie Halinów dostał zaproszenie Już się denerwowałem. Pojawimy się z Żonką, mięsko będzie zapeklowane, piwko chłodne. Aha, muszę pochwalić betoniarnie, jedną bardziej, drugą mniej. Wczoraj miałem w planach wylewanie ław. Zamówiłem beton w Pazio-beton na 14.00. Niestety rano pani zadzwoniła, że burza zerwała im kable i nie mają prądu. Plus, bo zadzwoniła. Więc chwalę. Większy plus dla Paw-budu. Zadzwoniłem o 10.00 i o 14.00 miałem beton. Więc chwalę zdecydowanie. Na dodatek pan od pompy był naprawdę extra, od razu ocenił, że za dużo zamówiłem i druga grucha miała 0,5 m3 mniej. Jestem prawie stówę do przodu. Pozdrawiam, Qdlaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 28.06.2006 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Aha, mam problem z transportem.Nie mogę znaleźć w okolicy HDS-a do przewiezienia blaszaka. Jeśli ktoś ma namiary, będę wdzięczny. Qdlaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sulejow 28.06.2006 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 wprawdzie 30.07 jak narazie jestem wpisany w grafiku ze pracuje ale bede sie staral cos zmienic i w tym tygodniu bede widzial czy sie pisze. A jakby cos to u mnie tez jest kawalek dachu pod ktorym mozna usiasc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozimek 28.06.2006 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 To ja teraz z innej beczki Mam możliwośc zalożenia forum na osobnym serwerze. Można by tam rozdzielic tematy spotkan, budowania itd dla Sulejówka i okolic. A tytaj dać linka dla szukających .. W sumie nie wiem czy to dobry pomysł, bo to jest bardzo popularne ... ale tak mi coś wpadło do głowy. Czekam na opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monieq 28.06.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Zaniedbuje to forum nieco, ale jakos tak wpadlam i chcialam zapytac czy tez moglabym sie wprosic ewentualnie na impreze Na razie wszystko wskazuje na to, ze urlop w tym roku bedzie na budowie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 29.06.2006 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Aha, mam problem z transportem. Nie mogę znaleźć w okolicy HDS-a do przewiezienia blaszaka. Jeśli ktoś ma namiary, będę wdzięczny. Qdlaty Spróbuj Tomasz Rak 606 652 613 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 29.06.2006 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Zaniedbuje to forum nieco, ale jakos tak wpadlam i chcialam zapytac czy tez moglabym sie wprosic ewentualnie na impreze Piękne kobiety zawsze mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulgaricus 30.06.2006 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Kupowaliście może łaty i kontrłaty w okolicy Sulejówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 30.06.2006 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Spróbuj Tomasz Rak 606 652 613 Dzięki Kraftz, niestety wczoraj pojechałem zobaczyć jak jest z podjazdem samochodem pod blaszak i co widzę??? Przyjechały 2 wywrotki piachu i wywaliły wszystko przed moim blaszakiem. Teraz staram się odzyskać kasę, bo nie uśmiecha mi się ileś ton piachu samemu łopatą przerzucać. Q. PS. Jutro od rana maluję dysperbitem ławy. Wrrrr Ekipa nie chce zrobić, bo nie ma w projekcie. Moja Żonka tak się wkur...iła, że o mało sama nie wytargała ich przyczepy na ulicę i nie wysłała gdzie..... wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sulejow 30.06.2006 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 PS. Jutro od rana maluję dysperbitem ławy. WrrrrEkipa nie chce zrobić, bo nie ma w projekcie. Moja Żonka tak się wkur...iła, że o mało sama nie wytargała ich przyczepy na ulicę i nie wysłała gdzie..... wiadomo. Czyżby robił u Ciebie Marian Nowicki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 30.06.2006 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Czyżby robił u Ciebie Marian Nowicki... Nie Ale jak widzę, to mój Kazio nie jest wyjątkiem... Spoko, jutro ładna pogoda, trochę się opalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 30.06.2006 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Czyżby robił u Ciebie Marian Nowicki... Nie Ale jak widzę, to mój Kazio nie jest wyjątkiem... Spoko, jutro ładna pogoda, trochę się opalę. A mnie tynkarz zdaje się wystawił - miał wejść w poniedziałek a nie oddzwania i nie odbiera telefonów. Nie ma kto pocisków samosterujących?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 30.06.2006 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Kupowaliście może łaty i kontrłaty w okolicy Sulejówka? ja brałem razem z dachówką w Dachluksie. Ceny były (maj): Łaty sosnowe, impregnowane 4x5cm - 1,92pln; Kontrłaty sosnowe, impregnowane 2,5x5cm - 1,27pln (brutto). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts